Damjana ima jos dobrovoljaca, ako je cokoladna ne moze bit losa! Hahahah
Bambola, vidit ces ti kad ti naglo iskoci pa bude veci nego nasi trbuscici ;) vecinom one kojima se sad bas ne vidi naglo dobiju busu...
Pozdrav cure :) nije me bilo jedan dan i nacitala se ja! Prvo, svima su pupice preslatke :) ja cu svoju staviti nekad sutra preksutra! Bambola, moja sogorica ti je imala jako mali trbuh cijelu trudnocu! Pred porod je izgledala kao da je otprilike 6.mjesec :) a bebac skoro 4kg!!! To je jednostavno gradja tijela....
Ja sam A+ i isto mi pise to nesto negativno, tako da je to valjda ok!
Sto se popisa stvari za bebu tice, stavim ga sutra jer sam lijena ustat se sa kauca sad 😀 ali uglavnom ja sam kombinirala par popisa s interneta, neke baby stranice, izbacivala ono sto necu kupovati, a ubacivala ono sto hocu tj planiram! U svakom slucaju, stavim!
Netko je pisao o onoj boli kod kihanja, meni je tako od pocetka trudnoce nekad cak i kas kasljem, al funkcionira mi to se sagnem i iskrivim!
Bambola, htjela sam ti jos reci da ukoliko te temperatura bude patila, odi doktoru, da nije neka upala ili nesto... Meni je moja gin rekla da ako nemam temperaturu da se lijecim svim prirodnim supstancama koje mi odgovaraju, ali u slucaju temperature da odem kod doktora.
Sunshine, super za pregled, bas mi je drago!
E, da, ja jos ne osjetim bas bas pokrete, ali to neko migoljenje znam osjetiti nekad, ali nisam sigurna jel to to, ali kako kaze poisonivy (ako se dobro sjecam da je ona napisala), ja si protumacim da je to beba i budem hepi :)
Mama, hvala na informacijama o poklonima za trudnice, bas sam to htjela pitati... Jeste vi vec nesto slale i uclanjivale se pa dobile? Mene najvise veseli ova radosnica ❤️
Jedva cekam 10., placa sjeda i idem kupit prvu stvarcicu za bebuuu 😍😍😍
Jutro cure, muz jos spava, a ja vec doruckovala! Malo sam bolje, tj. prehlada je pocela sazrijevat, al nisam jos skroz super! Ma znam to za trbuh da je individualno, iskreno, ne bi tila sad bit kit, ali mi najbitnije da prodje sve uredu!
Lila, ti si dan trudnija od mene i imamo istu grupu i rh faktor 😂
Ja nisam jos nista gledala. Ni opremu, ni te poklone, apsolutno nista! Cekam kraj sezone, pa cu se bacit na posao! Znam otprilike sta je najbitnije, al nista detalje. Nakon sezone cu vidit i za onaj trudnicki tecaj. Uglavnom, jos sam 10ti mjesec u pogonu, kasnije je sve lakse. Bar vremenski.
Jutro curke.
Evo i nas glad probudila ranije.
Bambola super da ide na bolje uskoro će završit i to.
Nadam se da ćete uživati za vikend.
Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
(^_^)
Jutro cure! Bambola, nadam se da ćeš biti još bolje do kraja dana i da će polako nestajati svi simptomi prehlade.
Ja upravo doručkujem i pijem kavu...Opet mi se vratio "apetit" za kavom...Baš mi je fina... Al se trudim popiti jednu, maksimalno 2 dnevno..
Evo cure mog popisa... Imajte na umu da sam ja stavila sve što mislim da je meni potrebno, ne mora isto značiti i za vas :)
-jednokratne pelene (ne da mi se zamarati s platnenima)
-tetra pelene i gaze
-podloga za previjanje (čvrsta)
-kolica
-krevetić
-posteljina za krevetić
-dekice pamučne (svi kažu što više to bolje, a onu finu mekanu za spavanje sam dobila)
-ručnici za bebu (2kom)
-kadica
-nešto s čim ću kupati bebu
-sterilne gaze za pupak (20ak komada) + flasteri
-bivacyn
-otopina hidrogena za pupak
-blazinice
-vlažne maramice
-krema za guzu
-fiziološka otopina
-bočice 2 kom
-dudice 2 kom (ovo dvoje je isto po izboru, mi smo u obitelji svi bili ljubitelji duda pa za svaki slučaj :D)
-vreća za spavanje
-pamučni bodiji
-jednodijelno odjelce
-body benkice
-kapice
-čarapice
-pamučne majice
dakle, to je najosnovniji popis za ono što ti manje više odmah treba. Znam da će neki reći npr ne trebaju ti kolica odmah, ne treba ti kadica odmah,ali sigurno neću ići u šoping nakon djetetovih 10 dana... ja sam si stavila sve stvari koje mi mogu zatrebati prvih mjesec dana.
i još sam si dodatno zapisala:
-sterilizator
-izdajalica
-toplomjer za djecu
-pumpica za nos
-dječji štapići za uši
-grickalica za nokte ili škarice tupog vrha
-termometar za vodu (za nas neiskusne roditelje :D)
i za sebe sam si zapisala:
-krema za bradavice
-jastučići
-zaštite za bradavice
eto, ne znam ja to stavit u neki dokument pa okačit ovdje... Ako netko ima volje neka prebaci u dokument pa nek stavi link tu ili u potpis :)
e, da, htjela sam reći par stvari još...
što se robice tiče, iskreno ne znam što će mi i koliko trebati, dobila sam i dobit ću od seke i šogorice robicu, ali ću si kupovati što mi se svidi... Ne znam u čeg se točno oblače bebe, ali znam da tih bodija treba čudo jedno... i ove pamučne dekice...npr moji ih svi baš puno koriste pogotovo kad je beba mala... kad zaspe na kauču npr u toplom, dovoljno ju je pokriti s onom tanjom pamučnom dekicom...kad leži ispod isto dekica.. znam da se znaju upiškiti i ukakiti po svemu, pa znam da seka ima 3-4 dekice i jednom su joj sve bile propišane :D :D :D
one vam znaju biti u interšparu, kauflandu ili tak negdje na akciji...to su male dekice, ništa posebno i ništa preskupo :)
nadam se da sam barem nekom pomogla, nekome tko je neiskusan kao ja :)
ako imate neke prijedloge, recite pa da si znam zapisati! svi savjeti dobro dođu!!!
Pupa hvala ti na trudu što si podijelila popis s nama.:))))
Ja imam blesavo pitanje koje me muči-ležanje na leđima pritišće se ona donja šuplja vena pa me zanima jel to stvarno štetno za bebu i da li jos koji položaj može pritisnuti tu venu?.mislim ja od početka sam na ljevom boku ali ne možeš cijelu noć ukoči mi se kuk unatoc banana jastuku pa mi nekad dode samo malo da legnem na leđa da ga ispružim,a kad se legnem na desni bok nekako mi čudno sve...hajoooo hahahaha
Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
(^_^)
Jutroooooo...
Sunshine, Lilla super za preglede :-)
Cure trbuščići su vam super i veći i manji, meni su svi baš slatki :-)
Pupa, hvala za popis! Pomoći će da se orijentiramo malo. Ja sam si isto nešto pisala što već imam i što mi još treba, ali daleko je to još od završenog popisa. :-P
Ja mislim da malo ležanja na leđima ne može naškoditi, meni isto tako neki put najviše odgovara.
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
...ja bi na ovaj popis dodala još vir 80 ulošci za rodilje, mrežaste gaćice ili bokserice (ima u ljekarnama, dm-u i kauflandu)
...bila sam danas u dm-u prijavila se kao trudnica i dobila super paketić...
dm torba (ona plastificirana sa lijepim uzorkom, dječjim :) )
krema za mame od biobaze za trbuščić
dvd
moj prvi album za bebu...tu cemo lijepit slikice i ispisivat podatke
i naravno knjižicu s kuponima...ima svega po malo...
mama10
Garavice, ja sam isto to za lezanje na ledjima cula, ali ne obazirem se previse na to. Inace ne spavam na ledjima, ili bok ili stomak, ali ja uzasno nemirno spavam, al bas jako jako nemirno i okrenem se sto puta u sat vremena...tako da, ne znam kako da izbjegnem tako lezati jer ne odgovaram za svoje postupke dok spavam :) ali kako poisonivy kaze, malo lezanja nece naskoditi :D
Mama, znam za te uloske, ali ovo su mi stvari kao za doma :D ovo za rodiliste i to cu nekad kasnije, to nemam pojma sta sve treba! Ali svakako je na popisu!
Sortiraj odgovore
Najstariji