"Pripreme" za bebu

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

gagulina

Broj poruka: 74

Prijavi adminu

Sto se tice kozmetike za bebu kada sam svoju prvu curu rodila u bolnici su mi savjetovali da u vodu stavim par kapi domaceg maslinovog ulja i malo svog izdojenog mlijeka i tako sa radila i mogu vam reci da mala se nikad nije osula niti kakve alergije ni tjemenice ni pelenskog osipa apsolutno nista,niti ima osjetljivu kozu tako da to planiram ponovo sa ovom curom.

Anci2225

Broj poruka: 245

Prijavi adminu

Ja sam u bolnici imala tajice (mozes uzeti i 3/4 tajice). Prezadovoljna. Sve se drzalo na mjestu i bilo mi je super ugodno.
    Imala sam 2 gornja dijela pidjama s gumbicima i to nosila u bolnici i po doma.

• dalia03

Broj poruka: 112

Prijavi adminu

Ryanne

Hahahaha, baš lijepo od mame.
    Ali ja znam sebe, picajzla sam i sve mora biti na svom mjestu. A ako me još peru hormoni.. mislim da bih na prvo povlačenje spavačice prema gore (dok sam u krevetu sa 20 cm debelim uloškom među nogama) razderala cijelu i bacila u smeće. Spavaćicu ću imati samo na samom porodu (i to neku najobičniju), ali poslije hoću da mi bude ugodno koliko je već moguće.
    Zato su mi fora pidžame sa kratkim rukavima i 3/4 hlačama. A to je teško naći (nijedna nije na kopčanje). Ipak bih trebala u rodilištu biti u drugoj polovici rujna kad je još dosta toplo.

Ryanne,ma ne treba ti za rodilište pola tih stvari koje si nabrojala...1000 kn??nemoj bez veze bacati novac...ja sam rodila krajem rujna prošle god.bilo je još uvijek toplo...moja torba za rodilište:par ručnika,kućni ogrtač,par spavaćica(koje nisam ni iskoristila jel sam dobila njihove) 5 paketa uložaka,5 paketa jednokratnih gaćica(obične nisam ni nosila jel bi ih sve morala isti čas baciti)  grudnjak za dojenje za rodilište nema potrebe,mi ih nijedna nismo imale,sestra svako malo dolazi,provjerava kako ide dojenje,pipa grudi zbog mogućih upala...grudnjak tu samo smeta,vlažnih maramica,obavezno nesto hrane i vodu(ak rodiš navecer  nema ništa do jutra)a trebat će ti poslije poroda...i to je to...

bobica9

Broj poruka: 448

Prijavi adminu

dalla03, koje uloške i jednokratne gačice bi preporučila? Malo sam se pogubila u svemu tome...

• dalia03

Prijavi adminu

bobica

dalla03, koje uloške i jednokratne gačice bi preporučila? Malo sam se pogubila u svemu tome…

Uloške sam imala Vir 80,ja i sve cure u sobi,te su i meni preporučili,pamučne su i dobro upijaju,ionako odmah poslije poroda stavljaš po dva odjednom...gaćice sam kupila u ljekarni,sjećam se da su pakirane po 3 kom.i cijena im je bila 17 kn.  ne mogu se sjetiti kako se zovu

Nixie

Broj poruka: 1015

Prijavi adminu

Iz mog iskustva, spavaćice bačen novac. Kupila dvije. Obukla prvu prvi dan nakon poroda i zvala muža da mi donese tajice i majce na bretele jer sam umirala od vrućine u rodilištu, a bio je početak ožujka. Spavaćice ionako mrzim.
    Jednokratne gaćice sam imala tosamine i bile su mi super. Potrošila sam 7 komada, dakle paket i pol. Ulošci VIR80 za prve dane najbolji. Paket sam potrošila prije poroda jer mi je curila plodna voda, tako da računajte i na to. Ne znam ni sama koliko sam ukupno tih uložaka potrošila. Ja sam ih jako često mijenjala jer me bilo strah infekcije 
    Grudnjaci za dojenje su super u Mulleru. Jedan je 70 kuna, a u onoj knjižici s popustima ima 3 kupona sa 15 kn popusta.

Ryanne

Broj poruka: 754

Prijavi adminu

dalia03

Ryanne,ma ne treba ti za rodilište pola tih stvari koje si nabrojala…1000 kn??nemoj bez veze bacati novac…ja sam rodila krajem rujna prošle god.bilo je još uvijek toplo…moja torba za rodilište:par ručnika,kućni ogrtač,par spavaćica(koje nisam ni iskoristila jel sam dobila njihove) 5 paketa uložaka,5 paketa jednokratnih gaćica(obične nisam ni nosila jel bi ih sve morala isti čas baciti)  grudnjak za dojenje za rodilište nema potrebe,mi ih nijedna nismo imale,sestra svako malo dolazi,provjerava kako ide dojenje,pipa grudi zbog mogućih upala…grudnjak tu samo smeta,vlažnih maramica,obavezno nesto hrane i vodu(ak rodiš navecer  nema ništa do jutra)a trebat će ti poslije poroda…i to je to…

Pa da baš pretjerujem, ne znam. Kućni ogrtač, par spavaćica (recimo 3 komada s obzirom da ona poslije poroda ide odmah na pranje) (kod mene u bolnici rodilje su u svojim stvarima, a ne bolničkima), papuče (jer ove moje doma stvarno nisu za javnost). Grudnjak za dojenje moram kupiti bez obzira da li ću ga nositi u rodilištu ili ne. Nosit ću ga poslije kad dođem doma. Meni su inače grudi još osjetljivije kad su bez grudnjaka. Ne mogu bez njega (barem sad).I sva ta kozmetika od jednokratnih gaćica, uložaka pa do šampona.. I kako se to ne bi popelo do 1000 kn. Osobito za mene koja nemam doma nijednu od tih stvari (osim ručnika). Ne koristim pidžame i spavačice, nemam kućni ogrtač, papuče mi nisu ni da ih poštar vidi, a kamoli netko u rodilištu...
    I nije to bezveze bacanje novca jer ću zaista kupiti samo najosnovnije. Ajmo uzeti najjeftinije:
    Ogrtač = 150 kn
    Spavaćice/pidžame x 3 =350 kn
    Papuče= 100 kn
    Grudnjak (za prije ili poslije)= 150 kn
    Ulošci,  jednokratne gaćice= 100-injak kuna
    Kozmetika (vl. maramice, maramice, gel za tuš, šampon, pasta za zube i sl.) i nešto hrane= 100-injak kuna
    UKUPNO cca. 950 knGdje sam pretjerala? Na placu su najružnije spavačice po 100 kn.

bobica9

Prijavi adminu

Hvala, cure!

bobica9

Prijavi adminu

Ja ću umjesto papuča nositi kroksice. Nekako mi se to čini praktičnije.

• dalia03

Prijavi adminu

undefined

Ryanne

dalia03

Ryanne,ma ne treba ti za rodilište pola tih stvari koje si nabrojala…1000 kn??nemoj bez veze bacati novac…ja sam rodila krajem rujna prošle god.bilo je još uvijek toplo…moja torba za rodilište:par ručnika,kućni ogrtač,par spavaćica(koje nisam ni iskoristila jel sam dobila njihove) 5 paketa uložaka,5 paketa jednokratnih gaćica(obične nisam ni nosila jel bi ih sve morala isti čas baciti)  grudnjak za dojenje za rodilište nema potrebe,mi ih nijedna nismo imale,sestra svako malo dolazi,provjerava kako ide dojenje,pipa grudi zbog mogućih upala…grudnjak tu samo smeta,vlažnih maramica,obavezno nesto hrane i vodu(ak rodiš navecer  nema ništa do jutra)a trebat će ti poslije poroda…i to je to…
    Pa da baš pretjerujem, ne znam. Kućni ogrtač, par spavaćica (recimo 3 komada s obzirom da ona poslije poroda ide odmah na pranje) (kod mene u bolnici rodilje su u svojim stvarima, a ne bolničkima), papuče (jer ove moje doma stvarno nisu za javnost). Grudnjak za dojenje moram kupiti bez obzira da li ću ga nositi u rodilištu ili ne. Nosit ću ga poslije kad dođem doma. Meni su inače grudi još osjetljivije kad su bez grudnjaka. Ne mogu bez njega (barem sad).I sva ta kozmetika od jednokratnih gaćica, uložaka pa do šampona.. I kako se to ne bi popelo do 1000 kn. Osobito za mene koja nemam doma nijednu od tih stvari (osim ručnika). Ne koristim pidžame i spavačice, nemam kućni ogrtač, papuče mi nisu ni da ih poštar vidi, a kamoli netko u rodilištu…
    I nije to bezveze bacanje novca jer ću zaista kupiti samo najosnovnije. Ajmo uzeti najjeftinije:
    Ogrtač = 150 kn
    Papuče= 100 kn
    Kozmetika (vl. maramice, maramice, gel za tuš, šampon, pasta za zube i sl.) i nešto hrane= 100-injak kuna
    UKUPNO cca. 950 knGdje sam pretjerala? Na placu su najružnije spavačice po 100 kn.
    Ryanne

dalia03

Pa da baš pretjerujem, ne znam. Kućni ogrtač, par spavaćica (recimo 3 komada s obzirom da ona poslije poroda ide odmah na pranje) (kod mene u bolnici rodilje su u svojim stvarima, a ne bolničkima), papuče (jer ove moje doma stvarno nisu za javnost). Grudnjak za dojenje moram kupiti bez obzira da li ću ga nositi u rodilištu ili ne. Nosit ću ga poslije kad dođem doma. Meni su inače grudi još osjetljivije kad su bez grudnjaka. Ne mogu bez njega (barem sad).I sva ta kozmetika od jednokratnih gaćica, uložaka pa do šampona.. I kako se to ne bi popelo do 1000 kn. Osobito za mene koja nemam doma nijednu od tih stvari (osim ručnika). Ne koristim pidžame i spavačice, nemam kućni ogrtač, papuče mi nisu ni da ih poštar vidi, a kamoli netko u rodilištu…
    Ogrtač = 150 kn
    Papuče= 100 kn
    Ryanne

dalia03

Ogrtač = 150 kn
    Papuče= 100 kn
    UKUPNO cca. 950 knGdje sam pretjerala? Na placu su najružnije spavačice po 100

Vjerujem ti da su takve cijene,zato sam ja kupovala po centrima,tipa Kaufland,getro itd.uvijek bude nekih akcija.2 spavaćice platila 100 kn.(nisu bile najljepše,ali za rodilište ni ne trebaju biti,ionako budu uništene)papuče platila 30 kn.japanke gumene 10 kn.(trebaju ti za tuširanje,ne preporučuje se stajati bos u tuš kabini)....i eto tako,snađeš se

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.