"Pripreme" za bebu

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pilici
    28. Kolovoz 2014. 16:23

aha hvala...a kako se zovu te podloge ...to ima od pampersa ili koja marka ovak ..sta preporucate....mi smo danas bili na kontorli u bolnici sve uredu moram na dijetu 10.1 mi je ona druga razina za secer a kao 10.0 je normlano ..mislim nije strasno al moram malo pripazit...

zebrica

beag
    28. Kolovoz 2014. 17:03

zebrice, ovo su ti te podloge za prematanje/previjanje https://www.babycenter.hr/proizvodi/4959/oprema-za-previjanje ja sam svoju isto kupila u baby centru, oko 220 kn je bila, ali sa tvrdom podlogom tako da moze i na kinderbet se stavit... a postoje i jednokratne podloge, to ti je nesto kao materijal od pelena i sluzi vise za prematanje bebe kad ides negdje i sl.jer kad se jednom zamaze bacas je, a ima ih u dm-u, mulleru itd. primjerice 10 kmo u pakiranju za 20-30kn. 

znaci da ti je secer povisen nakon opterecenja s glukozom.. u kojem si tjednu? pripazi se, i ja imam secer, ali mi je prvi nataste povisen 5,7 i moram biti na dijeti,  raditi guk profil...

beag
    28. Kolovoz 2014. 17:24

btw. pricale smo neki dan o pranju dj.robice... 
    ovaj tjedan sam krenula u akciju, od posteljine do robice danas.. koristila sam tekuci  persil baby i doslovno mrvicu omeksivaca-skoro nista.. i evo sad se robica posusila, a miris zivi ocaj :/ ne mirisi ni malo, stovise jos kao da mi se osjeti miris tek kupljenog  prala sam samo sareno i budi da na vecini te robice pise pranje na 40°C tako sam i napravila.. ne znam... razmisljam da jos jednom operem dal sa vise deterdzenta ili omeksivaca...

Pilici
    28. Kolovoz 2014. 17:39

Beag mislila sam na te pelene podloga..hvala ti na inf :) moram polako skupljat sve to. Meni je to prvo dobro onda drugo nije i trece opet dobro. Mada mi je doktorica preporucila da idem opet vadit taj ogtt a ja sam joj rekla da cu pripazit iako moram priznat nepazim bas... Nejedem cesto al i kad ogladnim maznem cokoladu cips i tako a to je najgore, morat cu stvarno pripazit. Imam jos 10 tjedana a tolko se mogu suzdrzat za svoju curicu. Kako se radi taj guk profil, jesi ga već radila?

zebrica

Pilici
    28. Kolovoz 2014. 17:41

A za robicu , hm , ja sam mislila kupit ariel li persil baby i neki omeksivac kao coccolino baby al to cu tek prat peglat 3 tjedna pred porod

zebrica

28. Kolovoz 2014. 17:42

Ja to sve roknem na minimalno 60. :-)

beag
    28. Kolovoz 2014. 18:00

bojim se da mi se one odlijepe neke slicice po majcicama ili ne izblijede prugice i sl. ako stavim na 60 

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

beag
    28. Kolovoz 2014. 17:59

ja evo kao ludak googlam s cim oprat djecju robicu  bas sam razocarana! ne bih htjela natrpavat neke praskove, za omeksivace svi kazu bolje ne, a robica mi koma! idem sad jos jednom oprat, stavit cu i malo vise omeksivaca, ali cu 2x isprat ... samo da se ne osjeti vise taj tvornicki miris!

zebrice, za guk profil dobijes mini iglice i epruvetice i u jednom danu si moras 4x ( 2 sata iza svakog jela ) pikat prst i nakapat krv u epruveticu i to drugi dan nosis na analizu. 
    meni je recimo secer nakon opeterecenja glukozom bio dobar, tebi je dosta visok, zato si radije pripazi i odi opet na ogtt, ja sam bila 2 puta, a sad 3.put radim taj guk profil... 
    svakako izbjegavaj slatkise, a cak i voce, tipa grozde, smokve, lubenice, breskve... u biti su pozeljne samo jabuke! ja to nisam znala pa su mi tako rekli na edukaciji... a prije toga sam se natrpavala svakojakim vocem misleci kako je to dobro :/

Martina-J
    28. Kolovoz 2014. 20:40

beag

ja evo kao ludak googlam s cim oprat djecju robicu  bas sam razocarana! ne bih htjela natrpavat neke praskove, za omeksivace svi kazu bolje ne, a robica mi koma! idem sad jos jednom oprat, stavit cu i malo vise omeksivaca, ali cu 2x isprat … samo da se ne osjeti vise taj tvornicki miris!

zebrice, za guk profil dobijes mini iglice i epruvetice i u jednom danu si moras 4x ( 2 sata iza svakog jela ) pikat prst i nakapat krv u epruveticu i to drugi dan nosis na analizu. 
    meni je recimo secer nakon opeterecenja glukozom bio dobar, tebi je dosta visok, zato si radije pripazi i odi opet na ogtt, ja sam bila 2 puta, a sad 3.put radim taj guk profil… 
    svakako izbjegavaj slatkise, a cak i voce, tipa grozde, smokve, lubenice, breskve… u biti su pozeljne samo jabuke! ja to nisam znala pa su mi tako rekli na edukaciji… a prije toga sam se natrpavala svakojakim vocem misleci kako je to dobro :/

Ja sam sad nedavno prala robicu i oprala je sa Lel praškom i stavila pola čepa omekšivača Ornel natural&sensitive i sve se lijepo opralo i robica je mekana i baš miriši onak na dječju robicu ( malo smiješno zvuči al tak je). Ja sam se također raspitivala za stavljanje omekšivača pa su mi većina njih rekla stavi neće bebi ništa bit samo lijepo operi na visokoj temperaturi i to je to.

Pilici
    28. Kolovoz 2014. 19:47

Da to mi je danas rekla za voce vise jabuke kruske citrus voce a izbjegavat lubenicu bananu grodze, sretno sa guk profilom, stvarno bolje da pripazim nego da bude nesto. Kolke su tebi mjere od ogtt?

beag
    28. Kolovoz 2014. 22:01

Zebrica

Da to mi je danas rekla za voce vise jabuke kruske citrus voce a izbjegavat lubenicu bananu grodze, sretno sa guk profilom, stvarno bolje da pripazim nego da bude nesto. Kolke su tebi mjere od ogtt?

1. 5,7
    2. 8,5
    3. 8.1

zebrica

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI