Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • *.Women_name.*
    02. Travanj 2021. 19:47

BAJOMA

*.Women_name.*

Trudnice moje da vas nešto pitam jer me malo buni to. Doktorica je rekla da od 28 tt pratim pokrete malo bebe, e sad neki na internetu pišu 10 u 24 h, neki 10 u satu. Ja nema šanse da svaki sat i zbrojim deset jer ona meni nikad nije bila svaki sat aktivna. Neki dan sam ju osjetila samo ujutro i navečer, jucer npr. ju osjetim tijekom cijelog dana tu i tamo kucne, navečer i ujutro mogu izbrojit tih 10. Općenito je nekako mirna beba, rijetki su dani bili da baš radi salto u trbuhu (i to je bilo ja msm kad se jednom ono okrenula) Svaki put su protoci dobri i sve. Jel bi me to trebalo brinuti ili? Čitam često da žene čak boli od udaraca jakih i čestih, meni je daleko od toga. Nisam se do sad zamarala s tim, a sad mi je nekako unijelo to nemir, nebi ju baš htjela uznemiravat i budit 5 puta na dan jer je mene strah 🙈 pa neznam koja bi granica onda bila da nešto nije u redu? Hvalaaa 😁

Nikad mi nije dr rekao da pratim pokrete. Ako bi pomislila da je slabo osjetim malo bi lupkala po trbuhu ili ga prodrmala i javilo bi mi se dite🥰

Ma mene je pitala kak ju osjećam, onda sam joj rekla da ju ne osjetim kroz cijeli dan nego kako kad. I mogu rec da sam je možda malo više osjećala kad je dubila na glavi, i sad i prije kad je zadkom osjetim ju više dole kod mjehura. Pa je onda otvorila tu temu, pregledala me detaljno srceko, pratila pokrete i proroke i rekla da je sve u redu. Da kod fetalne patnje inače ima manjka vode ili su protoci slabiji blabla. Ali da pratim. Nadam se da će bit sve dobro 🥰🥰 i ja sam ju neki dan lupkala 😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    02. Travanj 2021. 19:49

Ruska1986

*.Women_name.*

Trudnice moje da vas nešto pitam jer me malo buni to. Doktorica je rekla da od 28 tt pratim pokrete malo bebe, e sad neki na internetu pišu 10 u 24 h, neki 10 u satu. Ja nema šanse da svaki sat i zbrojim deset jer ona meni nikad nije bila svaki sat aktivna. Neki dan sam ju osjetila samo ujutro i navečer, jucer npr. ju osjetim tijekom cijelog dana tu i tamo kucne, navečer i ujutro mogu izbrojit tih 10. Općenito je nekako mirna beba, rijetki su dani bili da baš radi salto u trbuhu (i to je bilo ja msm kad se jednom ono okrenula) Svaki put su protoci dobri i sve. Jel bi me to trebalo brinuti ili? Čitam često da žene čak boli od udaraca jakih i čestih, meni je daleko od toga. Nisam se do sad zamarala s tim, a sad mi je nekako unijelo to nemir, nebi ju baš htjela uznemiravat i budit 5 puta na dan jer je mene strah 🙈 pa neznam koja bi granica onda bila da nešto nije u redu? Hvalaaa 😁

Ma ja ti uopce to nisam pratila.. osjecala sam i osjecam bebu kroz cijeli dan, ali isto mi nema smisla svaki sat pratit pokrete kad su razlicito aktivni u razlicito vrijeme… I ja bi reagirala da ju bas cijeli dan ne osjecam, to bi mi bilo zabrinjavajuce. Ti ocito imas mirniju bebu i to je to.. Prati da ju osjetis kroz dan ❤

Budem da, da ju baš ne osjetim cijeli dan naravno da bi otišla negdje. Ali kad bi gledala tih sat ili 2 mogla bi bit na hitnoj svaki dan, do sad je sve bilo ok 🤷‍♀️ hvalaa 😘

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

vuky
    02. Travanj 2021. 19:49

nastavak:
    Zaboravila sam pitati dal mogu kontrolu/razgovor kad mu posaljem nalaze telefonski ( da ne dolazim za to gore-zna tko? )
    uglavnom, nebi da se zaletim jer mi pase sto nije mene kritizirao i sto je jako obazriv i nježan ...ali vec me 70% dobio...
    Idem sad citati sto vi kazete tu :)

Tuma
    02. Travanj 2021. 20:01

Women_name ma sve je to oke. Neke su aktivnije, neke manje aktivne, a i same bebe imaju razlike koliko su aktivne koji dan. Valjda kao i svi mi. Bitno je samo da se previše ne razlikuje tipa ako su svaki dan bile jako aktivne pa onda se drastično smanji aktivnost.
    Ugl, Women_name i Ruska1986 ne znam jel još koja imala bakterije u urinu, jeste vidjele možda moje nalaze urina par stranica prije, mislite li da bi to mogla biti neka bakterija? Stavit ću cijeli nalaz u idućem postu pa ako kaj kuzite mi recite 🥰

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• *.Women_name.*
    02. Travanj 2021. 20:05

Tuma

Women_name ma sve je to oke. Neke su aktivnije, neke manje aktivne, a i same bebe imaju razlike koliko su aktivne koji dan. Valjda kao i svi mi. Bitno je samo da se previše ne razlikuje tipa ako su svaki dan bile jako aktivne pa onda se drastično smanji aktivnost.
    Ugl, Women_name i Ruska1986 ne znam jel još koja imala bakterije u urinu, jeste vidjele možda moje nalaze urina par stranica prije, mislite li da bi to mogla biti neka bakterija? Stavit ću cijeli nalaz u idućem postu pa ako kaj kuzite mi recite 🥰

Hvala ti 🥰 Meni kad je bila bakterija je bilo 15 do 20 leukocita to se sjećam. Ali ja sam imala i simptome baš kad sad gledam. Išla sam piskir doslovno svake minute, je da često piskis Al ne baš tako. Nije me peklo, ali sam imala baš dosta jake menstrualne bolove. Mislim da od početka do sad nisam imala tak. Čim sam popila par dana antibiotik prestali su. To je onda kad sam pisala da imam mens grčeve i neznam jel bi išla na hitnu, pa su mi na kraju u Petrovoj otkrili taj enterokok. 

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Tuma
    02. Travanj 2021. 20:06

Ruska1986, Women_name ili tko god se kuzi u pretrage urina i sedimentaciju u trudnoći https://ibb.co/GQ2s8Wj
    Vuky odlično, drago mi je da ti je dr sjeo. 🥰

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Nirvana2024
    02. Travanj 2021. 20:09

*.Women_name.*

BAJOMA

*.Women_name.*

Nikad mi nije dr rekao da pratim pokrete. Ako bi pomislila da je slabo osjetim malo bi lupkala po trbuhu ili ga prodrmala i javilo bi mi se dite🥰

Ma mene je pitala kak ju osjećam, onda sam joj rekla da ju ne osjetim kroz cijeli dan nego kako kad. I mogu rec da sam je možda malo više osjećala kad je dubila na glavi, i sad i prije kad je zadkom osjetim ju više dole kod mjehura. Pa je onda otvorila tu temu, pregledala me detaljno srceko, pratila pokrete i proroke i rekla da je sve u redu. Da kod fetalne patnje inače ima manjka vode ili su protoci slabiji blabla. Ali da pratim. Nadam se da će bit sve dobro 🥰🥰 i ja sam ju neki dan lupkala 😂

Daaa, sad si me podsjetila da je i meni rekao da je trenutno na zadak pa bit će da je zato sad tak 🙃

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

Nirvana2024
    02. Travanj 2021. 20:12

vuky

Evo, kratki dojam! Dr G je jako ugodan, profesionalan i otvoren! saslušao ne mene, upisao sve sto sam kazala, pogledao nalaze! Uglavnom, po njemu, ja imam nizi AMH 8,46 pmol je i kaze to nije ocekivano za zenu od 38god i on nebi cekao ( isto jecrekso i Vrcic ) ne razumije zasto su u Cito rekli da idemo sa blagom stimulacijom i tako 3x( po njemu je to gubljenje vremena, sto se i dokazalo jer sam u Petrovoj dobila 10 oocita kaze) za Petrovu nije mogao vjetovati da nemam nista pismeno o postupku( rekao je da zovem i pitam - ako ne raditi hormone 2-5dc za novi postupak ) ali njemu stoperica je dana prerano ( 10dc ) Njega je iznenadilo i vise bi paznje posvetio mom muzu jer mu je spermiogram od super dosao no 0 pokretnih u kratko vrijeme! Zeli da on kod njih napravi spermiogram i da ga pogledaju njihovi embriolozi ( ide u cetvrtak )
    Ja sam divna, maternica mi je divna, endo mi je 21dc 8,5mm - na desnom jajniku ovulacija + 3 folikula, lijevo isto tri ( endometrion 19mm ) cervikalna sluz obilnija…. uglavnom, i po tom bi on punu stimulaciju…. jako mi se svidio! Za suplamente inositol i vit D po njemu dovoljno, ostalo bacanje para … za mm zaboravila pitati, reci cu mu da on pita…. kad sve obavim o kontrola pa onda mozda dalje pretrage/ to bi sve dogovorili …. uglavnom, eto- ja sam super!
    beta plus ne zelim sad ni ici, tako sam odlucila- jednostavno mislim da ce mi apsolutno slicno reci / svi isto govore- ali eto, ocito mi de nesto putem spetlja…
    u cetvrtak Spermiogram i Vrcic pa cu odluciti, ali mislim da cu kod njega dalje … zvati cu u utorak Petrovu za nalaze hormona i do aspiracije podatke ( nadam se da ce mi ih dati
    )

Super za dojmove, sretno kako god odlučiš. 🤗
    Samo za ohrabrenje, moj AMH ti je 8.4 😀

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

• *.Women_name.*
    02. Travanj 2021. 20:17

Tuma što se tiče urina nije to strašno, ali ja bi ipak urinokulturu napravila. Imaš privatne labose sigurno sutra rade ujutro, pa da ti nalaz bude do pon s obzirom da ako nkj raste 48 sati mora bit nasadeno. Ili pricekaj do utorka. Nije to strašno, pij malo više brusnice ovih dana. E sad za sedimentaciju, je da je malo veća da, Crp nisi vadila? Mogu ti poslikat svoje nalaze kad sam imala uroinfekt 

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Anči 💕
    02. Travanj 2021. 20:20

Evo cure samo da vas sve pozdravim..mislim na vas al nas ubijaju na poslu 😏 jos sutra izdrzat i onda "čak" dva dana slobodno 🥳 
    Dosla sam vas samo pozdravit i provjerit jel se javila Sunny ako se dobro sjecam oni su danas imali TESE..ili je to sljedeci petak 🤔 
    Mi imamo jos tjedan dana do nalaza kariograma 🤯

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.