Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tigrica
    31. Ožujak 2021. 20:59

MTBica žao mi je….

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

Mara234
    31. Ožujak 2021. 21:00

Ivevk

Cure moje pomagajte.. Placem vec sat vremena, toliko se bojim da sam u stanju otkazat postupak☹️☹️☹️☹️☹️🥺🥺🥺🥺🥺
    Znaci, dogovorilo smo u IVF poliklinici da cu na aspiraciji biti uspavana obzirom da imam vise od 10 folikula… I sad dođem od doktora i kaze mi nema anesteziologa jer (pazite sad) ide Uskrs!!!!!!
    Pa jebote mogli ste mi rec prije kretanja sa terapijom da nece bit jeb**anesteziologa jer ide Uskrs😭😭😭😭😭
    Znaci ludaaa sam… Moolim Vas recite mi koja je druga opcija, cure koje ste imali vise od 10 folikula da li je bolilo????
    Molim Vas pomozite mi bar nekakvim savjetom😩😩😩😩😩😩😩

Baš mi je žao što ti je tako.Mene je to isto jako mučilo jer uvijek imam puno folikula i hiperstimulaciju.  To mi baš nije neki razlog da nemaš anesteziologa. Tako sam i ja išla na aspiraciju za vrijeme onog najgoreg vala korone i isto su mi govorili da je kaos i da teško da će naći slobodnog anesteziologa ali je sestra našla i došao je. Jesu li ti možda rekli što da sve popiješ? 

👩‍🦰31🧒39
    Pcos,hipotireoza. Mm-azoo
    1.postupak,siječanj 2020.- Petrova
    Beta negativna- nema 🐧
    2.postupak- 9.mj 2020. , dobivene 3 blastice,Et odgođen - OHSS, 3 🐧🐧🐧
    19.2.Fet 1 blastice

manemoj
    31. Ožujak 2021. 21:01

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

LucyLou, čitam da intralipidna zna pomoći i kod ranim spontanih, ne samo kod implantacije (što sam do sad mislila). Znaš li ti štogod o tome?

Lucka007, iskreno, želim iskoristiti priliku dok me još sažaljevaju za uputnicu za kariogram i HLA tipizaciju jer mi loši nalazi možda omoguće da odem vani i iskoristim PGD na teret HZZO dok još stignem. Bolje da imam te papire i mogu donijeti odluku, nego da ih nemam, idem ih raditi kasno, pa nemam tu opciju. I da, znam da mi PGD ništa ne garantira, znam sve o Lemon. Ja volim biti spremna na sve.
    Intralipidnu i ja sad proučavam.
    Ovo za zametke, mogu probati u drugu kliniku i nadati se da će se doktor praviti blesav, ili prešutiti smrzlića. Ali ne mogu unutar iste klinike, jer oni ne smiju to napraviti - staviti me u stimulaciju dok svi ti mladi životi leže smrznuti i neiskorišteni u freezeru.
    Meni je već neko vrijeme u poluplanu da probam i vani. Ne ove godine, ali ako i iduće godine budem morala na postupke, možda ću probati negdje van Hrv - bio to Novi Sad, Češka, USA ili neka četvrta destinacija. Kad već pržim lovu nemilice, da je spržim kako spada.Magnolia, ne kužim - ja sam shvatila da je kariotip kolekcija svih kariograma. Dakle, "bolji" pregled od kariograma.
    Malo mi je zeznuto jer doktore moram tražiti točno što da napišu na uputnice, oni najčešće ne znaju. A ja jednostavno neću i ne mogu ići na operaciju ili idući postupak/FET bez da ne ispucam sve druge pretrage koje postoje. To će mi barem valjda smanjiti šansu da mi se ovo ponovi, ili ću barem znati da sam jebeno dala sve od sebe.

Koliko sam ja intralipidnu proučavala svugdje je pisalo kod neuspjesnih implantacija i više spontanih pobačaja. Zato ju ja uzimam do 12 tt po preporuci doktora, jer nije samo za implantaciju. Mislim da sam pisala već ali meni je dr A rekao da ne postoje još točne znanstvene studije koje baš dokazuju uspješnost uz to, da se njemu pokazala bolja uspješnost uz lipide, ali opet i sam kaže, možda bi se tad dogodilo i samo od sebe. On je meni to usporedio kao ciklu kod endometrija, ne može odmoći a može pomoći.. 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    31. Ožujak 2021. 21:08

Ivevk

Cure moje pomagajte.. Placem vec sat vremena, toliko se bojim da sam u stanju otkazat postupak☹️☹️☹️☹️☹️🥺🥺🥺🥺🥺
    Znaci, dogovorilo smo u IVF poliklinici da cu na aspiraciji biti uspavana obzirom da imam vise od 10 folikula… I sad dođem od doktora i kaze mi nema anesteziologa jer (pazite sad) ide Uskrs!!!!!!
    Pa jebote mogli ste mi rec prije kretanja sa terapijom da nece bit jeb**anesteziologa jer ide Uskrs😭😭😭😭😭
    Znaci ludaaa sam… Moolim Vas recite mi koja je druga opcija, cure koje ste imali vise od 10 folikula da li je bolilo????

Bok draga.
    Ovako, ja sam bila na već dvije aspiracije sa drogama, bez anestezije, i svaki put bih tako. Ali ja se jako bojim anestezije.
    Ne znam tko ti radi aspiraciju. Gić ima baš jako laganu ruku. IVF malo jebe mater sa drogama (u Beti su mi dali duplo više), tako da osjetiš pickanje. ALI, u Beti sam ja imala puno lakšu situaciju, a tokom aspiracije sam za jedan jajnik osjetila baš jaku bol (samo su me droge udarile na veselje i previše sam voljela svijet oko sebe da bih marila za bol). U IVFu sam imala baš gadnu situaciju, jajnici su mi otputovali na drugi kraj svemira, a bol je bila puno manja, plus oporavak je bio pičkin dim baš zato što je on jako jako nježan i pažljiv dok ti radi. Jedino što kod njih zbog slabih droga osjetiš svaki bock, ne samo one najgore. I nisi zaljubljen u cijeli svemir pa shvaćaš tu bol osobno  Pa se kod većeg broja folikula to akumulira, ali Gić te lijepo vodi kroz bol, govori ti kako da dišeš, najavljuje ti sve i jako brzo završi.
    Kakav je Maričić, ne znam. Također, znam da je nekim curama ovdje njihova droga bila dovoljna, ali to su u pravilu niže i lakše cure, ja sam viša i jača pa na moju kilažu je vjerojatno ta količina droga kamilica 

💔💔💔

• Ivevk
    31. Ožujak 2021. 21:11

Mara234

Ivevk

Baš mi je žao što ti je tako.Mene je to isto jako mučilo jer uvijek imam puno folikula i hiperstimulaciju. To mi baš nije neki razlog da nemaš anesteziologa. Tako sam i ja išla na aspiraciju za vrijeme onog najgoreg vala korone i isto su mi govorili da je kaos i da teško da će naći slobodnog anesteziologa ali je sestra našla i došao je. Jesu li ti možda rekli što da sve popiješ?

Nisu mi nista rekli, cut cu se ujutro s doktorom da vidim gdje je problem nastao...
    Jebi ga, ne mogu i ne zelim vise prolazit kroz traume.. Dosta mi je bilo u zadnjih 5 godina☹️
    A lijepo sam ih pitala i rekli su nikakav problem da bi me na kraju doslovno doveli pred gotov cin😡

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
    Imamo jedno malo ☀️👨‍👩‍👦❤️
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

• Ivevk
    31. Ožujak 2021. 21:14

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ivevk

Bok draga.
    Ovako, ja sam bila na već dvije aspiracije sa drogama, bez anestezije, i svaki put bih tako. Ali ja se jako bojim anestezije.
    Ne znam tko ti radi aspiraciju. Gić ima baš jako laganu ruku. IVF malo jebe mater sa drogama (u Beti su mi dali duplo više), tako da osjetiš pickanje. ALI, u Beti sam ja imala puno lakšu situaciju, a tokom aspiracije sam za jedan jajnik osjetila baš jaku bol (samo su me droge udarile na veselje i previše sam voljela svijet oko sebe da bih marila za bol). U IVFu sam imala baš gadnu situaciju, jajnici su mi otputovali na drugi kraj svemira, a bol je bila puno manja, plus oporavak je bio pičkin dim baš zato što je on jako jako nježan i pažljiv dok ti radi. Jedino što kod njih zbog slabih droga osjetiš svaki bock, ne samo one najgore. I nisi zaljubljen u cijeli svemir pa shvaćaš tu bol osobno Pa se kod većeg broja folikula to akumulira, ali Gić te lijepo vodi kroz bol, govori ti kako da dišeš, najavljuje ti sve i jako brzo završi.
    Kakav je Maričić, ne znam. Također, znam da je nekim curama ovdje njihova droga bila dovoljna, ali to su u pravilu niže i lakše cure, ja sam viša i jača pa na moju kilažu je vjerojatno ta količina droga kamilica

Ma ja bi sto puta da me uspavaju da nista ne osjetim..
    Evo luda sam, mislim da veceras necu spavat.. 🥺🥺🥺🥺🥺
    Znam, mozda pravim bauk oko toga, al jednostavno NE MOGU 😭😭😭😭
    Bojim se, zviznut cu u nesvijest, nemam bas visok prag tolerancije na bol... 

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    31. Ožujak 2021. 21:14

Ivevk

Mara234

Ivevk

Baš mi je žao što ti je tako.Mene je to isto jako mučilo jer uvijek imam puno folikula i hiperstimulaciju. To mi baš nije neki razlog da nemaš anesteziologa. Tako sam i ja išla na aspiraciju za vrijeme onog najgoreg vala korone i isto su mi govorili da je kaos i da teško da će naći slobodnog anesteziologa ali je sestra našla i došao je. Jesu li ti možda rekli što da sve popiješ?

Nisu mi nista rekli, cut cu se ujutro s doktorom da vidim gdje je problem nastao…
    Jebi ga, ne mogu i ne zelim vise prolazit kroz traume.. Dosta mi je bilo u zadnjih 5 godina☹️
    A lijepo sam ih pitala i rekli su nikakav problem da bi me na kraju doslovno doveli pred gotov cin😡

Meni je slično bilo u Beti. S tim da ja nisam htjela anesteziju, oni su me nagovorili jer imam nedostupne jajnike. I onda ga nisu mogli dobiti.
    Velika je nestašica anesteziologa sad na žalost. Dosta ih je otišlo vani, ostali neki su u samoizolaciji, neki rade na 12 strana... baš je to sad veliki problem.

💔💔💔

• Ivevk
    31. Ožujak 2021. 21:15

Tigrica

Ivevk

Neka ti daju neki koktel ako imaju, da te osamuti. Nije neka dram, osjeris ko da te pikaju iglice dolje, ali prezivi se. Sve ti ovisi o doktoru koji ti vadi, i na koji nacin. Ako usisava onda ide brzo,ako vadi jednu po jednu, onda traje. Prvi postupak imala sam sve skup 16 kom kod vadenja. Nije dram . I ovisno koliko si osjetljiva. Stisni zube i misli na rezultat ,ne traje citavu vjecnost. Par min i gotovo, ko da nista nije bilo.

😭😭😭😭😭😭😭

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    07/21 neuspjeli postupak

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    31. Ožujak 2021. 21:17

Ivevk

Ma ja bi sto puta da me uspavaju da nista ne osjetim..
    Evo luda sam, mislim da veceras necu spavat.. 🥺🥺🥺🥺🥺
    Znam, mozda pravim bauk oko toga, al jednostavno NE MOGU 😭😭😭😭
    Bojim se, zviznut cu u nesvijest, nemam bas visok prag tolerancije na bol…

Sve mi je jasno, ja sam imala gadan napadaj panike prije kiretaže baš radi anestezije - koliko je tebe strah ovoga, mene je strah bivanja nesvjesnom. Mislila sam ih čak preklinjati da mi rade na živo 
    Preživjela sam, stvarno nije bio problem. I pri pomisli da opet moram kroz to, opet me hvata panika 
    Kod kojeg si doktora? Pitaj savjet koju drogu da uzmeš UZ njihovu. Također, ako imaš 60tak kila (mislim da Ruska ima tako  nešto) vjerojatno će ti njihove droge biti dovoljne. Ona je rekla da je nju baš lijepo odalamilo.

💔💔💔

• Ivevk
    31. Ožujak 2021. 21:20

Kod doktora Maričića... Ja imam svega 54 kg🙈🙈🙈🙈🙈

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    07/21 neuspjeli postupak

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.