Ima nas, ima u svibnju, wohooo! 🥰
Marijainhalator je meni spas
Cure, što provjereno koristite protiv strija? Preporuke, da čujem… Hvala
Koristim obicno bademovo ulje od Holyplanta i Biobazinu Mama kremu.
Za sad isto nemam strija od trudnoce, a imam ih dosta od puberteta. Vidjet cemo kako ce biti pred kraj jer se tad najcesce popuca, mislim da veliku ulogu igra i tip koze.
👱🏼♀️31 🧔🏼♂️32
👱🏼♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana
07/2022 ➕
03/2023 N💕
Drage ženice , možete li podijeliti sa mnom šta je od odjeće najpotrebnije za ono neko prvo razdoblje (recimo 1. mjesec). Koliko bodića, gegica, trenerkica, tetra pelena i čega još sve ne? Naravno otprilike po vašem dosadašnjem iskustvu.
Razmišljam šta mi najviše treba, znam da treba bodića i gegica jer smo taj prvobitni period najviše kući pa je u tome bebici najudobnije, ali eto zanima me po vašem mišljenju koliko čega treba, a šta je ono što mi svakako ne treba u početku? 😅
Hvala unaprijed ❤️
Dženana i ja bi rado da podijelimo ovdje nešto o tome. Ja razmišljala da ne pokupimo odmah na početku previše, nego da s vremenom kupujemo robicu ali onda opet onaj strah da će faliti.
"Iskusnije mame" ili možda one organiziranije gdje ste? 😂🙊
Ja: 29 (lawyer) On: 30 (manager)
👰♀️🤵♂️: 8.10.2022.
Radimo na bebi od 11/22
Nifty ✔️ Dolazi djevojcica 🎀
✨️29.9✨️
Samo prenosim iz whatsappa što nam je jedna trudnica napisala.
1. Otpr 10bodija na preklop (bolji od običnih jer se ne skidsju preko glave)
2. 5 hlačica da imaju dolje zatvorene nogavice
3. 2/3 štrample/hulahopke
4. 2/3 kapice
5. Vreća za spavanje (NIKAKO deka jer ju beba može povuć preko glave i ugušiti se)-pored bebe ne smije biti ništa, pa čak niti medo ili nešto što mislite da se nemože ništa dogoditi.
6. Jaknica(C&a ima male brojeve)
7. cca 15 tetra pelena
8. Ručnik
9. Skafander na ciferšlus za šetnje (ali mislim ds to u 4./5.mjesecu neće bit potrebe.)
I brijem da je toto od odjeće + (čarapice i one rukavice da se bebe ne ogrebu po licu, ali sam čula da se to ne stavlja preko noći dok spava)
Nadodala bi tutice od jednog dijela. I bodice kratkog rukava. Ja osobno bebe volim oblacit slojevito. I svega po 10kom planiram pripremit kao i s prvih dvoje.
Bas sam to htjela napisati, jednodjelne tutice, na dugmiće i bodici kratki rukav ispod… u 56 broju sam uzela svega po 10 komada, isto kao i ti. Pa ću postepeno naručivati veće brojeve kako bude rastao. Jaknicu nisam uzimala za početak nego medo mekano odijelce. Rukavice nisam stavljala ni jednom djetetu (to da se ne ogrebu), ne znam nije bilo potrebe.
Dosta tetrica, i malih onih krpica, i podbradnike nekoliko komada..
4. 2/3 kapice
5. Vreća za spavanje (NIKAKO deka jer ju beba može povuć preko glave i ugušiti se)-pored bebe ne smije biti ništa, pa čak niti medo ili nešto što mislite da se nemože ništa dogoditi.
7. cca 15 tetra pelena
8. Ručnik
9. Skafander na ciferšlus za šetnje (ali mislim ds to u 4./5.mjesecu neće bit potrebe.)
I brijem da je toto od odjeće + (čarapice i one rukavice da se bebe ne ogrebu po licu, ali sam čula da se to ne stavlja preko noći dok spava)
Nadodala bi tutice od jednog dijela. I bodice kratkog rukava. Ja osobno bebe volim oblacit slojevito. I svega po 10kom planiram pripremit kao i s prvih dvoje.
4. 2/3 kapice
7. cca 15 tetra pelena
8. Ručnik
Bas sam to htjela napisati, jednodjelne tutice, na dugmiće i bodici kratki rukav ispod… u 56 broju sam uzela svega po 10 komada, isto kao i ti. Pa ću postepeno naručivati veće brojeve kako bude rastao. Jaknicu nisam uzimala za početak nego medo mekano odijelce. Rukavice nisam stavljala ni jednom djetetu (to da se ne ogrebu), ne znam nije bilo potrebe.
Dosta tetrica, i malih onih krpica, i podbradnike nekoliko komada..
E hvala vam mnogo!! Iskustvo čini čuda pa zato ovdje i pitam 😁😁😁 otprilike sam i ja isto mislila, ali eto nije na odmet da provjerim ☺️ hvala ženice ❤️❤️
Što je potrebno za malu prinovu 👶🏻🍼😍 (ako sam što zaboravila, sjetiti ćete se)
Za početak vam treba puno strpljenja, ljubavi i pažnje 💜💙
Trebate za početak:
1.Kolica
2.AS (mi imamo Maxi Cosi 360’C za do 36kg)/jaje
3.Kinderbet - mi imamo putni i to nam je prva liga. Puno jeftinija i sigurnija investicija, prenosiv je i može s vama i na put(moje mišljenje jer se dijete ne udara, a imate i nastavak da vam dijete na višljem spava da se ne saginjete)
4.Prematalica ‼️ Zapamtite da uvijek pripremite sve do sebe - pelene, gaze, vodu, kremu za guzu (‼️ne koristite SUDOKREM kod crvenila guze) i sl. NIKADA se ne okrećite od bebe da ne bi pala!
5. Otprilike 10 bodia na preklop (bolji od običnih jer se ne skidaju preko glave)
6. 5 hlačica (da dolje imaju čarapice)
7. 2-3 štrampla
8. 2 kapice
9. Jastuk za bebe - neka spavaju u vašem nadzoru u njima
10. Vreća za spavanje - NIKAKO deka jer je dijete može povući preko glave
ZAPAMTITE da pored djeteta ne smije biti ništa dok spava (čak ni onaj slatki medo)
12. Jaknica (C&A ima male brojeve)
13. Cca 15 tetri (sve više je previše)
14. 2 bočice
15. Duda
16. Sterilizator (tko nema neka obavezno u prokuhanoj vodi prokuhava bočice nakon korištenja)
17. AD (pitati u bolnici koji su dao djetetu - ako primjetite s vremenom da AD ne odgovara bebi, ‼️POSTEPENO ga uvodite kroz 3 dana)
18. Toplomjer - uvijek rektalno i onda ODUZIMATE -0,5’C (ako ste izmjerili u guzi npr. 38.2’C, tzn da je bebina temperatura 37.7’C)
‼️ PEDIJATRI smatraju da djetetu nije potrebno davati bilo kakav lijek dok temperatura ne prelazi 38,5’C - na internetu imate tablicu prema djetetovoj kg koliko je potrebno davati mg lijeka
👩🏻28❤🧔🏻32
Stigla nam malena curica❤
19. Fiziološka otopina
20. Nosko - za čišćenje nosa
21. Inhalator - skupa investicija u koju mi nikada nismo investirali
22. Noktarica i škarice - bebama nokte režite ravno
23. Češalj - tjemenica
24. Bademovo ulje za kupanje bebe - NIKAKO šampon dok su mali
25. Slinčeki
26. Skafander na ciferšlus
(najbolje za šetnje, a kada je zima onda povrh toga i dekica)
‼️Kad oblačite dijete, oblačite ga kao i sebe + još jedan dodatan sloj (npr. ako je do 20’C bebu je najbolje obući potkošulju ili kratki bodi, bodi, štrample i hlačice). Čim se beba počne crvenjeti u licu, a nahranjena je, presvučena, zdrava, VRUĆE JOJ je!
27.Ručnik
28.Baby ulje - bebama godi masaža nakon kupanja
29. Prokuhana voda/kupljena voda u DM-u/BIPI za AD - ‼️ investirajte u kuhalo od Xiaomia - dok vi izmiješate prokuhanu hladnu i toplu vodu - do 40’C max da beba može popiti - OBAVEZNO toplinu provjeravati na zapešću da se beba ne opeče‼️
30. Posudica za mjerice dohrane - topla preporuka jer onda samo ubacite u vodu i za tren je bočica gotova (to je nama puno pomoglo) - ZAPAMTITE jedno pravilo: koliko god da je beba gladna i plače, PRVO PRESVLAČENJE PELENE, PA ONDA HRANJENJE‼️
👩🏻28❤🧔🏻32
Ovo gore sam isto zaljepila od neke cure s whatsappa sta je pisala, djeluje korisno🥰
👩🏻28❤🧔🏻32
Svakako je sve korisno,hvala 🤗
Ja: 29 (lawyer) On: 30 (manager)
👰♀️🤵♂️: 8.10.2022.
Radimo na bebi od 11/22
Nifty ✔️ Dolazi djevojcica 🎀
✨️29.9✨️
Da se malo osvrnem na ovaj popis, nama nije baš sve tako neophodno bilo, ovo su neke moje izmjene, svakako svatko će uzeti iz toga onako kako misli da mu je najbolje i najlakše, kažem moje mišljenje nakon dvoje djece koji sad imaju 5 i 3 godine:
3. Putni kinderbet nije preporučljiv za svakodnevno korištenje, radi madraca i tvrdoće, ok za poslužit se na putovanjima, ali svakodnevno ga ja nebi koristila.
4. Prematalicu sam koristila dok sam imala šavove, prvih tjedan - dva, kasnije su se oboje presvlačili na krevetu, znaci nije baš must have, ima i drugih opcija, al naravno svakako kako je kome lakše, nema je u tim trenucima tako bilo, za guzu smo koristili ili jgl ili Pavloviceva, a znali smo namazati i sudocrem po potrebi u tankom sloju, dobro ga je imati u kući, nama je jako pomogao u nekim situacijama.
9. Jastuk za bebe- mi smo bili uzeli gnijezdo i iskreno, nepotrebna investicija od cca 500 kn, a vrištali su u tome 😂 tako da smo ga proslijedili dalje, svakako bolje posuditi i vidjeti dali bi beba bila u tome ili ne. Na jednom dijelu kutne smo imali stavljenu tetricu za bebu, i tu je bio njen kutak, kad se krenula okretati, nismo je nikad ostavljali samu, a kasnije kad bi se krenula okretati bi je stavili ili u kolica, ili na tepih na baby gim ili u vrtić, ovisno kakav joj je dan 😅
14. Bočice nikad nismo uzimali, nije nam trebala, isključivo sam dojila prvih 6 mjeseci, al sad ću si svakako pripremiti jednu da imam za svaki slučaj. Također kako su dojili, dudu nisam htjela davati u rodilištu jer je ugl takva preporuka, kasnije nisu ni htjeli dudu, pa nam ni ona nije trebala.
16. Sterilizator - kao sto sam gore napisala, sve ovisno hoćete dojiti ili ne, ali opet postoji “starinski” način prokuhavanja koji nije kompliciran. Al svakako kako je kome lakše i kako je ko u mogućnosti.
28. Nikad, ali nikad nisam djeci mjerila rektalno temp, uvijek pod pazuh. To nam je bilo najlakše, mogu ih nositi ako su nervozni ili kad ih pristekam na ciku, tad izmjerim temp…
Pedijatri smatraju, i to je sve u teoriji, ali u praksi je to malo drugačije, neko dijete je na 37.5 klonulo, i naravno da ćeš mu dati nešto da mu bude bolje, nećeš čekati 38.5 jer je tako preporuka. Mojih dvoje su totalno različiti, jedno na 37 je već pospano, klonulo, a drugo na 38 divlja i skace, prati se opće stanje djeteta, te se po tome radi…
Sortiraj odgovore
Najstariji