Tweety ja još nisam radila briseve u trudnoći, valjda jer sam sve obavila prije postupka, makar možda su me trebali slati. Kad se inače rade brisevi u trudnoći? Znam da su obavezni oni u trećem trimestru.
SeniRemmus ne znam koje je opcenito pravilo. Ja sam ih radila prije 8 mj kad sam krenula s MPO i sve je bilo ok i sad mi je rekla da bi ih trebala ponoviti, ali kao nije hitno. Onda je rekla da ce mi na iducem pregledu napraviti, a to ce biti 11+3 tt. Ne znam zasto, mozda radi krvarenja koje imam 🤷🏻♀️.
💛🧡
Tweety hvala na info! Ja recimo uopće ne koristim utriće nego Cyclogest 400mg koji je praktički mast i ne može se piti pa si mislim da s takvom terapijom i nema opcije pijenja prije briseva nadam se da će ti netko od cura koje uzimaju utriće znati reći koliko prije briseva ih treba početi piti
a ja ću provjeriti sa dr.G. na idućem UZV za briseve
Ja 1991., PCO, trombofilija
MM 1992., teški OAT
1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅
Anchy321 pitala si za neke curke kojima je bio blizu termin...
Gelica je rodila 2.8 djevojčicu, pisala je na fb grupi....pa ju prebaci na popis mamica 🤗🤗❤
Pa Gelice čestitam od srca ako čitaš ❤❤❤ (iako sumnjam da imaš vremena 🤣🤣)
endometrioza
Bebazao mi je sto to prolazis, nadamo se da ce se sto prije razrijesiti 😘
Dada gledam ti tjedne… sjecam se pracenja stoperice i testova a cini mi se kao prije par dana da je bilo, bas brzo prodje 🥰😘
Joooooj , imam osjećaj kao da je bilo prije 2 mj a ne prije 7 mj 😁😁😁 vrijeme leti ,munjevito ,još malo pa vrijeme pakiranja bolničke torbe 🤗🤗😅 a ja si mislim ono ,ma ima još vremena, a danass me doktorica pita jesam li odabrala bolnicu i da se za 3 tjedna javim na upis , ajme panika na veliko 🤣🤣🤣🤣🤣
endometrioza
Trecasreca tako i mene krene čim duže stojim ili hodam...kao osjećaj stezanja i grč kroz bol, i
čim sjednem ili legnem smiri se...nekad taj pritisak zna doći i kad ustajem ili se okrećem u krevetu. Ako je tako slično i kod tebe, nemaš straha, bitno da se smiri i da bol nije konstantna.
Tweety I ja sam koristila Cyclogest kao i SeniRemmus ,pa ti nehnam reći , ali također znam samo iz iskustva ostalih curki koje su morale piti, da to isključivo mora biti Utrogestan od 100mg, jer se od 200 isključivo stavlja vaginalno. Razlog neznam jer nisam nikada koristila te ,ali znam iz mnogih priča:)
Nije strašno što par dana moraš piti, vjerojatno zbog brisa da je dolje sve čisto od toga 🙂
endometrioza
Pozdrav cure! Inace sam vec 2 godine aktivna na ovom forumu,doduse na temi LH trakica,ali ginekolog je vec par puta spomenuo mogucnost MPO postupka pa imam jedno pitanjce za vas ako ce mi koja od vas znati reci. Inace napravila sam hormonski status,sve je uredno,papa je vec godinama uredna,brisevi su sad uredni nakon sto sam u 5mj imala ureaplazmu pa smo muz i ja pili 12 dana doksiciklin i uspjeli smo ju rijesiti. Maternica i jajnici su uredni i cisti,samo sto je lijevi jajnik trenutno bez ikakvih JS,odnosno doktor mi je privatno to objasnio da je u fazi mirovanja i radi samo desni pa je to obrazlozenje neredovitih ciklusa iako je hormonski status i sve uredno. Socijalac mi je preporucio da muz napravi spermiogram da se vidi ima li smisla da idem na HSG ili ne pa smo cekali 3 mjeseca da prode ovo ljeto i godisnji a i taman da se sperma obnovi pa da bude realnija slika zbog antibiotika i svega. E sad moje je pitanje,kome privatno ici napraviti spermiogram? Ne znam jel koja od vas obavljala pretrage u Samoboru kod Škvorca jer mi je to najblize od kuce,sve ostalo mi je vise od 45min,a muz ima tu psihicku barikadu da nemoze na nepoznatom teretnu biti opusten i svrsiti,a spermio moramo napraviti,pa me samo zanimalo ako je koja bila tamo da mi pojasni jel primaju uzorke samo rano ujutro ili moze i kasnije,kolika je cijena,uzimaju li uputnice s nadoplatom mozda za tu pretragu i ono najvaznije - je li kod njih spermiogram u rangu onih iz bolnica s odjela humane (promatraju spermije golim okom kako se ponasaju i koliko su brzi) ili je to ipak kao i kod vecine da uzmu uzorak i onda ugrubo sve bude napisano? Hvala vam unaprijed na odgovoru!
P.S. Inace vas pratim u tisini vec neko duze vrijeme i divim se vasoj snazi i sretna sam radi svakog plusica u ovoj grupi kao da je moj vlastiti ☺️ Takoder,cestitke friskim trudnicama 🥳🥳🥳
Evo ja ću probati odg.
Kao prvo dobro na došla ♥️
Spermigram najaviš i doneseš kad ti odgovara. Košta oko 400- 500kn. U Privatnoj klinici ne moze preko hzzo, ali ista je kvaliteta kao u bolnici. Ne mora muž to tamo ići raditi nego obavi to kod kuće u sterilnu casicu koju kupiš u ljekarnoj .
Obavezno apstinirati 4-5 dana, oprati spolovilo i onda šlajfati.
Tu onda casicu držite uz tijelo npr u džepu jer mora biti na temperaturi tjela. I u roku sat vremena morate to predati 😁
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Cure imam pitanje. U zadnja dva ciklusa od stimulacije imam koma znakove pmsa. Ono grcevi mi krenu do 9 dana prije menstruacije. Događa li se još kome? 😔
Da. Meni. Budem čudno naduta i sve me živo boli. A i osjećam ovulaciju, sve me probada čak i 6mj nakon simulacije osjećala sam se koma. Grcevi, grcevi i grcevi
Oki hvala, malo me uplasilo da nemam neku upalu. Kako si ti? Jos 3 dana do ❤️
Najvjerojatnije nije upala ali možeš piti uvin čaj za prevenciju.
Stvarno se čudno žena osjeća nakon stimulacije. Ja sam imala mjesecima osjećaj da me netko štipa za jajnike, u pocetku me bolilo a poslje sam se navikla i samo mi je stvaralo nelagodu. Meni su najgore ovulacije.
Ja sam ok, hvala na pitanju, jako me pogađa situacija u Afganistanu, žao mi djevojčica i žena.... sinoć sam poslje potresa imala užasne bolove da sam mislila da ću prokrvariti. Nadam se da od stresa nisam izgubila bebu i da cu u petak čuti srce 🙏
Prva pomisao su mi bile one jadne žene iz Petrove.....
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Beba4321 nadam se da će sutra UZV nešto pokazati... Drž' se!
Hope Poliklinika Škvorc se bavi humanom reprodukcijom, i zapravo ćeš tamo dobiti kvalitetniji spermiogram nego u većini bolnica (osim onih koje se bave humanom repr.) jer će spermiogram raditi embriolog, a ne obični biolog... Mislim da ne možeš u privatnim klinikama nadoplatiti pretragu, već platiti punu cijenu. Ako staviš uzorak na toplo (zamotaš u aluminijsku foliju) ili staviš uzorak između grudi npr., može proći i više od 45min, samo moraš na kutijicu napisati vrijeme u koliko sati je dan uzorak i to možeš odnijeti u Petrovu. Koliko je to točno dobro ne znam, ali nama su tako rekli dok smo išli u postupak u tamo, a znaju da putujemo sat i pol do ZG, pitala sam ih nekoliko puta da li je to problem... Najbolje je apstinirati 2-3 dana prije davanja uzorka, jer sve može dovesti do krivih zaključaka. S obzirom na taj jajnik bez folikula, bilo bi super da izvadiš Anti-Mullerov hormon (ginekolog će ti dati uputnicu, a provjeriš u labaratoriju u svome gradu da li ga vade), on će nešto konkrentije reći o stanju jajnih rezervi u tvojim jajnicima i dati ti informaciju da li je možda vrijeme da se odmah krene u MPO ili ne..
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Dada ajme još malo i evo tvoje princezice 😍😍 kao da smo jučer komentirale stopericu 🤭🤭 vrijeme leti ko blesavo..jel još slusas srčeko sa onim čudom 😂
Ee da vidjela sam da je Gelica rodila, čestitam jos jednom, a već je upisana 🤭🤭
Beba valjda ce konačno sutra vidjet sta je i kako je pa da se i ti konačno smiris..ne mogu ni zamislit koja je to igra zivaca..hrabara nasa lavice ❤️🤗
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Trudnice very soon to be - part one
Tea_0501 –20.08 beta
Razumna 20.08 UZV
Arnoldica- 23.08 beta
Lindsay – 06.09 UZV
T_Ivy 08.09 kontrolni UZV
Dani30 8/21 postupak
Hani postupak 8/21
M_G postupak 9/21
Kača84 – FET 9/21
Mrvica72 09/21 postupak
Ivevk prirodni postupak 9/20
Lita.1234 FET 9/21
Mikica FET 9/21
VM – 9/21 postupak
Razigrana FET 9/21
Joka95 9/21 postupak
ribic postupak 9/21
anchy321 postupak 9/21
tessa1990 postupak 9/21
Leli91 FET 9/21
Jana85 - postupak 9/21
ericaa - FET 9/21
Andela111 postupak 9/21
Sanjass postupak 9/21
RebekaB -postupak 9/21
marinami/Mare0208 10 mj klomifenski postupak ? 12/21 postupak
petra30 - postupak 10/21
vuky - postupak 10/21
J_B postupak 10/21
Nakapakica 10/21 postupak
MMMartina postupak 10/21
Barbi30 postupak10/21
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Sortiraj odgovore
Najstariji