Potpomognuta oplodnja vol. 9

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Rolica

Broj poruka: 724

Prijavi adminu

Čokoladice hvala ti dragaaa, kako si mi ti? 
    Medenko draga znam kako ti je, čekanje je najgore. Nama je prošli puta sve bilo vidljivo osim embrija pa smo isto čekali i čekali... nije bilo na žalost niti odjeka. Drži se, mantramo na pozitivu 
    Sanii kako si ti, što ima novoga? 
    Noor hvala tiiii, i ja se nadam, držimo nam figeee 
    Riamaro mislim da nema smisla inseminacija, nas su pisali za ICSI u Vinogradskoj s 40% pokretljivosti...
    Jane držimo fige za betušku 
    Xoxo wow super brojka, bravooo 
    .
    Sretno svim curkama! 

👩 38 g, 08/20 - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, fsh i
    kariogrami uredni,
    👨 37 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+, Gonal + Ovaleap -> 1 🐧 👉 FET 👉 Bete sve super -> nema ploda blighted ovum 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska bolnica -> Menopur + Cetrotide -> 🐣 popucali prije aspiracije

riamaro

Broj poruka: 156

Prijavi adminu

Xoxo odlicna brojka! Drzim fige da se razvijaju dobro. Ako se ti osjecas spremno, idi na transfer odmah i slusaj lijecnike svakako 🤞🏽😘🥳

29 👩🏻 AMH 23,6 sve ok | 30 👱🏼‍♂️ asthenozoospermia
    - pokušavamo od 3/23
    - 10/2024 IVF/ICSI Gonal F, Cetrotide, Decapeptyl - 9js - 1 ❄️ freeze all - hiper
    - 11/2024 Ovitrelle i FET blastociste - 19.11.
    -28.11. 9dpt ➕; 30.11. 11dpt beta 9.90; 1.12. 12dpt ➖; 2.12. beta 3.24 - biokemijska 😔

• K.I.M

Broj poruka: 26

Prijavi adminu

Hvala svima na odgovorima  na početku sam pa imam milijun i jedno pitanje...nemojte zamjeriti
    Btw da li se za spermiogram treba naručiti ili se samo odnese uzorak? To se obavlja na zavodu humanu reprodukciju ili se uzorak nosi na mikrobiologiju? 

Oboje 30 g.
    PCOS, AMH 1,1 ug/L
    1. trudnoća ❌ 2023.g (missed abortion, prekid u 11.tj)
    2. trudnoća ❌ 2024.g (missed abortion, prekid u 7.tj)
    Prikupljamo nalaze ⏳

Xoxo23

Broj poruka: 682

Prijavi adminu

riamaro

Xoxoodlicna brojka! Drzim fige da se razvijaju dobro. Ako se ti osjecas spremno, idi na transfer odmah i slusaj lijecnike svakako 🤞🏽😘🥳

jesi ti dobila cyclogest pa onda su odlicili da nećeš u svježi na UZV par dana nakon ili su odma to ? Ja sam danas stvarno dobro puno bolje nego jučer sad ne znam 🤷🏻‍♀️

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    09/24 HSG - lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    ➡️KBC Split - IVF 12/24 - 16 js ⏳ 🫣

tera_

Broj poruka: 1531

Prijavi adminu

Xoxo23

Evo me, oplođeno ih je 12 😳 ako ima neko iz KBC Split da mi samo objasni malo, nisu mi jučer dali nikakve upute za dalje i embriologica me pitala dali sam za transfer ja sam rekla da ne znam, da valjda jesam. Rekla mi je sa cyclogestom da krenem pa u petak da dođem u 9 da će mi vidit kakvo je stanje sa jajnicima s obzirom na broj i ako bude dobro transfer.. jeli od sada oni daju upute ? I da li bi bi vi zvali svaki dan da vidite kakvo je stanje ili samo danas pa čekali transfer ? 🫣

Samo danas zoves koliko se oplodilo, onda 5idan koliko je doslo do blastice za zamrzavanje😊 odlicna brojka, sretno🥰

👩32g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
    👨32g, oligoasthenozoospermia
    Kbc St
    1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
    FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
    2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
    FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
    FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵

riamaro

Broj poruka: 156

Prijavi adminu

KIM za spermiogram se narucuje u Breyeru i Vinogradskoj. Za ostale ne znam. 
    Xoxo ma i prije aspiracije su mi rekli freeze all i nisu dali mogućnost svježeg transfera, tak da nisam ni dobila cyclogest. 

29 👩🏻 AMH 23,6 sve ok | 30 👱🏼‍♂️ asthenozoospermia
    - pokušavamo od 3/23
    - 10/2024 IVF/ICSI Gonal F, Cetrotide, Decapeptyl - 9js - 1 ❄️ freeze all - hiper
    - 11/2024 Ovitrelle i FET blastociste - 19.11.
    -28.11. 9dpt ➕; 30.11. 11dpt beta 9.90; 1.12. 12dpt ➖; 2.12. beta 3.24 - biokemijska 😔

Saniii

Broj poruka: 1118

Prijavi adminu

Teich upratila sam pozitivne bete, sretno dalje 🤞
    Verbena pupice sretno 🙏🤞. Btw bilo je dosta primjera gdje se stoperica davala nakon transfera kao booster, kao da hcg malo zavara tijelo da je trudno ali nema dokazanog djelovanja, tako da neki dr daju a neki ne 
    Simbalija iako nisi stavila u potpis ipak čestitke 🤗, nadam se da će ovaj put ići sve kako treba i da ces nam uskoro zalijepiti trakicu🙏
    Sanjuska barem je sve prošlo glatko, pravi primjer sreće u nesreći 😏. Sad odmori i idemo dalje 🤗
    Lalaland1991 idete po drugu bebicu 😍, uf žao mi je zbog hipera i svih komplikacija ,ali dobro je da si pod nadzorom doktora dok se situacija ne smiri. Drži se 🤗
    Riamaro žao mi je 😔, btw muški itekako mogu utjecati na svoje plivace jer se njihovi plivači svaka 3mj obnavljaju, suplemenatacijom, promjenom prehrane I tjelovjezbom minimalno 3mj, na prvim str imaš detaljnije.
    Nirvana2024 ja sam bila kod oba dr, ono što znam definitivno je da i drR preferira vracanje jednog zametka i zamrzavanje isključivo blastocista, ali to nemoj gledati kao negativnu stranu, dapace, sve klinicke smjernice potvrđuju takav pristup, osim u iznimnim slucajevima obojica vracaju embrije u ranijem stadiju ali to procjenjuje embriolog. Po meni ne možeš pogriješiti koga god da odaberes između njih dvojice, i najpametnije je odraditi konze kod obojice i vidjeti koji bolje "legne" 🤭. Ja sam dojma da je drA detaljniji u obradi i bolje zna "slušati" pacijenta, a opet drR ima Stanica u timu 😏.
    Xoxo, Djetelina curke da se što više oplodi 🤞
    Xoxo, odličan rezultat 👍, po zakonu i smiju oploditi samo 12js i toga se većinom svi drže, a ostalo otpišu kao "nezrelo" jer rijetko tko zamrzava js jer one su jako osjetljive i loše podnose odmrzavanje. A inače na dan aspiracije dr procijeni dal ideš u ET ili FET jer vec tada imaju uvid u jajnike , to nikako nebi smjela biti odluka na tebi. Kako god odlučili sretno 🤞
    Jane23 za betu je najbitnije da se pravilno dupla, početna vrijednost ne govori ništa, imali smo svakakvih primjera, i sa visokim početnim betama I lošim ishodom i niskim betama a dobrim ishodom. Sretno dalje 🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️

Saniii

Broj poruka: 1118

Prijavi adminu

K.I.Mdobrodošla 🤗.
    Ne možeš obavljati privatno folikulometrije kad si u bolnici u postupku, sve se mora kod njih. Ali se to sve moze uskladiti s poslom jer su UZVi vecinom ujutro i traju doslovno 3min, iako budu gužve ide to sve brzo , jedino za aspiraciju i transfer ces trebati slobodno..Drugo, možeš raditi nakon transfera :)
    Naručivanje za sgram ovisi od bolnice do bolnice ..
    Rolica žao mi je  što su popucali folikuli, to se zaista rijetko događa jer se u tu svrhu uzima supresija, (Cetrotide ,Orgalutran), nisam popratila dobro tvoj postupak ali može biti I do doktora ako je kasno uveo supresiju ili ako je prošlo više od 36h od davanja stoperice do aspiracije. Inace za polikliniku Ivf se čeka cca 6mj za upasti na listu za hzzo postupak, koliko znam zadnje je da su već popunjeni za prvu polovinu 2025g, ali možda im netko odustane pa se oslobodi koje mjesto..
    Ja sam okej , jučer sam izvadila još jednu negativnu betu 😏, embrij je bio lošije ocjene nego prijašnji pa sam se od starta pripremila, mada mala nada je uvijek tinjala 😏. 
    Sorry curke što nisam pisala detalje ali bilo mi je potrebno odraditi to ovako u miru. 
    Sretno svima 🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️

Xoxo23

Prijavi adminu

Sani meni jučer ništa nije rečeno osim da zovem ujutro embriologice 🫣 doktorica mi ništa nije govorila 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ 

01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    09/24 HSG - lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)

Xoxo23

Prijavi adminu

tera hvala na infu 🥰

01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.