Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • *.Women_name.*
    02. Travanj 2021. 18:08

Trudnice moje da vas nešto pitam jer me malo buni to. Doktorica je rekla da od 28 tt pratim pokrete malo bebe, e sad neki na internetu pišu 10 u 24 h, neki 10 u satu. Ja nema šanse da svaki sat i zbrojim deset jer ona meni nikad nije bila svaki sat aktivna. Neki dan sam ju osjetila samo ujutro i navečer, jucer npr. ju osjetim tijekom cijelog dana tu i tamo kucne, navečer i ujutro mogu izbrojit tih 10. Općenito je nekako mirna beba, rijetki su dani bili da baš radi salto u trbuhu (i to je bilo ja msm kad se jednom ono okrenula) Svaki put su protoci dobri i sve. Jel bi me to trebalo brinuti ili? Čitam često da žene čak boli od udaraca jakih i čestih, meni je daleko od toga. Nisam se do sad zamarala s tim, a sad mi je nekako unijelo to nemir, nebi ju baš htjela uznemiravat i budit 5 puta na dan jer je mene strah 🙈 pa neznam koja bi granica onda bila da nešto nije u redu? Hvalaaa 😁

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    02. Travanj 2021. 18:14

Pele također smo riješili ureaplazmu Doksiciklinom jednom turom, dobila sam ju nakon brisa zbog spontanog. Suprug je pio iako mu je nalaz bio sterilan.
    Ruska bebulinka velikaaa 😍😍😍 tako ni meni neće pokazat bebicu tamo, rijetko kad 😟 iako su slike tak loše da neznam kj se vidi tamo uopće 🙈 nisu te gledali jesi otvorena? Čekamo ctg da vidimo jel s ekj sprema 😁
    Tuma kužim što hoćeš rec, stvarno nije u redu. Ja sam za ako se zatvara onda zatvorite sve, jer neke stvari nemaju logike. Iako s druge strane kužim i rizik da se netko na odjelu zarazi, ionako ti testovi ne moraju bit točni. Ja sam u srijedu kad sam imala covid bila negativna, a u petak na brzom testu pozitivna. Nekako sam se već pomirila s tim da idem sama, ako ne budem bit ću ugodno iznenađena. Ali da puno stvari ne valja, ne valja da. Mislim da je najbitnije da se oni dobro štite, jer moje cure s odjela nijedna se nije zarazila od pacijenta, Al baš nijedna u ovoliko mjeseci. Jer tko kaže da je netko negativan ako je test negativan? Uostalom u TA idemo bez negativnog testa jedna na drugoj, a ti isti doktori kasnije u radaonu 😊🤦🏻‍♀️

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ina85
    02. Travanj 2021. 18:15

Otkazana histeroskopija. Nemaju anesteziologa u ivf rijeka zbog covid situacije. Imam osjecaj da sam izgubila ovaj mj za bezveze . 😭 bas je nase zdravstvo u banani. A ic privatno u medico  opet mi kasno vec sam zvala ne primaju nista prije petka . 

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

• mala39
    02. Travanj 2021. 18:17

Da ja sam pitala jer su mi to otkrili nakon histeroskopije. U zadnjem 3 pokušaju IVF kod Škvorca gdje su mi vraćene 2 blastice sam pila decortin (na slijepo) no beta bila 0 dakle, šanse za trudnoću su fakat male... katastofa iako mi vitamin d bio 24, pa je možda i to uzrok, no ovaj nalaz je stvano loš, a najgore je da nema dokazane terapije da se to da popravii i neke šanse da uspije, baš sam googlala i strane članke no nigdje nema nikakvih dokaza da išta od tog djeluje... fakat optimistično

ja-39 bez jajovoda
    on-35 normo, uz učestale bakterijske infekcije

1.ivf,Škvorc-2 trodnevna-beta 0
    2.ivf,Škvorc-2 trodnevna-beta 2x rasla i onda biokemijska
    3.ICSI,Škvorc-2 blastice odlične-beta 0

• Tiinaa
    02. Travanj 2021. 18:18

Cure ja danas cijeli dan sto god pojedem i povratim... osjecam ajme mucninu...

Ja 32g, muz 31g
    Kod mene sve u redu, kod muza asthenoteratozaspermija
    23.10.20 prvi IVF/ICSI nazalost missed Ab...
    17.3.2021 FET transfer ... biokemijska
    FET 23.4.2021 🤩
    Uzv 》26.05.2021 imamo ❤
    Sljedeci uzv》 13.12.2021

🍁Ketrin2604🍁
    02. Travanj 2021. 18:19

Ana26

Ketrin dobro nam došla i kako naša MTB kaže, još prije otišla trudna.
    MM je također prebolio limfom. Mi smo na VV pa nemam iskustva s navedenom doktoricom.
    Kakav je tvom mužu spermiogram koji ste zamrznuli?

Lioraliorabeta je vrh. Šta misliš jesu duplići?

Hvala ti! 😊
    Spermiogram tada bio uredan, sve dobro, nešto kao mrvicu sporiji plivači, ali su rekli da je to tolko malo odstupanje da je i neznatno. 

Kemoterapije i kortikosteroidi su nažalost napravili svoje nakon 6.ciklusa, ali važno da je s njim sve u redu sad! 🙏

Pohranili smo 5 uzoraka. 

🙋‍♀️28 hipotireoza/hashimoto
    💁‍♂️28 Hodgkin limfom/oligoastenozoospermija
    🌈1. IVF 9/21🌈Gonal 225, Cetrotide, Ovitrelle-11 folikula/4 oocita/nema 🐧, ET trodnevnog embrija 30.9., beta 0,5 ❌
    🌞2. IVF/2022. 🌞 Menopur 225, Cetrotide, Ovitrelle-3 oocita, 2 blastice, 1 vraćena i 1 🐧; beta 1888 (13), 4073 (15), 7+4 💗

• *.Women_name.*
    02. Travanj 2021. 18:28

Sara Slažem se s ovim u potpunosti, nažalost imam dosta ljudi oko sebe koje je covid uvelike unazadio ili nekih ljudi više nema. Ljudi koji su bili vitalni i bez obzira na dob mogli živjeti još. I znaš šta? Najgore mi je što su otišli ljudi koji su se čuvali i bojali. Nije fer eto. Ja    sam zezale     bi     me moje kolegice na vrijeme "pobjegla", da nisam ostala trudna bila bi dio covida i stvarno iz prve ruke znam kako funkcionira. Samo bi pokupila ove s prosvjeda i fešta kad se ne boje da dođu volontirat na odjele i još hrpa stvari. Npr imam frenda koji sad priprema feštu jer mu žena treba rodit. A ja sam ponosna na mog muža jer kaže da ako bude ovakva situacija kad rodim feštat će u krugu najduže obitelji, jer ipak mama iscrpljena od poroda i beba dolaze doma.  A i nezelim više nikad proc pogotovo trudna to da u jednoj sobi kurim, puls mi skače do 150, neznam ništa o bolesti (kao ni drugi) i strah me kako će to sve proc. Psihički me u bilo tih 10 dana. Da, mogla bi pisat do sutra 🙈😂
    Liora wohooo kakva beta 😍😍😍😍
    Miss neznam šta da ti kažem, nadam se da će ti kroz par tjedana proći, jer sam i ja još uvijek u tim tjednima imala bolove. Npr danas sam se malo više setala i isto me bolilo, ali nakon odmaranja je prestalo. Mislim da i kad se budeš vraćala u normalu radi to postepeno jer tijelo nije nauceno, mjesecima leži i onda odjednom hodanje i opterećenje bebe koja je sve veća. Bar se ja tako osjećam. Od ❤️ ti  želim da kroz par tjedana udes u te tjedne kad ćeš sve manje bolova imati. 😘 Žao mi je što ti Roidakali i Normabeli ne pomažu. Ja se stvarno osjećam bolje od tad

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    02. Travanj 2021. 18:43

manemoj

Missti nikako da dodjes do blaženog stanja.. baš mi žao. Koliko sam se prepala jučer kad sam vidila ono krvi a ne mogu ni zamisliti kako je tebi bilo više puta s čistom krvi i još i bolovima.. mislim sve je to da bi dobila nešto najljepše i izdržati ćemo mi sve ali da je moglo lakše pa i moglo je 😅
    Meni nekako čudno, ja više osjetim kao jajnike.. ne znam jel to normalno? A trbuh me boli čudno, više kao želudac.. znam da mi je Magnoliarekla da to može biti od duphastonea 🤷 vidjeti ćemo kad prestane…
    Ali u svakom slučaju mislim da se premalo priča o svim tim bolovima u trudnoći jer evo ja nikad ne znam šta je od toga normalno, šta svi osjecaju, koji bolovi bi me trebali preplašiti, jesam mimoza ako se žalim, ništa ne znam 😂😅
    A onak, da žene pričaju češće o tome znala bi šta je normalno i bila puno opuštenija. Ali sve moraju biti super žene uz obaveznu napomenu: moj muž nije ni znao da sam trudna, ja sam sve sama mogla, ništa me nije bolilo, nisam imala mučnine i izbacila sam bebu van u 15 min, kakva epiduralna 🙄🙄🙄🙄

Hahahaha to je sve pohvalno i daj Bože da moja sljedeća trudnoća bude takva. Ali ja sam daleko od toga, mene je veći dio trudnoće bolilo, mimoza sam i cmizdrila sam i panicari la oko svega. Nisam baš neka hrabra žena. Moj muž je u mojoj trudnoći postao kućanica, sprema i kuha. Svaka mu čast na tome. Moj otac sam kaže da bi rijetko koji tako. Nisam digla ništa teže od kg, i saginjala sam se minimalno puta. Ali ne zato što sam lijena, jer sam inače ona koja ide radit u 5 ujutro a sprema suđe od gostiju u 2h jer nemogu ostavit nered. Nego iz straha i od bolova. Eto najiskrenija, i nije me sram. A ako Bog da, za par mjeseci rodit ću curicu, i znam da će mi porođajni bolovi bit užas, jer sam takva i hoću epiduralnu 😂

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Tuma
    02. Travanj 2021. 18:53

Women_name ma to za pokrete ni meni nije jasno. Ni ja svoju na osjetim svaki sat i ne mogu tako mjeriti. Isto je najaktivnija navečer i ujutro, osjetim ju kad pojedem i tako, ali da ja sad npr svaki dan idem od 14 do 15 h mjeriti njene pokrete, moglo bi se desiti da u tom periodu ne osjetim nijedan i onda sa sebi paniku stvaram. I često kad dođem na uzv kaže da je nemirna i da se rita a ja to ni ne osjetim. Očito ne osjetimo svi sve pokrete... Čitala sam da je bitno da nema nekih većih odstupanja po danu. Tipa ako ju osjetis svaki dan ujutro i navečer da se ne bi desilo da ju jedan dan nvcr ne osjetis uopće.... Znači svaka beba ima neki svoj ritam kretanja i nekad su aktivnije, nekad manje ali bitno je pratiti uzorak, ne sad u svakom satu 10 pokreta jer ni ja kod svoje to tako ne osjetim.... Moja prijateljica je rekla da je svog dečkića osjećala od 22.tt do poroda svaki dan, svaki sat, svake minute, al ona je imala skroz mali trbuh pa možda i zato. Ne znam, mislim da nema razloga za brigu. I da, mislim da i prehrana ima veze s time. Jer ti unosis jako malo šećera i beba je mirnija. Ja kad sam se držala dijete je bila puno mirnija nego kad sam prestala sad. 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Nirvana2024
    02. Travanj 2021. 18:54

Women_name, super pitanje, meni je baš to danas prošlo kroz glavu, ovih dana sam bila puno na poslu, mirovala tek navečer i čini mi se da sam bebu jako malo osjetila..

Bila sam inače na UZV privatno, doktor je rekao da je posteljica debela i sprijeda, sve amortizira, a fakat to osjetim, odnosno ne osjetim bebu intenzivno jer imam zračni jastuk..
    I isto sam čitala za tih 10 udaraca pa sam si pomislila kak ću ja to izbrojati 🤭

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.