Tuma, previše je toga trulo. Ljudi slušaju wanna be znanstvenike poput onog ćelavca uhljebarskog i slicnih, a onima sa.pravim istraživačkim i znanstvenim karijerama se izruguju. Sa 4 razreda srednje skole znaju sve o cjepivima i kako to mijenja genetski kod itd🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️,
prate portale čiji novinari ne znaju iščitavati
prave znanstvene radove i izvlače iz njih ono šta će im donit klikove te bombastičnim naslovima plaše ljude ( zadnji primjer Astra Zeneca), itd. Ljuta sam na takve ljude, nitko da ne shvati da bez cjepiva nema "starog normalnog", žao mi je al nema.
I svatko ima pravo na necijepljenje, al onda se brate ne žali šta ti posao pati, ne žali se kad ti netko drag umre a ti ne smiješ na sprovod, kad ti stari mater ili otac boluju a ti ne mozes do njih. Trebamo shvatit da je opće dobro trenutno ispred naših prava, jer istim svojim pravima uništavamo tuđe živote.
Ah, ljuta sam. Malo mi se skupilo, glupo je, al npr moji me uopce nisu trudnu vidjeli, a moje dite će vidit tek na lito. A sve jer se ljudima pije kava na štekatima i slicne stvari.
Mogla bi o ovome danima al neću više.
-
Ko mene se nista ne pokreće osim šta doslovno molim dite da spakuje šta ima.i da se kupi ća😂 Al sumnjam, ovo je Dalmatinac, a s obzirom ko su mu mater i ćaća i da smo mi na svoje vjenčanje zadnji došli, sumnjam da će prije termina. 😂
-
Ruska, mislim da mora past i koji keksic da.pokrenes ako ne zelis četiri kilašicu do termina 😂😂😂😂😂 Preslatko mi je kako kažeš "Kate", baš od naroda. Odavno nisan čula to ime a kamoli kod današnjih djevojčica i beba. 💕🌸💕
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Miss a gle, tebe očito sve rasteze i puno intenzivnije podnosis trudnoću. Vjerujem da je sve to oke i normalno s obzirom da imaš cijelu trudnoću bolove. Rekla bih ti da legnes i odmaras, al vjerujem da ionako samo to i radiš... Jesi popila normabel? Pij puno tekućine, lijevi bok i nemaš šta više.... Meni su se jučer vratile kontrakcije, sinoć sam ih imala i sad ih opet osjećam, ako se nastave tijekom dana, uzet ću i ja normabel....
MTB ma da, to su tužne priče koje imaju neku psihicku pozadinu i tko zna kakvu priču i traumu iza sebe....
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Miss, ja ti stvarno ne bi znala, mene ništa nije bolilo, al koliko znam, to je normalno, ipak je sad beba veća, a maternica se prilagođava tome. Čuvaj se ❤️
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Tuma ne sire se na trbuh i noge samo donji dio stomaka gdje standarno vec mjesecima osjecam pritisak i zatezanje, pritisak pri mokrenju, leđa kao menstrualna bol.. zadnjih par dana mi je bas tesko,ali ne cini mi se stanje za hitnu, ili sam ja vec stvarno otupila na to..ne znam…tjesi me to sta bebicu stalno osjecam kako lupa.. stvarno se nadam da ce ovo brzo prestat..preumorna sam..
Nirvana ne mogu bas nesto dugo setat, 2ipo mjeseca sam u krevetu, zakrzljala sam i brzo se umaram..lezim na boku, s jastukom koji gurnem pod leda kao potporu,tako mi najvise pase,kad sjedim stalno me nesto bocka..bas se tesko namjestim..
Do kad su tebi trajali bolovi? Ne znam vise jeli to ta bol kruznih ligamenata .,rado bi da neko udje u moju kozu na par minuta pa da mi kaze…
Prestanu pa se povremeno jave.. ako ti se čine neuobičajeni, javi se ti doktoru.. jer kako kažeš, nismo u tvojoj koži pa najbolje njima sve opisati da si sigurna :) ja ti i nisam mjerodavna za bolove jer imam neku autoimunu bolest koja izaziva dosta bolova na različitim mjestima pa sam već i navikla, ali ako se ti osjećaš nelagodno ili zabrinuto, samo provjeri.
ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
1. IVF 10/20 Petrova
2. Ana rođena 7/21
3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
Beta 24.5. 🚫
9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen
Tuma, previše je toga trulo. Ljudi slušaju wanna be znanstvenike poput onog ćelavca uhljebarskog i slicnih, a onima sa.pravim istraživačkim i znanstvenim karijerama se izruguju. Sa 4 razreda srednje skole znaju sve o cjepivima i kako to mijenja genetski kod itd🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️,
prate portale čiji novinari ne znaju iščitavati
prave znanstvene radove i izvlače iz njih ono šta će im donit klikove te bombastičnim naslovima plaše ljude ( zadnji primjer Astra Zeneca), itd. Ljuta sam na takve ljude, nitko da ne shvati da bez cjepiva nema "starog normalnog", žao mi je al nema.
I svatko ima pravo na necijepljenje, al onda se brate ne žali šta ti posao pati, ne žali se kad ti netko drag umre a ti ne smiješ na sprovod, kad ti stari mater ili otac boluju a ti ne mozes do njih. Trebamo shvatit da je opće dobro trenutno ispred naših prava, jer istim svojim pravima uništavamo tuđe živote.
Ah, ljuta sam. Malo mi se skupilo, glupo je, al npr moji me uopce nisu trudnu vidjeli, a moje dite će vidit tek na lito. A sve jer se ljudima pije kava na štekatima i slicne stvari.
Mogla bi o ovome danima al neću više.
-
Ko mene se nista ne pokreće osim šta doslovno molim dite da spakuje šta ima.i da se kupi ća😂 Al sumnjam, ovo je Dalmatinac, a s obzirom ko su mu mater i ćaća i da smo mi na svoje vjenčanje zadnji došli, sumnjam da će prije termina. 😂
-
Ruska, mislim da mora past i koji keksic da.pokrenes ako ne zelis četiri kilašicu do termina 😂😂😂😂😂 Preslatko mi je kako kažeš "Kate", baš od naroda. Odavno nisan čula to ime a kamoli kod današnjih djevojčica i beba. 💕🌸💕
Ma sve mi je jasno, slažem se od riječi do riječi. Svi su najpametniji i znaju najbolje. Takav nam je mentalitet, nema tu pomoći. Ali da je vlada dosljedan kao npr u Danskoj, vjerujem da bi se i narod drugacije ponašao. Joj to je baš uzas, kad te najbliži nisu imali priliku vidjeti trudnu uopce.... Moji iz Danske uspjeli doći taman kad sam radila testove i betu i sad za Božić, a dolaze opet tjedan dana prije mog termina, baš mi to puno znači da i njih vidim, vjerujem da ti je žao i teško. Glupa je cijela ova situacija, koštala je ljude na mnogim poljima....
Hahhaha ne da se Dalmatinac još iz udobnog trbuha, kao da zna šta ga čeka kad izađe 😂
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Miss ti nikako da dodjes do blaženog stanja.. baš mi žao. Koliko sam se prepala jučer kad sam vidila ono krvi a ne mogu ni zamisliti kako je tebi bilo više puta s čistom krvi i još i bolovima.. mislim sve je to da bi dobila nešto najljepše i izdržati ćemo mi sve ali da je moglo lakše pa i moglo je 😅
Meni nekako čudno, ja više osjetim kao jajnike.. ne znam jel to normalno? A trbuh me boli čudno, više kao želudac.. znam da mi je Magnolia rekla da to može biti od duphastonea 🤷 vidjeti ćemo kad prestane...
Ali u svakom slučaju mislim da se premalo priča o svim tim bolovima u trudnoći jer evo ja nikad ne znam šta je od toga normalno, šta svi osjecaju, koji bolovi bi me trebali preplašiti, jesam mimoza ako se žalim, ništa ne znam 😂😅
A onak, da žene pričaju češće o tome znala bi šta je normalno i bila puno opuštenija. Ali sve moraju biti super žene uz obaveznu napomenu: moj muž nije ni znao da sam trudna, ja sam sve sama mogla, ništa me nije bolilo, nisam imala mučnine i izbacila sam bebu van u 15 min, kakva epiduralna 🙄🙄🙄🙄
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
Missti nikako da dodjes do blaženog stanja.. baš mi žao. Koliko sam se prepala jučer kad sam vidila ono krvi a ne mogu ni zamisliti kako je tebi bilo više puta s čistom krvi i još i bolovima.. mislim sve je to da bi dobila nešto najljepše i izdržati ćemo mi sve ali da je moglo lakše pa i moglo je 😅
Meni nekako čudno, ja više osjetim kao jajnike.. ne znam jel to normalno? A trbuh me boli čudno, više kao želudac.. znam da mi je Magnoliarekla da to može biti od duphastonea 🤷 vidjeti ćemo kad prestane…
Ali u svakom slučaju mislim da se premalo priča o svim tim bolovima u trudnoći jer evo ja nikad ne znam šta je od toga normalno, šta svi osjecaju, koji bolovi bi me trebali preplašiti, jesam mimoza ako se žalim, ništa ne znam 😂😅
A onak, da žene pričaju češće o tome znala bi šta je normalno i bila puno opuštenija. Ali sve moraju biti super žene uz obaveznu napomenu: moj muž nije ni znao da sam trudna, ja sam sve sama mogla, ništa me nije bolilo, nisam imala mučnine i izbacila sam bebu van u 15 min, kakva epiduralna 🙄🙄🙄🙄
Mene bi možda od utrogestana bolio zeludac, ali bas bol u želucu, visoko, tocno ispod rebara. Bas standardna želučana bol.
Sto se tice covida i cjepiva i mjera, ja iskreno ne znam ni sama sto misliti, imam dvije kolegice, oko 50ak godina, obje su se primile astra z. nekad iza nove godine i evo bas prije par dana javljaju da obje imaju covid i to ne bas blage simptome. I susjeda preko puta, radi kao medicinska sestra, cijepila se isto prije nekih mjesec dana i eno je u izolaciji, pozitivna. Nisam antivakser ali stvarno ima previse kontradiktornih stvari, da mi to nije okolini, da sam procitala, ne bi ni vjerovala, ali ovako......
Nirvana,Tuma,Manemoj ma nista mi vise niie cudno,kao stalno stalno me boli samo se izmjenjuju mjesta boli .malo donji dio stomaka ( ligamenti) malo leđa, malo probadanja bla bla bla dosadna sam sama sebi vise,mogu mislit kako sam vama..kad bi vam svaki dan opisivala u detalje izbacili bi me iz grupe..u utorak mi je pregled pa cemo vidjeti sta ce dr rec,ja se sve nesto nadam svaki dan da ce to prestati pa nista..da mi se samo odmorit par tjedana spasila bi se..samo da malo uzivam u tom "blazenom stanju"
P.s. ta bol u jajnicima kako kazes sam i ja imala u pocetku i zapravo mislila da su to jajnici ali nisu bili, tu su ti i ti ligameniti koji mene i dan danas bole... U tvojim tjednima sam to bas osjecala i prilikom dizanja veeeliki pritisak...
A odmaram stalno, jedino di odem je kod mame ili sestre di znam da cu opet lec..al eto bar neki izlazak.
Normabele vise ni ne pijem jer mi ni pomazu vise pa se nema smisla kljukat.. isto mi je i s njima,umrtve me al i dalje osjecam bol..ni onaj roidakal nista nije pomogao...valjea je to talva trudnoca,tesko sve to nosim i jednostavno treba izdrzat...💪
👸34🤴38
06 i 07/20 AIH - neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏
Prije svega želim pozdraviti sve divne žene koje su uključene u ovaj forum! 😊
Pročitala sam sve informacije na početku i iznimno se zahvaljujem na odvojenom vremenu za objašnjavanje nekih stvari, puno pomogne kada se pročita tako nešto.
Ja sam nova ovdje, pa ću se malo raspisati, a nadam se da će se pronaći netko tko će mi dati odgovore na moja pitanja.
2016.godine, tada dečko, sada suprug, razbolio se od Hodgkin limfoma (rak limfnog sustava) te su nam odmah preporučili krioprezervaciju u Petrovoj što smo i napravili. 2019. krenuli smo s pokušavanjem ostvarivanja trudnoće, ali smo shvatili da se ništa ne događa godinu i pola, pa smo se odlučili javiti u Petrovu. Suprug ima 27, a ja 26 godina.
Obavili smo spermiogram koji je pokazao kriptozoospermiju (5 pokretnih i 5 nepokretnih) te smo se naručili na konzultacije i dobili termin kod doktorice Pavičić Baldani 25.veljače.
Do konzultacija smo jedan dio pretraga obavili (hormonski status, brisevi), a još jedan dio je preostao. Još trebamo obaviti UZV kod njih u bolnici na 10.dan ciklusa i dobili smo novi termin za konzultacije 31. svibnja, a u međuvremenu moram još jednom kod endokrinologa zbog povišenog TSH kojeg sam od prve kontrole sa 6,188 spustila na 1,38. Idući mjesec ponavljam opet hormonski status skroz ispočetka.
Zanima me ima li tko iskustva s navedenom doktoricom?
Koliko dugo ste čekale do svog prvog postupka?
Unaprijed hvala svima na odgovorima, često čitam ove forume kako bi se što bolje informirala, a i vidim da jedna drugoj pružate oooogromnu podršku što me iznimno veseli! ❤️
🙋♀️28 hipotireoza/hashimoto
💁♂️28 Hodgkin limfom/oligoastenozoospermija
🌈1. IVF 9/21🌈Gonal 225, Cetrotide, Ovitrelle-11 folikula/4 oocita/nema 🐧, ET trodnevnog embrija 30.9., beta 0,5 ❌
🌞2. IVF/2022. 🌞 Menopur 225, Cetrotide, Ovitrelle-3 oocita, 2 blastice, 1 vraćena i 1 🐧; beta 1888 (13), 4073 (15), 7+4 💗
Pozdrav svima ,proslo je 9mj od kad sam bila na forumu . Povremeno procitam koju stranicu jer tad znam da nisam sama. Veseli me svaka visoka beta i rastuze negativne.
Uglavnom krenula sam u obradu za ponovni transfer kad u brisevima imam ureaplazmu ,šok . Ja i muz se gledamo izbezumljeni jer do sad sve uredu.Dobili samo Doksiciklin. Kako ste vi cure koje ste ju imale ,riješavale taj problem?
Dg: pcos, in.rezistencija, subserozni miom. ,1.inseminacija ,beta nula 2.ivf transfer trodnevnih , beta 34 ☹
7mj 2020 FET dva trodnevna embrija - spontani u 7tj trudnoce
Imamo jos 4 zmrzlića
Sortiraj odgovore
Najstariji