I na žalost, sad moram istraživati ono što sam se nadala da mi neće trebati, pa molim pomoć.
1. Želim li raditi kariogram ili kariotip? Ili oboje? Što je bolje? Ja dobijem uputnicu od ginekologice, a MM od svog LOMa ako se ne varam i najbolje nam je otići u Klaićevu, ali za svaki slučaj se prijavim posvuda pa gdje dobijem prvo termin. Je li tako? Nalazi su za cca mjesec dana.
2. HLA tipizacija? Isto ja dobijem uputnicu od ginekologice, a on od LOMa? Gdje se to uopće radi? Koliko se čekaju termini/nalazi?
Kariotip ti je prebrojavanje kromosona a kardogram 1 kromosona. Ja sam sad za mariju zbog niftia radila amnio i onda su mi radili prebrojavanje kromosoma(od bebe) tj dali su uredni i u mene ovako to izgleda
https://ibb.co/9VK27WM
ribic, pametno. I ja ću se zapisati čim otvore termine za neki mjesec.
Tuma, piše mi na svakom otpusnom pismu. Eventualno da prešutim cijeli postupak, ali to mi je nekako neodgovorno jer kako će onda taj neki drugi doktor znati kako reagiram na stimulacije?
I konačno, baš mi je super sa Gićem, sad mi je stresno razmišljati da idem u drugu kliniku (iako mi je on rekao da ja trebam napraviti ono što je najbolje za mene, da je njemu samo bitno da ja dođem do djeteta a da njegov ego neće stradati ako se ja odlučim na nekog drugog. Divan je).
💔💔💔
Naravno da već guglam, i našla sam ovo krasno objašnjenje od naše Grizli:
kariotip je kao album za slicice, a kariogram pretstavlja 1 slicicu. Mozes ti raditi kariogram za samo 1 set kromosoma, a kariotip je kompletna slika nasih kromosom. Tako da ako je kariotip uredan znaci da su svi kromosomi uredni, a da je samo nekoliko kariograma onda je upito sto je s ostalima ako rpetraga nije radjena. Al za neplodnost se uvijek radi kompletna pretraga na sve kromosome.
Vidim vec si nasla sta je šta . Lavice
Naravno da već guglam, i našla sam ovo krasno objašnjenje od naše Grizli:
kariotip je kao album za slicice, a kariogram pretstavlja 1 slicicu. Mozes ti raditi kariogram za samo 1 set kromosoma, a kariotip je kompletna slika nasih kromosom. Tako da ako je kariotip uredan znaci da su svi kromosomi uredni, a da je samo nekoliko kariograma onda je upito sto je s ostalima ako rpetraga nije radjena. Al za neplodnost se uvijek radi kompletna pretraga na sve kromosome.
Vidim vec si nasla sta je šta . Lavice
💔💔💔
I na žalost, sad moram istraživati ono što sam se nadala da mi neće trebati, pa molim pomoć.
1. Želim li raditi kariogram ili kariotip? Ili oboje? Što je bolje? Ja dobijem uputnicu od ginekologice, a MM od svog LOMa ako se ne varam i najbolje nam je otići u Klaićevu, ali za svaki slučaj se prijavim posvuda pa gdje dobijem prvo termin. Je li tako? Nalazi su za cca mjesec dana.
2. HLA tipizacija? Isto ja dobijem uputnicu od ginekologice, a on od LOMa? Gdje se to uopće radi? Koliko se čekaju termini/nalazi?
Draga, naruci se u Klaicevu, tebi uputnicu daje ginekologica, TM lijecnik opce prakse. Ja sam se cula s gospodjom u Klaicevoj i objasnila joj za sto nam je potreban kariogram i ona nam je dala termin u roku od par dana. Tipa zvala sam u stipa sljedeci tjedan. Nalazi su bili gotovi ekspresno, mislim da ni tri tjedna nismo cekali. To je bilo u 12.mjesecu kad je sve stekalo s postom i nakon sto sam joj rekla da nisam dobila posiljku je bila spremna otici na drugu postu u svom gradu i poslati mi nalaz o svom trosku. Divna, predivna je prema nama bila.
Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~
MTB baš fucked up situacija, mislim na ovo za operaciju i rizik. Teške odluke, ali ne sumnjam da ćete donijeti pravu. Slažem se sa onim dijelom da nema smisla gurati dalje dok se nešto ne sazna. Nažalost, ovaj dio sa smrzlićima sam znala i glupo je to pravilo, pogotovo uz ova ograničenja vezana za godine.
Dr je ljudina, već je više puta dokazao. Meni je nakon neuspjelog isto tako rekao. Rekla sam mu da ga za sad ne mijenjam i da ćemo vidjet do kad.
Pokušaj se malo odmoriti i makar naspavati 😘
Tiki držim ti fige svim srcem da te kontrakcije prestanu i da bude sve mirno do kraja za tebe i curku 🤞🥰
ANKSIMORON a jebemu, pa kud baš sad 🙄Drži se draga, želim ti da je lakši oblik. Mene baš bilo dosta streslo. Preporučujem ti čaj od majčine dušice što više dnevno.
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Pratim vas za ove kariograme i kariotipove... Ne znam ništa o tome.
Bajo, zašto si to radila za Mariju? Misliš u sklopu amnio, dok je još bila u buši?
Oprosti, ne kužim se u to..
Btw ja sam danas, apparently 8DNT, ne 7DNT
Jesus i Marija, dobro da toga nisam bila svjsna ujutro kada sam pišala, ubedirala bi se na oako blijedi test..
oharascarlett14@gmail.com
Pratim vas za ove kariograme i kariotipove… Ne znam ništa o tome.
Bajo, zašto si to radila za Mariju? Misliš u sklopu amnio, dok je još bila u buši?
Oprosti, ne kužim se u to..
Btw ja sam danas, apparently 8DNT, ne 7DNT
Jesus i Marija, dobro da toga nisam bila svjsna ujutro kada sam pišala, ubedirala bi se na oako blijedi test..
Radila Nifty koji je došao pozitivan na Turnerov sindrom i onda sam isla na amnio u Sparca u splitu ,koja je pokazala na normalan ženski kariotip xx
MTB mislim da je najbolje da obaviš oboje. Tako ćeš već raditi 1 od tog dvoje, ja bih tražila uputnicu i za kariogram i kariotip. Za hla tipizaciju ne znam, znam da ju je Lucija spominjala, mislim da ju Podobnik radi. Za preko hzzoa ne znam, to trebaš provjeriti kod ginekologa ili u bolnicama…. Što se tiče Gica, stvarno djeluje kao odličan doktor kojemu je stalo do pacijenata, a ne samo uspješne statistike, a takvih je malo…. Baš je glupo to sa zakonom ali mene zanima kako će oni to znati ako odeš u neku bolnicu sad? Mene to nsiu pitali a sumnjam da imaju u sustavu ili negdje, pogotovo jer si išla privatno. Vjerujem da možeš se napraviti luda i otići u bolnicu u simulaciju kao nisi znala. I mislim da nitko neće ni pitati. Znam da je jedna cura koja se tu kratko javljala prije 4,5 mjeseci ostala trudna s 2.djetetom privatno, a u Petrovoj je još imala smrzlice iz prošle stimulacije gdje je ostala trudna s 1.djetetom, ali nije htjela čekati par mjeseci za fet…. Ne mogu se sjetiti nadimka…. Možda Lana…..
Tiinaa ni privatno ne radi u petak? Nemam pojma kaj da ti kažem…. Napravi kako tebe vuče, ako misliš da ćeš se mučiti do utorka i da će ti biti lakše, odi sutra. Al znaš da se do sutra ne treba i ne može pravilno poduplati od danas…
Mislim da cu sacekat do utorka pa sta bude.... ja nemam niti ikakve bolove niti krvarim i bas se ono osjecam jos uvjek trudnom zato mi je ovo danas i bio šok...
Ja 32g, muz 31g
Kod mene sve u redu, kod muza asthenoteratozaspermija
23.10.20 prvi IVF/ICSI nazalost missed Ab...
17.3.2021 FET transfer ... biokemijska
FET 23.4.2021 🤩
Uzv 》26.05.2021 imamo ❤
Sljedeci uzv》 13.12.2021
Draga, naruci se u Klaicevu, tebi uputnicu daje ginekologica, TM lijecnik opce prakse. Ja sam se cula s gospodjom u Klaicevoj i objasnila joj za sto nam je potreban kariogram i ona nam je dala termin u roku od par dana. Tipa zvala sam u stipa sljedeci tjedan. Nalazi su bili gotovi ekspresno, mislim da ni tri tjedna nismo cekali. To je bilo u 12.mjesecu kad je sve stekalo s postom i nakon sto sam joj rekla da nisam dobila posiljku je bila spremna otici na drugu postu u svom gradu i poslati mi nalaz o svom trosku. Divna, predivna je prema nama bila.
I upravo sam provjerila, nama su u Klaicevoj radili kariotip i za muza i za mene.
Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~
Sortiraj odgovore
Najstariji