Ako imas doulu, logicno da ce te babica i dr.manje obilazit. Ali evo kod mene su bile stalno u boksu, barem netko, nalijevaki mi ulje, masirali medicu, stvarno ja ne mogu rec da sam bila zanemarena. Vodu mi sestra dodala.
Danas i radaonici ni jedna zena. 4 popodne. Svih 5,6 boxova prazno, ostala sam sokirana.
Jedna cura je cekala carski, ali jos je setala kad je klizmu dobila.
Epiduralna se moze dobiti do otvorenosti 5cm, sve nakon toga ne prakticiraju jer je jedna od nuspojava da smanjuje trudove i ako se da na recimo 8cm samo ce produziti porod i smanjiti trudove koji su potrebni da dijete izade. Znaci ako si vec pri kraju, nista od epiduralne da ne traje sve nepotrebno duze. Osim epiduralne ima i rajski plin koji te opusti i neki lijek koji mozes primiti, ali to obicno izbjegavaju trudnice koje zele biti svega svjesne i prisutne jer djeluje ko da si uzeo ogromnu dotu normabela. Super ti je, ali nisi bas sav svoj.
Jako je bitno biti sto opusteniji, zato je dobro savladati tehnike disanja jer se na taj nacim mozes opustiti. Sto si vise stisnuta i stegnuta sto zbog boli sto zbog panike to porod moze trajati duze jer ne dopustas tijelu i bebi da rade sto trebaju, tj. guraju bebu prema van.
Sto se tice pregleda, kaze da vaginalni pregled jos rade jedino u Petrovoj ili eventualno stariji doktori po drugim bolnicama i da se sad smatra da je pretjerano cackanje dolje u zadnjem mjesecu trudnoce nepotrebno, sa ultrazvukom vidi sve sto treba.
Puno je jos toga bilo, ali ovo je ono bas o porodu sto je rekla. Ima zena svoju web stranicu sa blogom, malo sam preletila i cini mi se da ima super clanaka. Ovako mi se cini genijalna i vec 15 godina se time bavi, pa zna sto prica, a i sama ima troje djece.
Eco link za njenu stranicu ako zelite citsti blog
https://www.doulasanja.com/blog/
Sigurno je jos jos hrpu toga rekla cega se ja sad ne mogu sjetiti. Znam samo da smo sve nekako smirenije izasle s tog predavanja, a muzevi pokoceni 🤣🤣🤣
Ja sam dobila epiduralnu na 8cm i rodila nakon 20 min..
Mene su na Sv Duhu stavili u boks cim sam dosla jer nije bilo guzve. Tak da sam tam provela 7h, nikamo nisam smjela mrdati, samo lezati na lijevom boku. Katastrofa, nije bilo nikakve potrebe za tim, sve uredno. Jako rijetko su me obilazili, epi sam molila otkad sam dosla u 2h ujutro. Tek u 7h dosla anesteziologinja pogledati kad sam vec bila skroz otvorena. Plus jos hrpa drugih stvari kaj su mi se tamo zamjerile. Vrh je bio da sam isla na popravak sivanja jer me specijalizant krivo zasio. Tako da ja tamo vise ne idem.
Kriss čestitam na dobrom pregledu 🥳
Katarina moram se složiti sa svima da je kilaža individualna, a i za tvoje tjedne ne bih rekla da je nešto pretjerana ali to je samo moje mišljenje 🤣
MarijanaMartin drago mi je da su ti to sve malo bolje objasnili, kako se sad ti osječaš psihički i fizički? 💕
Coksa znači čekamo i dalje 😬 a princezi je očito lijepo i ne žuri joj se 💕
Arsancres i mog ginekologa sutra prvo čeka to pitanje 🤣🤣🤣
EvaKb hvala što si sve detaljno podijelila s nama. 😊🥰
Isprobala sam lideru i činilo mi se da sam dosta gusto zamijesila ali moglo bi i gušće, definitivno ne raditi po njihovim omjerima. Sve u svemu bih preporučila za ovaj period kad je brijanje nemoguće misija ali nije da bih ju koristila i inače. 🤣
💁♀️32g.- nizak amh (1,6)
💁♂️30g.-sve ok
BETAPLUS
1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
27.02.2022. 💕💕💕
MarijanaMartin drago mi je da su ti to sve malo bolje objasnili, kako se sad ti osječaš psihički i fizički? 💕
Evo moram reći da mi je dobro. Već sam se prilagodila i pomirila sa sudbinom. Kad vidim svoje cimerice, sramota je da kukam! Jučer me to baš šokiralo, nisam niti slutila i ostalo mi je toliko posla doma, pa sam bila izvan sebe. Sad je bolje!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Evo ako nekog zanima.. e-knjižica kako se bebe mogu okrenuti. Općenito na ovoj stranici ima svakakvih zanimljivih savjeta ako vas zanima.
//www.spinningbabies.com/product/helping-your-breech-baby-turn-ebook/
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Mene su na Sv Duhu stavili u boks cim sam dosla jer nije bilo guzve. Tak da sam tam provela 7h, nikamo nisam smjela mrdati, samo lezati na lijevom boku. Katastrofa, nije bilo nikakve potrebe za tim, sve uredno. Jako rijetko su me obilazili, epi sam molila otkad sam dosla u 2h ujutro. Tek u 7h dosla anesteziologinja pogledati kad sam vec bila skroz otvorena. Plus jos hrpa drugih stvari kaj su mi se tamo zamjerile. Vrh je bio da sam isla na popravak sivanja jer me specijalizant krivo zasio. Tako da ja tamo vise ne idem.
Ja mislim da je svugdje to kako naletis na koju ekipu doktora, pa onda malo i do zena samih.
Neke se prepiru, traze cuda, ocekuju da one mogu odmah za 10 min rodit, ne suraduju i x deugih stvari.
Vjerojatno i neki doktori vole pozurit, netko ce te pedinjat satima.
Ona je rekla da u svim bolnicama su izrazito profesionalni i tu za nas. Svjesni su da kad stupimo nogom u bolnicu da smo njihova odgovornost i ne uzimaju to olako.
Plavo_nebo za epiduralnu sam i ja shvatila vise kao obrazlozenje zasto nekad ne daju, nego da nije opcija tako da mi je odlicna vijest da se moze dobiti i kasnije.
Ja sam se odlucila za Merkur iz vise razloga, vecinom jer mi je svekar radio tamo do penzije, pa poznaje ljude, a i frendice su hvalile, pa eto, ali mi je dojam nakon jucer da zapravo ne mozes fulat koje god izabrali i to mi je drago bilo za cuti.
👩🦰35
👨🦱37
Pokušavamo od 09/2019.
06.09.2021. ➕
Panorama ✔️ dolazi nam Ivor 💙
Očekivani termin poroda 11.05.2022.
Arsancres to jw meni rekao H, a on je isto sa SD.
Nema cqckanja dolje, nigdje u svijetu toliko ne cackaju trudnicu koliko u HR. Nije ni cudo da se stalno ensta cijedi... Kako bi flora i fauna dosli ikada u ravnostezu ako vas stalno cackaju i unose bakterije!
Amelie radionica se stvarno isplati, daje lijepi pregled opcija u p.pelebastvu za nekoga tko se s time nije susreo!
Gnjavi koliko treba, pomoci cu sta mogu. Molly ima dobre reference, volila bih probati njene pelenice, ali nisam jos u toj fazi.. Sve pratim, ali akcija nabavke jos nista jer cu ih samo nadopuniti, imam od sina...
Sortiraj odgovore
Najstariji