Potpomognuta oplodnja vol. 9

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

sanjushka

Broj poruka: 1091

Prijavi adminu

Cure slabo vas pratim, imala sam na poslu neke stvari koje sam rješavala pa mi je bila puna glava toga zadnjih par dana (za moje školske kolegice ovdje, napredovala jučer u zvanje savjetnika 🥳). 
    Žao mi je zbog onih s lošim vijestima i čestitam onima s dobrim! ❤️
    Ja sam jučer bila kod svoje ginekologice, rekla je da to ne izgleda kao da će samo krenut i da se ne mučim više tako da se sljedeći tjedan idem naručiti na tabletice.. 
    Dala mi je uputnicu i za kariograme, čak je sama to predložila, nisam morala ništa ni pitat. Rekli su mi da se to radi na sv.Duhu? Ima li netko neki kontakt za naručivanje? Nisam pratila kad ste pisali o tome jer sam naravno mislila da to meni neće trebati 🙄, samo sam zapamtila da se dugo čeka termin i dugo čekaju nalazi.
    Muž još mora pitati svoju dr da mu da uputnicu, a nemamo zapravo napismeno nikakvu preporuku od mpo-a pa se nadam da neće radit probleme. 
    Još me zanima nešto. Morat radit nalaze i za trombofiliju.
    Dal je meni pametnije čekat da se ja očistim i riješim to pa onda vadit krv ili je svejedno..? 
    Jer dr.R je spominjao za neki nalaz te trombofilije da može bit loš ako nije idealno stanje u organizmu.
    Moram u pon ići vadit kompletnu krvnu sliku za medikamentozni pa ne znam dal odmah izvaditi i za trombofiliju ili bolje sačekati da se stvari stabiliziraju? Ako netko ima iskustva s tim..?

👩🏼 36, endometrioza, AMH 0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    1. 2020. stim, ❄️ 1js zbog endo
    2. 4/23 stim IVF, 2js + 1 odmrznuta, 2 oplođ, transf 1js, ➖
    3. 9/23 prir. IVF ➡️ 1js ❌ nije oplođena
    4. 10/23 prir. IVF ➡️ 1js ✅, ➖
    ✴️Beta+
    5. 2/24 stim IVF ➡️ 2js, 1 oplođ, transf 2d zametak, 13dnt β 403, 15dnt 730, 18dnt 2364, 20dnt 3428, nema ❤️ - BO💔
    ✴️Repromed
    6. 6/24 stim IVF ✖️
    7. 9/24 stim IVF, 4js, 3 oplođ, transf 1 bc, β 11dnt 1021, 13dnt 2733 💔 Miss Ab

Mala 33

Broj poruka: 335

Prijavi adminu

Pozdrav cure, molin vas savjetujte me,. Danas sam trebala dobiti M i ne dolazi, danima imam osjecaj kao da ce doci i nikako, inace kad mi je tako obicno ne kasni. Danas sam napravila dva testa One step i oba su pokazala pozitivno, jasna vidljiva crtica, ne znam kako ucitati ovdje, ali da li je moguce da su testovi lazno pozitivni? Osjetljivost testa je 10, tj pise da su moguci i na testiranje i do 5 dana ranije od ocekivane M.

👩= 33 godine, sve ok
    🙍‍♂️= 38 godina, sve ok 4 . AIH = ❌️ ❌️❌️❌️
    1mj 2024 / 1.IVF = 10JS=2 vracene - Beta ❌️ 0❄️ 5mj 2024/ 2.ICSI= 8JS= 2 vracene 3 dan, 0❄️ Beta ❌️
    9mj 2024/ 3.IVF/ ICSI-16JS-2 vracene 3 dan - 0 ❄️ ❌️
    11 mj 2024 - prirodna trudnoca 🙏✅️

Nata91

Broj poruka: 38

Prijavi adminu

Xoxo hvala ti. Baš sam išla čitati o popravljanju kvalitete. Vidim da je i Dhea dobra za piti, meni je po nalazu ispod sredine referentnog intervala, možda bih mogla i to probati? 

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌

dunya

Broj poruka: 81

Prijavi adminu

Mala 33

Pozdrav cure, molin vas savjetujte me,. Danas sam trebala dobiti M i ne dolazi, danima imam osjecaj kao da ce doci i nikako, inace kad mi je tako obicno ne kasni. Danas sam napravila dva testa One step i oba su pokazala pozitivno, jasna vidljiva crtica, ne znam kako ucitati ovdje, ali da li je moguce da su testovi lazno pozitivni? Osjetljivost testa je 10, tj pise da su moguci i na testiranje i do 5 dana ranije od ocekivane M.

Moguci su lazno negativni testovi .. recimo zbog prerazrijeđenog urina itd...ali lazno pozitivni bas i  ne 😊😊 CESTITAM 

👸36-hashimoto, hidrosalpinks na lijevom jajovodu, nizak AMH, visok FSH
    🧑‍💼36-spremiogram uredan
    🔸️12/23 IVF-5 blastocista (3 neiskoristene)
    🔸02/24. FET-2 blastociste
    🔸19.02.2024.beta 200.4
    🔸21.02.2024.beta 414.6
    🔸UVZ 15.03.2024 💔
    🔸️7/24prirodna trudnoca
    🔸️8/24 spontani 💔
    🔸️9/24 prirodni ivf-1js nije oplodjena
    🔸️10/24 stimulirani ivf-8 js- 4 oplodjene (2 abnormalne,2 zaleđene bez testiranja)

Emma05

Broj poruka: 544

Prijavi adminu

Mala 33

A da izvadis lijepo betu sutra?🥰

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo)
    Amh 14
    15 godina radimo na 🐣😊od 2009 u mpo
    2016.vanmat.(d.jajovod✂️)❌
    1.IVF 2017 ❌
    2.IVF 2017; 2BC/ Op.lpsc✂️6dnt❌
    03/18 FET 2BC❌
    2019 FET 2BC;11dnt-122,14 dnt-305 Op.vnm.✂️ ❌
    3.IVF 2021-2BC❌
    4.IVF 2022/ ET 1 3dn❌️
    06/2023 FET 1BC+embryoglue❌️
    10/2023 FET 1BC+embryog.❌️
    01/24 FET 1BC biok.❌️
    14i transfer - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

Teich56

Broj poruka: 358

Prijavi adminu

sanjushka

Cure slabo vas pratim, imala sam na poslu neke stvari koje sam rješavala pa mi je bila puna glava toga zadnjih par dana (za moje školske kolegice ovdje, napredovala jučer u zvanje savjetnika 🥳).
    Žao mi je zbog onih s lošim vijestima i čestitam onima s dobrim! ❤️
    Ja sam jučer bila kod svoje ginekologice, rekla je da to ne izgleda kao da će samo krenut i da se ne mučim više tako da se sljedeći tjedan idem naručiti na tabletice..
    Dala mi je uputnicu i za kariograme, čak je sama to predložila, nisam morala ništa ni pitat. Rekli su mi da se to radi na sv.Duhu? Ima li netko neki kontakt za naručivanje? Nisam pratila kad ste pisali o tome jer sam naravno mislila da to meni neće trebati 🙄, samo sam zapamtila da se dugo čeka termin i dugo čekaju nalazi.
    Muž još mora pitati svoju dr da mu da uputnicu, a nemamo zapravo napismeno nikakvu preporuku od mpo-a pa se nadam da neće radit probleme.
    Još me zanima nešto. Morat radit nalaze i za trombofiliju.
    Dal je meni pametnije čekat da se ja očistim i riješim to pa onda vadit krv ili je svejedno..?
    Jer dr.R je spominjao za neki nalaz te trombofilije da može bit loš ako nije idealno stanje u organizmu.
    Moram u pon ići vadit kompletnu krvnu sliku za medikamentozni pa ne znam dal odmah izvaditi i za trombofiliju ili bolje sačekati da se stvari stabiliziraju? Ako netko ima iskustva s tim..?

Čestitam na napredovanju🥳🎉
    Kad sam imala laparaskopiju jajovoda i kiretažu rekli su mi da 3 mjeseca pričekam za vađenje krvi za trombofiliju u suprotnom da možda nalazi neće biti adekvatni.

👸32g. AMH - 25, jajovod✂️🤵 44g. oligoasthenozoospermia
    kariogrami ✔️clexane💉
    11/23 missed ab 9tt💔
    1/24 - Sv.Duh - IVF - Bemfola+Ctd+Brevactid - 2❄️
    3/24 ET - missed ab💔
    6/24 FET✖️
    7/24 FET✖️
    11/24 - Sv.Duh - IVF - Gonal+Ctd+Ovitrelle - 2❄️

Rolica

Broj poruka: 715

Prijavi adminu

Sanjushka pricekaj radije za trombofiliju dok ti ovo sve prođe jer neke vrijednosti znaju biti povisene (meni su bile pa su me naknadno pitali jesam li tada bila trudna). Za kariogram smo mi isli na Sv.Duh, direktno smo se tamo na odjelu narucili, a nalaze smo dobili mislim kroz mjesec dana. Samo vas bocnu tamo u hodniku, nista extra, kao klasicno vađenje krvi. Drzi se 🥰💪
    Marisha hvala ti, kako si ti? ♥️
    .
    Curke s lošim vijestima, žao mi je, drzite se i samo jako 😮‍💨😮‍💨😮‍💨

👩 38 g, 08/20 - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, fsh i
    kariogrami uredni,
    👨 37 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+, Gonal + Ovaleap -> 1 🐧 👉 FET 👉 Bete sve super -> nema ploda blighted ovum 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska bolnica -> Menopur + Cetrotide -> 🐣 popucali prije aspiracije

Verbena11

Broj poruka: 102

Prijavi adminu

Nata91 dvije knjige koje bih ti preporučila, ako možeš doći do njih su- It starts with the egg Rebecce Fett i How to improve egg quality - the smart way to get pregnant Darje Wagner.
    Tu se baš dosta piše o suplementima koji, kako i zašto.
    Po pitanju prehrane, generalno najviše preporuka ima za mediteransku prehranu, ali u principu mislim da je već veliki pomak izbaciti proceusiranu hranu i nepotrebne šećere.
    Od suplemenata ono što ti nikako ne može škoditi i što preporučam da kreneš što prije uzimati je sljedeće:
    1) koenzim Q10 i to u formi UBIQUINOLA - moj savjet je da piješ barem 400 mg dnevno, podijeljeno u 2 doze, nakon obroka - znači 2x200 mg, npr nakon doručka i ručka, a po želji možeš uzimati i 3. dozu od 200 mg nakon večere.- možeš naručiti preko iHerba 
    2) vitamin D- provjeri vrijednost i nadoknađuj ako je nizak, 
    3) folna obavezno, barem 400 mcg, a ja bih provjerila i vitamin B12 te također uzimala ako je nizak
    4) neki dobar omega-3 - ja uzimam marke Kal, kupljen u DM-u, jačine 720/480 - uzimaju se 2 kapsule dnevno uz obrok.
    Dodatno možeš ubaciti i vitamin C 500 do 1000 mg dnevno te vitamin E 200 IU 1 kapsula dnevno (ja uzimam Solgarov)
    Svakako pročekiraj štitnjaču - TSH i fT4 i korigiraj ako treba. I ja imam Hashimoto i za sada sam bez terapije, ali po preporuci endokrinologice od 7. mjeseca uzimam Thyroideal+ dvije kapsule dnevno i za sada mi se pokazao dobar.
    Što da ti kažem, baci se na čitanje i informiranje jer nitko se neće založiti za tebe više od tebe same pa je bolje da si što informiranija.
    I nikako ne odustaj, ovo je tek prvi ciklus i to blaga stimulacija, svašta se još lijepoga može dogoditi u budućnosti!! 
    Samo hrabro i navijam za tebe 🙂

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 1.7 pmol/L, FSH 19.6, Hashimoto tireoiditis bez terapije
    🧔 1986., sve ok
    🔸10/24 Sv Duh - 1. IVF (Ovaleap + Menopur + Cetrotide + Ovitrelle) => 5 j.s. -> 4 oplođene; Estrofem + Cyclogest => 18.10. ET 1 3D zametka => ✖️
    2 ❄️
    🔸11/24 Sv Duh - 1. FET (prirodni ciklus) - od 21.11. Estrofem + Cyclogest => 27.11. FET 1 BC, Brevactide 1500 i.j. 2x, Andol 75 mg

Nata91

Broj poruka: 38

Prijavi adminu

Verbena hvala ti puno na savjetima. Što se tiče štitnjače sad je pod kontrolom, čak je i TSH i ispod granice što se doktoru sasvim ok. Vitamin D sam pila, jer je bio ispod granice, sad je iznad. Uveli smo mediteransku prehranu, voće, povrće, orašaste plodove. Na ovaj jedan folikul što sam imala je doktor rekao da je reakcija takva kakva je, jer je Amh nizak. Znači postoji šansa i da dobijem neku jaču stimulaciju? Novo mi je ovo sve i ne znam ni sama jel Bemfola 300 bila jača stimulacija ili slabija. I da FSH mi je bio 11, a LH 8,1 što mi se čini ok, jer nije veliki omjer između njih. 

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌

• Avatar Možda se jednom desi čudo🙏🏻❤

Možda se jednom desi čudo🙏🏻❤

Broj poruka: 1278

Prijavi adminu

Medenko nema veze sta nije bas dupla bitno da se penje i vidjet čes iducu j mozda je do labosa i ajde ti lipo sutra negdje drugo ako ceš tako biti mirnija izvaditi ja vjerujrm da če biti ok
    Nato zao mi ali nema odustajanja.
    Hvaka svima na svim lipim riječima❤️
    I naravno da neču odustati već 16.12 idem privatno u jedne Hematologice jer ja nemam slezenu ko dijte sam je operirala sa 9g i imam du neku anemiju moji trombociti nekad polude sada sam se fragminim bola u postupku prije toga andol75 pro .To mi je sinoć jedna moja dobra duša zvala i reka kako je njenoj čeri pomogla godinama nisu uspijevali i kad sredila krv zatrudnila. Iako sam sve to ja radila i trombofiliju i sve  ali nitko se vele nije obazira sta ja nemam slezenu za postupke a ona glavni prerađivač krvi.
    Pa eto i to ču oticì nema predaje sada ima da svaki misecc skačem i skačem 🤣❤️pogotobo sada odma nakon ovih hormona ❤️ 
    Sve vas ljubim😍 i škucnit cu tu i tamo   u mene je od danas sve opušteno i to je to imam divnog mùzica i velika mi potpora ja njemu i on meni i to mi je najbitnije zivi smo zdravi smo❤️🙏🏻

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.