P.S. Ivka, zenama se zna stomak spustiti i do mjesec dana prije poroda, a nekome dan prije, tako da nemoj se brinuti. Sve je indivudualno.
A chicco ulosci jesu ogromni, ja sam ih zasad stavila u torbu ali, kako nisam spremila jos spavacice i te pamucne stvari (one su mi na jednoj hrpi u ormaru spremne pa kad krenu trudovi samo ih ubacim u torbu) ne vjerujem da ce mi stati te stvari od ulozaka tako da sam planirala pola uzeti i staviti u vrecicu obicnu... Ako bude trebalo, muz ce mi donijeti ostatak... Sve ovisi koliko cu krvariti i koliko cemo uopce biti u bolnici.
Poisonivy znaci ti si iduca jel mi mozes plz reci kako brzo su ti rekli da si otvorena i da je cerviks nestao? Cim su ti skinuli sav ili? Meni u srijedu skidaju prsten pa sam sad malo onak
A i vec tri dana bi samo pospremala i natjerala sam muza u ducan da kupi zalihe hrane ko da ducani nece raditi, zdjelica me boli i cini mi se da mi se trbuh spustio.
Sretno svima s pregledima
Da, odmah nakon skidanja šava je doktor provjerio i rekao.
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Ivy sretno!!! 💕💕 i orposti, ne sjecam se jesi rekla u kojoj si bolnici?
Ja sam si pripremila u jednu vrecicu sa zipom 2 chicco uloska i jednokratne gacice za odmah poslije poroda kad te sibnu pod tus i jos sam 10 komada u takvu vrecicu spakirala da imam za prvu ruku. Kasnije neka muz nosi ako ce trebati.
U pravilu sam se pakirala da sam bar prvi dan pokrivena, a muzu sam pripremila policu u ormaru sa svim rezervnim stvarima jer kad se sjetim kako sam mu objasnjavala koju majicu hocu za izlazak iz bolnice prije 3 mjeseca majko mila!!!! 😂 Sad sam pametnija i sve sam unaprijed pripremila jer ce biti jos vise izbezumljen sad..
Kriszta, točno takve bolove kakve si ti opisala imam i ja zadnja četiri dana. Rekla mi je doktorica da su to pripremni trudovi i da me to ne treba zabrinjavati, a ako bude baš jako bolno da popijem normabel. Vjerujem da je to to i kod tebe. Kažu da se javljaju dva do četiri tjedna pred porod. Vidjet ćemo
Iv-ka, meni se trbuh spustio oko 32. tjedna već i sva sam se uplašila da ću ranije rodit, na kraju evo nas u 38., pa kaže doktorica da neće to tako skoro. Izgleda da je to sve individualno.
Poisonivy, SRETNO!!!!! Čekamo lijepe vijesti!
Što se tiče poroda, rezanja i svega toga.. mene je trenutno najviše strah kako će sve skupa proči.. ne bojim se ničeg posebno (osim možda trudova hehe) jer nakon svega što sam čitala zadnjih par dana, stvarno me nije briga hoće li me rezati ili ne, samo da i ja i curica moja izađemo žive i zdrave.
E da.. nešto mi je doktorica komentirala zadnji put na pregledu da sam jako uska pa se sad bojim da ću i ja na carskom završit.. Nedavno je poznanica rodila.. držali su ju 13 sati na dripu da bi zaključili da je preuska i poslali je na carski... Stvaaaarno se bojim takvog scenarija.
Hvala cure valjda nas neće sada cura držati predugo u neizvjesnosti 😉
U OB Karlovac sam..
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Evo citam vas s malim zaostatkom i vidim puno novosti! Veseli me prva proljetna bebica, a vidim da ćemo uskoro imati i drugu! Jeeej! Drzim palčeve da sve dobro prođe svima nama!
Fora mi je kako zapravo sve imamo slične problemčiće, dvojbe i strahove. Ja se isto pitam do kad piti mg (a treba mi radi grčeva i čeeestim migrena... pa neznam kako bi mi bilo bez njega), a od svog ginekologa iskreno nikad ništa konkretno nisam saznala vezano uz vitamine i minerale. On uvijek prebaci lopticu i veli neka napravim kako mi se čini da je najbolje.
Sad se sjetila – jer ima među vama koja vegetarijanka? Ja naime jesam – jel bi bilo pametno inzistirati da me pošalje na provjeru vitaminsko-mineralnog statusa (ili kako oni to vec zovu), jer iako se trudim da sam pokrivena svim potrebnim, ipak se malo brinem jel bebi mozda nešto fali.
Netko je napisao da ima problem nabaviti čaj od lista maline – ja ga kupila u Farmacia biljnoj ljekarni (oko 11 kn 40 grama) – ima ih u većini gradova, pa probajte tamo.
Hm... intenzivniji miris mokraće – da! Ipak je i drugima tako, znači nisam si umislila :)
Eto ja isto nestrpljivo čekam sljedeći pregled koji je točno za tjedan dana, a tada ćemo biti u 34.tt – jedva čekam! A do tada dane uglavnom provodim u pranju i preslagavanju opremice za bebu i divim se svim tim malim stvarčicama :)
Da, početak tjedna je bio koma što se tiče spavanja, ali kod mene je uvijek i bez iznimke tako kad je puni mjesec! Sada je već malo bolje.
I naravno, nije nas zaobišla viroza (plus praćena groznim migrenama.. bljak). Nemamo puno izbora – čaj, limun i med. No ono što me svaku put izvlači je narodni recept s lukom (koliko sam vidjela dosta ga trudnica koristi) – znači usitnite veći luk i stavite ogromnu žlicu meda i sve izmješate – nakon par sati ocijedite i dobijete tekućinu nalik sirupu – popijete (u početku grooozno, ali se brzo naviknete na okus). I tak par dana – ovo zaista svima od srca preporučam, meni uvijek pomogne.
I isprika na dugom postu – ja uglavnom čitam, a kad krenem pisati teško mi je stati :)
Poison, neka sve prode super sa sto manje boli i sto brze. Cekamo Stelicu💖.
Halila, to sam i spomenula da sam takve grade, odnosno jako uska. Dobila sam inekcije za sirenje kukova i na kraju zadnja 3 truda me doktor cvaknul i beba bila vani. Nisam ni na carski ni drip. Ma sve ovisi od zene do zene, nismo sve iste. Vazno da se ne strasimo previse. Sto se mene tice nek mi rade sto hoce samo da smo beba i ja zive i zdrave.
Ok, stize Stelica...Tko nam je sljedeci😀?
Simal čestitam i ja!
Meni je spušten trbuh već više od mjesec dana tako da....Danas bili na pregledu sve super i dalje zatvoreno sve cervix skraćen i curka oko 1800g. Za dva tjedna briseve i krv i to je to nadam se od nalaza. Imam pitanje, pretpostavljam da se na tim brisevima radi i streptokok, šta u slučaju da on postoji ili bilo kakva druga bakterija, ima tko iskustva?
Sortiraj odgovore
Najstariji