Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • iv-ka
    16. Veljača 2016. 14:39

Simal, sretno i drži se!

Jučer mi je bebica cijeli dan bila tako mirna da sam se prepala da nešto nije u redu, ali od sinoć je sve po starom, gimnastika i rastezanje po trbuhu sve u 16. Jel vaše bebice imaju tako mirnih faza?

Torba za rodilište zasad je samo polovično spakirana, krenula sam se pakirati pa sam se umorila od skupljanja stvari po kući al budem to dovršila ovih dana (a i nisam još sve kupila, uvijek nešto zaboravim kad god idem u šoping)

NMareN, već sam i zaboravila što su to "odnosi". Od 11.mj. imamo zabranu jer postoji opasnost da bih mogla prokrvariti (nisko mi je posteljica, odmah do ušća). Eto, u korizmi sam se odrekla seksa, droge i rokenrola

• ines_m
    16. Veljača 2016. 14:49

Pozzz svima!

I ja sam pila antibiotik na pocetku trudnoce,imala sam ureaplazmu, kako se zvao, vise se ne sjecam. Na iducem pregledu ce mi ponovo radit briseve.

NmareN, svakako stavi na popis ogrtac, papuce, carape (mozda vec jesi samo se nisi sjetila ovdje napisat), ja cu ponijeti octenisept ako budem sivana, labelo, kaze da usne jako znaju popucat, od suhog zraka, pretpostavljam, kremu za ruke....

Cure jel se netko cuje s Bambolom?? Sto je s njom? Vec nam jaaaako dugo nije pisala

ILoveCats
    16. Veljača 2016. 15:04

Ima dana kad je beba mirnija, meni se desilo, napravila paniku i otišla k dr- Sve je bilo ok ali eto nije joj nekaj pasalo pa se smirila... Isto sad mi se zna desiti da kroz dan miruje i onda u jednoj fazi poludi.

Torbu za rodilište planiram polako pripremati makar je 30 tt... imam već dosta toga ali moram pogledati kaj se još treba kupiti :)

Sex? Kaj je to???? Nije da nam je zabranjen ali nemam volje a i muž ne navaljuje , jučer mi je izjavil na moje pitanje vezano za sex : " Ja se seksam !"... i stavil si je ruku na lice... Nisam ga lupila, samo sam ga podragala u onom smislu " a nisi si kriv "...

Danas idemo na trudnički, treći susret, ja jedva hodam i dišem i samo se nadam da bude sve koliko toliko ok da si odsedim i idem doma spavati :)

Malamimi
    16. Veljača 2016. 15:30

A zamislite paniku kod mene, njih dvojica, a cijeli dan se ne javljaju. Al kad se probude, brzo sve nadoknade. Nekad vjerovatno i udara, ali zaokupljena si necim drugim pa ne reagiras.

Ninachh12
    16. Veljača 2016. 15:46

Uz tu priču o seksu me uhvatila nostalgija..iv-ka ahahha, kad god se priča o odricanju u korizmi muž i ja razmijenimo poglede suosjecanja i puknemo se smijati :P 
    A dok se još uvijek jesmo seksali svaki put mi se stvrdnuo trbuh, no ja nisam imala kontrakcije :)
    Antibiotike sam i ja pila još kad nisam znala da sam trudna, klavocin Bid 10 dana :)

Što se tiče mirne/aktivne bebe. I moja je neke dane toliko mirna da se zapitam šta joj je, ali drugi dan se vrati u formu tako da se ne sikiram. Znate kako kažu iskusne mame, ako nešto nije u redu imat cete osjecaj, vodite se osjecajima :)

Torba za rodilište? Evo ja baš imam vremena pa cu napisati šta je sve u mojoj, mada mislim da sve više manje imamo isto :)
    2 velika ručnika
    1 mali ručnik
    papuče za sobu i japanke za tuš
    1 spavaćica u kojoj rađam (neke bolnice daju spavacice, moja ne)
    2 spavaćice za sobu
    grudnjak za dojenje/jastucici za dojenje
    jednokratne gacice 15 kom/paket chicco uložaka
    gel za tuširanje/dezić/labelo/krema za lice/četka za kosu/pasta i četkica za zube
    2 gumice za kosu ako jedna misteriozno nestane :P
    4 vrećice za smeće za prljavi veš ili bilo šta da mi zatreba
    Duda (neke bolnice ne daju dude, nekoj djeci ne treba, nosim za svaki slučaj)
    Vlažne maramice/obične maramice
    3 para čarapa
    2 jednokratne podloge
    hlace/majca/steznik za izlazak iz bolnice (sve sam si pripremila da nemam nikakvih briga u bolnici)
    Rola wc papira
    I onda kad krenem u bolnici u torbu ubacujem: Mobitel, punjač, novce, trudnicku i kekse jer kao što kamikazee kaže i sama sam vještica kad sam gladna :P

Netko je spomenuo ogrtač, meni ne treba jer nemamo posjete osim muža koji dolazi u sobu i nisam pušac tako da necu nikad izlaziti iz sobe dok sam u bolnici. I naravno kad krenemo za bolnicu u vrećicu si uzimam 3 flasice vode i prvo se idem najesti :)
    E da, nosim i mali tester lanolin kreme za bradavice za nedaj Bože :)

Malamimi
    16. Veljača 2016. 17:01

Kris, Ja mislim da cu koristiti steznik ovaj put. Strah me bruha. Al nemoj s gacama, krvarit ces pa mi se cini skroz neprakticno

simal
    16. Veljača 2016. 17:10

Hej curke, evo ja završila na Merkuru na pregledu jer sam mislila da mi curi plodna boda. Čak je i dr tokom pregleda zaključila da je to to ali su mi napravili nekakav test koji je pokazao da ipak nije. Nego da je vodenasti iscjedak. Ali saznala sam da sam otvorena već 4 cm tako da je svašta moguće. 
    Sad me nakon pregleda sve boli. Imam osjećaj da su mi malo potaknuli trudove, baš me jako boli.
    I malo sam se prepala tako da mi više ne smeta što malac još ne planira van. 

Što se tiče torbe moja sadrži sve što je Ninachh12 napisala. S tim da imam 2 torbe, jednu koja je ogromna i u njoj su stvari koje će meni i bebi trebati u sobi i manji ruksak u kojem su stvari koje će mi trebati baš u rodilištu za vrijeme poroda. (tuc keksi, voda, maramice, labelo, odijelo za muža, antibakterijska voda za suho pranje ruku, punjač....) + vrećica u kojoj su pelene jer se u Merkuru moraju donijeti pelene.

SIMAL

Ninachh12
    16. Veljača 2016. 17:11

Da da, octenisept je super za ranu, zacijeli brže, samo ga necu furati u bolnicu jer ne znam hoce mi trebati, a imam onu veliku bocicu od 250 ml. Bude muž donio ako bude potrebe :)

Imam steznik bez gacica iz razloga kojeg je malamimi navela, krvarit cu pa mi nekako nezgodno zvuci da me dolje stisce..prvi put cu ga obuci kad cu ici doma iz bolnice i mislim ga doma preko dana imati više manje stalno ako mi ne bude smetao, ako ce smetati manje cu ga nositi :) nisam se savjetovala s ginekologom već sam nakon 2 sata istraživanja po internetu i razno raznih savjeta od iskusnih mama vidjela da ih više ima pozitivnih stavova o stezniku nego negativnih i mislim da mi ne može odmoc već samo pomoc :))

Ninachh12
    16. Veljača 2016. 17:14

joooj Simal rađaš u bolnici di sam ja staž odradila *_* nadam se da ce ti biti dobro tamo :)) I da, bezveze mi što se moraju pelene nosit za bebu, al eto..kad se mora, mora se :)
    Bome ti torturu prolaziš skroz..držimo ti fige moja curka i ja :D 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.