Jutro curo, drago mi je da su vam pregledi prošli super.
Mama stvarno mi nije jasno da ti dr nije radio uzv,svasta. Super da ides privatno.
Vidim da više manje imate bolove kao i ja,valjda je to oke.
Pisale ste nešto i o BH kontrakcijama,nisam ništa znala o tome. Od prije tjedan i pol pa do danas moj se trbuh cca 6puta stvrdnuo ko kamen,i s jedne strane,uglavnom donji dio desne strane,se napravi izbočina. Nakon 20-ak sek sve splasne. Prvi puta smo mislili da se to naša mrva ugura u taj dio trbuha i da je to to. Počele ste pisati o tim kontrakcijama i sad sam sva na iglama,noćas mi se dva puta stvrdnuo,a ko zna koliko još možda prespavam. Cure molim savjet,ninach možda ti znas nešto više o tome?
Ja to mogu, ja to hoću....
Jutroo!
Ninach, a negdje 8 kg sam dobila... Ali to sve tamo od 18.tt...
NMareN, da, kazu da su to bh tak kad se stvori izbocina, a nije glava ili guza! Ja ih ne znam prepoznati bas! Mislim da ih nemam cesto osim sto mi se par puta do sada cijeli trbuh nekako stvrdnio, ali je ostao takav dok nisam malo odmorila. Sad vise ni sama nisam sigurnaa....
NMareN pa BH znaju krenuti od 20tjedna na dalje, netko ih ima, netko uopce nema, nekom krenu ranije,nekom kasnije,nekom nikad.
Pročitala sam sve o tome da me ne plaši, treba više tekućine piti jer dehidracija utječe na njih kao i velika aktivnost bebe i bitno da znamo da je to normalno, priprema tijela za prave kontrakcije i ne utjecu na ništa. Osim ako ih imaš vise od 10 puta na dan, onda bi kao trebalo reći gin.
Jutro! Ja isto neman pojma prepoznat te kontrakcije niti me briga ako su normalne 😂 a sta sad se nervirat oko svega... Mozda je beba, mozda je kontrakcija, mozda je probava. Ko ce ga znat. Mare opusti se i udri brigu na veselje!
Ne brinite cure, to su vam sve BH kontrakcije...i sasvim su normalne....Ja ih neki dan imam 2-3, neki dan nijednu...obično dok mirujem, u biti, uvijek dok mirujem.....drob se stvrdne, mozda malo i izboci na jednu stranu, to traje 20 sekundi (kako kome) i onda se lipo opusti. Mozda osjecaj nije bajan, ali je sve to ok, ne brinite se
Pozdrav svim mamama,
Nova sam ovdje, ako me zelite primiti u vase drustvanjce super 😃
U 26 tjednu trudnoce sam, tocnije 26+2
Od jucer sam pocela osijecati bolove u preponama, nogama i ledjima. Nakon mirovanja danas mi je lakse dosta. Bole me jos ledja dosta i gornji i donji dio. Dobila sam 8 kg vjerojatno je od svega pomalo. Malo tezina, malo ubrzani tempo itd. Ugl do skoro 5 mj sam povravala, mucnine non stop su trajale i onda je od 5 mj nastupilo super stanje evo do jucer. Nadam se da nema mjesta panici, u ponedjeljak nam je pregled jedva cekam vidit svoju djevojcicu.
Poljubac svima
Iman pitanje ako tko zna odg. Kako razlikovat preklampsiju od obicnog oticanja?
Mi smo za novu ili u bolnici ili doma u krevetu!
Danas su doktori na viziti dvoumili bi me pustili-nebi, pa odlučili da ostanem još do sljedećeg tjedna, pa ćemo vidjeti. Tada smo već u 7. mjesecu pa je sigurnije, a kažu da doma sigurno ne bi mirovala kao tu. :-\
Naravno da mi je doma ljepse, ali nije mi vise ni bitno toliko, samo da je sve u redu, makar još dva mjeseca ležala ovdje.
Svaki dan mi netko dođe i tako polako prolaze dani, a mi rastemo i napredujemo. :-)
Mune, sto se tiče razlike u računanju po zadnjoj menst. i po uzv-u, mogu ti reci da i oni na uzv-u znaju dosta fulat, doktori sami vele da se beba ne narikta dobro pa ju onda krivo 'vagnu'.
Mama, pametno sto ideš privatno na uzv, bolje da se pogleda.
Miaa, dobro došla! Nemoj paničariti, samo malo uspori tempo do pregleda i vise odmaraj. ;-)
Bambola, ja nemam pojma! :-\
2016. 👩🏼
2019. 👩🏼
2023. 🧒🏻
27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙
Poisonivy mogu mislit kako ti je u bolnici, al kad se sjetis da je to za dobro tvoje bebice, vjerujem da ti je lakse 💕
cure danas na pregledu u bolnici kaze gin da je to po njemu sve super, da ne brinem, da je beba odlicno..iako meni ta mjerenja nisu bas jasna..jucer moj gin mjeri BPD 54, a danas ovaj gin 60..ah..ipak sam danas mirnija :)
Nmaren-Što se tiče BH kontrakcija, ja ne znam kakav je to osjecaj jer ih nisam osjetila, ali koliko znam one znaju bit bolne. To šta opisuješ je vrlo često i kod mene, jedan dio trbuha se stvrdne i ja pretpostavljam da bebac gurne guzu ili glavu gore i da je zato tvrdo..nemoj se sikirat :)
Pupa2-Ja sad mislila ti puno kila dobila, a ono 8 kg, Nije to uopće puno, nemaš šta ni lagat sestri :P
Miaa-Dobrodošla :D Sve to nekako zvuči "normalno" u trudnoći, a ako misliš da to nije normalno, reci ginekologu, on ce ti najbolje znati sve reci :)
Bambola-E sad..preeklampsija je podosta komplicirana pa cu ti u kratkim crtama reći ono što ja znam..Ako uz povišeni krvni tlak i ako uz oticanje lica, ruku i zglobova te posebno oko očiju u roku od tjedan dana dobiješ 4kg+ to ti je znak za uzbunu i znak da odeš do doktora da provjere proteine u urinu. Sumnjaš na nju ili?
Sortiraj odgovore
Najstariji