Ja željezo pijem još 5 dana, tad ce mi bit prazna treca kutija i onda opet stanka neko vrijeme dok opet drastično ne padne (anemična sam od malih nogu, totalno nevezano za trudnoću)
Ovo za Tosama uloške je bar po meni preskupo. Više se ispati uzeti chicco definitivno :)
poison ja nisam još rodila :P Ali, mene križa dosta bole zadnjih 7 dana recimo, pogotovo ako puno pospremam, peglam i ako sam aktivna ful, jedva legnem i ustanem od bolova, ali ja mislim da je to normalno, velika beba, veliko opterecenje za kičmu..također znaju me navečer uhvatiti grčevi ko pred mengu. No..također pretpostavljam sve je to normalno :P
Sad kad sam spomenula mengu shvatila sam kako je ovih 9 mjeseci bilo prekrasno bez nje *__* Daj Bože da ju što duže nemam poslije poroda :P
ILovecats-a to štuckanje je kod mene vrlo često, i meni baš bude žao kad skužim da ne posustaje i da stalno štuca..a ne možemo im pomoći nikako..:(
NMaren-ja stvarno ne znam to za magnezij, niti sam čula za takve napadaje. Ja nisam cijelu trudnoću pila magnezij pa tako ni sada :)
Dancek curke
Poison, ja sam osjetila takve bolove na dan poroda od ranog jutra dok je moja seka 20 dana prije nego je rodila prvo, a kod drugog dva dana prije poroda. Ma mislim da ces i ti vrlo brzo. Samo bez panike i budi spremna svaki cas, a i uostalom kad pogledas samo par dana ti je do punog termina.
NMaren takve napade mogu potaknuti bilo kakve teskoce ali za magnezij nisam ni ja cula. Kao epi mama ti mogu reci da napad nisam imala ni pila magnezij.
ILoveCats, stuckanje ti izazove kad beba naglo gucne plodnu vodu i nije opasno. Bebac samo vjezba gutanje i disanje pa se to desi. Meni je to smijesno kad trbuh skace ko zelatina tih par minuta.
Ninachh slazem se za mengu😀.
Isto imam anemiju od malena ali evo u trudnoci zeljezo odlicno.
Bila sam danas vadit krv konacno. Utz tek 11, a pregled 23. Treba to docekat😭.
Pozdav svima! Cestitke prvim proljetnim mamama i njihovim bebicama! Jel tko ide od vas u TA u Petrovu? Jel znate mozda treba li se naruciti za prvu kontrolu ili se samo dode? Ja bi trebala sljedeci tjedan na prvu kontrolu,a ne znam proceduru,jer sa prvim sinekom sam bila kod prof. u petrovoj,al on je sad iskljucivo za podpomognutu oplodnju. Hvala
<3<3<3 Karl <3<3<3
Pozdrav zenice drage!
I ja prijavljujem stuckanje po par puta na dan, tocno kako je i vas par ovdje opisalo.
Ninachh, u potpunosti se slazem sto se menge tice.
Cure, jeste primjetile nekakav cudan miris mokrace tijekom trudnoce? Ja sam primjetila da je sada pred kraj jos nekako intenzivniji.
Kriszta, gdje se u Os moze kupiti caj od lista maline?
Meni je otecenost krenula unazad tjedan dana, skupa s bolovima u krizima (i da, najgore je ustajanje kako je netko napisao; kad krenem postane lakse, skoro i prestanem hodati kao pingvin!) i da oprostite s proljevom. Bojala sam se sto ce se dogoditi kad maknem magnezij, a pijem zeljezo, ali priroda radi svoje 😀
Nekako dosta toga pripisujem i ustajanju nakon toliko tjedana strogog mirovanja pa sam zeljna i setanja i svih kucanskih poslova, bas me zanima koliko ce me to drzati hahahha
Ines-m sto se tice mokrace nisam to primijetila, a caj od lista maline sam uzela u bio&bio ducanu u zg, pretpostavljam da ga imaju i u portanovi pa ih zvrcni.
ej žene, ja sam počela s pripremama...već nekoliko puta sam premetala stvari za dečke...namještaj u sobi je ispremještan...jedan kinderbet stoji sastavljen, drugi ćemo sastavit za vikend...oprala sam autosjedalice (jaje) i torbe...torba za rodilište se polako pakira...svako malo ubacim nešto...i tako...u ponedjeljak ćemo bit 33tt i polako me hvata šta ako se za 3 tj porodim...ipak ih je dvoje i taj scenarij nam je vrlo lako moguć...i stalno imam osjećaj da mi je ostalo još malo vremena...s kćeri uopće nisam imala takav osjećaj i rodila sam ju 3 dana nakon termina...
...doktoru idemo 8.3 s 34 tt pa ćemo vidjet šta će nam tad reć, kakvo je stanje...dotad će se neke od vas već družit sa svojim bebicama...jedva čekam da nam se popis počne popunjavat...
...u našoj obitelji je jučer rođen mali pišulinac od 4 kg... :))
...dečki se ritaju ko veliki...žgaravica me ubija na momente...spavanje je postalo izazov...i svaku noć imam bar dva sata šetanja po kući jer ne mogu zaspat...i tako...
...sretno svima kojima je porod blizu...a ima vas :))
mama10
NMareN, ja sam pisala za magnezij i epi napad....
Gle, mene su mrcvarili 22 sata, uz jedno 4 sata tiskanja i toliko mi je magnezij pao da sam dobila epi napad....mislim, ne treba panicarit, ja sam stvarno bila granicni slucaj...to uopce ne znaci da morate uzimat stalno magnezij niti da ce vam se to dogodit...samo sam upozorila na to da je i to moguce kod duuuugotrajnih naprezanja i iscrpljivanja....
Tako da....ne trebas odmah trcat po Mg u ljekanu :-)
Sortiraj odgovore
Najstariji