Kratko, bila na UVZu. Pogledali preko trbuha, culi srce, Katu nisam vidjela. Uglavnom, imam bas puno vode sta je ok ako je beba veca ili tako bude ako slucajno zena ima secer. E sad, moja Katica ima 3600 sad 🙆🏻♀️🙆🏻♀️ kaze doktorica, velika beba. Ako docekamo termin, imat ce oko 4 kile! Al kaze ona meni ma to vam je normalno, pa i vi ste visoki. Reko hvala sta niste rekli debeli 😂😂😂😂 Znam da postoje odstupanja u mjerenju kila, ali ona je po svemu velika beba. Trebat ce tu dobre rakije za bezbolno izguravanje van 🤭
Liora, beta je 🔝
Svima saljemo pozdraveeee 😘😘
Hahahhhahah masala 🥰🥰🥰😘
Women_name ma to za pokrete ni meni nije jasno. Ni ja svoju na osjetim svaki sat i ne mogu tako mjeriti. Isto je najaktivnija navečer i ujutro, osjetim ju kad pojedem i tako, ali da ja sad npr svaki dan idem od 14 do 15 h mjeriti njene pokrete, moglo bi se desiti da u tom periodu ne osjetim nijedan i onda sa sebi paniku stvaram. I često kad dođem na uzv kaže da je nemirna i da se rita a ja to ni ne osjetim. Očito ne osjetimo svi sve pokrete… Čitala sam da je bitno da nema nekih većih odstupanja po danu. Tipa ako ju osjetis svaki dan ujutro i navečer da se ne bi desilo da ju jedan dan nvcr ne osjetis uopće…. Znači svaka beba ima neki svoj ritam kretanja i nekad su aktivnije, nekad manje ali bitno je pratiti uzorak, ne sad u svakom satu 10 pokreta jer ni ja kod svoje to tako ne osjetim…. Moja prijateljica je rekla da je svog dečkića osjećala od 22.tt do poroda svaki dan, svaki sat, svake minute, al ona je imala skroz mali trbuh pa možda i zato. Ne znam, mislim da nema razloga za brigu. I da, mislim da i prehrana ima veze s time. Jer ti unosis jako malo šećera i beba je mirnija. Ja kad sam se držala dijete je bila puno mirnija nego kad sam prestala sad.
E tako i meni na prošlom uzv sad ona kaže jesi osjetila kako me je udarila u sondu. Ja reko ne 🙈 meni mijenja te svoje ritmove iskreno baš sam se prepala neki dan jer sam ju osjetila tek navečer, ali sam išla sljd dan na uzv pa nisam htjela panicarit. Srceko se jako i lijepo čulo i protoci bili u redu. Npr danas cijeli dan lupa i to tak nisko da imam osjećaj da će izletit van, da ću se il po piskit il ono drugo 🙊🙈 dok neki dan tak me lupala slabije nekak (mislim na jačinu udarca) kako koji dan. I ja sam pričala s frendicama, šogorica mi kaže isto tako da je svaki dan, svaki sat. Dok kuma kaže da samo ujutro oko 7 i oko 23 navečer i to par udaraca. I obje su rodile i mogu rec da se vidi na obje kakve su u trbuhu bile. Joooj sad sam se riješila nekih strahova, sad došli drugi 🙈 evo pišem, sad me udara u lijevu preponu kao da nkj zubori potok kad me udari 😂 upozorila me i da će se možda smirit iza 34 tjedna, ajme pa tak ću umirat od brige 😂
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Women_name, super pitanje, meni je baš to danas prošlo kroz glavu, ovih dana sam bila puno na poslu, mirovala tek navečer i čini mi se da sam bebu jako malo osjetila..
Bila sam inače na UZV privatno, doktor je rekao da je posteljica debela i sprijeda, sve amortizira, a fakat to osjetim, odnosno ne osjetim bebu intenzivno jer imam zračni jastuk..
I isto sam čitala za tih 10 udaraca pa sam si pomislila kak ću ja to izbrojati 🤭
Da eto baš me zbunila s tim, jer ja to nema šanse da izbrojim. Onda sam par dana sad ju budila, mislim si jadna beba neće imat mamu ludakinjju kj ju budi svakih par sati 🤦🏻♀️🙈
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Kratko, bila na UVZu. Pogledali preko trbuha, culi srce, Katu nisam vidjela. Uglavnom, imam bas puno vode sta je ok ako je beba veca ili tako bude ako slucajno zena ima secer. E sad, moja Katica ima 3600 sad 🙆🏻♀️🙆🏻♀️ kaze doktorica, velika beba. Ako docekamo termin, imat ce oko 4 kile! Al kaze ona meni ma to vam je normalno, pa i vi ste visoki. Reko hvala sta niste rekli debeli 😂😂😂😂 Znam da postoje odstupanja u mjerenju kila, ali ona je po svemu velika beba. Trebat ce tu dobre rakije za bezbolno izguravanje van 🤭
Liora, beta je 🔝
Svima saljemo pozdraveeee 😘😘
Wuhuuu Katica bude malo namucila mamu da izađe 😅 glavno da je sve oke, a ti riješi Uskrs i vadi Katu van jer ako prede 4 kg, uf haha 😅😅
Kreni s cucnjavima, dugim šetnjama, ti čajevi, ananas u velikom količinama, datulje, tople kupke, sve kaj pomaže 😅 vaginalno nisu provjeravali da li se otvaraš?
Nisu gledali, to ce me u utorak kad imam CTG.. I mene zanima dal se sta dogadja... Skuzila sam da mi noge naticu, ali na puna energije i cijeli dan na nogama i uopce nisam umorna
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Lioraliora, supeeer <3
Evo ja prijavljujem da sam nenormalni luđak, išla sam privatno radit OGTT, jedina razlika je što nisam jela u 22h navečer kao prvi put i danas je 1. razina bila 4.7, ostale 2 u granicama normale kao i prvi put, ja se sad samo nadam da će priznati taj nalaz..
E sad, eritrociti i hemoglobin su mi smanjeni pa ne znam što mogu s tim raditi, željezo je ok, jetrene isto
MPV mi je sitnicu povišen, normalno je 10.4, meni je 10.5.. trebam se oko toga zabrinjavati, mogu na njega nekako utjecati? On kao upućuje na rizik od preeklampsije (s tim da su mi tlak i proteini u mokraći super pa ne znam što misliti).
Ma mislim da ti to malo odstupanje nist ne znaci... Tlak i proteini su ti bitni
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
Liora beta je topcina!! Cestitam !!! 👏👏
Ruska velika bebica, drago mi je da je sve ok.
Tuma, Women i ostale trudnice uz svoje standarne bolove pritisak i probadanje dva dana vec osjecam i menstrualne bolove , bol u leđima i klasicno kao da cu ovaj cas procuriti… Jeli i to normalno? Zadnjih par dana sam ocajno, duze od 2 min na nogama ne mogu, sjedit mi je tesko, od lezanja me bole leđa…jos mi samo preostaje nabavit krila i poletit…
Je! Ja sam pisala da sam ja kroz cijelu trudnocu imala takve faze sa osjecajem da cu dobit... Tako da mislim da ne trebas brinut, bez brige ❤
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Trudnice moje da vas nešto pitam jer me malo buni to. Doktorica je rekla da od 28 tt pratim pokrete malo bebe, e sad neki na internetu pišu 10 u 24 h, neki 10 u satu. Ja nema šanse da svaki sat i zbrojim deset jer ona meni nikad nije bila svaki sat aktivna. Neki dan sam ju osjetila samo ujutro i navečer, jucer npr. ju osjetim tijekom cijelog dana tu i tamo kucne, navečer i ujutro mogu izbrojit tih 10. Općenito je nekako mirna beba, rijetki su dani bili da baš radi salto u trbuhu (i to je bilo ja msm kad se jednom ono okrenula) Svaki put su protoci dobri i sve. Jel bi me to trebalo brinuti ili? Čitam često da žene čak boli od udaraca jakih i čestih, meni je daleko od toga. Nisam se do sad zamarala s tim, a sad mi je nekako unijelo to nemir, nebi ju baš htjela uznemiravat i budit 5 puta na dan jer je mene strah 🙈 pa neznam koja bi granica onda bila da nešto nije u redu? Hvalaaa 😁
Nikad mi nije dr rekao da pratim pokrete. Ako bi pomislila da je slabo osjetim malo bi lupkala po trbuhu ili ga prodrmala i javilo bi mi se dite🥰
Tuma, previše je toga trulo. Ljudi slušaju wanna be znanstvenike poput onog ćelavca uhljebarskog i slicnih, a onima sa.pravim istraživačkim i znanstvenim karijerama se izruguju. Sa 4 razreda srednje skole znaju sve o cjepivima i kako to mijenja genetski kod itd🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️,
prate portale čiji novinari ne znaju iščitavati
prave znanstvene radove i izvlače iz njih ono šta će im donit klikove te bombastičnim naslovima plaše ljude ( zadnji primjer Astra Zeneca), itd. Ljuta sam na takve ljude, nitko da ne shvati da bez cjepiva nema "starog normalnog", žao mi je al nema.
I svatko ima pravo na necijepljenje, al onda se brate ne žali šta ti posao pati, ne žali se kad ti netko drag umre a ti ne smiješ na sprovod, kad ti stari mater ili otac boluju a ti ne mozes do njih. Trebamo shvatit da je opće dobro trenutno ispred naših prava, jer istim svojim pravima uništavamo tuđe živote.
Ah, ljuta sam. Malo mi se skupilo, glupo je, al npr moji me uopce nisu trudnu vidjeli, a moje dite će vidit tek na lito. A sve jer se ljudima pije kava na štekatima i slicne stvari.
Mogla bi o ovome danima al neću više.
-
Ko mene se nista ne pokreće osim šta doslovno molim dite da spakuje šta ima.i da se kupi ća😂 Al sumnjam, ovo je Dalmatinac, a s obzirom ko su mu mater i ćaća i da smo mi na svoje vjenčanje zadnji došli, sumnjam da će prije termina. 😂
-
Ruska, mislim da mora past i koji keksic da.pokrenes ako ne zelis četiri kilašicu do termina 😂😂😂😂😂 Preslatko mi je kako kažeš "Kate", baš od naroda. Odavno nisan čula to ime a kamoli kod današnjih djevojčica i beba. 💕🌸💕
🤗🤗
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Trudnice moje da vas nešto pitam jer me malo buni to. Doktorica je rekla da od 28 tt pratim pokrete malo bebe, e sad neki na internetu pišu 10 u 24 h, neki 10 u satu. Ja nema šanse da svaki sat i zbrojim deset jer ona meni nikad nije bila svaki sat aktivna. Neki dan sam ju osjetila samo ujutro i navečer, jucer npr. ju osjetim tijekom cijelog dana tu i tamo kucne, navečer i ujutro mogu izbrojit tih 10. Općenito je nekako mirna beba, rijetki su dani bili da baš radi salto u trbuhu (i to je bilo ja msm kad se jednom ono okrenula) Svaki put su protoci dobri i sve. Jel bi me to trebalo brinuti ili? Čitam često da žene čak boli od udaraca jakih i čestih, meni je daleko od toga. Nisam se do sad zamarala s tim, a sad mi je nekako unijelo to nemir, nebi ju baš htjela uznemiravat i budit 5 puta na dan jer je mene strah 🙈 pa neznam koja bi granica onda bila da nešto nije u redu? Hvalaaa 😁
Ma ja ti uopce to nisam pratila.. osjecala sam i osjecam bebu kroz cijeli dan, ali isto mi nema smisla svaki sat pratit pokrete kad su razlicito aktivni u razlicito vrijeme... I ja bi reagirala da ju bas cijeli dan ne osjecam, to bi mi bilo zabrinjavajuce. Ti ocito imas mirniju bebu i to je to.. Prati da ju osjetis kroz dan ❤
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Evo, kratki dojam! Dr G je jako ugodan, profesionalan i otvoren! saslušao ne mene, upisao sve sto sam kazala, pogledao nalaze! Uglavnom, po njemu, ja imam nizi AMH 8,46 pmol je i kaze to nije ocekivano za zenu od 38god i on nebi cekao ( isto jecrekso i Vrcic ) ne razumije zasto su u Cito rekli da idemo sa blagom stimulacijom i tako 3x( po njemu je to gubljenje vremena, sto se i dokazalo jer sam u Petrovoj dobila 10 oocita kaze) za Petrovu nije mogao vjetovati da nemam nista pismeno o postupku( rekao je da zovem i pitam - ako ne raditi hormone 2-5dc za novi postupak ) ali njemu stoperica je dana prerano ( 10dc ) Njega je iznenadilo i vise bi paznje posvetio mom muzu jer mu je spermiogram od super dosao no 0 pokretnih u kratko vrijeme! Zeli da on kod njih napravi spermiogram i da ga pogledaju njihovi embriolozi ( ide u cetvrtak )
Ja sam divna, maternica mi je divna, endo mi je 21dc 8,5mm - na desnom jajniku ovulacija + 3 folikula, lijevo isto tri ( endometrion 19mm ) cervikalna sluz obilnija.... uglavnom, i po tom bi on punu stimulaciju.... jako mi se svidio! Za suplamente inositol i vit D po njemu dovoljno, ostalo bacanje para ... za mm zaboravila pitati, reci cu mu da on pita.... kad sve obavim o kontrola pa onda mozda dalje pretrage/ to bi sve dogovorili .... uglavnom, eto- ja sam super!
beta plus ne zelim sad ni ici, tako sam odlucila- jednostavno mislim da ce mi apsolutno slicno reci / svi isto govore- ali eto, ocito mi de nesto putem spetlja...
u cetvrtak Spermiogram i Vrcic pa cu odluciti, ali mislim da cu kod njega dalje ... zvati cu u utorak Petrovu za nalaze hormona i do aspiracije podatke ( nadam se da ce mi ih dati
)
Sortiraj odgovore
Najstariji