Meni je isto posteljica sprijeda al sam prije mjesec i pol bila na uzv i bila mi okrenuta na zadak..sad 15og idem na uzv pa bum vidla kaj mi bu reko..makar mislim da se mala okrenula na glavu jer mi stalno pritisak na mjehur i ponekad nemogu iskontrolirat pa mi par kapi pobjegne u gaće..i dosta je živahna ribica i osjetila sam par puta kak se okreće unutra
https://lb1f.lilypie.com/dRHOp1?r=1432636850
Maeni isto posteljica sprijeda, zadnji pregled mi je trajao punih 5 min jer nije bila moja dokica, tako da nisam stigla ni pitat kako je frajla okrenuta, u pon idem na CTG mozda mi kazu kako bebica stoji!

=http://lilypie.com]
Marlameri ja sam radila vježbe da se beba okrene glavicom prema dolje jer neće nikako, na zadak je već jakoooo dugo, i nije mi upalilo. Nikako je ne mogu natjerati da se okrene, s svašta sam joj obećavala Nadam se da će tebi upalit to s vježbama. Ja ih sad već ne mogu ni radit jer mi je preteško i sve me boli!
Kiki2906 držim ti fige da se okrenula bebica. Moja je curica isto jako živahna i isto imam pritisak na mjehur i zna mi pobjeći par kapi. Bila sam uvjerena da se okrenula, ali nije.
Mamita kolko si ti trudna??ja sam ušla u 32i tjedan i meni se još stigne okrenut..mene također sve živo boli..otišla danas u dućan po sastojke za buhtle i tako me presjeklo u kičmi da mi je pucketalo sa svakim korakom..a prepone isto tak..ko će izdržat još 2 mjeseca
Evo ja sam točno 37 tt danas. Meni je na zadak ja mislim od 26 tt, tvrdoglavica mala haha! Ma samo znam da ne mogu više ni psihicki i fizicki. Luda sam skroz od svega
Eto ima nas dosta kojima je posteljica sprijeda a doktori ništa ne govore. Možda to onda i nije neki problem? Da bude bolja stvar nemam pojma kako mi je posteljica bila smještena u prve dvije trudnoće. Samo znam da je druga kćer teže išla van ali ja sam mislila da je to zbog pupčane vrpce koja joj je bila omotana oko vrata. A doktori nisu objašnjavali zašto je tako bilo već je to bio moj zaključak. Ali u prve dvije trudnoće trbuh mi je bio puno manji, pupak mi je bio normalan, a sad je ravan i koža mi je užasno zategnuta. I stvarno izgleda ko da sam progutala loptu i to košarkašku. Pa možda i to ima veze s tom posteljicom koja je sprijeda. Iako po babskim pričama tako se nosi muško dijete i meni se to poklapa. A ne znam više. Uglavnom u ovoj trudnoći se puno više brinem oko svega. U prošlim trudnoćama nisam pojma imala ni o pložaju bebe, ni o veličini bebe u nekom tjednu trudnoće isl. Bila sam puno opuštenija. A sad i u dnevnik pišem svaku sitnicu i stalno pretražujem web. I stalno visim na forumima. Ali super mi je što dosta vas uvijek ima neko slično iskustvo mome pa se ne osjećam ko neka čudakinja, jer većina žena oko mene nema pojma ni o položaju posteljice, ni o veličini bebe po tjednima. U biti tako sam i ja prije a sad me sve živo zanima i svaku sitnicu proučavam. U stvari fascinira me to koliko je naše tijelo savršeno i koji je to kompliciran proces oko nastanka ljudskog bića. I koliko se toga mora poklopiti da bi sve bilo u redu.
Eto ima nas dosta kojima je posteljica sprijeda a doktori ništa ne govore. Možda to onda i nije neki problem? …
Marlameri,
ja sam imala situaciju da mi je dr. koji mi je radio UZV u Petrovoj rekao da je sprijeda, a onda je moja dr. na sljedećem UZV rekla da nije nego straga, pa to i prepravila u trudničkoj knjižici, pa sam je ja ispitivala zašto je to bitno i sl. Uglavnom, ukratko kaže da je to podatak koji treba doktorima u bolnici da nakon poroda ako posteljica baš ne iziđe cijela, da znaju gdje trebaju čistiti. Zvuči fuj, ali, eto, barem ne bi trebalo biti ništa opasno i specijalno bitno je li sprijeda ili straga....

Eto i ja prije 6 godina nisam niš znala...prije prve trudnoće sam 6 godina trenirala kickbox tak da sam bila u formi i trudnoću nisam ni osjetila a sad s 26,skoro 27 sve živo me boli,hodat mi je postala znanstvena fantastika hahahah od prepona do kičme..katastrofa
A možda je i bolje jednim dijelom živjeti u neznanju! Ja sam oko 20 tt stalno bila na internetu, sve živo pratila, imala sam noćne napadaje panike! Ne kažem da se ne treba informirati i samoj mi je pon najdraži dan u tjednu jer prelazim u sljedeći tjedan I čitam kolika je bebica šta je razvijeno I koliko dana imam do poroda!

=http://lilypie.com]
Kiki2906 tak je i meni samo ja imam 10 godina više od tebe pa sve tegobe oko bolova u križima isl. pripisujem godinama. Iako sam dosta aktivna, vježbam i zdravo se hranim (prije trudnoće, sad jedem ono što mi najmanje izaziva žgaravicu). Najbolje mi je dok se po noći moram ustat na wc, onda se samo zakoturam do ruba kreveta ko lopta. Morala bih jednom snimit te vratolomije koje izvodim da bi se uopće digla. A još imam 2 mjeseca do kraja!!!!!!!!!!!!! A obuvanje cipela da ni ne spominjem, najradije bi u kroksama hodala. U stvari u trgovinu i idem u njima ali ne mogu na posao.
Leda i ja tako pratim sve moguće na internetu- pogotovo razvoj ploda po tjednima. To mi je kao hobi. A i ja mislim da je možda bolje ne čitati previše jer onda nađem i neke negativne stvari pa se uplašim. Ali srećom do sad su sve cure na forumu imale dobar porod pa me to tješi. Nadam se da će i meni ovaj treći biti lakši i brži od prva dva.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji