Mara234, cure su ti rekle, za MTHFR aktivna folna, za PAI može a ne mora andol ili heparin. Protein C ti je dobar, protein S može biti indikativno što ti je na donjoj granici, to ima veze s mutacijom i "pogoršava" je. Ne bi valjalo da je ispod te granice, ali i ovako daje razloga za oprez. Ali ne znam detalje jer nisam provjeravala s obzirom da je meni bio OK. Dobra stvar je da su proteini promjenjivi (mutacije nisu) i da je ovo možda jako privremeno.
Jesi li provjeravala i homocistein? On je isto jako bitan, govori u kakvom ti je stanju tijelo.
Kača, može, javi kako si prošla na histeroskopiji, zanimat će me.
Lucka007, ma ako bude kromosomska greška, barem će značiti da ne moram na operaciju mioma. Ovako moram donijeti odluku koja će mi možda nepovratno sjebati maternicu, a ne znam je li miom uzrok ičemu ili nije.
I da, ne jedu mi se oni kroasani, olakšanje mi je što ih ne moram naručiti.Zapravo, tek ćemo vidjeti na kontroli, ali kako je sve ovo do sad prošlo bez bolova i neugodnosti (osim krvarenja i čitave kolekcije jetrica, ali jebiga), nadam se da će nastaviti tako.
Tiki, draga, ma nemoj ti šutiti radi mene, znaš da ja volim sve čuti o svojim lavicama i da smo uvijek tu za sve. Imaš super doktora, dobro je da će te promatrati i da ideš redovitije na pretrage. Mi navijamo za tebe i predivnu curicu.
Mtb hvala ti na odgovoru. Brine me jako taj protein S. Sutra šaljem nalaze svojoj ginekologici pa ću vidjeti što će ona reći.
👩🦰31🧒39
Pcos,hipotireoza. Mm-azoo
1.postupak,siječanj 2020.- Petrova
Beta negativna- nema 🐧
2.postupak- 9.mj 2020. , dobivene 3 blastice,Et odgođen - OHSS, 3 🐧🐧🐧
19.2.Fet 1 blastice
Pratim vas za ove kariograme i kariotipove… Ne znam ništa o tome.
Bajo, zašto si to radila za Mariju? Misliš u sklopu amnio, dok je još bila u buši?
Oprosti, ne kužim se u to..
Btw ja sam danas, apparently 8DNT, ne 7DNT
Jesus i Marija, dobro da toga nisam bila svjsna ujutro kada sam pišala, ubedirala bi se na oako blijedi test..
RAzumijem, tnx
oharascarlett14@gmail.com
Ono sto sam ja shvatila iz svojih istraživanja i čitanja je da se zbog ponavljajucih pobacaja radi kariogram svih kromosoma, ne kariotip. Jer sami kariotip ne vidi te neke aberacije, inverzije... kromosoma koje ustvari i jesu nasljedne. Lijepo je grizli objasnila da je kariotip album a kariogrami slicice, tj 23 slicice.
Dakle kod ponavljajucih pobacaja radi se slicica svakog kromosoma, tj. kariogram svakog kromosoma zato jer se iz kariotipa ne vide te inverzije i aberacije i translokacije ako postoje na pojedinom kromosomu. Do sada je zakljuceno da sto postotne trisomije nisu nasljedne tj. ako svaka stanica u tijelu ima npr. visak kromosoma 21 tada imamo sindrom down i to se smatra random greskom prirode. Ali osim 100 postotnih trisomija postoje i npr. mozaicne gdje svaka stanica nema visak kromosom i onda postoji mogucnost da je jedan od roditelja nositelj a da i ne zna tj. ima npr. nekakvu aberaciju kromosoma, jer to nije neka prepreka za normalan i zdrav zivot, ali stvara probleme kod začeca.
Što je i logično, jer tko god ima 100 postotnu trisomiju ima na ocigled simptome koji ne mogu biti skriveni, primjer je sindrom down, edwards...
Tako da postoji vise vrsta tih trisomija, nisam bas sve ni pohvatala, jedino sto sam shvatila da te sto postotne trisomije nisu nasljedne nego su greska prirode.
Kako ustvari da mi to 100posto shvatimo kad ni geneticari ne znaju razloge takvih događaja
Ono sto sam ja shvatila iz svojih istraživanja i čitanja je da se zbog ponavljajucih pobacaja radi kariogram svih kromosoma, ne kariotip. Jer sami kariotip ne vidi te neke aberacije, inverzije… kromosoma koje ustvari i jesu nasljedne. Lijepo je grizli objasnila da je kariotip album a kariogrami slicice, tj 23 slicice.
Dakle kod ponavljajucih pobacaja radi se slicica svakog kromosoma, tj. kariogram svakog kromosoma zato jer se iz kariotipa ne vide te inverzije i aberacije i translokacije ako postoje na pojedinom kromosomu. Do sada je zakljuceno da sto postotne trisomije nisu nasljedne tj. ako svaka stanica u tijelu ima npr. visak kromosoma 21 tada imamo sindrom down i to se smatra random greskom prirode. Ali osim 100 postotnih trisomija postoje i npr. mozaicne gdje svaka stanica nema visak kromosom i onda postoji mogucnost da je jedan od roditelja nositelj a da i ne zna tj. ima npr. nekakvu aberaciju kromosoma, jer to nije neka prepreka za normalan i zdrav zivot, ali stvara probleme kod začeca.
Što je i logično, jer tko god ima 100 postotnu trisomiju ima na ocigled simptome koji ne mogu biti skriveni, primjer je sindrom down, edwards…
Tako da postoji vise vrsta tih trisomija, nisam bas sve ni pohvatala, jedino sto sam shvatila da te sto postotne trisomije nisu nasljedne nego su greska prirode.
Kako ustvari da mi to 100posto shvatimo kad ni geneticari ne znaju razloge takvih događaja
E mi imamo 2 albuma sa slicicama 😊 a na nalazima pise sljedece: citogenetskom analizom kromosoma iz kulture stanica periferne krvi utvrdjen je uredan muski/zenski kariotip.
Ispod su slicice svih kromosoma, za mm pise 46xy, kod mene 46xx.
Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~
Ono sto je najzalosnije no bolna istina je.. Da sto god mi kopale, u hrvatskoj mozemo dobiti :decortin, andol, fragmin i intralipidnu infuziju..
A 100 postotni odgovor ZASTO je doslo do spontanog ne mozemo dobiti, mozemo dobiti samo odredjeni postotak necega.. Da je eventualno zbog tog bilo, eventualno.. I onda kad npr netko koristi andol, decirtin, misli se da je on dobitan za urednu trudnocu, no to se ne moze znati nazalost je li do andola, fragmina, decirtina ili jednostavno dobrog embrija koji bi uspio i bez svega toga…
A ja sam taj postotak davno 'fulala' jer po svim 'pravilima' sam trebala vec gurati najmanje 2 zdrave djece 🙆♀️🙆♀️🙆♀️…
Točno ovo je rekao moj doktor, ja ovaj put uzimam decortyn, primila sam već tri intralipidne i još ću za dva tjedna jednu i on opet kaže da može biti da bi se ovaj zametak primio i bez svega toga jer je jednostavno "dobar". Ne možemo znati.. prethodna dva puta beta nula.. jel bi ista bilo s decortynom i lipidima nikad nećemo znati 🤷
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
Nedavno sam naletila na forum babycenter.com o tim kromosomskim greskama i pisala je zenska da je imala prvo t21, pa t13, pa t13plust16. Svaki plod je isao na analizu, cini mi se da je iz Britanije. Kao jako je rijetko da se tako događaju za redom trisomije, ali ustvari kad razmislim, da li je rijetko? Kod nas se na analizu salje tek kada je plod veci, 99 posto misseda koji se dogode oko 6 i 7tt nije bilo na analizi, evo primjer moj, primjer lucije, mtb.... Primjer sviju. Na kraju je zenska stavila update da su joj svi nalazi ok ali da su joj rekli da joj jajne stanice imaju nekakav pattern, ne mora znaciti da je svaka takva ali nesto postoji. I nakon toga nije vise pisala iako je imala pitanja kako su joj to otkrili ako nikada nije isla na ivf pa da joj je stanica analizirana na neki nacin, i mene zanima, da li je to dobila odgovor da su joj mozda stanice nekvalitetne pa se to događa ili postoji neka analiza, a da mi nismo čule
LucyLou, čitam da intralipidna zna pomoći i kod ranim spontanih, ne samo kod implantacije (što sam do sad mislila). Znaš li ti štogod o tome?
Lucka007, iskreno, želim iskoristiti priliku dok me još sažaljevaju za uputnicu za kariogram i HLA tipizaciju jer mi loši nalazi možda omoguće da odem vani i iskoristim PGD na teret HZZO dok još stignem. Bolje da imam te papire i mogu donijeti odluku, nego da ih nemam, idem ih raditi kasno, pa nemam tu opciju. I da, znam da mi PGD ništa ne garantira, znam sve o Lemon. Ja volim biti spremna na sve.
Intralipidnu i ja sad proučavam.
Ovo za zametke, mogu probati u drugu kliniku i nadati se da će se doktor praviti blesav, ili prešutiti smrzlića. Ali ne mogu unutar iste klinike, jer oni ne smiju to napraviti - staviti me u stimulaciju dok svi ti mladi životi leže smrznuti i neiskorišteni u freezeru.
Meni je već neko vrijeme u poluplanu da probam i vani. Ne ove godine, ali ako i iduće godine budem morala na postupke, možda ću probati negdje van Hrv - bio to Novi Sad, Češka, USA ili neka četvrta destinacija. Kad već pržim lovu nemilice, da je spržim kako spada.
Magnolia, ne kužim - ja sam shvatila da je kariotip kolekcija svih kariograma. Dakle, "bolji" pregled od kariograma.
Malo mi je zeznuto jer doktore moram tražiti točno što da napišu na uputnice, oni najčešće ne znaju. A ja jednostavno neću i ne mogu ići na operaciju ili idući postupak/FET bez da ne ispucam sve druge pretrage koje postoje. To će mi barem valjda smanjiti šansu da mi se ovo ponovi, ili ću barem znati da sam jebeno dala sve od sebe.
💔💔💔
Cure moje pomagajte.. Placem vec sat vremena, toliko se bojim da sam u stanju otkazat postupak☹️☹️☹️☹️☹️🥺🥺🥺🥺🥺
Znaci, dogovorilo smo u IVF poliklinici da cu na aspiraciji biti uspavana obzirom da imam vise od 10 folikula... I sad dođem od doktora i kaze mi nema anesteziologa jer (pazite sad) ide Uskrs!!!!!!
Pa jebote mogli ste mi rec prije kretanja sa terapijom da nece bit jeb**anesteziologa jer ide Uskrs😭😭😭😭😭
Znaci ludaaa sam... Moolim Vas recite mi koja je druga opcija, cure koje ste imali vise od 10 folikula da li je bolilo????
Molim Vas pomozite mi bar nekakvim savjetom😩😩😩😩😩😩😩
👩🦰34, 👨🦰37
Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
Imamo jedno malo ☀️👨👩👦❤️
07/21 neuspjeli postupak
Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈
Mara, ericaa, Nada, Ruska, SBjelis ❤️ BAJOMA još kakvih 11 tjedana, dosta još ali bližimo se 🙊🥰
Tiinaa neznam šta bi ti rekla, znam da ti je predugo cekat utorak, ali nisam sigurna da ćeš sutra dobit nekakve informacije koje će te smirit s obzirom da neznam kako će beta narasti za 24 h. Jedino da postoji opcija subote, ali kako kažeš da rade od pon do pet 🤷♀️
MTB prestrašan je taj naš zakon, nema smisla uopće. Nadam se da će ti nekakve dodatne pretrage plus histereskopija dati bolji uvid u stanje i olakšati ti u odluci vezano za miom i što dalje. Slažem se da nema baš smisla da ideš negdje i prešutis ove postupke, tako opet riskiras isto jer ne smijes iznijeti cijelu situaciju. Gic mi se stvarno čini kao prvenstveno čovjek, a onda liječnik, mislim da mu je stvarno stalo i da u vezi njega nećeš pogriješiti. Teško je, ali ako će netko razmotriti sve i procijeniti kakvu odluku najbolje donesti da bude ispravna, onda mislim da si to ti. Želim ti svu sreću ❤️
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Cure moje pomagajte.. Placem vec sat vremena, toliko se bojim da sam u stanju otkazat postupak☹️☹️☹️☹️☹️🥺🥺🥺🥺🥺
Znaci, dogovorilo smo u IVF poliklinici da cu na aspiraciji biti uspavana obzirom da imam vise od 10 folikula… I sad dođem od doktora i kaze mi nema anesteziologa jer (pazite sad) ide Uskrs!!!!!!
Pa jebote mogli ste mi rec prije kretanja sa terapijom da nece bit jeb**anesteziologa jer ide Uskrs😭😭😭😭😭
Znaci ludaaa sam… Moolim Vas recite mi koja je druga opcija, cure koje ste imali vise od 10 folikula da li je bolilo????
Molim Vas pomozite mi bar nekakvim savjetom😩😩😩😩😩😩😩
Neka ti daju neki koktel ako imaju, da te osamuti. Nije neka dram, osjeris ko da te pikaju iglice dolje, ali prezivi se. Sve ti ovisi o doktoru koji ti vadi, i na koji nacin. Ako usisava onda ide brzo,ako vadi jednu po jednu, onda traje. Prvi postupak imala sam sve skup 16 kom kod vadenja. Nije dram . I ovisno koliko si osjetljiva. Stisni zube i misli na rezultat ,ne traje citavu vjecnost. Par min i gotovo, ko da nista nije bilo.
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Sortiraj odgovore
Najstariji