"Pripreme" za bebu

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hope
    08. Srpanj 2014. 10:09

ProudMomy!
    Gledam malo po temama i ne mogu pronaci ono sta me zanima...a s obzirom i na tvoj nacin zivota- pretpostavljam da si ti upucena 
    ...dakle,vec sad razmisljam o svim detaljima- i s obzirom da i mi zivimo na 2 strane- ne znamda li je moguce da dijete ima 2 pedijatra???
    Inace (dok nisam u ovom stanju) u prosjeku sam 15 dana doma, 15 dana u Istri...i trebao bi nam lijecnik i ovdje i tamo...

Ili ako biloooo koja od mama (i buducih i sadasnjih) zna i upucena je u to- molim savjet!!!! Tnx unaprijed 

08. Srpanj 2014. 10:50

Draga Hope, kod nas je malko drugacija situacija, jer se radi o drugoj drzavi. U Njemackoj, nakon sto si tamo prijavljen 6 mjeseci moras izabrati pedijatra i odvesti dijete na pregled i to ne pokriva europsko zdravstveno nego sam placas. Ne znam da li je moguce imati 2 pedijatra u Hr, pogotovo zato sto im ke uzasna guzva. Pedijatra biras po mjestu prebivalista, dakle tamo gdje ce dijete biti prijavljeno. Na drugoj adresi uvijek mozes na hitnu ili kod privatnika. Ali to nisu provjerene info, pa se svakako jos raspitaj.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

missha
    08. Srpanj 2014. 10:53

Ja mislim da nije moguće imat 2 pedijatra nego po mjestu prebivališta odabereš pedijatra. A ako si na drugoj adresi, ako je djetetu nekaj, nesmiju te odbit na pedijatriji! Ni kod običnog doktora ako u mjestu nema pedijatra

Hope
    08. Srpanj 2014. 11:16

Jooooj...hvala cure!!!!
    Koji mi je to problem!
    Planiram roditi u SKu i tu smo prijavljeni,ali muz radi u Istri (vodi se pod terenski rad),tako da smo na 2 strane (ali neprijavljeni tamo), a nedao bog da se sta izdesava sa bebom...mislila sam da ima neka "rupa" u zakonu (kao sta ih kod nas ima hrpa) - da mozemo osigurati doktora na 2 mjesta!
    Ionako sam tamo neupucena u sve...a sta se tice zdravstva - 0 bodova su...do doktora nikako doci,a i kad dodjes- 100god.cekas! ...jos se vise razbolis 

Hope
    08. Srpanj 2014. 11:39

...tako ce i biti....
    Ovdje imam pedijatricu koja je FENOMENALNA!!!
    Ja imam 30god.i ona mi je bila pedijatar- jos i sad zna moj karton napamet- kao da sam jucer otisla od nje...i tako je sta se tice svakog njenog djeteta/pacjenta!
     ...pa doista ne bi voljela riskirati sa nekim drugim,jer sam u nju 100% sigurna!

MarijaŠ
    09. Srpanj 2014. 08:22

Kad već spominjete pedijatre... Kakav je postupak kod izbora liječnika pedijatra? Može li se to prije poroda, ili tek nakon?

Krešimir 19.08.2014. <3

missha
    09. Srpanj 2014. 08:59

Tek nakon kad dijete dobije onaj papir za zdravstvenu, onda ga ideš prijavit kod doktora. To ti nek muž obavi :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.