Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana26
    18. Ožujak 2021. 19:28

Aurora žao mi je što te bolilo,a drago mi je da je sve ok. Sretno dalje i neka idući postupak bude dobitni!

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

manemoj
    18. Ožujak 2021. 19:44

Sanjich Dada jeste žive? 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Sunflower14
    18. Ožujak 2021. 19:49

AuroraB

Sunflower14oprosti, nisam polovila kad točno krećeš u postupak? Kod kojeg doktora si u Petrovoj? Ja sam sam manjim AmH-om od tebe, pri istoj terapiji (Ovaleap 225) dobila 18kom jajnih stanica🤠 Očekujem i kod tebe onda veliki broj, i naravno nek budu i kvalitete i optimalno zrele🤠

Ja sam vec u postupku, bila sam na prvom uzv, tad su bile 3 na lijevoj i 3 na desnoj strani po 10 ili 11mm. Sutra idem na drugi uzv pa cemo vidjeti kako se situacija dalje razvija, nadam se da ću tvojim stopama. :D
    Ja sam kod dr.Jurković. Većinu glavnih pretraga sam obavila i prije nego sam došla do Petrove. Do tad sam izvadila sve hormone i napravili smo spermiogram. Onda sam prvo otišla na pregled u IVF pa su mi rekli da napravim HSG i izvadim hormone štitnjaču. I sa svim tim nalazima sam išla u Petrovu (nisam nastavila u IVF-u cisto jer sam htjela preko HZZO-a, a nisam znala da po novom i oni tako rade). Kad sam sa svim tim došla u Petrovu dr.me uputila da napravim i pretrage za kariogram, trombofiliju, glukozu, lupus i odmah smo dogovarali prvi postupak. Tak da sam vec brdo tih pretraga obavila i npr.odmah sam saznala da imam manji rizik za trombofiliju. Mogu reci da sam zadovoljna s njom, prvenstveno mi odgovara jer je ugodna.

👩29 🧔29
    2 godine pokušavanja
    👩Hiperprolaktemija, 2x1/2 bromergona dnevno, AMH 15,80 pmol/L; 🧔✔
    1.IVF postupak: 3/2021, Petrova (Ovaleap 225+Cetrotide, Ovitrelle)
    ET 28.3.-> 2xblastice vratili i 2xsmrzlića
    🌻~PUPO~🌻
    1.Beta 7.4.: 338,9 ; 2.Beta 9.4.: 637,6
    UZV 20.4.(5tt+6): dvije GV i ŽV 👶🏻👶🏻🌻🌻
    UZV 4.5. (7tt+6): ❤16mm i ❤15mm
    UZV 1.6. (11tt+6): 👶🏻51mm i 👶🏻52mm
    Due date 15.12. 👶🏻💝 & 👶🏻💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Ožujak 2021. 19:57

Nola77

Ej cure vecer, jel koja ima problema s cistama nakon stimulacije? Ovo je 7i mjesec i uzasno je. Jedino sam bila na miru prosli mjesec kad sam bila na terapiji za FET. Uzimam duphaston vec 3 dana i trebala bi zakljucno do 26.3. kad je nulti uzv. Bojim se da nista od moje stimulacije ako ovo sto god da je perzistira. Imate li kakvu foru da pukne taj smrad? Kupila sam dns termofor i popila andol. Pijem rakiju od Ramize Orman i uzimam taj duphaston. Mogu li jos sto uciniti?
    Nisam bila na uzv al osjecam, identicna bol kao svakog drugog dijela ciklusa kad su uzv potvrdene vodene ciste. Za popiz…

Ola, vidim da si se preimenovala 
    Ja sam imala hrpu cisti nakon stimulacije/spontanog. Većina je otišla tokom prvog ciklusa i to je bilo jako jako bolno. Ostala je ta jedna koja je narasla na preko 4cm pa su me stavili 10 dana na Proveru (tablete). Na slijedećoj menstruaciji je otišla.
    Inače, meni je G rekao da često imamo ciste u drugom dijelu ciklusa i da to zanemarim, da je bitno ne imati u prvom dijelu ciklusa - zato i idemo na kontrolu 2DC ili 3DC. Ako ni ovako ne ode, onda rade punkciju ciste. Ako se radi o stalno novim cistama, onda ciklus prije nove stimulacije/FETa moraš biti na kontracepciji, ona najčešće sve počisti.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Ožujak 2021. 20:00

Ana26

Cure, kakva je vama menstruacija bila nakon neuspješnog postupka? Ja sam skužila da mi je ovaj mjesec obilnija i ima dosta ugrušaka.

Da, normalno je, endometrij je često deblji nego je inače. Zapravo, bilo kakav poremećaj u menstruaciji je normalan, skupili smo svakakve u kolekciju na ovim temama...

💔💔💔

Sunflower14
    18. Ožujak 2021. 20:00

Sunflower14

AuroraB

Sunflower14oprosti, nisam polovila kad točno krećeš u postupak? Kod kojeg doktora si u Petrovoj? Ja sam sam manjim AmH-om od tebe, pri istoj terapiji (Ovaleap 225) dobila 18kom jajnih stanica🤠 Očekujem i kod tebe onda veliki broj, i naravno nek budu i kvalitete i optimalno zrele🤠

Ja sam vec u postupku, bila sam na prvom uzv, tad su bile 3 na lijevoj i 3 na desnoj strani po 10 ili 11mm. Sutra idem na drugi uzv pa cemo vidjeti kako se situacija dalje razvija, nadam se da ću tvojim stopama. :D
    Ja sam kod dr.Jurković. Većinu glavnih pretraga sam obavila i prije nego sam došla do Petrove. Do tad sam izvadila sve hormone i napravili smo spermiogram. Onda sam prvo otišla na pregled u IVF pa su mi rekli da napravim HSG i izvadim hormone štitnjaču. I sa svim tim nalazima sam išla u Petrovu (nisam nastavila u IVF-u cisto jer sam htjela preko HZZO-a, a nisam znala da po novom i oni tako rade). Kad sam sa svim tim došla u Petrovu dr.me uputila da napravim i pretrage za kariogram, trombofiliju, glukozu, lupus i odmah smo dogovarali prvi postupak. Tak da sam vec brdo tih pretraga obavila i npr.odmah sam saznala da imam manji rizik za trombofiliju. Mogu reci da sam zadovoljna s njom, prvenstveno mi odgovara jer je ugodna.

I moram reći da ja ovu terapiju skoro ne osjećam, zasad niti hormonalno niti imam neke fizički bolove. Kako je tebi bilo?

👩29 🧔29
    2 godine pokušavanja
    👩Hiperprolaktemija, 2x1/2 bromergona dnevno, AMH 15,80 pmol/L; 🧔✔
    1.IVF postupak: 3/2021, Petrova (Ovaleap 225+Cetrotide, Ovitrelle)
    ET 28.3.-> 2xblastice vratili i 2xsmrzlića
    🌻~PUPO~🌻
    1.Beta 7.4.: 338,9 ; 2.Beta 9.4.: 637,6
    UZV 20.4.(5tt+6): dvije GV i ŽV 👶🏻👶🏻🌻🌻
    UZV 4.5. (7tt+6): ❤16mm i ❤15mm
    UZV 1.6. (11tt+6): 👶🏻51mm i 👶🏻52mm
    Due date 15.12. 👶🏻💝 & 👶🏻💙

Peanut👒👼
    18. Ožujak 2021. 20:13

Pozdrav svima. Moje ime je Peanut i ovo je moj prvi post ovdje. Tek sam se registrirala te uređujem potpis po uputama Želim puno sreće svima u 2021.godini. Malo konkretnih pitanja:
    -Koliko je bitno sve dobro(!) razumijeti? Naime, ne razumijem puno medicinsku terminologiju iako jako puno čitam o MPO zadnja 3 mjeseca. Imam povjerenje u liječnike, ali koliko je bitno moje predznanje? Trudim se što više znati, ali me strah da se ne pogubim u svemu.
    -Mjerila sam, između ostalog, i AMH. Iznosi 38,5. Imam 33 godine i svi drugi parametri su u redu (UZV, brisevi, Papa, ostali hormoni, ...). Iako u referentnim vrijednostima, znači li što ta povišena vrijednost za IVF postupak općenito?
    -MM je dijagnosticirana oligoteratozoospermia. 
    Ako sve bude po planu, prije ljeta bismo krenuli u postupak.

Peanut 

👒35god - AMH 38,5 - RVF maternica - sve OK
    🎩 34god - oligoteratozoospermia/oligospermia
    1. IVF/ICSI - 5.2021 - Menopur (150), Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st - b<1,2 - nema ❄
    2. IVF/ICSI - 12.2021 - Rekovelle (8)/Menopur, Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st i 7st - b 107; b 264; 1.UZV sve OK, 2. UZV miss ab (8tt 😇) - ostala 1❄
    3. FET - 6.2022. - mamin princ stigao 3.2023. 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Ožujak 2021. 20:19

Peanut

Pozdrav svima. Moje ime je Peanut i ovo je moj prvi post ovdje. Tek sam se registrirala te uređujem potpis po uputamaŽelim puno sreće svima u 2021.godini. Malo konkretnih pitanja:
    -Koliko je bitno sve dobro(!) razumijeti? Naime, ne razumijem puno medicinsku terminologiju iako jako puno čitam o MPO zadnja 3 mjeseca. Imam povjerenje u liječnike, ali koliko je bitno moje predznanje? Trudim se što više znati, ali me strah da se ne pogubim u svemu.
    -Mjerila sam, između ostalog, i AMH. Iznosi 38,5. Imam 33 godine i svi drugi parametri su u redu (UZV, brisevi, Papa, ostali hormoni, …). Iako u referentnim vrijednostima, znači li što ta povišena vrijednost za IVF postupak općenito?
    -MM je dijagnosticirana oligoteratozoospermia.
    Ako sve bude po planu, prije ljeta bismo krenuli u postupak.

Peanut

Draga Peanut, dobro nam došla i brzo nam otišla, trudna.
    Iskreno, ne moraš ništa znati ni ništa razumjeti. Uz malo sreće, jedan si od jednostavnijih slučajeva i uspjet će ti u prvih nekoliko pokušaja.
    Mi koji smo sve detaljno istražili ili imamo povijest neuspjeha, ili komplicirane dijagnoze ili imamo puno godina pa nemamo puno vremena. I sve smo naučili po putu, u prvi postupak obično svi uđemo kao bezglave kokoši 
    AMH ti nije problematičan, to je samo znak tvom MPO specijalistu da ne krene sa prejakom stimulacijom da ne odeš u hiper, jer ti si vjerojatno koka nesilica koja će imati hrpu jaja i sa blažom stimulacijom. 
    Možda bi ti samo bilo dobro provjeriti imaš li PCOS i inzulinsku rezistenciju jer se u tom slučaju često preporučuju neki dodaci prehrani koji ti pomognu kvaliteti jajnih stanica.
    Za sva pitanja, tu smo!

💔💔💔

Nola_
    18. Ožujak 2021. 20:53

Aurora hvala, MTB hvala. I da preimenovala sam se da vam ne kompliciram zivot kad mi se obracate jer ne znam ni ja ponovit🤦🏻‍♀️. Ugl da, stalnooo se ponavljaju, ali svejedno sam dobila duphaston, kad ja krenem s duphastonom vec je kasno kuzis. Najvise mi je da mi ne odgodi stimulaciju sada, i sto sam umorna vise od bolova svih vrsta. Znala sam da mi treba yasmin il nesto. Ali eto, jebiga.  Hvala cure pusa

AuroraB
    18. Ožujak 2021. 21:00

Sunflower drago mi je da si zadovoljna sa doktoricom, to puno znači... Svaka čast što si sve pretrage obavila na vrijeme! Bude tu još koji folikul se pojavio, ali bitnija je kvaliteta nad kvantitetom! Držim 🤞🤞 da i sljedeća FM prođe jednako dobro! Meni je Ovaleap jako dobro sjeo, nisam imala nikakvih nuspojava ni promjena raspoloženja, dapača bila sam sva mila i draga😁
    Sbjelis to kako se pripremiti za postupak me, moram priznati, MTB nadahnula...ona je svojim primjerom pokazala kako se to radi... Kako si ti?

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.