Damjana, baš mi je drago da je sve super :) ja sam isto još na duphastonu, a tu smo negdje.
Jeste vi radile briseve, jesu vam stigli nalazi?
Meni je na brisu pronađena klamidija i ginekolog koji mjenja moju ginekologicu je samo rekao kako mi ovaj put neće ništa dati, pa sam sada totalno zbunjena i zabrinuta! Inače sam čitala da bi se oba partnera trebala liječiti antibioticima i da može biti zeznuta ako se ne liječi, čak i do spontanog može dovesti. :(
A kako je moja ginekologica na nekakvoj specijalizaciji mjenjaju je 3 različita doktora i u ambulanti je svaki put netko drugi, i to samo 2 dana tjedno primaju pacijente, mislim da ću sljedeći tjedan proći do drugog doktora i pitati za mišljenje.
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Mene brine sto meni nitko nikakve briseve nije radio... Nekako mi je logicno da mi to rade.... Pogotovo sto kod tih nekih stvari nemora biti simptoma a mogu postojati :/
Smijesno mi je sto valjda svaki ginekolog u ovoj drzavi radi na svoj nacin.... Moja kolegica je isla provjeravat secer i pit onu glukozu prije valjda dva mjeseca, a trudna je kao i ja. 29 joj je godina a nitko joj nije ni spominjao kombinirani... I onda kad se cujemo zaprepastimo se kolko nam ginekolozi drukcije rade....
Meni je rekao da napravim i briseve i urinokul. A moja ginekologica mi je vec radila briseve i bili su uredni. Doduse u 1. trudnoci mi nista nije radila,a ja nisam znala,pa nisam pitala. Nakon pobacaja sam joj ocitala bukvicu kako me na nista nije poslala. A njen je odgovor bio: kad je sve u redu sa trudnocom,ne treba odmah. Sad cemo. Ja poludila,znaci kod nas ti se stvarno treba nesto dogodit,da ti krenu radit sve pretrage na koje imas pravo i koje su ti neophodne.
Kasnije ne slala i na sta triba i ne triba.
Meni je on sada rekao za kombinirani i ako vjerovatnost za mongoloidno/down dijete bude visoka,onda ide amniocinteza koja je prijeteci pobacaj. Da odlucim do iduceg pregleda. I takodjer mi je rekao: ako ste spremni za pobacaj onda ti testovi imaju smisla. Inace ne.
A nas dvoje smo vec prije razgovarali o tome i ne mislimo radit kombinirani ili triple,ne znam koji je tocno.
Briseve se preporuca, posebno ako nisu napravljeni u zadnjih god dana. Kombinirani se predlozi, pa tko hoce, a cukar se takodjer prati, posebno ako dodje do naglog povecanja tezine. U nas se radi oko 20og tjedna.
ej.. evo i mene.. čitam vas i pratim i baš mi je drago da su bebe ok.. ja čekam svoj pregled u ponedjeljak.. sad nemam nikakve simptome,pa mi je malo čudno :/ ali vjerujem da je sve ok i da bebica raste
Poisonivy pa kaj to nebi trebalo odma liječiti?? joj kak mrzim te doktore na zamjeni, briga njih :(
što se tiče pretraga mene je moj dr. slao vaditi krv i urin, s tim da urin nije savršen ali je rekao da je to sve ok, pa onda dobro.. briseve mi nije radio jer smo ih radili prije nego sam išla na prvi ivf.. tamo u 3 mj..pa sad neznam hoće li ih ikad poslije raditi.. još mi je sestra rekla da moram vaditi tsh, a za ovo probire i ostale testove je još rano..
što se tiče polovnih stvari.. kolica bi ja sigurno nova i to ova 3u1, krevetić imamo još od mog muža , sačuvan je, samo ćemo ga prefarbati, ali moramo kupiti madrac i to sve kaj ide.. za robicu još ne znam hoćemo li dobiti išta jer nemamo baš beba puno u familiji..
a one neke komodice i to bi uzela polovno jer su stvarno skupe u dućanu.. znaju da ljudima treba pa dignu cijene :/
puse
Zaboravila sam napisati za čitanje... ja obožavam čitati, i čitam kad god imam priliku.. ja volim ljubiće i krimiće.. sad trenutno čitam "Proljetni skandal" od Lise Kleypas.. tek sam na početku pa nemogu još reći kakva je..ali ak ne volite ljubiće , ne preporučam :)
ako neko zna neku knjigu dobru, slobodno preporuči..
Poisonivy jel to krimić kaj si preporučila ?
Pupa2 draga kaj ti čitaš??
E pa onda je mojoj ginekologinji bolje da je sve u redu jer ja briseve nisam radila! Radila samo papu! Ufff...
A dobro za secer ima vremena, samo mi je cudno jer je frendica isla vec s 12-14 tjedana, a tek joj je tad poceo voditi evidenciju o kilazi, dakle prvi puta se tad vagala kod ginekologa. I ja sam od ovih pretraga radila urinokulturu i krv i to je sve ok.
Damjana, to mi je bas grozno, uvijek se ceka neka losa situacija kako bi se oni pokrenuli. Stvarno se ne drze one:bolje sprijeciti nego lijeciti. Koma... Citam tamo na staroj temi kako neki ginekolozi kad im kazes da planirate bebu odmah ti rade briseve. To mi je ok..
Vidjet cu ja s mojom ginekologinjom za 3 tjedna.
Fiolina, ja sam ostala paf kad sma vidjela te cijene... Od komode smo odustali. Nemamo kud s njom, a imam mjesta u nasoj komodi za bebine stvari... A ovo ostalo cemo vidjeti.
Sto se knjiga tice, onaj naslov sto sam preporucila (istina o slucaju harry quebert) je krimic i supeeeeer je! Sad citam jedan drugi, isto je super. Vecinom neke krimice ili tako neke romane, ali ljubice bas ne mogu! Svatko nesto :)
Kak stojite s mucninama?? Mene vec 5.dan nisu posjetile, nadam se da ce tako ostati.
Neki dan sam vas se sjetila jer sam imala zatvor (totalno netipicno za menee) i uplasila se da je to sad krenulo... Medjutim ja vec drugi dan opet ko grlica. Al doslovno sto god pojedem idem na wc. Jadno to moje dijete, jel ista dobije od hrane 😀
Pozdrav cure!!
Super, hvala za preporuke. Ja sam citala od Zafona Sjena vjetra i onda stala-pojma nemam zasto jer je knjiga bila super.
Ono sto ja mogu preporuciti sto sam citala u zadnje vrijeme a da me se dojmilo je Nevjernica od Ayaan Hirsi Ali-autobiografska knjiga, zaista dojmljiva. Krimic Ja ubijam od talijanskog pisca Fallettija. Trenutno citam Gonic zmajeva od Hosseinija-na pola sam i IZVRSNA je, jedna od boljih u posljednje vrijeme.
Sto se tice opreme i stvari za bebu-za prvu trudnocu bi uvijek kupila nova kolica (tako sam uostalom i napravila), i evo sada cemo ih opet koristiti. Imam Maxi Cosi Mura, i tada nisam kupila 3u1 jer me frendica uvjerila da ce mi dati jaje(autosjedalicu) pa kao da ne trosim. No, ona u 12.mj treba roditi 3.dijete, malo neplanirano jelte Tako da "jaje" moram kupiti a mislim si malo pronjuskat po NJuskalu jer iz iskustva znam da se ono najmanje podrapa i unisti-bar je nama tako bilo.
Ostalo smo sve bili kupili/dobili, i to sam sve pospremila tako da ostatak opreme imamo..
Inace, OGTT sam u 1.trudnoci radila oko 20.og tjedna, kada krene malo veci prirast tezine. Pretraga je ODVRATNA, nis ekstra-samo je ona tekucina OGAVNA..I meni je gin do sada napravila samo PAPA test, ali mi je najavila da na iducem pregledu (1.9.) cemo se sve dogovoriti sta sve moram obaviti od pretraga. Pa sad cekam da vidim sta me ceka..
Inace, mucnine me ne muce jako, podnosljivo je sve u svemu. Neka tako i ostane i ja presretna..
Svakako krimi ljubiteljima preporucam Simmela, u zemane sam pocela sa 'Klaunovi donijese suze', kasnije sam sve iscitala, odlican! Ovo lito sam rijesila sve od Jo Nesbo, a volim jako i Patriciu Cormwell! Al svakako bi Simmela prvog preporucila jer su onako elegantni old school spijunski krimi romani, nema puno crnila ni krvi do kolina! Sad cu bas uzet Zafrona! Iako moram pisat te neke prijevode francuskih kuharica, a nekako me nece... 😩
Sortiraj odgovore
Najstariji