Proljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bellagio
    21. Studeni 2015. 20:34

Marian93- pročitaj par str. prije. Magnezij direkt za grčeve i za žgaravicu soda bikarbona. CO2 nije dobar u trudnoći.

Pupa2
    21. Studeni 2015. 21:30

Bellagio, nemam pojma, ja citala da smo mi jedna od rijetkih zemalja gdje se siroko povija i kao da je bez razloga. Ali, naravno da ako budem trebala, povijat cu. 
    A sto se nasih "super" raspolozenja tice, stvarno mislim da sam sad prvi puta iskusila diiiivljanje hormona! Presmijesna promjena raspolozenja, a pravog uzroka nigdje.
    Damjana, ja inace ne koristim nikad vlazne maramice, stvarno prakticki nikad. Vise volim i za sebe vodu i krpicu. a sto se bebe tice, nemam pojma. Iskreno, nisam za to da se bebu drzi pod staklenim zvonom do par godina starosti, sve nesto fino bez kemikalija i onda kad poraste malo sokiramo dijete sa svim mogucim kemikalijama. Ne napadam i ne prozivam nikoga, ali mi to nema smisla...tipa ne stavljanje omeksivaca do koje godine i onda odjednom stavljamo omeksivac. I takve neke stvari, to mi je bezveze. Ali, posto ja imam dosta osjetljivu kozu (a mama nije prije koristila sve te kemikalije kad smo bili klinci pa da je od toga) mozda mojoj bebi ne bude odgovarala neka maramica, krema, pelene ili slicno. Uglavnom, kupit cu neke pa cu probati, ako vidim da ne pase ic cu kupovati dalje.... Moja seka koristi vlazne iz lidla za svoje klince i prezadovoljna je njima, sogorica koristi becutan i isto je prezadovoljna... A sta ce mom djetetu pasati, ne znam stvarno. Doma cemo vjerojatno vodu i gazu za kakicu, ali planiram i maramice! Tak da, najbolje ti je vidjeti sto ti pase! Tj.tvojoj bebi :)
    E, da, jos nesto, cula sam da su oni omeksivaci i deterdzenti za rublje koji su kao za bebu (pritom i kostaju vise) cista glupost! Sad, jel istina ili ne, ne znam! Jel planirate koristiti neke posebne omeksivace i npr prasak?

Damjana
    21. Studeni 2015. 22:36

Bellagio, ono je tribalo pisat: kad izadjem vani sa bebom 😊 Kao sto sam i spomenula, Mob mi sam "ispravlja" i kad triba i kad ne triba. A ja ne pratim detaljno. Mislila sam čišćenje bebine guze. Koje maramice su bez alkohola?

Bellagio
    21. Studeni 2015. 23:29

Damjana - pogledati ćeš sastav maramica. Mi smo koristili neke Alverde sa stablom. Ja sam imala iskustvo jakog osipa s mojom curicom pa mi je pedijatrica (koja je btw pred penziju) rekla da ukinem maramice. S praškovima - nisu sensitive glupost. Uostalom, vidjet ćete po koži djeteta. Ja sam točno znala uočiti promjenu. Omekšivač ne koristim godinama, ne zbog djeteta, nego nije dobar ni za koga (od ugoze hormonalne ravnoteže, alergija...). Doduše, mi smo obitelj ekološki osviještenih pa... opet pitanje je da nismo imali jak osip i prijetnju s kortikosteroidima bi li se osvijestili. S novim djetetom sigurno neću ništa testirati.

• Piki83
    21. Studeni 2015. 23:47

Vecer..
    Ja sam malog siroko povijala vrlo kratko dok pedijatrica nije rekla da ne treba, do slikanja kukica. Maramice vlazne iz lidla sa losionom dusu dale kad se ide van, a doma naravno vodu i mekane krpice za bebe. Koristila pampers pelene jer se na druge osuo. A omeksivaci za bebe po meni cista glupost i bacanje novaca.
    Pedijatrica mi je onda rekla bebinu robicu prati posebno samo sa malo praska prvih par mjeseci. A i kad pogledamo sto danas nije kemija.

Pupa2
    22. Studeni 2015. 09:02

Bellagio, sve jasno ako znas da imate problema s tim, naravno da necete eksperimentirati na djetetu. Osobno, probat cu i s omeksivacima i sa svime sto mi koristimo za rublje. Ako vidim da nesto ne stima, izbacit cu. 
    Bambola, kako je prosla svadba :) jesi izdrzala?

Damjana
    22. Studeni 2015. 09:23

Hvala bellagio, to sam i mislila neki konkretni odgovor. Ako već ima tko iskustva da podjeli, jer kao sto rekoh ove koje sam navela su pune alkohola, iako u sastavu DMovih alkohol nije naveden. Al očito se krije pod nekim drugim imenom. A tražim savjete jer ne bih bas da mi beba bude pokusni kunić za testiranje maramica, ako mogu u startu nešto spriječiti.
    Ja ne mislim koristiti omekšivače, niti puno praska. Mislim da je baby koza puna osjetljivija nego kod odraslih, pa da zato i treba pripaziti. Na mašini imam bas baby care program za pranje, koji je u biti duplo ispiranje bez omekšivača. Tako da očito robu treba dobro isprati bez dodatnih sredstava.

Minniee
    22. Studeni 2015. 10:16

Jutro cure..
    Evo kupila sam jucer napokon magnezij direkt, pa da sam znala prije da je tako ukusan nebi ni kupovala ove druge, a isto košta kao šumeći za istu količinu. Žao mi bačenih novaca na Solgar magnezij tablete, meni se od njih i dalje dize želudac..probala sam čak i izmrviti pa u sok i popiti,ali ne ide,mora da imaju u sebi nešto što mi smeta.

Što se praškova i omeksivaca tiče, ja već odavno i za sebe i mužeka koristim samo najbolje jer sam znala dobiti osip i plikove i svrab, a da ne pričam da toaletni isključivo koristim bijeli mekši bez mirisa i pretežno pamučno donje rublje (osim za fine prigode  ) i ne koristim one kvazi super ph intimne sapune i gelove i evo vec par godina nikakvih osipa,plikica,svraba,iscjedaka,nista..mikica mi sretna i zadovoljna bez obzira što na poslu sjedim 8 sati! Tako da se nadam da cu se i sa bebi robicom i njegom snaći.

Nocas nisam nikako spavala, nije išlo ni lijevo ni desno,a ni na leđa. Dolazim u napast da izbusim rupu za trbuh u madracu i da se naspavam kao čovjek.. 

Kome je pao snijegic-blago vam se! 
    Puse svima!

Pupa2
    22. Studeni 2015. 10:38

Minnie, koji si mg uzela? 
    Hahahhahaha ni moje spavanje nije sjajno, stalno mi se grci tijelo, noge me bole, beba udara, ledja bole! Ko baba :D

• LillaRose
    22. Studeni 2015. 10:46

Minnie jel piješ i Elevit ili neke druge vitamine koji u sebi sadrže magnezij pa ti je ovo dodatno ? Jesu li to one Magnezij direkt u šumećim tabletama ? 
    Hvala !!! 

https://lb1f.lilypie.com/toVvp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.