Imam pitanje, znate li gdje mogu kupiti ili online naručiti staklene tommee tippee bočice za novorođenče, živim u Dubrovniku, mi imamo jako malo mjesta za kupiti išta za bebu!
I još nešto, dali mogu tommee tippee strilizator koristiti i za bočice druge marke ili isključivo za istu?
Pošto imam taj od frendice, nebi bzv.kupovala dr.
Ako tko može pomoći, puno hvala!
Ja sam si malo računala i stavila sve na papir.. Samo ću kojih 1000 kn potrošiti na torbu za rodilište.
Trebam spavačice, pidžamu, grudnjake za dojenje, gaćice (obične i jednokratne), papuče, kućnu haljinu..
Kućnu haljinu nemam, spavam u običnim majicama i kratkim hlačicama.. uglavnom, sve moram kupiti. Ja bih si kupila pidžame na kopčanje, a to je tako teško naći. Našla sam ovo na ebayu, ali je skuuuupo: www.ebay.com/itm/181697624245?_trksid=p2055119.m1438.l2649&var=480652332011&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITA što se bebe tiče, hoćete li joj kupovati kakvu kozmetiku? Tu sam pročitala da je netko napisao da se beba može kupati samo sa par kapi bademovog ulja. I onda idem ja malo istraživati ta prirodna ulja za kupanje i na puno njih piše (kao hvale se) "nut oil free". Dakle, ulja od orašastih plodova nisu preporučena?A za njegu tijela... sva ova dječja ulja su uglavnom mineralna ulja sa parfemom. Ima li kakva alternativa?
Ja sam počela gledati spavačice. Pogledaj u Pletixu ili Centri, ako imaš u blizini, tamo sam vidjela dosta spavačica na kopčanje. A jeftinija varijanta - plac! Realno, nosit ćeš ih samo u rodilištu i zašto onda bzvz trošiti?!
A što se piđama tiće, ako već spavaš u običnoj majici i kratkim hlačicama, kupi samo majice za dojenje, imaš ih u h&m i sl.
Za bebu sam kupila gel za kupanja od Mustele, ali ću ga prvo vrijeme kupati samo u vodi par kapi bademovog ili maslinovog ulja. Nisam baš istraživala dječja ulja... Znam da se u Zg može kupiti kvalitetna ulja (ne dječja) u Kemigu, mislim da imaju i web shop.
A što se piđama tiće, ako već spavaš u običnoj majici i kratkim hlačicama, kupi samo majice za dojenje, imaš ih u h&m i sl.
Gledala sam te majice u HM-u, ali ipak moram imati neki donji dio u rodilištu. Neću biti u starim ofucanim kratkim hlačicama koje nosim doma.
Dakle, baš si moram kupiti pidžamu. Ne želim trošiti lovu uzalud, ali mislim da će mi biti bitno da se u tim danim poslije poroda osjećam čim ugodnije, a spavaćice su me oduvijek živcirale. Prati će me hormoni, emocije.. hoću se osjećati kao kod kuće i neću biti u spavaćicama u kojima ću izgledati kao vreća krumpira i koja će mi se stalno povlačiti prema gore. Hehehe.
Hahaha, i mene živciraju spavačice. I pričam ja tako o tome neki dan s mamom i žalim se na spavačice, kad ona meni slijedeći put kad smo se vidjele daje spavačice. Pitam ja kaj je sad ovo?! "Pa ja sam se sjetila da imam još svoje spavačice iz rodilišta pa da ne kupuješ bzvz." Dakle, žena izvukla spavačice stare 27 god koje je nosila kad je rodila moju sestru! I kaj je najbolje, dobre su, nošene tih par dana u bolnici...
Hahahaha, baš lijepo od mame.
Ali ja znam sebe, picajzla sam i sve mora biti na svom mjestu. A ako me još peru hormoni.. mislim da bih na prvo povlačenje spavačice prema gore (dok sam u krevetu sa 20 cm debelim uloškom među nogama) razderala cijelu i bacila u smeće. Spavaćicu ću imati samo na samom porodu (i to neku najobičniju), ali poslije hoću da mi bude ugodno koliko je već moguće.
Zato su mi fora pidžame sa kratkim rukavima i 3/4 hlačama. A to je teško naći (nijedna nije na kopčanje). Ipak bih trebala u rodilištu biti u drugoj polovici rujna kad je još dosta toplo.
Sortiraj odgovore
Najstariji