Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucyinthesky
    15. Travanj 2021. 12:47

vuky

Matiša donekle se slazem- no ne znamo ni kako ce virus utjecati na plodnost i trudnocu/plod - Tj. Nije jos istraženo jer jednostavno je prekratko vrijeme! Svakako jos ne znam sta cu- zovem sutra epidemiologa!
    Nitko ne zna je bolje 2 ili 3dc hormone? :/

Ja mislim da je i 2 i 3dc ok,ali nemoj se baš mene uhvatiti

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Ruska1986
    15. Travanj 2021. 12:48

MaloTele

Ruska1986

MaloTele

Meto neznam na koliko dugo,ja se nekako nadam da Ce bit par dana samo 😅😂 nisu mi nalazi alarmantni s obzirom na kolestazu u obitelji(imala ju seka u 3 trudnoce i mama u 2) ali dokt se konzultirala s dr.hafnerom i on je predložio detaljniju obradu s obzirom da sam ja u 16.tjednu a to se inace javlja u kasnijim tjednima, nece se oni smanjit u referentne intervale jer enzimi u kolestazi padnu tek nakon poroda, napravit Ce mi detaljnije pretrage jetre zuci i svega toga i ako to bude okej pustit ce me doma jer nema smisla da budem tamo do poroda a enzimi ne mogu do tad bit u normalnim granicama, rekli su mi da mogu odbiti ali zelim to pregledati,nakon svega bi se osjećala glupo i neodgovorno da se nekaj desi jer se eto meni nije dalo lezat u bolnici 😄 kako si ti?🤗
    Ruska nadam se da nije kolestaza, i ako je imas jos malo do poroda, to ces izdrzat,prije ces se poroditi nego sta Ce ti Doc nalazi 😂😄

Pa to mi je najjace, da me to ulovilo par dana pred porod. Al mislim da je sve ok, neg je tijelu valjda jednostavno dosta 😂😂

Tijelu mozda je al maloj ocito nije,njoj je tak lijepo kod tebe da joj se ne da van 😂

Al stvarno joj se ne ide van! Mlati se, gura, cuda izvodi al djaba 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤭🤭

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Lucyinthesky
    15. Travanj 2021. 12:48

Ruska1986

Lucyinthesky

Ruska1986

Lucyinthesky

Ruška1986 e pa ako se baš pogodi tih 24 sata,bumo te mi sve tu došle porodit Sunny kod tebe divne vijesti,mogu si mislit koliko je to uzbuđenja!Ja sam za Patrika isto čula da je top i da nema boljeg kod muškog faktora,čovijek je navodno čarobnjak.
    TirelessIvy jako mi je žao čitati ovo kroz što prolaziš,grozno je kad izgubiš povjerenje u doktora i razviješ sumnju da nije nešto odrađeno kako treba.Nadam se da ćeš pomalo doći k sebi i donijeti neku ispravnu odluku što i kako dalje.
    Tanja79 ja se ne kužim u crte i nisam ljubitelj testova,ali od srca ti želim da uspije ,mora I btw ja sam isto za rakijicu,uvijek Lindsay žao mi je,ali glavu gore i u nove pobjede.
    Slee bok,kaj ima,koliko još do postupka?
    vuky kako si ti,jesi odlučila kamo nakon pauze,ostaje Vrčić ili Ivf?Btw ja sam isto u dilemi oko cjepiva…
    manemoj hvala što brineš ok sam,pikam se,danas je 7dc.

Vec vidim kako iskuhavate rucnike i plahte i sterilizirate skare 😂😂😂

Misliš steriliziramo ih rakijom,pa ima logike…

Iskoristit cemo onu iz 2016.te, kad nije bila bas nesto najbolja 😂😂😂😂

O šljivi pričamo ili ?

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Matkiša 😎
    15. Travanj 2021. 12:56

vuky

Matiša donekle se slazem- no ne znamo ni kako ce virus utjecati na plodnost i trudnocu/plod - Tj. Nije jos istraženo jer jednostavno je prekratko vrijeme! Svakako jos ne znam sta cu- zovem sutra epidemiologa!
    Nitko ne zna je bolje 2 ili 3dc hormone? :/

A i to što kažeš 🤷‍♀️
    Za hormone je meni rečeno bolje 3 dc 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

little123
    15. Travanj 2021. 12:59

Tiki, manemoj, nola77, hvala na odgovoru. Po potpisima vidim da nije bas cesta stimulacija rekovelleom pa zato pitam.  Naravno i ja bi htjela kvalitetne stanice pa makar i mali broj. 

👩 30 god/ amh 25.5 pmol/L
    🧔🏻 28 god/ sve ok
    12.11. IVF poliklinika, prve konzultacije
    1. postupak: 12/20 prirodni AIH - neuspješno
    2. postupak: 01/21 stimulirani AIH - neuspješno
    3. IVF 4/21 covid pozitivna
    4. IVF 8/21

SeniRemmus
    15. Travanj 2021. 13:02

little123

Tiki, manemoj, nola77, hvala na odgovoru. Po potpisima vidim da nije bas cesta stimulacija rekovelleom pa zato pitam. Naravno i ja bi htjela kvalitetne stanice pa makar i mali broj.

little123 ja bila na Rekovelle, dobili 19 stanica, 12 zrelih, 6 oplođenih, 2 smrzlića. AMH mi je 57 😘

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅

Ruska1986
    15. Travanj 2021. 13:04

Tuma, meni doso nalaz, sve ok ☺🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

ma2013 👣
    15. Travanj 2021. 13:05

Ja isto imam kad krenem jednom u postupak u planu da krenem s Rekovelle i Orgalutranom. Pa se nadam da bude okej 😊

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

Hope0306
    15. Travanj 2021. 13:14

Sunny_

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Sunny_

Cure ja sramežljivo prijavljujem da je bilog odobrio uzorke i da mi idemo u postupaksva se tresem❤️

Wooooohooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Kad krećete???

zapisani smo u Petrovoj za 7.mjes.
    Hauptman je sad MM dao broj od biologa u Repromedu da se s njim čujemo. On je prije bio biolog u Petrovoj i slovi kao najbolji. A u našem slučaju je biolog najbitniji. Tako da ćemo poći sad u Repromed skupa na konzultacije pa odlučiti gdje ćemo. Ajme kako se ovo jučer cinilo daleko

Jeeeeej 🙏 kad sam ovo procitala odma su mi oči zasuzile jer smo MM i ja u istoj situaciji i sretna sam kao da se meni to desava, jako mi je drago zbog vas

Evo da se i ja malo javim, stvarno već dugo nisam bila na forumu, ali sjetim vas se svih često i svima pričam kolika podrška se može dobiti od žena koje ne poznaješ 🥰💪
    Ja sam na zadnjoj kontroli bila u utorak, dr mi je napravio uzv i rekao je da je savrseno, na listi sam za postupak pred kraj 4. mj, dr je odredio blagu stimulaciju Gonal f 150j... A sad cekam gospodicu mengu da dode pa da mogu krenuti sa stimulacijom 😊

🧚‍♀️27
    AMH 30.5
    Anti TPO 61.4
    🦸‍♂️28
    Azoospermia, mikrodelecija y kromosoma azfc, spermatidni stop
    1/21 TESE 3 spermatida
    4/21 postupak (Gonal F 150j, Cetrotide)
    10.5. aspiracija - 16 oocita
    Tijekom odmrzavanja materijala mm pronađen spermij koji nije prezivio ciscenje tako da nije došlo do transfera
    8/21 - odmrzavanje preostalog materijala ❌ nije pronađeno ništa

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    15. Travanj 2021. 13:20

TirelessIvy

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣

TirelessIvy

Sunny kakve predivne vesti! Jesu li ti rekli nesto, koliko su materijala nasli? Cim je biolog to sve odobrio, mora biti da ima dosta.Tanja crta se dobro vidi. Al obavezno radi jos betu. Da li imas jos neki drugi test da popiskis ?Neku trakicu od onih koje su nam poznate ?
    Status kod mene je ovakav. Jos juce sam reklamirala racun - to sto su mi naplatili ICSI. Trazila sam da se racun izmeni. Naravno da mi se jos niko nije javio, ali ne odustajem. Gnjavicu ih tok to ne srede. Kod drugog doktora mislim da ne bih isla, jednostavno sam komplet izgubila poverenje u kliniku. Videcu sta ce profesor/doktor da kaze u tom 15-ominutnom razgovoru u utorak. On je inace osnivac klinike. U medjuvremenu zakazala sam termin 28. aprila u klinici koja nam je bila druga opcija pre nego sto smo se odlucili za ovu. Srecom pa zato sto smo tamo imali vec prvi razgovor, prakticno se vodimo kao postojeci pacijenti i mozemo da dobijemo termin tako relativno brzo. Inace se svuda ceka bar po dva-tri meseca.
    Najcudnije mi je kada citam reviews za ovog mog doktora, sve su top top top. Sve maksimalne, svuda pise kako je divan, pazljiv, individualan pristup. Jeste, ja sam to dozivela na prvim konsultacijama, a posle je bilo sve samo ne to. Jebem mu misa, kao sto je i BoBo pisala, svesna sam ja mojih malih sansi, ali potreban mi je neko ko ce samo ljudski malo da me prati i da mi makar tu malu sansu pruzi…

Kako je tesko naci nekog da ti se posveti, pa to je neverovatno. Bas bi volela da nadjes nekog da ti pristupi sa paznjom, platis ti to papreno a i gde je lekarska etika,, zar su sve samo pare. Prvi put cile mile da te odusevi, kasnije kad vec nemas kud dalje-ladan tuš.
    Imam ja neke zelene kineze sl taj bas nista ne pokazuje, mada je Bajo i tu nasla juce senu. Ne kupuje mi se drugi. Ovaj je 10e- ko da je zlatni. Ja u N. Sadu kupim odlicne testove za 4,5 eura maksimum

Hej Tanja, pa jel ja to dobro razumem da si i ti iz Novog Sada? 😊

Da 😉, ja sam do 11 - te godine zivela u Slavoniji a ovo dalje u N. Sadu

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.