Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bellagio
    25. Studeni 2015. 11:41

Bambola - meni je žao što sam prvo slušala dr. Kopić pa tek onda zašto ne epiduralna. Trebalo bi se dobro načitati za pro i contra pa obasuti dr. Kopić s pitanjima. Ona je super i djeluje tako uvjereno da je epiduralna najbolja stvar na svijetu i da se nitko ne bi smio patiti. E, sad kod nas u rodilištu je druga pjesma; ovisi kada im dođeš, tj. koliko si otvorena, da li imaju raspoloživog anesteziologa...
    Najčešći razlozi protiv su otežano otvaranje, loš osjet za izgon pa onda dolazi do uporabe forcepsa, vakuma i carskih. Mogući su prenagli skokovi od ‘ništa me ne boli’ do ‘umrit ću od boli’ (kad smanje dozu u finišu),omamljenost, kasnije glavobolje, mučnine, štreckanje ubodnog mjesta pri promjeni vremena… Ja sam bila preotvorena za epiduralnu. I uvalili su mi drip bez pitanja...
    Pupa - samo stavi jastučiće za dojenje. Nije to ništa čudno. 
    Damjana - navodno bolje čiste kad netko ode. Meni su isto čistačice bile rak rana rodilišta. Zna im i toaletnog papira pofaliti... Ja sam bila oboružana vlastitim dezinfekcijskim maramicama, svojom jastučnicom i ništa nisam naslanjala u WCu, a papuče od rodilišta su mi odmah letile u škovace.

mamasita4
    25. Studeni 2015. 11:53

Bellagio, isto tako i ja,jednokratne papuče odma sam bacila, svoju jastučnicu i wc papir....i onda bude ok....Cure, samo nemojte puno očekivati....u rodilištu je sve normalno, osim ako očekujete kraljevski tretman, onda bi mogle ostat razočarane....pregrmite ta tri dana (u najboljem slučaju) i pravac svojoj kući!
    Ja za prvi porod nisam ni pomišljala na epiduralnu. Pa sam se toliko iscrpila u tih skoro 22 sata otkad mi je pukla voda, da sam kad sam rodila dobila epilepticni napad od ogromnog pada magnezija u organizmu. To sam vam vec pisala.....Sad razmisljam malo drugacije...ili ce biti epiduralna ili cu svaki trud u sebe stavit vrecicu granula Mg-a....I naravno, bez bar jednog doktora i 2 babice koje sluze kao veza nista ne ide....jbg, zivimo u Hr....

Damjana
    25. Studeni 2015. 11:55

Mune, zaboravih da si i ti iz RI 😊
    Bellagio, ma i ja sam nosila dezinfekciju za wc, maramice, tuširanje sa japankama i tako. Prvi put sam se opekla. A ne znam koliko su detaljne kad netko ode jer bas vidim onu crnu plijesan po tušu 😧 Sad kad dodjem doma i nošena i nenošenja roba (veš) ide na 90.  Uglavnom čekam otpusno pismo i idem kući. Za 3 tjedna opet.

Pupa2
    25. Studeni 2015. 14:39

Poison, drzim fige da sve bude u redu i da brzo idete doma! A curka je vec naraslaaaa:)
    Bambola, da, isplati se tamo otici! Ima sranja stvari naravno, ali i puno puno dobrih stvari!!! Ako ne patis za markiranom robom, nadje se super kvalitetnih stvari! Al gledaj da je roba turska, ne kineska! Jel mi vjerujes da ja imam od tamo rifle gooodinama vec, kao i neke majice :) 
    Bellagio, i kod nas je stvar da ako dodes previse otvorena ne mogu dati epi, nisam cula o tome jel ju vade pri izgonu! Kazem, jako jako malo znam o tome!
    Sto se cistoce bolnice tice, ne ocekujem kraljevski tretman, lezala sam vec u bolnici i znam otprilike sto me ceka, ali brate mili, daj operi taj wc!

Sunshine-ri
    25. Studeni 2015. 16:51

Evo mene s pregleda,presretna!😙
    Moj deckic je tezak 300g i sve je suuuper. Detaljno ga je ispregledao i izmjerio i kaze gin da je pravi frajer. Skakutao je i micao se na uzv,ma preslatko! 😍Do sljedecg pregleda moram obavit ogtt. Dosad sam u minusu 2kg,pa kaze gin da nema razloga za zabrinutost posto sam u minusu,a ne u plusu,ali on svaku trudnicu posalje na taj test. Tako da cu to obavit za 2tjedna. Prvu trudnocu sam vodila kod drugog gina i on me uopce nije poslao na ogtt. Ma uglavnom presretna sam.Sljedeci pregled prije Bozica.

Evo moga iskustva iz rijeckog rodilista. Posto mi je prosao termin dolazila sam na preglede na polikliniku svaki drugi dan i kada je proslo 10 dana od termina odlucili su me zadrzati i rekli da ce mi sutradan inducirati porod,jer je proslo previse dana. I uglavnom tu noc u bolnici mi pukao vodenjak oko 4 ujutro. Dok me pregledao i spustili me u radjaonu. Dobila sam i drip jer se beba nije bas spustala koliko je trebala. I da,boli ali se izdrzi. Ja sam to gledala na taj nacin da sve sto doktori tamo rade rade zbog vase sigurnosti i sigurnosti vase bebe. Sigurno vam ne bi dali drip bezveze. Kao sto sam vec rekla,dobila sam epiduralnu tako da je bilo super kada je pocela djelovati jer sam onda onako lagano drjemuckala jer stvarno toliko smanji bolove.Muz je bio samnom i to bi svima preporucila,stvarno mi je bio ogromna podrska. I kako sam se sve vise otvarala tako su lagano smanjivali epiduralnu. I onda kada sam bila potpuno otvorena je pocelo tiskanje. I u podne i pedeset je na svijet stigla nasa veeelika djevojcica! 😍To je najljepsi trenutak i tada zaista sve ,ali bas sve zaboravis i ne mozes se nacuditi tom malenom stvorenju koje ste vas dvoje stvorili! Mene nisu rezali,maaalo sam pukla,imala sam samo jedan sav. Ja imam samo rijeci hvale za cijelo rodiliste. Doktori,sestre,teta koja nosi hranu pa cak i cistacice su svi bili tako ljubazni i njezni. Tu i tamo naleti neka namrgodjena setra na odjelu babinjaca,ali to nije vrijedno spomena. I oni su samo ljudi i imaju puno posla,tako da nije nikome za sudit. Ali sve u svemu sam presretna sto cu opet ici po svoju srecu u Rijecko rodiliste,zapravo jedva cekam! 😍

NMareN
    25. Studeni 2015. 19:31

Poison držim fige da ti se kontrakcije ne vrate i da sve bude super,sigurna sam da bude .
    Damjana i sunshine-ri super super, drago mi je da je sve u redu.
    Mi smo danas navršili 21.t, dobro se osjećam osim bolova u ledima i bolnih nogu,dragi izmasira i tada je puno lakse ali nemože me cijeli dan .
    Danas smo bili u trgovini i gledali kolica,ona u koja sam se zagledala na netu Eurocart rico nano 3u1 su stvarno ali stvaaarno jaaako velika,nismo ni mi baš mali ljudi ali nekako su mi ogromna kolica. Dragi je zagledao Bebeto Holland nakon toga i baš su mi wow. Mislim da ih je Pupa uzela ako se ne varam. Ako jesi daj molim te podijeli još jednom kako si zadovoljna,jer cini mi se da su ti i stigla, i ako nije problem da kažeš koliko si ih platila? Koju si boju uzela,ma sve me zanima .

Ja to mogu, ja to hoću....

Pupa2
    25. Studeni 2015. 21:28

Sunshine, super za pregled! Nisam znala da si jos uvijek u minusu s kilama! Bitno da je beba dobro...
    NMareN, da, mi smo uzeli Holland i prezadovoljni smo! Dosta su i ona visoka, npr puno visa od maxi cosi koje moja sestra ima ili peg perego koje sogorica ima... Uzeli smo onu jednu od sivih boja, al onu svijetlo sivu.. Iskreno, ne znam koji je broj, al mislim da je na netu cak zadnji uzorak od te holland linije. Nama se cine cvrsta i kotaci su savrseni! Lagano se sklapaju, mijenjaju nastavci i sve, stvarno na klik :) e sad, lagana nisu previse i stvarno su velika ali nama to nije bilo bitno jer imamo veliki auto, zivimo u svojoj obiteljskoj zgradi pa ih mislim drzati dolje u hodniku pa nemam problema s nosenjem....mi smo na prvu odusevljeni! Svekrva koja uuuvijek nadje bar maleeeecnu zamjerku kaze da su joj savrsena :)
    Jedino sto mi je torba malo mala pa cu vidjeti ako ne bude zadovoljavala, narucit cu s neta!
    Ako hoces, posaljem ti sliku u privatne poruke, ali to tek kad uspijem na laptop :)
    Ukratko mi odusevljeni! Nadam se da ce takva biti i u voznji :)

Pupa2
    25. Studeni 2015. 21:29

P.S. Platili smo ih 4600 al smo ih uzeli na dan akcije pa smo u toj cijeni dobili i krevetic i madrac :)

Garavica
    26. Studeni 2015. 10:00

Jutro:)
    Pupa ja nadem navecer malo skrutnuto na bradavicama ali nista tekuce..
    Damjana jooj e sva se jezim od wca inace i drago mi je da ti je secer dobar.
    Sunshine supeer da je sve ok.
    Poison drzimo fige.
    MareN mogu misliti kako si sretna sad ce se poceti gibati jos malo i posobno mi je drago da vidim tebe s nama tu:)
    Sto se epiduralne tice ja osobno ne bi ali svako ima svoje i poznaje se najbolje.
    Ostale cure sretno na pregledima ko ima i saljemo vam malena moja i ja pozdrave svima.(ide me jutros rima:D)
    I da imamo pitanje dr.nam je ukinuo elevit i rekao da samo zeljezo sada pijemo.uzela sam magnezij direkt ali me zanima da li je koja detaljnije proucavala vitamine jer me strah sada da ce bebi falit ta doza posto nemrem bas sve unasati tj.da li koja zna koji su vitamini naj najbitniji za bebu u razvoju?hvala:))))

Sretnom me čini svaki otkucaj srca tvoga :)
    (^_^)

Sanjarka88
    26. Studeni 2015. 11:09

Proljetniceeeeeeee

Jel koja radila kombinirani u splitskom rodilištu? Koliko se čekaju nalazi, nisu mi rekli a ja tutlek zaboravila pitat

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.