Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aaislyn
    17. Veljača 2016. 13:08

Moja torba je isto spremna i ja sam radila po popisu koji piše na kraju "Dnevnika trudnoće" tako da ja imam: 2 spavaćice, jednokratne gaćice, pol paketa chicco uloška, papirnate maramice, toaletni papir (2 role), 2 ručnika, vlažne maramice, grudnjak za dojenje, jastučići za prsa, kućni ogrtač, papuče i kroksice, čarape, izdajalicu, kremu za bradavice, 3 tetra pelene, Octenispet sprej, par praznih vrećica, i kasnije ću još dodati vodu, mobitel i punjač, zdravstvenu dokum., četkica, pasta i par stvarčica za osobnu higijenu (iako sam to kupila u dm, one male bočice - za tuširanje i za kosu da ne teglim velike boce), par energetskih pločica i to je to..

Znam da mi vjerovatno pol stvari možda ni neće trebat, ali nekako se ne mogu prisilit da nešto izbacim van :)

Pitanje: da li je koja rodila ili će roditi u Rijeci? Da li moram nositi pelene ili se koriste njihove?

Sunshine-ri
    17. Veljača 2016. 13:29

Aaislyn za Ri rodiliste ti ne treba nista za bebu. Koriste se njihove pelene. Treba ti samo jedna pelena za bebu kada budete izlazili iz rodilista. Isto tako koriste se njihove spavacice,ali dobro je imati i barem jednu svoju,jer zna biti guzva pa zna nestati spavacica

Mune
    17. Veljača 2016. 13:42

Slazem se sa svime sto je napisala sunshine za rijecko rodiliste..ja sam rodila prije 4 godine i za bebu nista ne treba osim tih tetra pelena da se poloze ispod bebe :)
    E i cula sam da trenutno nema guzve u ri rodilistu, prijateljica mi je rodila prije 2 tjedna i prvu noc je bila sama u sobi, tek drugi dan dobila cimericu..ali to ne znaci da nama nece biti guzva :D

Aaislyn
    17. Veljača 2016. 13:47

Hvala, Sunshine i Mune..

Ma koliko ja vidim (po budućim mama oko mene) svi smo tu negdje s terminima. Samo kod mene poznam već jedno 6 osoba kojima jer termin na početku 3. mjeseca tako da ja mislim kad sve mi krenemo, neće biti dovoljno mjesta u Ri rodilištu 

Malamimi
    17. Veljača 2016. 14:06

Bravo za Rjecanke! 
    Ajme kad se ja sjetim SD kad sam ja rodila. Bilo nas je oko 40, a na dan kad sam ja izlazila iz rodista nas je izaslo ukupno 17 zena. Zamislite tu guzvu, ali ne mogu reci da sam ja osjetila da imamo manje paznje, stvarno su sestre bile odlicne.

simal
    17. Veljača 2016. 14:18

Pitanjce, kako to da nosite tako malo uložaka?

npr. Aaslyin kako to da imaš samo pola paketa Chicco uložaka? Ja sam spremila 5 onih Vir 80. 

SIMAL

Aaislyn
    17. Veljača 2016. 14:43

Simal, pa meni se ne čini da je to malo uložaka... U paketu od Chicca ima 30 uložaka i ooogroomni su, ali stvarno ogromni (doslovno ti dođu od p**** do š**** - oprostite na izražaju) tako da sam ja spakirala samo 15 komada (znači pola) i već su mi zauzeli skoro pola torbe :S a ako bude prefalili će MM donijeti.

A čitala sam po forumima i što sam čula od drugih koje su rodile (iako, naravno, svaka ima svoje iskustvo) da VIR treba više jer su manje i brzo se "napune" dok chicco treba manje....

• Piki83
    17. Veljača 2016. 14:45

Hej curke...
    Ma iskreno nosila sam malu sportsku torbu sa stvarima i pol toga mi nije trebalo kad sam prvo rodila ali dobro mi je doslo onih 5 pelenica sto sam uzela sa sobom. Najvise sam trosila uloske i jednokratne gacice...
    Bila sam na pregledu i sve je super a mala se ritala ko da ima tulum. Dobila sam uputnicu za utz, za krv i mokracu i nisam se u 5 tjedana ni grama udebljala. Sve u svemu sve je u redu.
    Ovaj sastanak, potpora za dojilje, pa super je, bilo nas je par trudnih i par novopecenih mama. Rastopila sam se kad sam vidjela malu curicu od 2700 g. Ma nesto prekrasno. A razgovor je zapravo vise druzenje i razgovor o svemu vezanim za trudnocu i poslje nje...
    😘

Aaislyn
    17. Veljača 2016. 14:48

E da, i koliko sam čula, ovih VIR moraš složit par komada jer su mali tako da ti tih par paketa ode odmah... dok sa Chicco ti je dovoljan 1, tako da sam ja izvagala da ću probati sa Chicco 

Mune
    17. Veljača 2016. 15:34

Ja sam za prvi put imala Prenatal uloske, isto ogromni i odlicni, tako velikih mi je trebalo samo par komada jer se poslije manje krvari pa sam presla na Lola..ovaj put sam uzela Chicco uloske za bolnicu a poslije cu si za doma pripremiti Lola uloske, to mi je i prvi put bila odlicna kombinacija..bojim se da ce Vir ili Lola biti premalo za prva tri dana nakon poroda, oni se odmah napune :/

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.