Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    31. Ožujak 2021. 18:01

Dakle, ja sam doma. Kako nisam ništa jela, ručala sam onaj šugavi Montana sendvič od tune u 16 jer gle, sad smijem jesti tunu, nema veze što je odvratan 
    Baš je bio težak dan. Naravno da je postojao tračak nade do zadnjeg trena, kad je zaronio u mene i odmah vidio plod. Nakon toga mi je samo bilo olakšanje što neću vjerojatno morati na kiretažu. Inače, strogo uzevši, mislim da uopće ovo ne spada u njegov posao, ali je napravio sve što je mogao da mi olakša tešku situaciju. On i jedna sestra su me obradili, počistili sve što su mogli, pazili na mene, Gić je bio nevjerojatno nježan, sućutan i pun podrške. Moram priznati, puno puno drugačiji odnos nego u prošloj klinici.
    Pitala sam ga za heparin, kaže da ne bi ništa promijenilo da sam ga prestala uzimati. Naime, po onome što on vidi, ja nisam imala hematome, endometrij mi je čist. Tad ima smisla prestati sa heparinom. Meni se samo GV počela odvajati od maternice, bilo radi kromosomske greške pa je tijelo to krenulo rješavati, ili radi mioma koji je odlučio biti ratoboran. Kaže da žene u višim trudnoćama znaju i umrijeti od ovoga (iskrvarenja) i da nije čudo da sam toliko krvarila, da je to standardno. Isto tako, nije čudno da nisam imala bolove, u ovakvoj situaciji je to dosta normalan scenarij.
    Moram na kontrolu nakon menstruacije, da vidimo je li sve čisto. Jajnici su mi u dobrom stanju, nema cisti. Nakon toga, on razmišlja da me pošalje na operaciju mioma. Što je dosta riskantno, 50-50 je šansa da ću nakon toga uopće moći dalje u trudnoće, ovisno kako situacija završi. Neki kompromis je da prvo napravimo histeroskopiju uz sve popratne dodatke.
    Potvrdio mi je da po zakonima ove naše banana države ne mogu u novu stimulaciju dok ne riješim smrzlića, pička im materina  Umjesto da mi omoguće da si složim mini kolekciju smrzlića prije nego odem u operaciju koja će me možda lišiti plodnosti, i nakon koje se moram dugo oporavljati što znači da će i zaliha jajnih stanica biti puno lošija nego sad, ja moram kalkulirati hoću li se kladiti na ovog smrzlića, ili ću ga "ispucati", pa otići na novu stimulaciju u nadi da ću imati više smrzlića i ići na freeze all. Divna odluka, divne opcije, predivna država koja brine o svakom životu dok se ne rodi a nakon toga im puca kifla za nas. Ako niste shvatile, da, ogorčena sam. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    31. Ožujak 2021. 18:06

I na žalost, sad moram istraživati ono što sam se nadala da mi neće trebati, pa molim pomoć.
    1. Želim li raditi kariogram ili kariotip? Ili oboje? Što je bolje? Ja dobijem uputnicu od ginekologice, a MM od svog LOMa ako se ne varam i najbolje nam je otići u Klaićevu, ali za svaki slučaj se prijavim posvuda pa gdje dobijem prvo termin. Je li tako? Nalazi su za cca mjesec dana.
    2. HLA tipizacija? Isto ja dobijem uputnicu od ginekologice, a on od LOMa? Gdje se to uopće radi? Koliko se čekaju termini/nalazi?

💔💔💔

• ribic
    31. Ožujak 2021. 18:07

Ja sam se narucila na konzultacije kod Grbavca. 

Preko HZZO-a imaju do 6.mj i to je popunjeno i cekaju info da li im se produzuje ili ne.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    31. Ožujak 2021. 18:08

ribic

Ja sam se narucila na konzultacije kod Grbavca.

Preko HZZO-a imaju do 6.mj i to je popunjeno i cekaju info da li im se produzuje ili ne.

Ja ću se maknuti sa popisa u peti mjesec, pa možda uspiješ uletiti na to mjesto?
    I dajte imajte na umu da ja imam pravo prvenstva na njega, pohotnice jedne 

💔💔💔

• *.Women_name.*
    31. Ožujak 2021. 18:08

TiKi drago mi je da imaš doktora kojem je stvarno stalo i odma ti obavi cijelu obradu, svaka čast! Baš sam dobila dojam od početka da je doktor na mjestu. Nek su oni na oprezu, vjerujem da se ipak neće skracivati. Često žene imaju kontrakcije, Tuma je pričala pa je sve ok 😊 Ja sam ih imala isto ali meni su bile vezane uz uroinfekt jer odkad sam ga izliječila nisam imala niti jedno stezanje. Zato je stvarno super da su ti odma sve obavili, jer stvarno te beštije u urinu i cerviksu mogu uzrokovati kontrakcije i bolove. Neka to iskljuce. Ako bude bilo potrebno mislim da si i ti puno mirnija da te prate u bolnici, brzo će to sve proći. Doći ćeš ti do termina ne sumnjam uopce 😊 ❤️❤️❤️ čuvajte se 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Ivevk
    31. Ožujak 2021. 18:28

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Gotov pregled. Izvadio mi plod tokom pregleda, bio je na ušću. Sad hodam gradom sa bebom u torbici i pojma nemam što bih. Ginekologica se ne javlja, čekam da dođem do nje. Malo sam sad pogubljena.

Oooo Bože... 🥺🥺🥺🥺
    Drži se🙏🙏🙏

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
    Imamo jedno malo ☀️👨‍👩‍👦❤️
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    31. Ožujak 2021. 18:29

Naravno da već guglam, i našla sam ovo krasno objašnjenje od naše Grizli:
     kariotip je kao album za slicice, a kariogram pretstavlja 1 slicicu. Mozes ti raditi kariogram za samo 1 set kromosoma, a kariotip je kompletna slika nasih kromosom. Tako da ako je kariotip uredan znaci da su svi kromosomi uredni, a da je samo nekoliko kariograma onda je upito sto je s ostalima ako rpetraga nije radjena. Al za neplodnost se uvijek radi kompletna pretraga na sve kromosome. 

💔💔💔

• Tiinaa
    31. Ožujak 2021. 18:30

Problem je sto ovdje nista neradi od petka do ponedjeljka... pa sam misla sutra cisto da se malo utjesim ako nije u padu...

Ja 32g, muz 31g
    Kod mene sve u redu, kod muza asthenoteratozaspermija
    23.10.20 prvi IVF/ICSI nazalost missed Ab...
    17.3.2021 FET transfer ... biokemijska
    FET 23.4.2021 🤩
    Uzv 》26.05.2021 imamo ❤
    Sljedeci uzv》 13.12.2021

• ribic
    31. Ožujak 2021. 18:40

MTB Hvala na ponudi ali to mi je back up opcija za ljeto. Plan je ako u 4.mjesecu ne uspijem da onda u 8.mjesecu idem prek HZZO-a u IVF.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Tuma
    31. Ožujak 2021. 18:43

MTB mislim da je najbolje da obaviš oboje. Tako ćeš već raditi 1 od tog dvoje, ja bih tražila uputnicu i za kariogram i kariotip. Za hla tipizaciju ne znam, znam da ju je Lucija spominjala, mislim da ju Podobnik radi. Za preko hzzoa ne znam, to trebaš provjeriti kod ginekologa ili u bolnicama.... Što se tiče Gica, stvarno djeluje kao odličan doktor kojemu je stalo do pacijenata, a ne samo uspješne statistike, a takvih je malo.... Baš je glupo to sa zakonom ali mene zanima kako će oni to znati ako odeš u neku bolnicu sad? Mene to nsiu pitali a sumnjam da imaju u sustavu ili negdje, pogotovo jer si išla privatno. Vjerujem da možeš se napraviti luda i otići u bolnicu u simulaciju kao nisi znala. I mislim da nitko neće ni pitati. Znam da je jedna cura koja se tu kratko javljala prije 4,5 mjeseci ostala trudna s 2.djetetom privatno, a u Petrovoj je još imala smrzlice iz prošle stimulacije gdje je ostala trudna s 1.djetetom, ali nije htjela čekati par mjeseci za fet.... Ne mogu se sjetiti nadimka.... Možda Lana.....
    Tiinaa ni privatno ne radi u petak? Nemam pojma kaj da ti kažem.... Napravi kako tebe vuče, ako misliš da ćeš se mučiti do utorka i da će ti biti lakše, odi sutra. Al znaš da se do sutra ne treba i ne može pravilno poduplati od danas... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.