Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    simal
    18. Veljača 2016. 11:36

Bok žene, evo da se i ja javim. 
    1. sad zbog svega ovoga što ste napisale i ja idemo po chicco uloške, iako imam 5 paketa Vir  
    (M će pop...)

2. ja nisam morala plaćati taj bris a idem kod socijalnog, uopće ne kužim zašto se negdje plaća negdje ne. Meni je moj Dr. rekao da je to redovno i da to svi moraju raditi.

3. ono što sam skužila je da sva djeca rođena u 2016. dobivaju lovu samo još ne znaju kako će to isplatiti tako da moramo čekati 10.3. da se dovrši proračun i tada ćemo imati više informacija. Naravno ta lova bi bila bolja da se podjeli na onih 6 mjeseci rodiljnog da žene imaju više love nego da se da jednokratno ali neću se buniti jer fakat je oprema skupa i dobro će mi doći.

4. što se tiče svraba, mene ruke redovito svrbe i nađem si tu i tamo neki plik ali ako se bolje namažem kremom onda se smiri i plikovi nestanu. Mislim da nam hormoni rade i koža nam je suha u trudnoći pa se to tako odrazi na nas. Nečija koža je možda malo više osjetljiva pa je kod nekih to jače. (to je naravno samo moje ne stručno mišljenje)

5. kako se dobiva dječji doplatak? Koji su uvjeti? Ja inače uopće ne kužim te stvari s porodiljnim isplatama, dodatnim naknadama koje daje grad, HZZO.... Znam samo da HZZO daje nekih 2.700,00 kn i da grad daje nešto ali kako, zašto... nemam pojma. Ja imam sreću da moja firma daje poklon kada se dijete rodi i zadnjih 6 mjeseci rodiljnog dopusta dodaju još neku lovu svaki mjesec. I to je jako lijepa politika. Samo što da, ponekad je pitanje hoćeš li se imati gdje vratiti. Iako u nekim slučajevima kako god da nije fer da se žena ne može nužno vratiti na poziciju na kojoj je bila nakon porodiljnog u mojoj branši s gledišta poslodavca razumijem te situacije. (ili bar mislim da razumijem jer nisam još bila u situaciji majke koja se vraća s porodiljnog, još uvijek živim u uvjerenju da sam Bogom dana i da sam ne zamjenjiva...još sam mlada i neiskusna) 

SIMAL

crna123
    18. Veljača 2016. 11:43

Grad Zagreb dobije 1800kn u dvije rate nakon pola godine 900 i još nakon pola godine 900, i država daje oko 2300 za rođeno kao pomoć to dosta brzo sjedne kroz kakvih mjesec dana.
    Eh kad bi tih 1000eura došlo bilo bi super, meni su trenutno još komplikacije otvorene a od 10.3 ide porodiljni i vraćam se svojoj plaći :)) Ovo mi je isto bezveze da komplikacije mogu biti najviši iznos 4257, ubiti naša cijela država jebezveze tako da ništa čudno. Ali ako je Karamako obećo daj sad :)))

• iv-ka
    18. Veljača 2016. 12:02

Pozdrav cure!

Ja sam uzela samo vir 80 uloške, ne da mi se tražit te chicco budući da mi je najbliža trgovina koja ih drži udaljena 100 km

A ovo s pomoći i naknadama i pravima za rodilje i sl. najradije ne bih ni komentirala, sve je to tako jadno. I ta politika po većini firmi kako se odnose prema trudnicama i majkama, točno ispada da možeš ići bezbrižno roditi i normalno ostvariti sva svoja prava samo ako si zaposlen u državnoj službi. Da ne spominjem koliko sam puta čula od prijateljica da su ih na razgovorima za posao ispitivali svašta o roditeljskim namjerama, a jednoj je čak poslodavac rekao da je neće zaposliti samo zato što je rekla da jednog dana planira imati djecu, iako je cura zadovoljavala sve uvjete.

ILoveCats, nije da imam bolove, više kao nekakav osjećaj istezanja, vjerojatno od širenja na sve strane. Jedino me zna boliti kad mi se dijete nekako sklupča na jednom mjestu u trbuhu, onda mi je na tom mjestu koža pretijesna Ali povremeno znam imati osjećaj u pipici, ne znam kako da ga najbolje opišem, kao da imam tampon koji nisam dobro stavila, pa ga osjetim, Jel se koja od vas s tim susrela?

E,oko kojeg datuma obično sjeda naknada za komplikacije? Ovaj bih ju mjesec trebala prvi put dobiti, pa nemam pojma...

Malamimi
    18. Veljača 2016. 12:33

Ivka, meni jucer stigla naknada za komplikacije.

Ninachh12
    18. Veljača 2016. 12:34

ILoveCats-ja imam samo jednu torbu za sebe, onu malu putnu jna kotačiće, ne treba mi za bebu ništa pa ne nosim ništa drugo :)

Ruku na srce, tih 1000 eura ako dobijemo cu sigurno potrošiti i super ce nam doci :D :D Ali, uistinu smatram da bi te novce mogli puno bolje iskoristiti, mislim da je zaista 1660 kn za nezaposlene majke mizerija i da se to treba povecati, a i drugih 6 mjeseci bi najradije otišla raditi jer ce mi primanja past za troduplo tako da..ali, na kraju krajeva, za ekstra lovu se ne bunim, tako da neka daju, šta god daju dobro dode :D :D :P

Knjiznjicarka-stvarno mi je to glupost, kakav labaratorij? kakvi bakrači? Ja bih na tvom mjestu kad bi mi naplatili obaezno tražila račun i otišla na hzzo pitat zašto mi je naplaceno nešto što bi trebalo biti besplatno.

iv-ka- komplikacije sjedaju 20-og, a pošto je 20-ti u subotu ne znam dal ce nam sutra sjesti, možda tek u ponedeljak. Porodiljni sjeda 18-og, meni je sjelo u jutro već :)

Ninachh12
    18. Veljača 2016. 12:35

malamimi-stvarno?? jučer komlikacije?? Jesi sigurna da su to komplikacije? Meni nisu sjele, a na komplikacijama sam još od 9og mjeseca i niti jedan mjesec mi nije sjelo prije 20.og.

crna123
    18. Veljača 2016. 12:36

Sjeda 20. a dok je prošle godine 20. padao u nedelju dobila sam tek u pon.tako da sada ne očekujem prije pon. isto...MALAMIMI kako ti je već sjelo :O

Malamimi
    18. Veljača 2016. 12:48

Znam da su inace 20og, al evo jucer mi stigla poruka. Ici cu vidjeti racun. Iskreno nisam nista mislila kupovati pa se nisam zanimala. Sorry ak sam pomutnju unijela

NMareN
    18. Veljača 2016. 13:00

Pozdrav cure, baš mi je super kad ima puno za čitati .
    Što se tiče nalnade od 1000eurića meni bi super došlo,nezaposlena sam nažalost,bebu smo željeli i došla nam je planski nakon 1.trudnoce koja nije bila uspješna. Suprug srecom imao posao na neodređeno,prosvjeta,ali nije isto dal su u obitelji dvije ili jedna plaća. Iako kako on kaže,u prosijeku smo i bolji od mnogo obitelji koje primaju dvije plaće. Ako mi se pruzi prilika za rad,a beba bude recimo 5mj,nažalost nema mi druge nego prihvatiti ju jer ko zna kad bi mi se opet pruzila prilika,nažalost to je tako. Mjesecno cu dobivati 1600kn što je stvarno malo,a i obavila sam stručno osposobljavanje dok je još bilo 1600kn,presmijesno i zalosno. Ja se veselim mogucnosti da cu dobiti 1000eura iako se slažem da bi trebalo socijalnu politiku posloziti drugacije.
    Ninach ti si medicinske struke cini mi se,pomagaj. Tokom cijele trudnoce mi ide krv iz nosa,to sam vec i pisala,ali se ne spusti skroz nego stoji na izlazu nosnice,i onda ispišem i puno izade. Prije par dana mi se prvi put spustio baš, i evo nocas opet u toku spavanja. Osjetila sam da mi je nešto skliznulo niz grlo,pomislila sam slina,za par sekundi opet,malo se podignem i krene curiti krv,uzas baš. Neznam što bi se dogodilo da to nisam osjetila,mislim pa na taj način se možeš udušiti,ili nije to baš tako? I jel to opasno sad za bebu?? Što ti misliš o tome???

Ja to mogu, ja to hoću....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.