Ma sve je iz Kine. Bas sve. Nabiju cijenu jer je kao neka cijenjena marka, kvalitetno ovo ono kad na etiketi: Made in China :D

14.06.2014. L ♥
Sve je iz kine osim ak ne kupuješ od domaćih "šivalica" - bar što se stvari za bebu tipa platnenih pelena/meitai i sl. tiče. Ja ne kažem da ove kineske nisu ok, ali su im materijali većinom polyester, a naše šivalice šivaju od prirodnih materijala (pamuk, bambus, konoplja). I da - ak mislite da je lako sašiti pelenu i to kvalitetno - nije. Osim cijene materijala unutra ide i vrijeme za šivanje. Ja sam sebi šivala sama pelene za prvu curku i za jednu mi je trebalo barem 3-4 sata.. Dakle, netko tko se već ispraksirao, ali radi puno bolje od mene barem 2-3 sata potroši na jednu.. plus treba u to uračunati materijal potreban + nešto malo ipak mora i zaraditi (osobito ako radi legalno - dakle plaća i doprinose i porez i sl.).. Kad se sve to izračuna 70-ak-80 kn koliko dođu i kvalitetnije pp i nije toliko skupo, obzirom da ih beba može nositi skroz 2 - 2,5 godine koliko djeca prosječno nose pelene + ostane za drugo dijete koje ih opet nose 2 - 2,5 godine, a ako su kvalitetnije traju i za treće - ovo je isprobano...
Oprostite, što sam malo poduži post napisala i znam da puno nas nema puno novaca, ali mene već pomalo smeta ono što primjećujem kod puno ljudi, a to je da vrlo malo cijene tuđi rad i trud (bez obzira što ti drugi radili).
Da se razumijemo - daleko od toga da i ja neću vjerojatno kupiti i nešto kineskih pp, čisto za popunu dok mi se druge suše, ali imam ih podosta i od "šivalica" ili npr. Rode (ili svojih).
Sve je iz kine osim ak ne kupuješ od domaćih "šivalica" - bar što se stvari za bebu tipa platnenih pelena/meitai i sl. tiče. Ja ne kažem da ove kineske nisu ok, ali su im materijali većinom polyester, a naše šivalice šivaju od prirodnih materijala (pamuk, bambus, konoplja). I da - ak mislite da je lako sašiti pelenu i to kvalitetno - nije. Osim cijene materijala unutra ide i vrijeme za šivanje. Ja sam sebi šivala sama pelene za prvu curku i za jednu mi je trebalo barem 3-4 sata.. Dakle, netko tko se već ispraksirao, ali radi puno bolje od mene barem 2-3 sata potroši na jednu.. plus treba u to uračunati materijal potreban + nešto malo ipak mora i zaraditi (osobito ako radi legalno - dakle plaća i doprinose i porez i sl.).. Kad se sve to izračuna 70-ak-80 kn koliko dođu i kvalitetnije pp i nije toliko skupo, obzirom da ih beba može nositi skroz 2 - 2,5 godine koliko djeca prosječno nose pelene + ostane za drugo dijete koje ih opet nose 2 - 2,5 godine, a ako su kvalitetnije traju i za treće - ovo je isprobano…
Oprostite, što sam malo poduži post napisala i znam da puno nas nema puno novaca, ali mene već pomalo smeta ono što primjećujem kod puno ljudi, a to je da vrlo malo cijene tuđi rad i trud (bez obzira što ti drugi radili).
Da se razumijemo - daleko od toga da i ja neću vjerojatno kupiti i nešto kineskih pp, čisto za popunu dok mi se druge suše, ali imam ih podosta i od "šivalica" ili npr. Rode (ili svojih).
Ja sam bila narucila 2 pp sa ebaya i ne valjaju mi... od polyestera su i imaju vodonepropusni neki vanjski sloj, izgledaju mi (a i uvjerena sam) kao da "ne disu" (+ sto pise da se peru na max 30℃)..
Iz istog tog razloga sam odlucila platiti vise i kupiti si kvalitetno i provjereno... ako cu ih trebati jos opet cu radje izdvojiti za prirodne materijale.. ne zelim da mi se dogodi da guza ne dise, bude upaljena i sl samo zato sto sam bila skrta na toj "bitnijoj" stavci..
Tako da potpisujem :)
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
ma znam ja zašto je to kod nas skupo... pletem u slobodno vrijeme i par frendica me pitalo da im ispletem neke stvari i kad pitaju za cijenu (uračunam neki minimalni rad, i vunu) i to im je puno... mislim i meni bi bilo ali ako hoćeš handmade cijena je veća... ja za početak ne planiram davati za ove domaće jer sam uspjela na webu nać i pamučne pa ću njih naručit... čist iz razloga da bebi ne budu odgovarale... a ako će bit ok, onda možda i naručim domaće... :D ili nađem nekog da mi ih napravi (znam da će koštati)... ovo mi je za probu čist ok s ebaya :D
Curke ja sam narucila tetra pelene preko internet trgovine "Sunasce" iz varazdina. Mislim da je 10 kom bijelih oko 80kn, ali ja sam uzela 10 sa preslatkim printovima i kostale su mislim oko 110 kn. Meni su preslatke i ful su prozracne i mogu se iskuhavati bez obzira na to kaj su u boji.
I ak netko trazi, plahtice s gumicom su im 2 kom 65.kn. super su i definitivno se isplati
slazem se...iz lidla je sve super i stvarno sam zadovoljna kao i ti...ista stvar i za kik...
Laura 21.08.2014 :-*
Jel ima taj dućan na netu za pogledat,imas kakav link?
Ja sam dobila puno robice ali moram jos kupit bodice dugih rukava, vidjela sam u c&a lijepih pamucnih
zebrica
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji