Dubrovčanka za tebe malo info jer kako kažeš u istom smo sosu. Uglavnom, danas sam malo bolje sve shvatila. A to je: ostavili su me kao 1. zbog opasnosti nedaj bože da krene a ispadne pupčana a kao 2. Pokušavaju Bucu uhvatiti u položaju na glavi, onda bi mi brzo probušili vodenjak kako bi ga fiksirati da se ne može vratiti i započeli vaginalni porod. Kod mene je problem što Buco nikad nije bio na glavi, on mjenja položaje od poprečno do na zadak tj na nogice. Ako se dobro sjećam tvoja mala je bila na glavu, tako da će to biti dobro kod tebe. Ali me baš zanima kako to rade kod vas!!!
Ista stvar ali doslovno i sa mojim buckom. Doktorica se čudi ali tako je. Udara, migolji se ali ima polozaj ili poprečno ili nogicama doli a najcesce gleda prema mojim leđima 🤦♀️
Ma ti imaš još jako puno vremena! Polako, ako je postotak takvih trudnoća mali, velika je vjerojatnost da kod tebe bude sve ok. A ako ostane, znaš što te čeka,haha
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Obavila kontrolni ctg u radaoni. Uredan. Poslali me kuci. U petak opet kontrola.
MarijanaMartin ja danas doktora odmah pitala na početku uzva jel mala još glavom dolje, kaže on je, zašto, ja reko pitam samo (a mislim si da lik zna koja smo mi ovdje sekta ekipe na zadak😅) i on mi na to doda pa i da nije, rekao bi vam naravno, ali ništa vama to ne znači, još bi se ona stigla okrenuti🙈 i onda je dodao da to nije tako rijetko da se okrenu i u 38. tjednu, iako svi misle da više nema neke šanse 😁 i kaže pogotovo ako nije prvi porod tj. ako je prvi bio vaginalni.
Tako da, goooo bucko goooo ❤️❤️
Zaboravila sam reći da mene vode kao 39. tjedan jer Buco ima po procjeni oko 3700g. Tako da za njih nema vremena. A što ćeš, nemogu ništ promjeniti. Ja sam uvjerena da ga pustimo da bi se okrenuo, ali i da bi imao 5Kg,haha a onda sam opet na carskom haha
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Kriss I Coksa drago mi je za dobre preglede 😍😊
Arsancres 😂😂sekta na zadak => svima držim fige da se okrenu bebe u povoljnije položaje 🥰
31👩❤️💋👨38
MarijanaMartin sigurna sam da ce sve biti super i da su donijeli dobru odluku. Vjerujem da si nesretna zbog male i uznemirena zbog neocekivanognostanka u bolnici, ali na kraju ce to sve biti iza vas i imati cete jednog malog zdravog clana vise.
Jucer smo muz i ja isli na predavanje organizirano u ovom prostoru gdje vjezbam. Predavnje vodi jedna doula. Prosli sno sve sto se moze ocekivati kroz zadnje tromjesecje, sto je normalno, sto nije, pravi, lazni trudovi, kako sve moze ici porod. Trajalo je 2 i pol sata i stvarno nam je zena ispricala sve zivo.
Znaci ona kaze da u bolnicu ne treba ici prije nego trudovi dodu na razmak 3-5 minuta, kad lagano krenu mozemo se malo setati, nesto pojesti, tusirati ili u kadu, taj pocetak zna trajati satima i onda kada dodu na taj razmak krenuti prema bolnici, sve ranije i zavrsiti ces u predradaoni sama dok ne dodes do 5cm i onda te sele u boks gdje moze muz ili pratnja opet uci. Svi imaju opciju da se okreces, dizes s kreveta i sto vec trebas osim Petrove gdje inzistiraju da lezis cijelo vrijeme jer je veliki broj trudnica i da sve lakse prate, Petrova ima ipak daleko vise poroda dnevno od ijedne druge bolnice. Kaze da to sto oni ne dolaze stalno nas gledati ne znaci da nas ne prate jer smo sve spojene na uredaje koji mjere sve potrebno i oni imaju monitor za svaku od nas u svojoj prostoriji koji su konstantno pod nadzorom.
Ako je dijete na zadak gotovo iskljucivo idu na carski rez, sto se Zagreba tice prirodni porod na zadak jos se jedino usudi i zna raditi jedan doktor na SD, stara garda, ostali ne rade porod na zadak.
U slucaju da pukne vodenjak ne treba sve ostaviti i juriti u bolnicu, ali ni ostati sad jos satima doma cisto zbog mogucih bakterija koje mogu uci. Znaci polako se spremiti, otusirati i koliko to moze trajati sat-dva i prema bolnici da si u kontroliranom okruzenju.
Drip ce doktori predlagati ako porod traje predugo i vide da je trudnica vec umorna, da je beba vec umorna, opcenito ako sve skupa ne napreduje brzinom kojom bi trebalo. Takoder ako je hrpa trudnica i zvog toga neka ne moze uci unutra ce pozuriti malo porod onoj koja je najduze vec tamo.
👩🦰35
👨🦱37
Pokušavamo od 09/2019.
06.09.2021. ➕
Panorama ✔️ dolazi nam Ivor 💙
Očekivani termin poroda 11.05.2022.
Epiduralna se moze dobiti do otvorenosti 5cm, sve nakon toga ne prakticiraju jer je jedna od nuspojava da smanjuje trudove i ako se da na recimo 8cm samo ce produziti porod i smanjiti trudove koji su potrebni da dijete izade. Znaci ako si vec pri kraju, nista od epiduralne da ne traje sve nepotrebno duze. Osim epiduralne ima i rajski plin koji te opusti i neki lijek koji mozes primiti, ali to obicno izbjegavaju trudnice koje zele biti svega svjesne i prisutne jer djeluje ko da si uzeo ogromnu dotu normabela. Super ti je, ali nisi bas sav svoj.
Jako je bitno biti sto opusteniji, zato je dobro savladati tehnike disanja jer se na taj nacim mozes opustiti. Sto si vise stisnuta i stegnuta sto zbog boli sto zbog panike to porod moze trajati duze jer ne dopustas tijelu i bebi da rade sto trebaju, tj. guraju bebu prema van.
Sto se tice pregleda, kaze da vaginalni pregled jos rade jedino u Petrovoj ili eventualno stariji doktori po drugim bolnicama i da se sad smatra da je pretjerano cackanje dolje u zadnjem mjesecu trudnoce nepotrebno, sa ultrazvukom vidi sve sto treba.
Puno je jos toga bilo, ali ovo je ono bas o porodu sto je rekla. Ima zena svoju web stranicu sa blogom, malo sam preletila i cini mi se da ima super clanaka. Ovako mi se cini genijalna i vec 15 godina se time bavi, pa zna sto prica, a i sama ima troje djece.
Eco link za njenu stranicu ako zelite citsti blog
https://www.doulasanja.com/blog/
Sigurno je jos jos hrpu toga rekla cega se ja sad ne mogu sjetiti. Znam samo da smo sve nekako smirenije izasle s tog predavanja, a muzevi pokoceni 🤣🤣🤣
👩🦰35
👨🦱37
Pokušavamo od 09/2019.
06.09.2021. ➕
A jesam se raspisala, ja dodem kada uhvatim vremena, procitam 15 stranica koje ste napisale i onda nadoknadim sa pisanjem litanija 🤣
👩🦰35
👨🦱37
Pokušavamo od 09/2019.
06.09.2021. ➕
MarijanaMartin/Coksa meni se čini da Buco i Nika tak uživaju, a mame se malo sekiraju, ali bude to sve u svoje vrijeme kad treba. Predobro mi je ovo.. imao bi 5 kila pa bolje ne, hahaha! Ma jel moguće da je tako mali broj beba na zadak.. sad i ja imam osjećaj da je to češće. Strpljivo samo curke i držite se!
EvaKB lijepo si to sve napisala.. mi smo isto išli na radionice ali kod drugih doula i moj muž je izašao van sav sretan kako je bilo dobro i korisno! 🤭 A jedva sam ga nagovorila da idemo.. uvijek ista priča 🙈😁 Doula Sanja ima stvarno super stranicu i posebno pod česta pitanja ima toliko informacija da svakoj preporučujem da pročita!!
Nema što nije obradila!! Eto baš zbog te prakse u Petrovoj gdje navodno sve ide ko po traci se ja jako dvoumim da li da idem tamo.. ali te žene godinama hodaju po rodilištima i stvarno znaju što pričaju pa je možda ipak pametnije poslušati ih. Šteta što nema više doktora koji su spremni porađati na zadak. Mislim da se to može i u Rijeci vaginalnim putem.. ali eto.
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
MarijanaMartin sigurna sam da ce sve biti super i da su donijeli dobru odluku. Vjerujem da si nesretna zbog male i uznemirena zbog neocekivanognostanka u bolnici, ali na kraju ce to sve biti iza vas i imati cete jednog malog zdravog clana vise.
Jucer smo muz i ja isli na predavanje organizirano u ovom prostoru gdje vjezbam. Predavnje vodi jedna doula. Prosli sno sve sto se moze ocekivati kroz zadnje tromjesecje, sto je normalno, sto nije, pravi, lazni trudovi, kako sve moze ici porod. Trajalo je 2 i pol sata i stvarno nam je zena ispricala sve zivo.
Znaci ona kaze da u bolnicu ne treba ici prije nego trudovi dodu na razmak 3-5 minuta, kad lagano krenu mozemo se malo setati, nesto pojesti, tusirati ili u kadu, taj pocetak zna trajati satima i onda kada dodu na taj razmak krenuti prema bolnici, sve ranije i zavrsiti ces u predradaoni sama dok ne dodes do 5cm i onda te sele u boks gdje moze muz ili pratnja opet uci. Svi imaju opciju da se okreces, dizes s kreveta i sto vec trebas osim Petrove gdje inzistiraju da lezis cijelo vrijeme jer je veliki broj trudnica i da sve lakse prate, Petrova ima ipak daleko vise poroda dnevno od ijedne druge bolnice. Kaze da to sto oni ne dolaze stalno nas gledati ne znaci da nas ne prate jer smo sve spojene na uredaje koji mjere sve potrebno i oni imaju monitor za svaku od nas u svojoj prostoriji koji su konstantno pod nadzorom.
Ako je dijete na zadak gotovo iskljucivo idu na carski rez, sto se Zagreba tice prirodni porod na zadak jos se jedino usudi i zna raditi jedan doktor na SD, stara garda, ostali ne rade porod na zadak.
U slucaju da pukne vodenjak ne treba sve ostaviti i juriti u bolnicu, ali ni ostati sad jos satima doma cisto zbog mogucih bakterija koje mogu uci. Znaci polako se spremiti, otusirati i koliko to moze trajati sat-dva i prema bolnici da si u kontroliranom okruzenju.
Drip ce doktori predlagati ako porod traje predugo i vide da je trudnica vec umorna, da je beba vec umorna, opcenito ako sve skupa ne napreduje brzinom kojom bi trebalo. Takoder ako je hrpa trudnica i zvog toga neka ne moze uci unutra ce pozuriti malo porod onoj koja je najduze vec tamo.
Zlopasa i Herman iz Petrove poznati po okretu bebu i porodima na zadak. Tak da joj ovo ne stoji.
I daju da se seta do neke odredene otvorenosti, imaju i loptu.
Ovo za epiduralnu i ostale droge stoji. Ja sam dosla 6 prstiju otvorena i bilo je kasno za ikakve droge., ali nisu ni inzistirali na dripu pa da pozuruju.
Sortiraj odgovore
Najstariji