Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bambola
    24. Studeni 2015. 15:05

Damjana, javila mi se ova moja, ne radi danas, ona misli da su u smjeni Zdrave i Marina. Marina ti je jedna onako malo deblja zenska, plave ricaste kose. Jednom sam je upoznala, okej je lik i kaze ova da je super doktor i pristupacna i sve. Naravno kad do grla nisu u operacijama!

Bellagio
    24. Studeni 2015. 20:55

Bambola - samo ti njima uplati , nas nisu ni pitali za tečaj. Bila sam u Klubu i super ti je ići na relaksaciju i disanje - ja sam zaboravila disati pa me muž preusmjeravao. Dobro je i predavanje o dojenju i kako njegovati bebu, a ako si razmišljala o epiduralnoj upoznaš dr. Kopić je najbolja u rodilištu. Marina P. mi je bila na prijemu s mojom prvom.

Pupa2
    24. Studeni 2015. 21:29

Cure, mi zavrsili s tecajem, dobili potvrdu i eto. Nisam bas naucila puno toga novoga, puno oprecnih inf smo dobili... Pedijatrica jedno, patronazna drugo i tako... Al eto, ak nis drugo imamo potvrdu.
    Ja ne znam zasto, al svaki put s tog tecaja dodem izbedirana i totalno nespremna tj.osjecam se nespremnijom nego inace...
    Kad smo kod svega toga, danas me seka pita jel mi curi mlijeko i ja spremno kazem ne... I dodem doma na tusiranje i osjetim kako mi se nes onak "otrgnulo" kad sam skidala grudnjak, al kak sam bila u zurbi nisam obracala poznornost. I dodem sad s tecaja doma, skidam grudnjak i doslovno ga odlijepim od bradavica... Stisnem malo bradavicu i onak vodenasto curi.... I skuzim da mi je potkosulja od sinoc isto ko malo skorena na dijelu gdje su bradavice... Ajme, u soku sam. Uopce nisam o tome razmisljala, sve mi to nesto rano kao! Sta cu ja sad s tim sto mi curi? :D jel se nesto stavlja na grudnjak da se ne zaljepi? 
    Damjana, drzim fige da nalazi budu dobri!!!!

Bambola
    24. Studeni 2015. 21:32

E hvala Bellagio, zanima me sve sta imaju u programu jer sam prvorotkinja i imam osjecaj da nemam pojma! O epiduralnoj sam isto razmisljala i nacelno sam za, pa me bas zanima. Jesi ti rodila sa epi ili bez?

doris1006
    24. Studeni 2015. 22:40

Pupa, meni se to pojavilo prije par tjedana. A cice su mi toliko nabrekle da imam osjecaj ako ih stisnem malo jace da ce prsnuti iz njih. Inace najvise mi curi iz one cice na kojoj strani lezim. 
    Imas u dmu jastucice babylove, te sam ja uzela... iako mi nisu bas neophodni sad kad lezim, stavim ih kad idem do doktorice ( s ozbirom da tad jedino izlazim, jel )

Sunshine-ri
    24. Studeni 2015. 22:57

Vecer zenice moje drage!

Vidim da ste spomenule epiduralnu,pa da i ja podijelim svoje iskustvo. Ja sam na prvom porodu uzela epiduralnu i imam samo rijeci hvale. Puuuuno smanji jacinu bolova,tako da budu kao menstrualni grcevi,super je to sto onda imate snage za poslije kada krene tiskanje i kada vam treba snaga. Ne znam kako je drugdje,ali u Ri se epiduralna mice prije izgona,tako da imate osjecaj kada treba tiskati. Znaci kada ktene tiskanje,epiduralne nema,ali tada vise ni ne treba. Jer kad vam kazu da mozete tiskati,to je onda olaksanje i onda znate da ce te uskoro upoznati svoje malo cudo. Meni je bila super i namjeravam je i ovaj put uzeti.
    Meni sutra u podne pregled,tako da sam bas uzbudjena i jedva cekam!

Pozdrav svima i laku noc.😙

doris1006
    24. Studeni 2015. 23:42

Sunshine, koje lipo iskustvo kod tebe... i ja bi takav porod! :) 
    Nisam cula za to da se epiduralna mice prije izgona.. ima li tko informaciju radi li se to i u Splitu? 

Ja se jos nisam odlucila, imam za i protiv i sta se tice epiduralne i bez nje. Iako vise sam nekako za nju.. i ovako mislin da cu bit poplasena, pazi disanje, pazi ovo, ono, ako si mogu bar kako olaksat, zasto ne...

doris1006
    24. Studeni 2015. 23:42

I sretno sutra na pregledu ;)

Bambola
    25. Studeni 2015. 09:04

Hvala Sunshine za info! 
    Doris koliko sam citala prvo ubrizgaju jako malo da vide reakciju, onda punu dozu, takodjer kako sam imala citat svugdi prije izgona micu epi da mozes osjetit kad beba izlazi. Nisam jos sa nikim pricala detaljno o tome, samo sam pitala frendicu anesteziologiju, ona kaze da to nije toliki analgetik ka sta ljudi misle da sad drogira i bebu, kao pa i curama na carski se daju anestezije i da vanka vise rijetko tko radja bez epi. A sad ima cura sta kihnu i rode, naravno da njima nije sad neka potriba, al evo meni kuma je bas imala tezak prvi porod. Pet mjeseci nije mogla/htjela odnose posli sa muzem, nije ni htjela drugo dite, al srecom joj je drugi porod bio pjesma! 
    Uglavnom, znam da neki doktori, tipa dr. Pejkovic vise zagovaraju sve prirodno i sve je to meni lijepo, al brate kad bi znala da me ceka mrcvarenje, uzela bi epi bez razmisljanja. Nisam protivnik, kad vec ima nesto da nam olaksa (mislim, tako mogu vadit i umnjak bez droge jer kao cupa se iz glave i dio mene je). 
    Ima li jos netko razloge za/protiv ili zna vise? Iskustva?

Damjana
    25. Studeni 2015. 09:08

Jutro cure! 
    Šećeri su svi oko 4-5, tako da ne vidim razloga da ostajem duže. Čekam vizitu.
    Bambola, malo sam potražila po netu te Dr. al nisam još nikoga srela od njih. U biti Meštrović me jučer pregledao na uzv, a ta mlada vaginalno. To su jedini koje sam vidila.
    Nego, cimerica mi je noćas išla rodit, pukla plodna voda i počeli trudovi, a ja to ništa čula nisam. Jadno moje dite 😧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.