Trudnoća Trudnica 20. listopada 2022.

Koje seks poze trebaš izbjegavati, a koje isprobati tijekom trudnoće

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Postoji mnogo seksualnih položaja u kojima možeš uživati dok si trudna tijekom trećeg tromjesečja. U nastavku teksta pročitaj koji su to i večeras ih odmah možeš probati.

Jasno je da znaš što je seks i uživaš u njemu s partnerom, ali mnoge promjene koje se događaju u tvojem tijelu tijekom trudnoće učinit će neke od seksualnih pozicija u kojima uživaš izazovnijima nego što su prije bile, prenosi The Bump.

Postoji mnogo seksualnih položaja u kojima možeš uživati dok si trudna tijekom trećeg tromjesečja. "Seks za vrijeme trudnoće može biti izvanredno iskustvo", kaže dr. sc. Jess O'Reilly, kreatorica podcasta Sex with Dr. Jess. "Promjene razine hormona tijekom trudnoće mogu zapravo potaknuti tvoj libido. Mnoge žene govore da doživljavaju intenzivniji vrhunac tijekom drugog tromjesečja."

Komunikacija je ključna, kaže dr. sc. Jessica Shepherd, docentica kliničke ginekologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Illinois u Chicagu. Preporučuje da imaš otvoren razgovor o tome što ti paše, a što ne, kako trudnoća napreduje. "Ako se ne osjećaš dobro, važno je reći to na glas i partneru."

Možda te zanima... 7 najčešćih pitanja o seksu tijekom trudnoće Trudnoća

Ako imaš zdravu trudnoću, nema nikakvih seksualnih položaja tijekom trudnoće koji se smatraju izvan granica, ali liječnici uglavnom savjetuju da izbjegavaš ravno ležanje na leđima, odnosno misionarski položaj, nakon otprilike 20 tjedana, kaže Shepherd, budući da navedeni položaj može ometati dotok krvi u posteljicu.

Dr. Oz preporučuje ove položaje za seks u trudnoći

U nastavku teksta pročitaj kojih je to sedam položaja u kojima ćeš se osjećati ugodno za vrijeme vođenja ljubavi u (visokoj) trudnoći.

Na boku / Žlica

Legni na bok i pusti da tvoj partner savije svoja leđa. "Ovo je možda najbolji položaj u trećem tromjesečju od svih," kaže licencirana seksualna terapeutkinja Kat Van Kirk. "Ugodno je, nitko se ne mora previše naprezati, a duboku penetraciju je teško postići, što je dobro za tvoj grlić maternice ako je osjetljiv."

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Kaubojka

Neka tvoj partner legne, a ti sjedni na njega. Ovaj položaj omogućuje ti podešavanje tempa i sprečava pritisak na trbuhu, kaže Needle, omogućavajući tebi kontrolu. Također se možeš malo pomaknuti da bi vidjela koji kutovi ti najbolje pašu, kaže ona. Ako istodobno staviš ruke na vrh uzglavlja, to ti može pomoći da se stabiliziraš.

Na rubu kreveta

Legni na rub kreveta licem prema gore s nogama na podu. Zatim podigni torzo uz pomoć laktova, a partner neka se sagne prema tebi. Ovaj položaj ti omogućuje da pomakneš bokove onako kako tebi odgovara, kaže Van Kirk. Također, u tom položaju partner i ti ste licem u lice što može pomoći kod intime.

Možda te zanima... 4 razloga zašto je seks važan tijekom trudnoće Trudnoća

'Doggy' stil

Osloni se na sve četiri, dok ti je partner iza leđa. U ovaj položaj kreni polako i za vrijeme odnosa reci partneru ako ti nešto ne paše. Tvoj cerviks može biti posebno osjetljiv, kaže Shepherd, a od svih seksualnih položaja dok si trudna, ovaj omogućuje najdublju penetraciju

Uz zid

Stani okrenuta prema zidu s raširenim nogama i rukama uz zid bilo iznad glave ili u visini ramena dok tvoj partner stoji iza tebe. Ova poza ima mnoge prednosti, isto kao i doggy, kaže O’Reilly.

Obrnuta kaubojka

Neka tvoj partner legne na leđa, a ti sjedni na njega, ali njegovom licu okreni svoja leđa tako da ti gledaš prema njegovim nogama. "Ovaj položaj može izvršiti pritisak na tvoju G-točku, što može stvoriti drugačiji i intenzivniji orgazam", kaže O'Reilly.

Možda te zanima... Pet uzbudljivih činjenica o seksu tijekom trudnoće Trudnoća

Bez penetracije

Ponekad nisi raspoložena za seks i to je u redu. U ovom slučaju, najbolji je oralni seks, a međusobna masturbacija također može biti sjajni načini povezivanja s partnerom na intimnoj razini. "Ne penetrativni seks uključuje uglavnom stimulaciju klitorisa, a ne penis koji ulazi u vaginu i potencijalno uspostavlja kontakt s grlićem maternice koji može biti preosjetljiv", kaže Van Kirk. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.