sunshine, moja seka je bila trudna 2013. i tada je imala istu razinu šećera kao i u ovoj trudnoći (2015.) i sad je imala trudnički dijabetes! vrijednosti su pomakli nažalost, ali bez ikakvog razloga... na kraju joj taj "dijabetes" nitko nije ni spominjao ni ništa, a svaki tjedan se morala pikati i nositi te gluposti u bolnicu. kaže ona da joj se čini kao da im je dosadno pa su si stvorili gužvu s trudnicama jer praktički sad svaka druga ima dijabetes....
sanjarka i damjana, ja sam mislila kolica i krevetić tamo oko Božića, nadam se popustima :D tad ću već biti 6 mjeseci trudna, to mi je taman...Ako moram čekati mjesec dana na isporuku kao šogor i šogorica, to će biti onda 7... i onda si ne želim ostavljati te neke stvari za kupovati već čisto ako mi se nešto svidi :)
damjana, slažem se, ne možeš baš sve neutralno kupovati, ali ide to.. da te utješim/razočaram...moja seka je do 8.mjeseca trudnoće nosila curicu, kuma kupovala neke roza trenerkice, al pošto nitko od nas nije neki veliki zaljubljenik u roza, mi smo svi više kupovali bijelo, zeleno, žuto...što može proći i za dečka! Na kraju, stigao naš prvi mezimac :) ima crvena kolica, ali mi sad to nekako totalno paše :) isto tako, cura iz mog grada je sad trudna i isto je bilo dečko dečko da bi na kraju pred sam porod rekli da misle da je to ipak curica :D ona kupila plava kolica... Ali meni je to sve slatko na toj djeci.. normalno da ne bih sina sad obukla u roza hlačice i majicu sa cvijetićima, ali da ne znam spol, takve stvari ne bih ni kupovala...i, da, samo da napomenem... i seka i ta cura su išle uz soc.ginekologa i privatno na 3d,4d, color dopler i svašta nešto :D :D :D
pa sad ti znaj :)
Nema tu garancije, no da mislim da ipak u većini slučajeva pogode šta se tiče crvenih kolica meni su baš super i za jedno i za drugo, to mi je definitivno opcija za kolica. ili neka tirkizna mentol boja, onako ne plava plava, nego neka
ja se potajno nadam dečku jer curku imam, no daj Bože da je zdravo a za ostalo ćemo lako.
Ste već razmatrali koja kolica?
Što se šećera tiče, oduvijek imam niski, na donjoj granici pa išao je i ispod nje, nadam se da neće sad u trudnoći biti nekih obrata
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Sanjarka, da, u većini slučajeva pogodne, al presmiješno je što ja baš puno slučajeva znam gdje nisu pogodili i onda te to štrecne pogotovo sad kad sam trudna i kad mi je rekao spol. Ja uvijek kažem, ok, ako i imam neke preferencije prije, što bih više voljela... Ali kad mi jednom kaže, nek se to ne mijenja onda :D
Kod mene su svi htjeli curicu (meni bilo svejedno), a dobili još jednom pišonju! Valjda :)
A kolica, meni su isto super onak ona lijepa plava boja i kupila bih takva čak i za curicu! Ja sam gledala bebetto kolica, sviđa mi se što su velika i visoka...ne brinem za mjesto u autu, imamo veliki auto, dosta mjesta...živimo u svojoj (obiteljskoj) zgradi tako da dolje svi ostavljamo kolica, neću ih morati nositi na 3.kat. Ne gledam na težinu.... Bitno mi je da su čvrsta i s većim/debljim točkovima jer šogorica i frendica imaju peg perego book plus ili kako već, dizajnom su super, ali su im točkovi lošiji za neravne terene... i škripe, a koštaju! Gledam neka kojima mogu pumpat točkove...
Osim tih nemam pojma koja mi se druga sviđaju, nisam gledala :)
Cure dobar dan, vi ste mi se baš lijepo raspisale .
Sanjarka dobro došla u proljetne bebe, baš mi je drago da si nam se pridruzila . Mislim da si pitala za folnu, ja sam na prvu kontrolu otišla cim sam napravila test,znaci tad sam bila trudna otprilike 5t, i dr još nije mogao potvrditi trudnocu ali mi je dao da pijem folnu,točno koju ne sjećam se, sa nekih 10t sam je prestala piti i tad mi je reko da pijem prenatalne vitamine.
Pupa na tebe sam mogu ti reći pomalo ljubomorna , imam osjećaj da svako malo ideš na kontrole. Jako mi je drago da je s bejbijem sve u najboljem redu,da lijepo raste i napreduje. Spol je manje bitan, nekako sam uvijek više eljela curicu mozda,naravno da bi voljela i djecaka. Mislila sam kad bi mogla birati najrade bi imala i djevojcicu i curicu,ali da imam iste spolove onda bi izabrala curke. Sada, nakon mog ruznog iskustva, imam osjećaj da nemam pravo ni pomisliti sto bi više željela,tako da samo neka nam naše bebolinke bude zdrave i sve ostalo me manje brine.
Danas smo vam mi navršili 13t i usli u 14t, jako sam sretna jer je to ad vec mjesec i pol više nego zadnji put. Na iducu kontrolu idemo za točno 6 dana i laganini već odbrojavam i izludujem supruga .Do sad sam bila 4 kontrole,prvi put sam imala i pregled i uzv,a ostala tri puta samo uzv. Mokracu nisam nikad još dala. Glukoza mi je bila 4.45 i to je kažu super. Moram se pohvaliti da sam si kupila trudnicke hlače i da sam se iskreno preporodila,nemam još busku,onako mrvu samo,ali sve me je stiskalo i ovo sad je mmmmm. Dobila sam 3kg i pokusavam to sad odrzati,barem još koji tjedan ili dok me vi sve ne dostignete
.
Jako sam sretna zbog svih kontrola koje su super prošle i uvijek s nestrpljenjem ocekujem svaki vaš pregled.
Uzivajte u popodnevu .
Ja to mogu, ja to hoću....
Mare moja, kod susjeda je trava uvijek zelenija :D meni se čini da svi drugi idu tak često na kontrole, bilo kakve, a ja ništa! do sada (4 mj sam trudna) sam imala 3 redovna uzv, prvi za potvrdu i zadnja 2, a ovaj četvrti je bio nenadani :) s jedne strane sam sretna što ne idem toooliko često jer to znači da je sve ok, ali svaki pregled čekam po mjesec dana i to mi se čini kao čitava vječnost. evo sljedeći mi je za 2 tjedna, redovni pregled, znači tek je prošlo 2 tjedna od prošlog redovnog, a meni se čini kao da sam bila prije 2 mjeseca...ostaje mi još jedan 4d, oko 26.27.tjedna, to je za 2 mjeseca...
za ove redovne, kod soc ginekologinje nemam pojma hoće mi sad svaki put raditi uzv... do sada je.
nego, ja sam inače iz obitelji gdje su sve same cure, znači, uža i šira obitelj, skoro same žene. udam se za čovjeka koji je iz obitelji gdje od 80ih godina nisu dobili ni jednu curu...uža i šira obitelj samo muški i ta jedna cura... Mogu reći da sam navikla na cure.. moja seka dobije dvojicu dečki, a kod muža i njegovih bratića, sestrični i brata sve sami dečki... malo je reć da sad već svi žude za curom i da sam im ja bila velika nada (kao dolazim iz obitelji gdje je sve puno cura). ali taj y nas prevlada :D
ali, ja sam sretna što god da je :) bitno je, kako ti kažeš, da je sve ok...
a tebi čestitam na ulasku u 14.tjedan! sve će to biti do kraja odlično...vidjet ćeš!
ja danas napisala popis stvari koje moramo kupiti za bebu. one recimo osnovne, od sitnarija do većih....bome ima togaaaa ajme :D
kad je muž vidio rekao je da kolko mu je bilo žao što nije curica, sad mu je drago kad vidi taj popis... da je još jedna cura, jadan naš novčanik :D
hihihii
Pozdrav Žene, evo ja danas samo ležim i od aram :-) i moram priznati da se najbolje oshecam kada ležim na lijevom boku, kako su mi i preporučili. Kada stojim imam takav pritisak u donjem dijelu trbuha, kao da ce mi eksplodirat.
Danas sam zvala da se narucim za 4d, ali ovi privatnici radili ujutro, prekasno sam zvala...sutra su popodne, pa cu se ondanaručiti.i
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Poruka mi skroz nepismena hahaha, sada vidim..a na mobitelu sam pa me malo zafrkava, nemojte zamjeriti ;)
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Jutro!! Pupa,ja se isto nadam popustima. A taman su mi sad bila ova Mutsy kolica na popustu do kraja 9. Al ipak je prerano jos,cekat cemo neki novi popust! :) za neutralne boje,svi neki setovi (povoljniji) se vecinom preodredjeni za spol. A ako mi i fale na uzv i kupim krivu boju imam 2 prijateljice i bratovu zenu trudne, 2 u 12. a nas dvi u 3. dvi nose musko,jedna zensko (jos se kod mene ne zna) tako da imam kome proslijedit robicu,ako se i fali :)) a vece stvari (kolica,krevetic) ce definitivno bit u neutralnoj boji.
Meni je i crvena neutralna,samo sto je ja osobno ne volim,a teal plavo/zelenu obozavam. Sutra bi kupila te boje kolica bez obzira na spol.
Dobro jutro trudnice
Ja se prehladila, grlo,glava..... samo da ne pređe u upalu neku
NMareN i meni drago da sam s vama nismo u istom razdoblju, al od vas ću svašta naučit čini mi se
znam da ti je prva trudnoća loše završila, al neznam šta je točno bilo? srce nije prokucalo ili? sad će sve biti u redu sigurna sam u to
Damjana meni je ovaj boja savršena, bez problema bi je kupila i za curu i za dečka https://www.babycenter.hr/proizvod/120686/kolica-2u1-dotty-kosara-sjedalo-05
Cure ja sam u srijedu na pregledu, tada ću bit 5+4 po zadnjoj m, da li dok uopće može šta vidit tada? na što da budem spremna da se ne isprepadam bezveze ako ne vidi sve?
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Poison, nisam znala da je to bas tako gadan osjecaj.. Znam neke cure koje su nisko nosile, al sam ja mislila da se to niti ne osjeti ni nista vec samo kao polozaj bebe i stomaka.... Drzi se i odmaraj :)
Damjana, a bome, lijepo, kod vas praaavi baby boom :) barem ces imati s kim u setnje s klincima, a i razmjenjivati iskustva :) ma slazem se s tim da uvijek imas kome dati i podijeliti! Daaa ja bi isto plavo/zelena kupila bez obzira na spol!
Sanjarka, ja sam bila prije 2 tjedna bolesna, ajme majko mila to je bilo uzas jer nisam htjela popiti nista! Ja sam povracala, nisam nista mogla jesti, glava i grlo rasturali! Sad je to vrijeme, a mi smo podlozne tome. Ja sad bez pardona pitam kad idem kod nekog jesu svi zdravi 😀 gledam neki dan, muza malo pocelo hvatati, uzeo andol i nista mu.,. A mene i dan danas grlo zapecka! Tak da bolje se kloniti ako mozes zaraza! Al dobro, na poslu nemos na to utjecati, a i moze ti curka donijeti iz skole! Sto se tvog pregleda tice, mislim da se srce ne moze cuti/vidjeti tj sve zavisi kad je bila O i oplodnja! Kod nekih se po zadnjoj M cuje vec u 6.tjednu, a kod nekih tek u 8.tt! Tako da, ako je gestacijska pravilna i sve uredno, nemoj se prepasti ako srce ne kuca! Ja sam bila s 6+3 i dr me upozorila da se mozda nece cuti, ali culo se.... Tj vidjelo! Nemas brige!
Sortiraj odgovore
Najstariji