Evo nama je 18. tjednan <3 Ne bum ništa kupovala (i nisam još ništa) dok ne vidim kaj ću sve dobiti. Hrpa prijatelja i familije je reklo da će mi dati masu stvari pa neću bezveze trošiti novce. Jedino ću morati definitivno kupiti neki ormarić/komodu za bebine stvari. Htjeli smo napraviti još jedan ugradbeni ormar u spavaćoj sobi, no na kraju smo odustali od toga zato da bebine stvari stanu
Drage mame, pomozite nama budućim mamama :) Koje stvari ste kupile pa vam na kraju nisu trebale? Stalno mislim da trebam još nešto kupiti, a ne znam vise gdje bi s tim djecjim stvarima. Soba je puna :)

https://majcinstvo.wordpress.com/2018/01/22/nova-beba-sto-sve-pripremiti-za-bebin-dolazak/
Evo malo o pripremi sobe za nadolazeće bebe... https://art-rasvjeta.hr/rasvjeta-savjeti/svjetlost/opremanje-djecije-sobe
Kako vaše novorođenče raste i postaje sve aktivnije i radoznalije tako i njegove potrebe postaju drukčije, on raste, razvija se i mijenja. A sobica od male slatke, nježne sobe za novorođenče postaje džungla, princezin dvorac ili beskrajno more...
Kako biste odabrali namještaj i rasvjetu koji će u sobi biti neko dulje vrijeme od treće godine pa do polaska u školu morate pažljivo birati. Namještaj odaberite prema tome što vaše dijete voli, samo pazite da je siguran i da je prilagođen djetetovoj dobi.
Rasvjeta koju odlučite staviti u prostor može doći u raznim oblicima, razni popularni likovi iz crtića u lampama, lusterima, noćnim lampicama za spavanje. Vašem mališanu potreban je prostor za igru, mirni kutak u kojem može predahnuti u danu i čitati ili crtati te umirujući prostor za spavanje.
U središnji dio sobe postavite luster visilicu koji nema izravnu svjetlost žarulje prema objektima u sobi. Odaberite luster koji je kompaktan i dovoljno čvrst ako se dogodi da u njega odleti igračka i udari ga. Pobrinite se da je to luster koji se može fiksirati, ne može razbiti i ukoliko dođe do samooštećenja žarulje da ona ne može odletjeti u komadićima po sobi vašeg djeteta.
Za mirni kutak u sobici svojeg malenog viteza ili princeze možete odabrati jedan od popularnih platnenih šatora sa kojima možete iskombinirati jednu od modernih malih samostojećih lampi koje nisu opasne svojim zagrijavanjem i pogodne su za male ručice koje će ih paliti i gasiti stalno. Osim jedne lampice, šator možete ukrasiti i ''božićnim'' lampicama kako bi izgledao još čarobnije i bajkovitije za vaše najmilije.
Potrebno je odabrati i noćno svjetlo jer svi znamo da većinu vremena u djetinjstvu u sobi borave razna čudovišta i opasne prašumske životinje koje vole doći u sobu kada je mrak. Postoje lampice koje su na baterije, nemajuu intenzivno svjetlo, od mutnog su materijala te neće ometati dijete dok spava. Dolaze u raznim neodoljivim oblicima te smo sigurni da će vaše dijete biti oduševljeno kada dođe u razgledavanje u dućan a vi ćete moći mirno spavati kada shvatite da je novi svijetleći prijatelj uselio pod pokrivač vašeg mališana!
Drage mame, pomozite nama budućim mamama :) Koje stvari ste kupile pa vam na kraju nisu trebale? Stalno mislim da trebam još nešto kupiti, a ne znam vise gdje bi s tim djecjim stvarima. Soba je puna :)
Ako hoces nabroj sto si kupila pa cu vidjeti da li sto korisno nedostaje iako vjerujem imas sve kad soba puna. Ja sam samo osnovno.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji