Ja cu otic ovaj tjedan. Moram i trudnicku otvorit. Cekala sam da se gin vrati sa godisnjeg!
Moram vam priznat da me nekad uhvate te blage panike... Meni je ovo prva beba. Uskoro cu 30 i dosad sam samo ugadjala sebi i muzu. Bas smo bili dobar team, a sad ce tu bit jos netko. Inace mi daju na nerve one 'uzivaj dok mozes' idiotarije, al svejedno mi negdi ostanu u glavi... Mislim ja sam se stvarno naizlazila, skitala i gustala, dosadila sam sama sebi, htjela sam bebu, al malo cendram. Ocu ja to moc? Pa ja nista ne znam? Ako se propisno userem od straha kad sam nekad sama doma (djecji strahovi, jos ih imam😳) kako cu sa bebom? I tako...
Bambola, neces vjerovati, ali ja sam to htjela napisati u prolslom postu i predomislim se jer je vec bio podugacak :D koliko god sam htjela bebu i sretna sam sto sam trudna i sve, al bas me hvataju ti napadaji panike... Kako cemo nas troje, nas dvoje smo bili samostalni, neovisni, mogli smo sta smo htjeli i kad smo htjeli... A jos malo ce doci treca osoba za koju cemo biti odgovorni i brinuti se cijeli zivot, a pogotovo u pocetku kad ta beba ne moze nista sama. Kako cu ja kad muz ode na posao, kak cu ostat sama s bebom, ocu dozivjet zivcani slom jer necu znat sta trebam itd... Uff onda se bacim u takva razmisljanja pa se izbediram, ali se isto tako sjetim svih mama koje su prvi puta rodile i morale se brinuti za to dijete. Vjerujem da nije nikome bilo lako i da su svi imali makar malo te strahove... Ali nekako, ide to, dan za danom, svaki je dan lakse. Meni je neki dan seka rekla kad je rodila prvo cekala je u rodilistu da ju lupi onaj osjecaj jao pa ja to dijete volim najvise na svijetu. Kad se to nije dogodilo, uplasila se jer je mislila kakva je to ona mama, sve mame pricaju o tome kako obozavas to dijete itd... Ista stvar kad su dosli doma... Al kad se nakon tjedan dana doma uhodala u bebu i sve, skuzila je da ti to dijete stvarno volis najvise na svijetu od prvog trena kad si ga ugledala, samo si tada previse preplasena da bi ti stvari sjele an svoje mjesto.... Eto, ja vjerujem da cu se snaci, znam da ce biti u pocetku cupavo jer sam panicar po prirodi... I dok ne uspostavimo neki svoj ritam, vjerujem da cu bit izvan sebe :D ali, hvala Bogu imam pomoc muza i svih okolo pa ce ici lakse. Ali, kad pogledas, nije to mala stvar... Odes na porod 2u1 (ti i muz), a ides kuci s djetetom! Pa helouuuu :D
Joj, nisam ja sada neka iskusna po tom pitanju, ali imam vec jednu curicu pa vam mozda mogu pomoci svojim iskustvom.
Ista identicna stvar je bila meni u glavi, ali kao da sebe slusam.To je normalno i prirodno. Kada sam rodila svoju curicu, i dalje sam bila u nekom grcu, strahu-ne znam ni sama kako bi to nazvala. Zbog tog straha sve sam nekako obavljala pa gotovo mehancki-ne znam kako da se drugacije izrazim. Ono, ona zaplace ja sva u strahu brze bolje daj cicu, ali samo da ona bude sita i da ne bude zalosna-nekako je izostalo moje uzivanje u dojenju. Onda, stavim ju spavati navecer ja sva u strahu-jao tko zna kako ce proci noc, hoce li spavati ili ne..Uglavnom, nakon mjesec ili cak dva, skuzila sam da mi je to vrijeme tako proslo da ja uopce nisam uzivala u svojoj bebici koju sam jako zeljela i planirala..I tada sam malo-pomalo pocela se opustati jer mi je vrijeme prolazilo bez veze umjesto da uzivam sa svojom curicom. Sve se to nekako poslozi i dodje na svoje.
Ja sam sada kao "iskusna" mama, i prepuna sam opet pitanja kako cemo sada sa dvoje, kako ce curica to prihvatiti, kako cemo mi hendlati.. Nadam se da ce i to sjesti na svoje mjesto.
Ako imate BILO kakvu pomoc-prihvatite ju.Ja nazalost nisam imala nikoga osim muza i svekrve koji su uzeli tjedan dana GO. Nakon toga smo krenule same upoznavati se.
Pozdrav žene.
Ja jutros prvi put povraćala (osim jednom u busu) i to sada kada smo ušli u 12. tj., zadnja dva dana me baš peru mučnine, pogotovo tijekom jela. Baš se namučim dok nešto pojedem. Osim toga me počela još za vikend neka gljivična infekcija lovit, dobro da danas idem kod ginekologa.
Idem na uzv za kombinirani, a sutra vadit krv, nadam se da će i mm danas vidjeti bebicu. :-)
Ja ne mogu baš reći da me hvata neki strah kako ćemo i dal ćemo moći, ali to ne znači da me neće uhvatiti kasnije. Nekako mislim da će sve samo sjesti na mjesto kad bebica dođe, valjda zato jer sam viječni optimist. :-)
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Sunshine, sretno! Bit će to sve u redu, čekamo lijepe vijesti
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
Pozdrav cure moje !
Baš ste me sa svojim razmišljanjima vratili u prošlost. Sjećam se sebe kad sam bila trudna i svih strahova koji su me mučili. Cure moje, ja sam vam mjesec dana plakala, ne od tuge već od silnih pitanja u glavi, strahova kako će mi dalje život izgledati, kako ću se snaći s bebom. Svi ti strahovi prođu no onda kad se beba rodi kreću drugi, barem kod mene. Ajme cure moje, ja sam bila luda luda. Baš sam neki dan pričala s mužem i smijali smo se ko budale. Dakle, kako ja nisam mogla dojiti nego sam se izdajala pa je beba papala na bočicu, patronažna mi je rekla da bi bilo dobro da bilježim koliko je za koji obrok pojela. I sad, naravno da je beba svaki dan jela drugačije a ja sam pizdila jer je danas pojela 20 ml manje nego jučer. Kod pedijatrice sam visila non stop na razgovoru. Jadna žena haha.. Ajme kad se sjetim svega toga...
Zapravo vam želim reći da su svi ti strahovi normalni i da ih svaka žena prolazi na svoj način. Evo sad čekam drugu bebu i iako znam što me sve čeka opet mi se tu i tamo javi kakvo bedasto pitanje u glavi.
Cure koje idete na kombinirani, da li idete u bolnicu ili privatno ? Gdje se to uopće radi ? U prvoj nisam radila tako da nemam pojma.
Sretno onima koje idu dana, sutra na preglediće !
Curke, kako da si stavim ovaj ticker..? Pokušavam i ništa...
Evo, ovo sam kopirala s Jesenskih beba ;-) za ticker:
Naanaa2
Stiže web podrška
1. odite na http://lilypie.com/Maternity_step1.php
2. odaberite sličicu i kliknite next
3. odaberite sličicu i kliknite next
4. u gornju kučicu upišite očekivani datum poroda, a u donju dan posljednje menstruacije i kliknite next
5. na toj posljednjoj stranici pronađite Forum signatures i u ravnini njega kliknite na PseudoHTML, UBBCode and BB Code i vidjet ćete da se u kućici nekoliko redove niže promiienio link. Taj link napravite copy paste u postavkama Klokanice u kućici Moj potpis na forumu
Nadam se da vam je ovo moje objašnjenje od pomoći!
Meni će za kombinirani uzv raditi moj ginekolog (prošli put mi je privatnica), a krv vadim u bolnici u Ka, pa oni šalju u Zg u privatni lab (prošli put sam sama išla u taj privatni također).
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
Hvala Ivy...sve sam to ja napravila nekoliko puta i ništa,...evo i sad ponovo i opet ništa...neznam u čemu je kvaka
Evo me! Preeesretna! Na uzv se vide gestacijska i zumanjcana. Trudnoca odgovara 5 tjedana. I kaze dr da sve napreduje kako treba,a ovaj iscjedak da cesto zna biti. Rekao je da se normalno ponasam i da ne treba nikakvo mirovanje. Jeeeeeee! Presretna,sad se malo mogu opustit.
Sortiraj odgovore
Najstariji