Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    anabelaaaa
    02. Travanj 2021. 12:13

Lucka007

anabelaaaa

MTB -U slučaju te tekućine u jajovodima koja ubija plod,najbolje odstraniti jajovode. ženama koje idu U postupak PMO.
    Mene je isto toga jako strah jer mi je prvi pokušaj a nikad nisam radila prohodnost.
    Jajovodi mogu biti prohodni ali ipak da bude te tečnosti koja curi i koja je jako štetna za plod.
    Sve to zajedno se može ustanoviti pegledom HSG.
    Ta oštećenja jajovoda se smatraju jako rijetkim ali se događaju nakon čestih i jakih upala i priraslica koje se stvaraju godinama a ne liječe se.
    Mi koje smo se dugo 'pazile 'da ne dođe do trudnoće smo izloženije nažalost takvom stanju.
    Poznajem ženu koja je imala jako puno pokušaja i to je bio uzrok neuspjeha ali to su baš kasno ustanovili.

Nazalost ta tekucina se moze 100 posto utvrditi samo i isključivo laparaskopijom, prohodnost jajovoda nema veze s tim..da barem ima nitko sretniji od mene.. Jer ovako ja, sama moram odlucit hocu li pod noz ili ne… Mozda bezveze a mozda ne…
    I da netko je napisao ; upala jajovoda (tj jajovood) se vidi tek na ultrazvuku kad nastane hidrosalpinix..

Ja mislim da ipak moze..Laparaskopijom se mogu vidjeti potupna ostecenja  I priraslice koje we drugacije ne uocavaju .
    Evo nalaz od dr.sa HSG
    https://ibb.co/rHz6c1S

38god.
    Hormoni✔AMH-0,053 ng/ml(Odlican amh kad pogledamo rezultate ispod)❤
    Spermio✔endo operisana 2011g.
    Predlozen ivf,UZ 20.02'21
    I Ivf; 6 j.celija.4 oplodjene..
    2 blastociste 🐧🐧, 2 prestale s razvojem u ranom stadiju blastociste.
    Stimulacija: Menopur,femare,cetrotide,ovitrele.
    28.04 2021 transfer-fet(vracene 2 blastice)
    Beta 10.05. Negativna,2,1
    Nemamo vise smrzlica...😏

Anavi985
    02. Travanj 2021. 12:19

Liora - beta ti je beturina i pol!
    Bajoma- bebica ti je šećerić pravi!!! 😘🤗
    PMak - napravi kako se najbolje osjećaš! Držim ti 🤞!
    MTB - ja ne znam otkud crpiš svu pozitivu i lijepe riječi (bilo ohrabrenja bilo tješenja il neceg treceg)! I kako nas sve uspiješ pratiti 😉!
    Curke koje imaju danas nešto  (jer mi je pamćenje negdje zaštekalo u posljednje vrijeme 🙈) —> 😍🤞🤗🐣🐣🐣!

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

Tuma
    02. Travanj 2021. 12:23

Inače, trudnice koje planiraju roditi u Zagrebu, a nadale su se dopuštenoj pratnji očito ništa u skorije vrijeme. Sv. Duh je opet zabranio pratnju, tako da sad ni jedna bolnica u Zagrebu ne dopušta pratnju. Očito je oke ići u kafiće, restorane, šoping centre, noćni klubovi rade po secret roomovima, svi znaju i ništa ne poduzimaju, ali kad tata treba biti na porodu s mamom, tu se granica mora povući! Jer eto ako je čovjek s kojim spavam zaražen, ja uopće pa nisam. Joj ljuta sam. 😤

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    02. Travanj 2021. 12:26

Lioraliora 😲😯👏👏👏💪❤️

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

manemoj
    02. Travanj 2021. 12:28

Tuma

Inače, trudnice koje planiraju roditi u Zagrebu, a nadale su se dopuštenoj pratnji očito ništa u skorije vrijeme. Sv. Duh je opet zabranio pratnju, tako da sad ni jedna bolnica u Zagrebu ne dopušta pratnju. Očito je oke ići u kafiće, restorane, šoping centre, noćni klubovi rade po secret roomovima, svi znaju i ništa ne poduzimaju, ali kad tata treba biti na porodu s mamom, tu se granica mora povući! Jer eto ako je čovjek s kojim spavam zaražen, ja uopće pa nisam. Joj ljuta sam. 😤

Joj mene to užasno zivciralo cijelo vrijeme. Mislim pa nek se testira, ako je negativan zašto ne može unutra samnom? Za sve se prizna test osim za to.. baš mi je to 🤮

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    02. Travanj 2021. 12:29

Tuma

Ja nedavno nisam smjela na sprovod jako bliske osobe jer eto, ona nije Milan Bandić. 
    Razumijem te i slično sam ogorčena. Ako muž ima neotkrivenu koronu, a ja nemam, onda je sasvim očito zašto ne uspijevamo imati dijete i imamo ozbiljnijih problema od MPO  Ali ne, smije on ući i dati spermu, smijem ja odvojeno ući i širiti noge pred nepoznatim ljudima, ali ne možemo skupa na konzultacije jer onda ćemo napraviti sranja po klinici i svi će pocrkavati ko miševi.
    I vrijedi za sve dalje, sve preglede, pa do poroda. Užasno užasno nefer. 

💔💔💔

manemoj
    02. Travanj 2021. 12:29

Do 11 mjeseca će biti takvo stanje u državi da bi trudnice više neće na porod u rodilište.. zakuhaj fino vode doma, poderi plahte i radjaj.. ali par dana nakon toga bez problema možeš na frizuru i na kavu 🙄🙄🙄

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Godina dana pokušavanja
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️

manemoj
    02. Travanj 2021. 12:33

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Tuma

Ja nedavno nisam smjela na sprovod jako bliske osobe jer eto, ona nije Milan Bandić.
    Razumijem te i slično sam ogorčena. Ako muž ima neotkrivenu koronu, a ja nemam, onda je sasvim očito zašto ne uspijevamo imati dijete i imamo ozbiljnijih problema od MPOAli ne, smije on ući i dati spermu, smijem ja odvojeno ući i širiti noge pred nepoznatim ljudima, ali ne možemo skupa na konzultacije jer onda ćemo napraviti sranja po klinici i svi će pocrkavati ko miševi.
    I vrijedi za sve dalje, sve preglede, pa do poroda. Užasno užasno nefer.

Slažem se.. meni je smiješno da od desetog mjeseca moj muž ide na svaki pregled samnom i sjedi u autu i čeka me i čovjek nije upoznao doktora. Mislim on stvarno želi sudjelovati u svemu a ispada kao da je nebitan, onak doslovno jednu rečenicu nije razmijenio s doktorom koji nam određuje sudbinu. I rekli su meni da ja mogu nazvati muža dok sam na pregledu pa ga staviti na zvučnik ali kako je to isto?  Bezveze...
    Ali poslije možemo na kavu, u kino, kazalište, teretanu.. sve ključne stvari za nas opstanak

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Godina dana pokušavanja
    12/2020 FET beta 0.100
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️

• Pmak
    02. Travanj 2021. 12:33

Hvala, cure, na odgovorima! MTB-ica, da imaš statistiku otvaranja tih svojih uvodnih postova, vidjela bi koliko ti dižem prosijek klikanja :-) Neke dijelove skoro znam napamet :-)
    Dobro, znači, zaključak: 200 minimalno da se imam čemu nadati, 300+ sretna sam, cca 500 sam strašno zadovoljna, a s lioraliornim cca +3000 sam izvan sebe.

Veliko hvala na svemu: što ste me orhabrili da se upustim u ove vode (nije lako prihvatiti nakon što si ranije dobio stvari odmah i bez nekog posebnog truda), što ste mi dali masu korisnih praktičnih savjeta (pa je prvi postupak zbog toga bio zbilja uspješan u broju js i blastocista) i što ste mi dali svu tu pozitivnu energiju koji+u i dalje nosite i kad su vremene teška.

Želim Sretan Uskrs i  dobar odmor, javim se za tjedan dana.

Piusa.

On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
    spontana trudnoća 2014.
    AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
    1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac

• mala39
    02. Travanj 2021. 12:37

MTBica, da to bi to bilo...dakle imam ih puno, te me zanima ima li tko da je uspio biti trudan s time? Je li tko uspio to riješiti? jer ne nalazim nikakve slučajeve vezano za to :-(

ja-39 bez jajovoda
    on-35 normo, uz učestale bakterijske infekcije

1.ivf,Škvorc-2 trodnevna-beta 0
    2.ivf,Škvorc-2 trodnevna-beta 2x rasla i onda biokemijska
    3.ICSI,Škvorc-2 blastice odlične-beta 0

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.