Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Halila
    27. Veljača 2016. 19:00

Stvarno ne mogu..  Gledala sam danas videiće na youtube-u (hvala na ideji nasdva) i probala onu neku foru sa špagicom i nije mi uspjelo. Pomaknuo se do zgloba i tu stao i više nikud.. onda mi je prst poplavio pa sam ga vratila. Sutra ću pokušat ponovo, danas me prst već boli.  Ne znam kako se nisam sjetila skinut ga na vrijeme.

Jako mi je drago zbog naše dvije proljetne bebice! Nek su nam žive i zdrave! Ajmo sad nastavit u istom tonu.. koja je sljedeća? Garavica i Ninachh, dogovorite se. Onda će Pupa pa bi nakon nje mogla i ja. 

ILoveCats
    27. Veljača 2016. 20:21

Mame, gdje kupiti manji poplunčić? Trebam za kolijekvu dim. 80/40 :)
    hvala :)

poisonivy2604
    27. Veljača 2016. 21:48

Ovako ide nasa prica. U petak hospitalizirane i skinut je sav serklaze nakon kojeg je ustanovljeno da je cerviks nestao, a ja otvorena 2 i pol prsta, doktor kaze da bi to moglo brzo i prije nego je dogovoren datum carskoga (zbog zatka) salje me na ekg, anesteziologu i napravit uzv.
    Doktorica na uzv-u me malo isprestrasila da je beba sitnija (2900), da je trbuscic manji za 2 tj, da je premalo plodne vode. I ne određuju datum jos, kao nek se beba jos malo udeblja. E da, posteljica 3. stupanj zrelosti.
    Navecer dobivam trudove, nisu bili jaki ni pravilni, ali su se pojavljivali u razmacima od 5 do 15 min, spiče mi inekciju normabela i ajde probajte zaspat. I zaspala ja. Drugo jutro opet ti slabi trudovi, mislim malo su boljeli, ali ctg bas nije ocitavao, opet nepravilni na 5, 8, 10, 15 min, malo se povecavao razmak malo smanjivao i doktorica meni kaze opet uzv i pregled. Ovaj put na uzv-u skroz drukcije procjene (3250, dosta plodne vode), ja otvorena vec 5 prstiju i kaze dr. danas cemo na carski, nemamo vise sto cekati.
    I od tada je sve islo tako brzo da se nisam stigla ni snaci, sto mi je i drago jer nisam imala vremena za razmisljanje o glupostima. ;) odmah me sele u predrađaonu, daju infuziju, stavljaju kateter i voze u salu, dobivam spinalnu anesteziju i u roku 15-ak min cujem plac svoje curice, na sto i meni krecu suze :) pokazu mi je, i odnesu u sobu, kazu tamo ce vas cekati. Inda je trajalo jos nekih 40-ak min dok su mene pokrpali, voze me u sobu k mome anđelu, ja ko curica, jer anestezija jos djelovala i uzivale mi tako. A nakon par sati mada je pocela popustat mogu vam reci da uzasno boli rez. Ali isplatilo se. 

2016. 👩🏼
    2019. 👩🏼
    2023. 🧒🏻
    27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙

ILoveCats
    28. Veljača 2016. 09:50

Čestitam :) :)
    Kako je ime malenoj?
    Sve će to proći :) kolegica je isto bila na carskom, kaže da boli ali da prolazi.

• Kriszta
    28. Veljača 2016. 10:27

Baš mi je drago Poison što sve dobro ispalo i da ste ti i beba dobro Brzo ste vi to riješile... 

Curke sad za vas pitanje,načula sam da u zadnjem tromjesečju se pije omega.
    Jel netko to pije od vas? Meni ije to prvi glas i jako me iznenadilo to,što na netu isto svugdje to spominju,a ja blage veze nisam imala.
    Isto tako me zanima,da li znate poslije poroda koje vitamine i minerale bi trebali piti.
    Npr. Ja pijem elevit i rekao mi je doktor da to pijem skroz dok dojim, A isto tako sam čiala,da magnezij treba piti..i omega..eh sad. Mislim ja ću svakako pitati doktora,ali ako netko nešto zna o tome....

Kamikazee
    28. Veljača 2016. 10:49

Ja sam isto citala o omegi u zadnjem tromjesecju zbog razvoja mozga, ako se ne varam. Na pocetku sam pila elevit zbog vise folne, kasnije sam presla na prenatal centravit koji ima i omege u paketu i koliko znam to su jedine tablete kod nas na trzistu koje imaju idealan omjer omega kiselina za trudnice. Imaju i postnatal verziju koje imaju malo prilagodjen sastav, nisam ga jos proucavala.

ALI..... Nakon sto su mi doktori rekli da ne moram vise piti cordipin, duphaston i mg kao terapiju (uz kalcij, zeljezo i vitamin c koje sam pila dodatno) sam odlucila malo uzivati u trudnoci i ne gledati koliko je sati i sto je na redu 🎉
    popijem zeljezo i c vit kad se sjetim, prenatal i omege mi masu s police pa i ja njima nekad mahnem... Bebe su nam ionako paraziti i pokupit ce od nas sve sto im treba pa ja uzivam u hrani umjesto u tabletama trenutno 😬😬

• LillaRose
    28. Veljača 2016. 11:10

Poison draga čestitam ti od srca na veeelikoj i hrabroj curici Steli ( jako lijepo ime si joj dala). 
    Želim ti da se što prije oporaviš od carskog i da dođete svojoj kući...Ma prekrasno, ovo mi je super vijest za početak dana.
    Ja od vitamina uzimam željezo ( dva puta na dan) i vitamin C. Omegu ne uzimam. 
    Meni nisu otekle ni ruke i noge i lako skinem prsten, ali još ga nosim. Trebam li ga skinuti prije rađaone? 
    Kupila sam čaj od lista maline i počet ću ga piti od danas. Koliko šalica na dan je dovoljno ? Jedna-dvije?
    Pusa, uživajte mi u današnjem danu, ja ću malo na druženje s obitelji, kod nas je kišno vrijeme pa nije za šetnje. 

https://lb1f.lilypie.com/toVvp2.png

Ninachh12
    28. Veljača 2016. 18:04

Poison i koliko nam curka na kraju ima kg i cm? Drago mi je da je sve prošlo super i bez komplikacijaa :DD :*

LillaRose-mora se skinuti prsten prije rađaone, ništa od nakita nesmiješ imati :)

NMareN
    28. Veljača 2016. 21:09

Poison iskrene čestitke povodom rođenja tvoje malene djevojčice,uzivajte i zelim ti brzi oporavak. Stela je predivno ime .
     U srijedu imam kontrolu i jedva je cekam,zadnja kod mog dr i nakon toga na odjel krecem. Torbu sam konačno polako počela spremati,za početak stavila sam ogrtač ,kao stignemo mi, a do sada su nam dvije bebice rođene i to u 37.tt.
    Laku noć svima i ugodan nam iduci tjedan sa još pokojom bebicom

Ja to mogu, ja to hoću....

Aaislyn
    29. Veljača 2016. 05:31

Poison, čestitke na curici :) Drago mi je da je sve proslo super :)

Ja danas završila na hitnoj zbog užasnih bolova na desnoj strani trbuha.. na kraju su u pitanju bili bubrezi, tj, da su natekli neki kanalići u desnom bubregu i to je bolilo toliko da sam stalno povraćala i mislila da ću se onesvjestit na svakom koraku.

Dali su mi antibiotike i rekli da se to inace dešava ponekad u trudnoći zbog utjecaja hormona ali između 20 i 25 tjedna, i da je malo neobično da je mene sada u 37.tjednu ulovilo... Ali da je sve ostalo ok, tako da nema razloga za brigu.. Iskreno, nisam znala za to...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.