Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucyinthesky
    31. Ožujak 2021. 21:42

Ivevk ne znam da li ti moje iskustvo može pomoći, ali napisat ću. U Podobniku sam u oba stimulirana bila u općoj anesteziji i ničeg se ne sjećam, sve super. Tamo su mi čak nudili i u oba postupka u prirodnom ciklusu za tu jednu stanicu i to sam odbila, nije mi imalo smisla i procjenila sam da je za organizam ipak bolje da istrpim i jesam. Bilo je jako kratko i boljelo.
    U Ivf-u sam stimulirani radila sa tim njihovim drogama i iskreno,bome me dosta boljelo, osjetila sam svaki ubod i sva se preznojila. Imala sam 9 folikula i 63kg.
    Sad mi je žao što nisam još nešto popila ujutro( normabel+brufen+rakiju 🤪).
    Sve se to izdrži, ali bolje po meni znati unaprijed otprilike što očekivati pa se možda i ugodno iznenadiš.
    U općoj sam inače u životu bila 3 puta i nemam s tim problem, definitivno bolja opcija za aspiracije s više folikula.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• LucyLou
    31. Ožujak 2021. 21:44

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

LucyLou, čitam da intralipidna zna pomoći i kod ranim spontanih, ne samo kod implantacije (što sam do sad mislila). Znaš li ti štogod o tome?

Lucka007, iskreno, želim iskoristiti priliku dok me još sažaljevaju za uputnicu za kariogram i HLA tipizaciju jer mi loši nalazi možda omoguće da odem vani i iskoristim PGD na teret HZZO dok još stignem. Bolje da imam te papire i mogu donijeti odluku, nego da ih nemam, idem ih raditi kasno, pa nemam tu opciju. I da, znam da mi PGD ništa ne garantira, znam sve o Lemon. Ja volim biti spremna na sve.
    Intralipidnu i ja sad proučavam.
    Ovo za zametke, mogu probati u drugu kliniku i nadati se da će se doktor praviti blesav, ili prešutiti smrzlića. Ali ne mogu unutar iste klinike, jer oni ne smiju to napraviti - staviti me u stimulaciju dok svi ti mladi životi leže smrznuti i neiskorišteni u freezeru.
    Meni je već neko vrijeme u poluplanu da probam i vani. Ne ove godine, ali ako i iduće godine budem morala na postupke, možda ću probati negdje van Hrv - bio to Novi Sad, Češka, USA ili neka četvrta destinacija. Kad već pržim lovu nemilice, da je spržim kako spada.Magnolia, ne kužim - ja sam shvatila da je kariotip kolekcija svih kariograma. Dakle, "bolji" pregled od kariograma.
    Malo mi je zeznuto jer doktore moram tražiti točno što da napišu na uputnice, oni najčešće ne znaju. A ja jednostavno neću i ne mogu ići na operaciju ili idući postupak/FET bez da ne ispucam sve druge pretrage koje postoje. To će mi barem valjda smanjiti šansu da mi se ovo ponovi, ili ću barem znati da sam jebeno dala sve od sebe.

Tako je, intralipidna se daje kod neuspjele implantacije, ali i kod spontanih koji se ponavljaju. Koliko sam shvatila, to ima veze s povisenim NK celijama u endometriju koje “napadaju” embrije jer ih prepoznaju kao strano tijelo. Intralipidi suzbijaju te celije, to jest njihovu povisenu aktivnost u kriticnom razdoblju (zato se i primaju svaka dva tjedna, vecinom do 12tj) jer zbog te povisene aktivnosti, tijelo ne moze razlikovati embrij od nekog drugog nezeljenog “uljeza” nego se bori da ga ne prihvati. Zato se ustvari daje i decortin, s njim se suzbija imunitet koji se brani protiv stranih tijela. Nadam se da sam to ok objasnila i da nisam nesto krivo navela. 

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

• Ivevk
    31. Ožujak 2021. 21:56

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ivevk

Ruska POMAGAJ 🙏🙏🙏🙏🙏

Ček da drmne šljivu u podrumu dok muž ne gleda…
    Iako, možda je to njena tajna uspjeha, možda je drmnula par prije aspiracije pa joj ni droge nisu trebale

Ijaoo pa izvrnit cu se i bez sljive 🙈🙈🙈🙈

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
    Imamo jedno malo ☀️👨‍👩‍👦❤️
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

• LucyLou
    31. Ožujak 2021. 21:58

Ivevk, ja sam bila u poliklinici na dvije aspiracije, oba puta sam uzela samo njihov koktel i oba puta sam imala 14js. Prvi put nisam nista osjetila, drugi put par uboda jesam ali iskreno, bilo je gotovo za cas. Aspiracija zbilja kratko traje, ja se nisam ni snasla i vec je bilo gotovo. Ali istina, ja imam visok prag tolerancije na fizicku bol, a s druge strane se uzasavam anestezije i radije bih malo pretrpila nego da me uspavaju. Mozda da pitas doktora smijes li popiti jos nesto tipa sat vremena prije? Znam da daju 10mg normabela sto je dosta, mene osamuti svaki put ali ja sam dosta sitna...
    Znam da te strah i apsolutno te razumijem ali neki dan sam procitala ovo: nemoj se unaprijed uzasavati necega sto jos nisi prosla jer onda to prolazis dva puta, sada dok se jos nije desilo, i onda ako i kada se desi. 
    Vjeruj mi, nije tako strasno, ja sam prosla i ovu varijantu s rakijom i lokalnom anestezijom koju spominje Luckanasa, i koktel koji ces ti dobiti je definitivno pobjednik 😘

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖

sbjelisi
    31. Ožujak 2021. 22:09

LucyLou

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

LucyLou, čitam da intralipidna zna pomoći i kod ranim spontanih, ne samo kod implantacije (što sam do sad mislila). Znaš li ti štogod o tome?

Lucka007, iskreno, želim iskoristiti priliku dok me još sažaljevaju za uputnicu za kariogram i HLA tipizaciju jer mi loši nalazi možda omoguće da odem vani i iskoristim PGD na teret HZZO dok još stignem. Bolje da imam te papire i mogu donijeti odluku, nego da ih nemam, idem ih raditi kasno, pa nemam tu opciju. I da, znam da mi PGD ništa ne garantira, znam sve o Lemon. Ja volim biti spremna na sve.
    Intralipidnu i ja sad proučavam.
    Ovo za zametke, mogu probati u drugu kliniku i nadati se da će se doktor praviti blesav, ili prešutiti smrzlića. Ali ne mogu unutar iste klinike, jer oni ne smiju to napraviti - staviti me u stimulaciju dok svi ti mladi životi leže smrznuti i neiskorišteni u freezeru.
    Meni je već neko vrijeme u poluplanu da probam i vani. Ne ove godine, ali ako i iduće godine budem morala na postupke, možda ću probati negdje van Hrv - bio to Novi Sad, Češka, USA ili neka četvrta destinacija. Kad već pržim lovu nemilice, da je spržim kako spada.Magnolia, ne kužim - ja sam shvatila da je kariotip kolekcija svih kariograma. Dakle, "bolji" pregled od kariograma.
    Malo mi je zeznuto jer doktore moram tražiti točno što da napišu na uputnice, oni najčešće ne znaju. A ja jednostavno neću i ne mogu ići na operaciju ili idući postupak/FET bez da ne ispucam sve druge pretrage koje postoje. To će mi barem valjda smanjiti šansu da mi se ovo ponovi, ili ću barem znati da sam jebeno dala sve od sebe.

Tako je, intralipidna se daje kod neuspjele implantacije, ali i kod spontanih koji se ponavljaju. Koliko sam shvatila, to ima veze s povisenim NK celijama u endometriju koje “napadaju” embrije jer ih prepoznaju kao strano tijelo. Intralipidi suzbijaju te celije, to jest njihovu povisenu aktivnost u kriticnom razdoblju (zato se i primaju svaka dva tjedna, vecinom do 12tj) jer zbog te povisene aktivnosti, tijelo ne moze razlikovati embrij od nekog drugog nezeljenog “uljeza” nego se bori da ga ne prihvati. Zato se ustvari daje i decortin, s njim se suzbija imunitet koji se brani protiv stranih tijela. Nadam se da sam to ok objasnila i da nisam nesto krivo navela.

A koliko cestonse daje ta intralipidna? 1x tjedno ili kako?

oharascarlett14@gmail.com

sbjelisi
    31. Ožujak 2021. 22:10

LucyLou

Ivevk, ja sam bila u poliklinici na dvije aspiracije, oba puta sam uzela samo njihov koktel i oba puta sam imala 14js. Prvi put nisam nista osjetila, drugi put par uboda jesam ali iskreno, bilo je gotovo za cas. Aspiracija zbilja kratko traje, ja se nisam ni snasla i vec je bilo gotovo. Ali istina, ja imam visok prag tolerancije na fizicku bol, a s druge strane se uzasavam anestezije i radije bih malo pretrpila nego da me uspavaju. Mozda da pitas doktora smijes li popiti jos nesto tipa sat vremena prije? Znam da daju 10mg normabela sto je dosta, mene osamuti svaki put ali ja sam dosta sitna…
    Znam da te strah i apsolutno te razumijem ali neki dan sam procitala ovo: nemoj se unaprijed uzasavati necega sto jos nisi prosla jer onda to prolazis dva puta, sada dok se jos nije desilo, i onda ako i kada se desi.
    Vjeruj mi, nije tako strasno, ja sam prosla i ovu varijantu s rakijom i lokalnom anestezijom koju spominjeLuckanasa, i koktel koji ces ti dobiti je definitivno pobjednik😘

Ajme, od 10mg normabela bi se autra probudila 😂😂
    Je l se noci tamo? 🙈🙉🙊😂

sbjelisi
    31. Ožujak 2021. 22:11

Ruska je drmnula sljivu prije punkcije.
    Prirodna anestezija i dezinfekcija. Sve-u-1 proizvod 😎

• *.Women_name.*
    31. Ožujak 2021. 22:14

Ruška se danas ne javlja baš, da nije u radaoni 😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• LucyLou
    31. Ožujak 2021. 22:16

Sbjelisi, 😂 pa ja sam bome dosta spavala, neka dva sata, i prvi i drugi put. 

A intralipidna se daje svaka dva tjedna. Barem sam tako citala. Ali tebi nece ni trebati, tvoja crtica je tu. Nikako da ti napisem, ali ona se vidi bes povecala i siciranja. 🤞🏻😘

Lita.1234
    31. Ožujak 2021. 22:28

Ivevk

Mara234

Ivevk

Cure moje pomagajte.. Placem vec sat vremena, toliko se bojim da sam u stanju otkazat postupak☹️☹️☹️☹️☹️🥺🥺🥺🥺🥺
    Znaci, dogovorilo smo u IVF poliklinici da cu na aspiraciji biti uspavana obzirom da imam vise od 10 folikula… I sad dođem od doktora i kaze mi nema anesteziologa jer (pazite sad) ide Uskrs!!!!!!
    Pa jebote mogli ste mi rec prije kretanja sa terapijom da nece bit jeb**anesteziologa jer ide Uskrs😭😭😭😭😭
    Znaci ludaaa sam… Moolim Vas recite mi koja je druga opcija, cure koje ste imali vise od 10 folikula da li je bolilo????
    Molim Vas pomozite mi bar nekakvim savjetom😩😩😩😩😩😩😩

Baš mi je žao što ti je tako.Mene je to isto jako mučilo jer uvijek imam puno folikula i hiperstimulaciju. To mi baš nije neki razlog da nemaš anesteziologa. Tako sam i ja išla na aspiraciju za vrijeme onog najgoreg vala korone i isto su mi govorili da je kaos i da teško da će naći slobodnog anesteziologa ali je sestra našla i došao je. Jesu li ti možda rekli što da sve popiješ?

Nisu mi nista rekli, cut cu se ujutro s doktorom da vidim gdje je problem nastao…
    Jebi ga, ne mogu i ne zelim vise prolazit kroz traume.. Dosta mi je bilo u zadnjih 5 godina☹️
    A lijepo sam ih pitala i rekli su nikakav problem da bi me na kraju doslovno doveli pred gotov cin😡

Ceeeekajj???? Ti se salis!!! Pa ja se pripremila da cu spavat!!!!! Nemoj me zezat!! Nema sanse. Sutra ja zovem. E bome ce nas uspavat. pa i meni su prije rekli da ce me usoavati🤯🤯🤯🤯

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.