Potpomognuta oplodnja vol. 9

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Možda se jednom desi čudo🙏🏻❤

Možda se jednom desi čudo🙏🏻❤

Broj poruka: 1296

Prijavi adminu

Medenko znam da te panika da te strah ali molim te znam toćno kako je ali molim te mazi svoju bebicu pricaj s njom srcee je tu 😍 ona je tz i sve će biti dobro moraš mi ostati pozitivna bez obzira na strah i sve grlim jakoo❤️

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• Avatar Možda se jednom desi čudo🙏🏻❤

Možda se jednom desi čudo🙏🏻❤

Broj poruka: 1296

Prijavi adminu

Svi ostalim curama želim svu sreću ❤️🙏🏻a onima koje prolaze tugu i poratz samo jako i hrabro u nove pobjede❤️🙏🏻

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

djetelina13

Broj poruka: 204

Prijavi adminu

Simbalija, da čekala sam da se otvori humana na Sušaku ali smo u 8.mjesecu odustali od njih jer se ispostavilo da doktorica kod koje sam bila nije bas imala nekog iskustva i nije nam se svidio pristup pa smo otisli u Zg. 
    Xoxo daaa, obje smo u čeki🤣🤣 ti ces ih imat punoooooo oplođenih, vidjet ces 🥰 išla sam na 11.dan ciklusa na aspiraciju jer se sve to kod mene brzo razvilo. Vec sam 6.dan ciklusa imala 4 velika folikula i onda se moralo sve ubrzati. Zato me malo strah da su nezrele iako su danas na uzvu bile ogromne. Nije mi doktor rekao velicinu ali sam vidjela da su ful veliki. Pa su nadam se sazrjeli. Prvi put sam isla 15.dan ciklusa pa su bili velicine 14 mm i na kranu skoro svi cisticni. Tako da se nadam da je ovo danas puno bolje. 
    Jedino me danas bas boli trbuh. Prvi puta me nista nije bolilo a ovaj put dosta. A sutra idem raditi😒 
    Riamaro a nama je dokror rekao da možemo probati s jednom inseminacijom dok cekamo ivf. I procijenio je da je cak 17 % pp oke za IUI. Ali njemu se sad popravio jako spermiogram. Ima 40% pp 🤣 sta nam i dalje nije jasno kako je moguce. 

💁(31) - spolni hormoni 👌
    AMH 3,53 (0,71-7,59)
    *prvi spermiogram: 20.2.2024. oligoasthenozoospermia
    *drugi spermiogram: 26.4.2024. asthenozoospermia
    *treći spermiogram (16.7.) asthenozoospermia
    19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀

riamaro

Broj poruka: 153

Prijavi adminu

djetelina13

Simbalija, da čekala sam da se otvori humana na Sušaku ali smo u 8.mjesecu odustali od njih jer se ispostavilo da doktorica kod koje sam bila nije bas imala nekog iskustva i nije nam se svidio pristup pa smo otisli u Zg.
    Xoxo daaa, obje smo u čeki🤣🤣 ti ces ih imat punoooooo oplođenih, vidjet ces 🥰 išla sam na 11.dan ciklusa na aspiraciju jer se sve to kod mene brzo razvilo. Vec sam 6.dan ciklusa imala 4 velika folikula i onda se moralo sve ubrzati. Zato me malo strah da su nezrele iako su danas na uzvu bile ogromne. Nije mi doktor rekao velicinu ali sam vidjela da su ful veliki. Pa su nadam se sazrjeli. Prvi put sam isla 15.dan ciklusa pa su bili velicine 14 mm i na kranu skoro svi cisticni. Tako da se nadam da je ovo danas puno bolje.
    Jedino me danas bas boli trbuh. Prvi puta me nista nije bolilo a ovaj put dosta. A sutra idem raditi😒
    Riamaro a nama je dokror rekao da možemo probati s jednom inseminacijom dok cekamo ivf. I procijenio je da je cak 17 % pp oke za IUI. Ali njemu se sad popravio jako spermiogram. Ima 40% pp 🤣 sta nam i dalje nije jasno kako je moguce.

A tu je kvaka. To je 17% progresivno pokretnih, mi sko tu na 6%. 
    Dobro da znam da je toliki popravak moguc 🙈

29 👩🏻 AMH 23,6 sve ok | 30 👱🏼‍♂️ asthenozoospermia
    - pokušavamo od 3/23
    - 10/2024 IVF/ICSI Gonal F, Cetrotide, Decapeptyl - 9js - 1 ❄️ freeze all - hiper
    - 11/2024 Ovitrelle i FET blastociste - 19.11.
    -28.11. 9dpt ➕; 30.11. 11dpt beta 9.90; 1.12. 12dpt ➖; 2.12. beta 3.24 - biokemijska 😔

Xoxo23

Broj poruka: 675

Prijavi adminu

Riamaro da pretpostavljam tako još od tamo drugog uzv 🤣 i spremna sam na to.Djeletina ja iskreno ni ne znam koje su mi bile veličine točno, znam da sam imala neke manje i neke veće folikule na pretprošlom UZV, a danas mi je 16 dc 🤷🏻‍♀️ mislim na 13 dc  sam imala neke od 14,16,19 i njih od 11 al nisu mi točno rekli ni broj ni veličine to san ovako načula malo 🤣 a valjda su narasli malo do danas 😅 Mene je već jučer krenulo ta težina i nadutost da me bolia svaki korak, danas sam u lezarini cili dan, malo sam naduta i imam taj neki pritisak ali nemam jaku bol a imam i sreću sto mogu radit remote pa sam i sutra u horizontali dok radim 🙏🏻 nadam se da ćemo obe sutra dobit lipe vijesti 🫂🥰❤️

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    09/24 HSG - lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    ➡️KBC Split - IVF 12/24 - 16 js ⏳ 🫣

• K.I.M

Broj poruka: 24

Prijavi adminu

Imam par (možda glupih) pitanja, ali bi mi svaka info pomogla. Sakupljamo nalaze, ali prema prvim informacijama od ginekologa, sljedeće godine me čeka IVF. Nisam još odlučila da li ću ići privatno ili u državnu bolnicu.
    S obzirom na trenutno stanje na poslu, možete li mi reći da li je moguće ako se ide na postupak u državnu bolnicu obavljati folikulometriju privatno? (Ako je moguće, pokušala bi tako smanjiti izostanke s posla).
    Drugo pitanje je da li se može nakon transfera raditi (uredski posao) ili je ipak bolje biti neko vrijeme na bolovanju?
    U svakom slučaju muči me kako balansirati posao-mpo (pogotovo ako idem u državnu bolnicu). Ako imate koji savjet, pišite 😊

Oboje 30 g.
    PCOS, AMH 1,1 ug/L
    1. trudnoća ❌ 2023.g (missed abortion, prekid u 11.tj)
    2. trudnoća ❌ 2024.g (missed abortion, prekid u 7.tj)
    Prikupljamo nalaze ⏳

Xoxo23

Broj poruka: 675

Prijavi adminu

KIM nisam ti bas sigurna za kombinacije državno/ privatno osim ako ti privatnik nije doktor koji radi u istoj toj bolnici. Nakon transfera nije potrebno mirovanje, ali na dan aspiracije nećeš moć radit, a pitanje je i dan/dva nakon ovisi kako ćeš reagirat. 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    09/24 HSG - lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    ➡️KBC Split - IVF 12/24 - 16 js ⏳ 🫣

djetelina13

Broj poruka: 204

Prijavi adminu

Riamaro tako nam je rekao doktor da je moguće i s takvim nalazom u IUI. Mislim da cak i s nesto manjim postotkom od 17% ali ne mogu se sjetiti. 
    Xoxo vidis da bi tebi nisu rekli nista🤣 a ja volim sve znat i onda me to ubija ali mozda i bolje da ne znamo jer onda manje citamo 😅 joj ti si na 16.dan ciklusa a ja na 11. Bas me brine sad da je to sve skupa bilo prerano😌

💁(31) - spolni hormoni 👌
    AMH 3,53 (0,71-7,59)
    *prvi spermiogram: 20.2.2024. oligoasthenozoospermia
    *drugi spermiogram: 26.4.2024. asthenozoospermia
    *treći spermiogram (16.7.) asthenozoospermia
    19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀

Pixi

Broj poruka: 232

Prijavi adminu

Bok cure, evo mene sa drugog ultrazvuka. Sve je uredu, beba raste, srce je tu, hematom se smanjio pa ne moram više strogo mirovati. Jedino mi nije upisala veličinu žv, ali je rekla da je sve dobro.
    Znam da je bilo riječi o prenatalnim testovima, pa ako tko ima savjete, slobodno. 😊
    Sanjusha kad stigneš, mozeš me upisati za pregled 30.12.

👩🏻‍🦰35, Hasimoto, 👩🏻‍💻42, Oligozoospermia
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8

noor1994

Broj poruka: 56

Prijavi adminu

K.I.M

Imam par (možda glupih) pitanja, ali bi mi svaka info pomogla. Sakupljamo nalaze, ali prema prvim informacijama od ginekologa, sljedeće godine me čeka IVF. Nisam još odlučila da li ću ići privatno ili u državnu bolnicu.
    S obzirom na trenutno stanje na poslu, možete li mi reći da li je moguće ako se ide na postupak u državnu bolnicu obavljatifolikulometriju privatno? (Ako je moguće, pokušala bi tako smanjiti izostanke s posla).
    Drugo pitanje je da li se može nakon transfera raditi (uredski posao) ili je ipak bolje biti neko vrijeme na bolovanju?
    U svakom slučaju muči me kako balansirati posao-mpo (pogotovo ako idem u državnu bolnicu). Ako imate koji savjet, pišite 😊

Hej, kako ti je rekla i Xoxo23, ni ja nisam sigurna za tu kombinaciju je li pravilo, ja sam npr na sv duhu nekad znala tako jer je doktorica Luetic imala i privatnu ordinaciju, ali to je vise bila iznimka nego pravilo. Ja uspijem dogovorit folikulometrije prije posla i sad u IVF poliklinici, a i na Sv Duhu sam uspijevala jer su počinjale folikulometrije od 7.30 ako se ne varam, i onda bih dolazila čim ranije, već oko 7 jer se ide redoslijedom dolazaka, tako da bih najčešće dolazila na posao normalno. A ove neke zahvate, aspiracija, transfer si stavim u kalendar neki sastanak ili kazem da imam pregled, no kod mene je dosta fleksibilno i mogu remote radit tako da se mogu organizirati. Nakon transfera sam uvijek normalno isla na posao, također je uredski, eventualno bih ostala nekad od doma radit, nakon aspiracije bih ostala od doma taj dan i sutradan. Nadam se da sam pomogla :)

🙎‍♀️28 - AMH 14,5 pmol/L, endometrioza (laparoskopija, ubrzo nakon pojava nove ciste)
    🙎‍♂️33 - sve ok, normo
    Pokušavamo od 10/2022
    Kariogrami ✔️ Histeroskopija ✔️ Trombofilija ✔️NK cells ➕️➕️➕️
    02/24 Sv. Duh - ET jedan 4.dnevni - beta ❌️, FET 1bc - beta ❌️ FET 1bc - beta ❌️
    07/24 IVF pol - ET 1bc - beta ❌️, FET 1bc - beta ❌️ FET 1bc - beta ❌️, FET 2bc - 🔜

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.