Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sunshine-ri
    13. Rujan 2015. 12:08

Dan cure moje drage... Evo mi usli u 9 tjedan pomalo.sad ovaj tjedan idem vadit krv,a sljedeci pregled za 2 i pol tjedna. Ja se super osjecam,malo mi se energija vratila i hvala bogu nikakvih mucnina niti povracanja. Rekli smo curki da mama ima bebu u trbuhu i ona je jako uzbudjena i sretna. Sada mi non stop daje bomboncice da moram pojesti jer ona bebi daje bombon.  Slatkica moja mala. Pa draga busu... uglavnom jako je uzbudjena. Ona kaze da misli da je mala curica u busici,vidjet cemo.  Veliki pozdrav svima.

Pupa2
    13. Rujan 2015. 12:46

Sunshine, ajme super za reakciju curice :) bas lijepo, ona ce biti velika seka! Joj ti barem dobijes bombone, meni muz ne da hrpu stvari da jedem i pijem, kao nije zdravo za bebu 😂😂😂 
    Ja imam jos 4 dana do kontrole! Jedvaaa cekam!!!! Bas sam uzbudena. Pricala sam s muzem, on bi da idemo na 3D uzv. Kod nas ima jedna mala privatna poliklinika i za nekih 400 kn dobijes 2 pregleda... Jedan je prije 20.tt, mislim da je najbolje u 18.tt, a drugi je do 20 i nekog... Moram nazvati pa se raspitati. Meni je zapravo svejedno, al eto, on bi da odemo jer pregledava oko pola sata, mjeri organe i sve to pa da vidimo... Jel netko od vas planira ici? Ja prvo nisam bila za, mislim si kak su ljudi prije, ono nitko nije isao na 3d kad nije postojao, a opet, ako imam mogucnost, zato ne bih otisla... Nemam pojma :)

Bambola
    13. Rujan 2015. 18:20

Sunshine bravo za curu!! Mrva mala bice cila sritna!!
    Pupa otidji ako imas priliku, osobno nisam bas podbornik teorija 'kako je bilo nekad', svako doba nosi nesto svoje. Ako smo vec blagoslovljeni razvojem tehnologije- zasto je ne iskoristit? Plus, smatram da je to super iskustvo da vidis sve i svasta. Ja cu svakako ic, a ukoliko imas priliku ne vidim razlog zasto ne otic.

Franceska
    13. Rujan 2015. 20:39

Pozdrav svima, 
    Evo i mog prvog posta:)
    Taman se guramo u proljetne bebe (23.3.).
    Do sada je sve bilo ok, imala sam 2 pregleda, na prvom vidjela, a na drugom i čula srce! 
    Danas sam 12+4 i već dva dana me muči bolan i napet trbuh.
    Nije probadajuća bol nego više ona kao kod upale mišića. Zaboli kod naglih pokreta, kihanja, kašljanja..
    Uz to me je jedno 2 puta zapeklo kod pupka, ali s unutarnje strane i večeras me je u 2 navrata zabolilo u preponama (ne jako, ali dovoljno da osjetim).
    Nisam sigurna je li to normalno.
    Na sljedeći pregled idem u petak pa nisam sigurna trebam li nešto poduzeti ranije..

Bambola
    13. Rujan 2015. 21:03

Franceska dobrodosla! Drago mi je sta to pitas jer bas razmisljam o tome nekako danas. Dakle, isto imam tupu bol, i kao malo me misici zabole kod ustajanja iz kreveta ili stolice, a jos otprije me nekad znaju mucit kriza (posebno kad sjedim), zatim taj zivac na desnoj strani koji ide kao na nogu. Nikakva strasna bol, al je nelagoda. Pitala sam gin i ona me blido pogledala kao 'zeno jel ti znas da to doli raste, ofkorz da zna bit neugodno' 😂 
    Ja imam i pitanje- kakav vam je sad iscjedak? Boja i sve? Ispricavam se ako je nekome neugodno, al eto. Kako sam na antibioticima trpam te vaginalete probiotika (doc rekla ☝️), a inace je blijedo zut do zut. Nema mirisa. I kolicinski- tijekom cijelog dana  da ne mijenjam dnevne uloske bilo bi ga recimo krug promjera 4-5 cm. Eto. Aj sad vi pliiiiiz 😁

Bambola
    13. Rujan 2015. 21:36

A gle ja imam takvu doc da joj valjda kazem da me boli trepavica zena ce me poslat na briseve, krv i urin. Koliko to opterecuje, toliko mi je i drago da je temeljita. Gljivice bi tribala lijecit. Ja sam uzela Lactogyn vaginalete. Al pitaj nju sta da stavljas, a za bolove, ukoliko nisu sad kronicni apsolutno sve mame sa kojima sam pricala kazu da su normalni. I nisu svaki dan istog inteziteta i misici bole vise ako povracas od naprezanja (prije moje trudnoce se vecina drustva porodila i slusala sam svasta sta me tad i nije zanimalo i cudila se sta izvode 😳).

Pupa2
    13. Rujan 2015. 21:40

Franceska, dobrodosla! 
    Sto se boli tice, ja isto nekad imam tu tupu bol kod kihanja, ustajanja, nekad kad se prebacim u krevetu na drugu stranu i tako... Npr danas me svakih pola sata nesto dolje ko probode na milisekund i prodje. I svakih nekoliko to tako bude. Al nekako mislim da je to sve ok! Al budem pitala dr u cetvrtak!
    Sto se iscjetka tice, ja ga staaaaaalno imam, al bas stalno, nekad obilniji, nekad malo curi u danu a nekad cijeli dan, nekad bijelo zuti, nekad proziran! Danas proziran i mokar cijeli dan, pune gacice. Bila na nekom slavlju i nisam mogla promijeniti, a ne volim nosit dnevne, imala sam osjecaj da sam upisana!!!! I nekad ima miris, zavisi koliko dugo sma negdje da ne mogu promijeniti gacice. Ginekologinja kaze da je to sve 5 i svaki put mi je do sada gledala iscjedak, kaze da je to normalan iscjedak u trudnoci.
    Ako vam je gust i tak obilniji, moze biti od vaginaleta ili antibiotika! Meni tako uvijek bude od toga...

poisonivy2604
    14. Rujan 2015. 10:12

Sunshine, preslatke reakcije curke 
    Franceska, dobrodošla 
    Bambola, iscjedak je proziran, bijeli, bljedo žuti...kako kada, uglavnom bez mirisa i dosta obilan, vodenast, baš kako kaže Pupa, neki put je osjećaj kao da sam se upišala!
    Pupa ja isto planiram ići na 3d/4d uzv privatno, mislim da sam pročitala da ga rade između 20 i 24 tjedna ovdje u Karlovcu, a cure koje su išle kažu da je predivno iskustvo i za njih i za buduće očeve  tako da sam ja definitivno za! p.s. jedna cura je rekla da je vidjela ličeko, obraze, usne i isto tako je bebica izgledala kada se rodila, znači preslatko...
    Što se tiče bolova, probadanja, kod mene su svakodnevni...zadnja 3 dana non stop, ali tješim se da je to sve normalno, da bebica raste i radi si mjesta.

2016. 👩🏼
    2019. 👩🏼
    2023. 🧒🏻
    27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.