Niti sam spremna, niti ću biti do svog 35 tj. i onda lipo sve u Mullera na odgode :-) Doduše, kad sam slušala babicu iz Kluba trudnica ST (toplo preporučam) htjela sam odmah roditi i to na stolčiću. Napokon je moja najveća mora odagnata - rekla mi je da se mogu klistirati doma i da me nitko na to ne smi prisiljavati u rodilištu. Ja sam naime završila na podu, sama u wc-u s tim klistir-porođajnim grčevima i bilo mi je grozno. Ja nemam tako dugačak spisak osim šta imam vodu na raspršivanje koju ću uvalit mužu u boxu da me poliva. I da, važno se pomokriti poslije porođaja i to ne radite same. Ja sam bila pod adrenalin gasom pa sam mislila da ću se moći i otuširati sama pa sam imala black out. I vi koje želite dojiti odmah bebu na prsa tražite :-)
Cure divne ste, hvala na popisu što sve treba za u torbu,odmah si prepisala na papir,neke stvari cu stavljati zadnji tren u torbu buduci da ih još koristim,tipa papuce,kucni ogrtac.... A vodu i kekse mi isto tako možda još prerano da stavljam u torbu.
Hvala na komentarima za kontrakcije nakon odnosa.
Lijepo je vidjeti da smo si podrška jedne drugima bez imalo osudivanja,prepirki....
Još malo i kreće nas vagoncic s puno malih proljetnica.
Moram reci da sam se danas baš uplasila,procitala sam na netu jednu objavu mame koja je rodila iz vukovara,mislim da ima objavljeno i na fb stranici price o porodima u hr,tako nekako se zove... Uglavnom jako tuzna prica iz vukovarskog rodilišta. Rekla sam muzu da želim da je što više samnom i da ako bilo šta treba neka se zauzme za bebi i mene..... Baš me ulovila panika cure...
Nadam se da ce sve biti super i ok kod svih nas....
Ja to mogu, ja to hoću....
Nmaren-i meni je to baš super, sve smo si podrška, dijelimo iste strahove, brige i druge stvari :))
A priča je iz Vinkovačkog rodilišta (mislim da na istu mislimo) dok sam čitala istovremeno sam plakala. Zbog doktora je zdravo dijete umrlo. Eto zbog takvih slučajeva sam presretna što je muž samnom u rađaoni, a i da se prema meni netko odnosi na način kao što je ta cura opisala ja bih se na smrt posvađala s doktorom i digla bolnicu na noge istog trena, uzelu bih tu pilates loptu i hitila mu je u glavu. Baš sam bijesna kad vidim i čujem takav bezobrazluk, svi smo mi ljudi i moramo se ponašati ljudski jedni prema drugima bez obzira na išta.
Evo priče ako kog zanima, al potresna je ful da znate :/
http://www.index.hr/vijesti/clanak/rodila-sam-mrtvu-bebu-radi-pogreske-lijecnika-babice-su-plakale-sa-mnom-a-on-je-bio-mrtav-hladan/875313.aspx
Uf i ja sam popodne pročitala priču i cijeli dan mi ne ide iz glave. Prestrašno! I to je doktor... Nažalost, nikakva eventualna odšteta u tom slučaju neće roditeljima značiti ništa. Ne želim ni zamišljati kako se osjećaju.
Ako ništa drugo, nadam se da će priča dovoljno potresti druge doktore pa da se tako nešto više neće ponoviti.
Ja isto svakako hoću muža na porodu, a imam sreće da i on hoće bit prisutan.
Vecer curke...
Ma nemojte citati te ruzne price, jedino sto uz sve bolove kad budemo radale trebamo ostati prisebne bile same ili s muzevima i ne dozvolit da nas zaje...aju.
Simal, ljube, vec 4 cm☺
Jej, da nas vlakic...cu cu...hihihi, bas sam nestrpljiva.
Jutric mamice...
Idem na sastanak dojilja pa na pregled pi...mehanicarki. Pitat cu je za uputnicu za bolnicu odma za utz jer po njoj nebi radila utz do kraja trudnoce valjda. Drzite palceve da mi je da.
Ljubim vas sve😘
Simal, drzi se...stalno mislim na tebe😁
Poison...jos dva danceka pa ces znati i ti sto Stelica kaze😀
Pretuzna prica nazalost, ne mogu ni zamisliti bol te majke i obitelji koja je zeljno iscekivala dijete..kao sto Halila kaze, mozemo se samo nadati da ce prica potresti druge ljecnike da ne cine isto..
Sto se tice torbe, moja jos nije spremna, po iskustvu od prvog porođaja trebat ce mi jako malo stvari jer sam u ta tri dana bila samo zaokupljena sincicem, tako da sada planiram jednu malu torbu i to je to :)
Simal vec 4 cm, odlicno, mogao bi to biti brz i lagan porod, puno srece! :)
Jutro
Kakve ste po pitanju mjehura? Mi jucer nakon pregleda bili u par ducana jer si preuredujemo nesto doma i ja sam u svakome morala na wc
I neka prehlada me mori, a valjda vec treci-cetvrti put ove zime...uvijek se izvucem nakon par dana i bez temperature, ali kasalj i nos me bas zgrabe! A u velikom naletu kaslja, ako se ne sjetim "stisnut", svaki put se malo popiškim. Za poludit. Sada nosim velike uloske stalno, bas zbog toga.
Simal
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Dobro jutro :)
Tko zna, mozda Simal vec drzi i grli bebu :)
Moja torba je spremna i vecinom sam stavila jednake stvari kao sto je Ninach napisala, samo ja nisam nosila bas puno kozmetike, stvarno ono najosnovnije...nadam se da cemo u rodilistu biti minimalno dana i da brzo idemo kucici.
Sto se tice tih iskustava, bas na fejsu citam svasta ali se nekako tjesim da su zene tamo iskljucivo dosle pisati ruzna iskustva i da je ipak tih ruznih manji broj. Nadam se to sto Mune kaze, da ce utjecati na ostale lijecnike da ne rade takve stvari. Iako, moje iskustvo s npr faksa je da kad god smo se pozalili na nekog profesora taj je postao jos gori 😀😀😀 pa nam se osvecivao, kao vi cete mene prijavljivati 😀
Poison, bas mi je drago da si docekala ove tjedne!
Kod mene nista novo, nikakvi laznjaci, nema nekih bolova niti naznaka da bi se nesto moglo pokrenuti. Bilo kako bilo ja sam se ofarbala i osisala jucer, spremila torbu i muz naredio krevetic tako da mali moze van :) U ponedjeljak kontrola pa cemo vidjeti jesam se sta pocela otvarati....
NMareN, sto se seksa tice, nismo tu bas aktivni, ali zalomilo se koji put kad je zelja bila toliko jaca od straha (kod muza, naravno) i nisam imala nikakve kontrakcije ni nista, bas kao da nisam trudna. Ali, evo, zadnji put mi nije bilo bas preugodno jer imam osjecaj kao da mi je dolje sve nateknuto i ogromno, cak mi nekad bude nelagoda kad se brisem onak... Kao da nije moje :D
Ja ne pisem po par dana pa se raspisem...
Sretno svima na pregledima i svemu!!!
Poison, ja stalno idem piskiti, a preko noci pogotovo. Nocas sam bar 7-8 puta isla. Nije mi se dogodilo da mi procuri ali kad moram, onda picim na prvi wc jer imam osjecaj da ce mi mjehur puknuti. A navecer me probudi pun mjehur i bas neki neopisivi jaki nagon za piskenjem. To nisam nikad dozivjela prije trudnoce, a sad prakticki svakodnevno :/
Sortiraj odgovore
Najstariji