Dobro jutro cure, dan smo započeli fiiinim grisom,mljac . Sestra mi je jučer rekla da bi se na mjesec trebalo dobiti najviše 3kg,kaže naravno da neki dobiju i više ali za vašu i bebinu dobrobit nema potrebe da se dobije više od 3kg.... Pokusat cemo to ispoštovati.
Pupa pa ti još malo i na polovici trudnoce si, wooow,kako to brzo ide, nama je danas 14.t.
Uzivajte u danu .
Ja to mogu, ja to hoću....
Jutro cure.
Da bacim osvrt za kumstvo nezz stvarno nema iskustva tako nemam što reći pošto mi ni ime još nemamo kamoli kuma ili kumu.Vidit ćemo ko će se angažirati za pomoć kad bude trebalo uletavati.hahaaha
I mi cmo skojo na pola Mare da se malo pohvalimo i još jednom jako mi je drago da si sretna i da beba jača i raste.papajte fino.ja sam dobila kilu po mjesecu znači 4kg ukupno.
Ja nezz za vas al loše sam spavala užasno pazim kak spavam pa mi se ukoči lijevi kuk a bojim se ako se okrećem i rastežem da škodim bebi.pa i neki snovi ma ja nezz satrat će me psiha.očito sam jako opterećena,a nemam razloga.valjda ću se sabrat poslje uzva u zg i kad se počne jače ritati da osjetim pa ako će me i boliti nema veze...eto svako ima nešto..ako nije fizički onda je psiha i moš ga fućkati.
Trebala bi se filat onom opuštajućom muzikom jooj.no dobro bit će nam danas super dan jer zbog kiše muž ne radi pa je kući.uživajte
Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
(^_^)
NMareN, joooj ja ne jedem ništa što se pravi na mlijeku, ali kad pojedem gris onda sam odmah gladna :D :D
što se kilaže tiče-moja vaga je luda. ujutro mi pokazuje jednu kilu gore, a navečer čak tri što je nemoguće jer ne jedem ništa više nego uobičajno (tj. čak par dana nisam ni večerala jer ne mogu, pojedem jabuku)...i onda se opet ujutro važem i sve normalno...onda mi preko dana pokaže opet kilu i tak, svaki put kad stanem druga kilaža. ali dobro, zasad je sve ok jer nisam ništa dobila prva 3,5 mj pa ću preživjeti.
Garavice, ni mi nemamo ime, tj. za curicu imamo, ali kod nas je 95% pišulinac tako da ćemo morat smislit neko ime... Zasad nam ne ide, ali da budem iskrena, ni ne trudimo se :D ja sam inače cijelu srednju govorila tko će mi biti kuma djeci, ali poslije srednje smo se nekako razdvojile, fizički, ali i ovako... tak da mislim da ništa od toga....al ima vremena još! :)
Mare super vijesti❤❤❤ drago mi je da je beba super!
Ja mislim da nije prerano za kuma/kumu,samo ja tu imam veliki problem. Kako sam se zadnja iz drustava udala,vec sam svima bila ili vjencana ili krstena kuma kasnije djetetu. Tako da mi je glupo zvat ponovo,a vec se kumili.
Al zato imam rodicu koja mi je super draga i pozitivna osoba,mislim da cu nju pitati.
Idem malo raditi. Danas odoh u Makarsku na neki sastanak,odmah sam dobre volje kad idem na more! :)
...jutro žene...ja za razliku od vas nemam pojma koliko sam kila imala na početku, nemam vagu kod kuće, tj. imam ali nismo si dobre još nakon prve trudnoće, riknula je baterija a ja nikad nisam kupila novu ;) tako da sam doktoru rekla otprilike koliko sam imala prije jedno 6 mj kad sam se vagala, po tome ispada da sam dobila tri kile :)
...idem na pregled u ponedjeljak i ne mogu se dočekat da vidim našu malu mrvicu i da mi dok kaže da je sve ok...luda sam od negative...i ja sam čitala onaj članak na klokanici, bolje da nisam al eto...proplakala...i samo si vrtim svakakve misli koje ne bi trebala...grrr...
pisale ste o odnosu s mužem...što se tiče mog odnosa s mužem, nema ih :) ...ja sam totalno bez ikakve volje bila, a i bilo me strah, sad mi se kao vraća volja, pa ćemo vidjet...
mama10
Jutro!
Damjana ja sam sad tek skuzila da smo mi skoro pa isto :) meni je danas 16+1 :)
pricale ste o kumstvu... ja o tome iskreno jos uopce nisam razmisljala... tu ne poznajem nikog dovoljno dugo da bi se kumili, a i mislim da je jednostavnije krstenje obaviti gdje je cijela familija da ne moraju svi k nama putovati... ne znam jos...
nego... meine su isprepadali moji na poslu... jesam li odabrala jaslice? liste cekanja su duge... moras se vec prijaviti, a ja jos ni pravi busek nemam! Tako da se sad bavim istrazivanjem gdje kako i kome se javiti. A skroz mi je rano za to :)
Kaj se tice kilaze, dobila sam oko 3 kg (muz veli da je barem kila otisla na sise) ne znam dal je tak kod vas, ali ja bi u biti morala svaka dva tjedna po nove grudnjake.
mama102, kod nas je muž taj koji ima kočnicu u glavi i užasno se boji da nešto ne bude bebi pa se ne može opustiti kako treba, ali eto, baš puno pričamo o tome i čini mi se da se uspio malo opustiti... druga stvar je ako nemaš volje...
knjižničarka, moja sestra je organizirala krštenje prvog djeteta u slavoniji jer smo svi tu, a oni jedino u zagrebu i rekla je tad i više nikad :D nije nas bilo puno, ali mali je taj dan bio koma, puno ljudi, nije htio spavat, oni nisu bili u svom, pojma nije imala gdje joj je šta, svi se upetljali oko malog, puna kuća ljudi i doslovno je poludila. s drugim je napravila u zg, mi svi došli, otišli nakon krštenja u restoran, jeli i još malo do njih na kavu i lagano doma... dijete fino spavalo u svom krevetiću... Ali, naravno da ćeš napraviti kako je tebi lakše. kaže ona da je moguće da je bila sama neiskusna, ono prvo dijete pa je sva bila u komi, sise upaljene, ajme... možda bi sad bilo drukčije :)
ajme, daj nemoj me zezati da već sada moraš razmišljati o jaslicama? dijete se nije ni rodilo :( u kojem si gradu?
hvala Bogu pa toga kod nas nema...još uvijek...ne mogu si ni dijete zamisliti, ni dan s djetetom a kamoli da moram razmišljati o jaslicama... baš bed...
garavica, tebe sam preskočila prošli puta..što se tiče te brige i svega, mislim da je to normalno... Mislim, pokušaj se što više opustiti, ali to je naravno, jako lagano za reći.. Ja imam faze kad sam ful opuštena i ne mislim ni o čemu, zaboravila bih da sam trudna jer nemam nikakve tegobe niti simptome, ali podsjetim se kad vidim stomak i budem baš zadovoljna kako mi je fino i kako sam sad počela uživati... a onda me napadnu neki dan kad razmišljam jel to moje dijete ok, kako je taj period od pregleda do pregleda predugačak, može se svašta dogoditi i onda se samo nasekiram....npr jučer me baš nešto peckalo dolje nakon odnosa, kad sam išla na wc na papiru je bila onak ko od krastice sukrvica, nije krv nego baš sukrvica i to negdje vani...znači ništa unutra, ništa u mokraći. Ne znam šta se događa dolje, malo namazala canestenom i više ne peče ni ništa, ali sam se zabrinula zbog toga... još kao "šlag" na sve to, uopće nisam jučer osjetila bebu pa sam si svašta zabrijala... Odmah zvala mamu da ju pitam, kaže ona da prije 20.tjedna rijetko kad osjetiš bebu a i kad osjetiš ne bude to stalno nego jednom u par dana... al opet sam sva neka zabrinuta jel sve ok... i onda dođem do zaključka što se više brinem, više analiziram stvari i sve sam izbediranija...onda to beba valjda i osjeti pa mi tako "vraća".... tako da sam se od jučer pokušala maksimalno opustiti i zasad uspijevam.... nadam se da se nećeš previše zamarati nekim negativnim mislima... valjda smo sve u istoj kaši :)
Evo me drage zene! Prvo bi se tila zahvalit mami od proslogodisnjih proljetnih beba sta nas je dosla pozdravit!
Vidim da ste nacele neke teme o kojima nisam ni pomislila. Krstenje! Neman blage, bit cu pametnija kad saznam spol. Imam kumu za curu, kuma za decka jos ne.
Garavice opusti se! Sve nas uvati kriza, al nemas nista od toga! Znam da je lakse rec nego napravit, al samo ti mos upravljat svojom glavom i mislima! Mene zna uvatit neko zatezanje i lagano probadanje, al se treniram zaustavit svoj svemoguci um prije nego si napravim sranje analizama. Drob raste. Amen. Imala sam i momente manijakalnog proucavanja iscjedaka, koze, osjecaja, svega. A onda se umoris i sve nekako prepustis.
Pupa mislim da je to od odnosa, tj od trenja. Moj dragi je isto ima neke filmove o aseksualnosti jer kad sad je beba doli. Onda sam mu lijepo nacrtala da mama treba orgazam i da je i beba onda sretna. Jednostavno je tako. Plus osnovna biologija- dite je zasticeno, neces ga mlatinit ili sta vec umisljaju...
Imam pitanje- pocela sam mirit temp kako sam bila ovo prehladjena i skuzila da ujutro imam 36.8, a navecer 37.1. Okej ja sam uvik imala visu bazalnu temp koja bi se u pms-u verala do 37.3, naravno da cu i dok pitat, al je koja jos toplokrvna ka ja? 😳
Bambola, moja je isto takva.... Ne spusta se ispod 37.. I dobro je da je povisena, bit ce ti tako cijelu trudnocu! To jednostavno ovisi o tvojoj bazalnoj opcenito-nekom tko ima nizu bazalnu i iza ovulacije je dosta niska npr 36,5, ali za tu osobu je to visoko! Ja moram priznati da mi je svaki mjesec znala varirati visina, ali onaj mjesec kad sam ostala trudna je jutarnja bila 36,7! A ja inace na dodir gorim. Muz ludi sa mnom, cim me pipne preznoji se 😀 nego, moje sise goreeeeeee! Ja imam osjecaj da unutra nesto kuha, stvarno su vruce ajme! Kad ja, koja sam topla svakako osjetim pod rukom da mi gore, onda mozete mislit sta je to.... Mislim da je knjiznicarka napisala da su joj se sise ajme povecale. Moje nisu bas nesto strasno, vise su se onak ukrutile i ucvrstile pa su time dobile na volumenu 😀 ali nije to nesto ekstra! Samo sto goreeee! Jel nekome isto tako ili se to moje pripremaju na erupciju 😂
Mene svrbe 😂 i moje su dobile volumen, nisu se sad povecale puno, al me bradavice znaju svrbuckat!
Sortiraj odgovore
Najstariji