Proljetne bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marlameri
    29. Ožujak 2015. 09:12

Eto ima nas dosta kojima je posteljica sprijeda a doktori ništa ne govore. Možda to onda i nije neki problem? Da bude bolja stvar nemam pojma kako mi je posteljica bila smještena u prve dvije trudnoće. Samo znam da je druga kćer teže išla van ali ja sam mislila da je to zbog pupčane vrpce koja joj je bila omotana oko vrata. A doktori nisu objašnjavali zašto je tako bilo već je to bio moj zaključak. Ali u prve dvije trudnoće trbuh mi je bio puno manji, pupak mi je bio normalan, a sad je ravan i koža mi je užasno zategnuta. I stvarno izgleda ko da sam progutala loptu i to košarkašku. Pa možda i to ima veze s tom posteljicom koja je sprijeda. Iako po babskim pričama tako se nosi muško dijete i meni se to poklapa. A ne znam više. Uglavnom u ovoj trudnoći se puno više brinem oko svega. U prošlim trudnoćama nisam pojma imala ni o pložaju bebe, ni o veličini bebe u nekom tjednu trudnoće isl. Bila sam puno opuštenija. A sad i u dnevnik pišem svaku sitnicu i stalno pretražujem web. I stalno visim na forumima. Ali super mi je što dosta vas uvijek ima neko slično iskustvo mome pa se ne osjećam ko neka čudakinja, jer većina žena oko mene nema pojma ni o položaju posteljice, ni o veličini bebe po tjednima. U biti tako sam i ja prije a sad me sve živo zanima i svaku sitnicu proučavam. U stvari fascinira me to koliko je naše tijelo savršeno i koji je to kompliciran proces oko nastanka ljudskog bića. I koliko se toga mora poklopiti da bi sve bilo u redu.

kiki2906
    29. Ožujak 2015. 09:34

Eto i ja prije 6 godina nisam niš znala...prije prve trudnoće sam 6 godina trenirala kickbox tak da sam bila u formi i trudnoću nisam ni osjetila a sad s 26,skoro 27 sve živo me boli,hodat mi je postala znanstvena fantastika hahahah od prepona do kičme..katastrofa

https://lb1f.lilypie.com/dRHOp1?r=1432636850

Leda2
    29. Ožujak 2015. 10:12

A možda je i bolje jednim dijelom živjeti u neznanju! Ja sam oko 20 tt stalno bila na internetu, sve živo pratila, imala sam noćne napadaje panike! Ne kažem da se ne treba informirati i samoj mi je pon najdraži dan u tjednu jer prelazim u sljedeći tjedan I čitam kolika je bebica šta je razvijeno I koliko dana imam do poroda!

=http://lilypie.com]

Marlameri
    29. Ožujak 2015. 12:02

Kiki2906 tak je i meni samo ja imam 10 godina više od tebe pa sve tegobe oko bolova u križima isl. pripisujem godinama. Iako sam dosta aktivna, vježbam i zdravo se hranim (prije trudnoće, sad jedem ono što mi najmanje izaziva žgaravicu). Najbolje mi je dok se po noći moram ustat na wc, onda se samo zakoturam do ruba kreveta ko lopta. Morala bih jednom snimit te vratolomije koje izvodim da bi se uopće digla. A još imam 2 mjeseca do kraja!!!!!!!!!!!!! A obuvanje cipela da ni ne spominjem, najradije bi u kroksama hodala. U stvari u trgovinu i idem u njima ali ne mogu na posao.
    Leda i ja tako pratim sve moguće na internetu- pogotovo razvoj ploda po tjednima. To mi je kao hobi. A i ja mislim da je možda bolje ne čitati previše jer onda nađem i neke negativne stvari pa se uplašim. Ali srećom do sad su sve cure na forumu imale dobar porod pa me to tješi. Nadam se da će i meni ovaj treći biti lakši i brži od prva dva.

kiki2906
    29. Ožujak 2015. 12:32

Eto ti bar imaš čemu pripisat svoje tegobe a još k tome i vježbaš..ja više ni za tramvajem ne potrčim a kamoli nekaj drugo..imam dosta fizički težak posao pa nakon 8 sati rada nemam volje nizašta a kamoli za vježbanje..
    A kaj se tiče cipela imam jedne tenke iz prve trudnoće koje su već razgažene pa samo gurnem nogu u njih..
    Ja se ne budim po noći..kupila sam si dormeo madrac i spavam ko na oblaku..savršeno 

https://lb1f.lilypie.com/dRHOp1?r=1432636850

Marlameri
    30. Ožujak 2015. 08:50

Ma ja imam već dugo dobar madrac i inače spavam bez problema ali sad svaki čas moram na wc i onda ispiškim par kapi i nije ni čudno da moram ići ponovo za čas. Ali naspavam se jer dosta brzo zaspem. A i ne umorim se previše preko dana kad dosta mirujem. Na kauču će ostat rupa od mene jer sam stalno na njemu i gledam tv cijele dane. A najviše volim jutro jer sam onda najpokretnija. Najlakše se sagnem i tad još uspijem obuti čarape bez puno puhanja. A kako dan odmiče sve mi je teže. Ali još samo 8 tjedana pa će mi bit lakše. Jedino me živcira što ne smijem ništa previše radit jer me odmah počne bolit. A već bi sadila cvijeće. Odlučila sam krenuti sa sadnjom kad uđem u 37 tjedan jer onda je već ok ako se beba rodi. A do tad se moram strpit. Imam i jedno pitanje- jeste vi koje ste se odlučile na platnene pelene već kupile koji paket? Ja sam u nedoumici jer vidim da ima svakakvih cijena a na e-bayu sam našla i kineske dosta povoljne samo si mislim da je pitanje koliko su te zdrave i od kakvog su materijala napravljene kad ih kinezi rade. Ali ako koja od vas ima iskustva molim vas da ga podijelite s nama jer ja sam do sad uvijek koristila jednokratne a sad bi po prvi put probala s platnenim. Planiram za početak uzet možda 5-6 komada da vidim kako će to izgledat a po noći bi stavljala jednokratne. Svaki savjet je dobro došao!

Marlameri
    30. Ožujak 2015. 09:12

E da, tako i ja čekam 37 tjedan da ne moram više strahovat šta smijem a šta ne. Još idem i u svatove 9.5. pa planiram i plesat- naravno ako budem mogla s obzirom da me sad mali tako pika u mjehur i dolje nisko dok hodam da ne mogu dugo ni hodat. Ali ovaj put stalno razmišljam da ne želim drip pa ću radit sve da se sama što više otvorim. U prvoj trudnoći sam 9 dana prije poroda u svatovima plesala i polku. Svi su me gledali ko u čudu i samo čekali da beba izleti van. I opet nije išlo lako. A planiram pit i onaj čaj od lista maline samo moram naći gdje ga kod nas ima kad sad ne idem često u Zagreb.

crvenokosa
    30. Ožujak 2015. 09:53

Ja idem u svatove 25.4. onda cu bit 36 tjedana  sad mi je problem sta obuć.

crvenokosa
    30. Ožujak 2015. 09:56

i ja bebu osjetim bas nisko.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.