Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Ožujak 2021. 22:22

BjeliS, svi supstituti koje pijemo trebamo stati sa danom prije aspiracije. Tj nije drama ako pijemo i poslije, ali to je bacanje para i živaca u vjetar, nema smisla.
    Tako da, po tome si napravi plan. Do aspiracije sve, poslije aspiracije samo folate trebaš. Ostalo vidi što ti se pije, što ne. Što misliš, zašto ja vadim sve iz krvi u to doba? Po tome odlučim što ću piti.

Nola77, ja ne bih krenula piti nikakve pilule bez dogovora sa liječnikom - jer on to mora znati i po tome eventualno produžiti stimulaciju. Ciste skoro svi imamo u drugom dijelu ciklusa, one uglavnom odu sa menstruacijom. Rijetko kad ne odu. Prije menstruacije teško da će otići. Na 26DC ćeš ih vjerojatno i dalje imati, zato je meni Gić dao da mu dođem tokom menstruacije, da vidi je li sve OK. Rekao je da par dana prije nema smisla.

Dia85, ma nema on pojma. Iako, iskreno, za FET ti većina suplemenata ne treba. Ono sa našeg popisa je za kvalitetu jajnih stanica, a tvoje su već pobrane i oplođene.

💔💔💔

Lucyinthesky
    18. Ožujak 2021. 22:35

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Lucyinthesky

@Lucyinthesky i ja sam dr.A najavila da vjerojatno neću moći nastaviti kod njega jer osim 2 postupka ja sam kod njih bila i na 2 operacije (histero i histero+laparo-koje su me koštale ko 2 postupka ) i najavila da ću vjerojatno krenuti koristiti postupke preko HZZO-a i mene je skroz podržao u tome skroz je bio ok s time. Tak da baš mi je bezveze ova reakcija prema tebi, pa naravno da nemamo novaca za beskonačno plaćati i mislim da bi za to dr trebali imati razumijevanja. Žao mi je da si doživjela takvu reakciju, nije ok.
    Razmišljam o dr.G i tam ić preko HZZO-a al isključivo kod njega. Bila sam na konzultacijama u Vinogradskoj nisam oduševljena, tak da vjerojatno ću se naručiti kod dr.G je on mi se čini kao naj izbor za privatne klinike koje rade s HZZO-om. Ali kao što rekoh samo on dolazi u obzir ako je moguće da sve on vodi.
    Druga stvar je da ćemo svakako muža spregledati u Repromedu s onim dodatnim pretragama za muške i tam idem po mišljenje. Ne zanima me tolko dr R kolko embriolog P. 🔝
    A i vidjet ću kaj dr A kaže, kakav bi on plan za dalje imao jer sve u svemu zadovoljna sam s njime, nije on kriv kaj su stanice takve kakve jesu. Prošli put mi je rekao da ga više kod mene zabrinjava kaj ne ide prirodno nikak jer nema razloga da ne ide. 🤷‍♀️
    I prehranu moram srediti i sebe dovesti u red psihički i fizički…puno toga trebam 🤣🤣🤣
    Joj muka mi je od svega dodje mi da vrištim 🤯🤯🤯

Nymeria meni je rekao da mi to ne bi preporučio i da tek ako krenem tako negdje ću vidjet kako je to i privatno kao nebo i zemlja, te nešto vezano za prioritete, ne znam više točno… Uglavnom,baš sam nekako bila malo u šoku.

I, kažeš, sad kad si probala preko HZZO vidjela si da je to nebo i zemlja i kaješ se što si otišla?
    E, to ti je kad imaš poremećene prioritete…

On je zbilja ok, ali te neke stvari su me izbacile iz takta 🙄Mislim, zbilja to sve puno košta. A da, ja i moji prioriteti...🤦‍♀️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Lita.1234
    18. Ožujak 2021. 22:38

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Peanut

Pozdrav svima. Moje ime je Peanut i ovo je moj prvi post ovdje. Tek sam se registrirala te uređujem potpis po uputamaŽelim puno sreće svima u 2021.godini. Malo konkretnih pitanja:
    -Koliko je bitno sve dobro(!) razumijeti? Naime, ne razumijem puno medicinsku terminologiju iako jako puno čitam o MPO zadnja 3 mjeseca. Imam povjerenje u liječnike, ali koliko je bitno moje predznanje? Trudim se što više znati, ali me strah da se ne pogubim u svemu.
    -Mjerila sam, između ostalog, i AMH. Iznosi 38,5. Imam 33 godine i svi drugi parametri su u redu (UZV, brisevi, Papa, ostali hormoni, …). Iako u referentnim vrijednostima, znači li što ta povišena vrijednost za IVF postupak općenito?
    -MM je dijagnosticirana oligoteratozoospermia.
    Ako sve bude po planu, prije ljeta bismo krenuli u postupak.

Peanut

Draga Peanut, dobro nam došla i brzo nam otišla, trudna.
    Iskreno, ne moraš ništa znati ni ništa razumjeti. Uz malo sreće, jedan si od jednostavnijih slučajeva i uspjet će ti u prvih nekoliko pokušaja.
    Mi koji smo sve detaljno istražili ili imamo povijest neuspjeha, ili komplicirane dijagnoze ili imamo puno godina pa nemamo puno vremena. I sve smo naučili po putu, u prvi postupak obično svi uđemo kao bezglave kokoši
    AMH ti nije problematičan, to je samo znak tvom MPO specijalistu da ne krene sa prejakom stimulacijom da ne odeš u hiper, jer ti si vjerojatno koka nesilica koja će imati hrpu jaja i sa blažom stimulacijom.
    Možda bi ti samo bilo dobro provjeriti imaš li PCOS i inzulinsku rezistenciju jer se u tom slučaju često preporučuju neki dodaci prehrani koji ti pomognu kvaliteti jajnih stanica.
    Za sva pitanja, tu smo!

bas si dobro napisala. Tocno tako. Prvi postupak = bezglave kokosi 🤣🤣🤣

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Ožujak 2021. 22:39

Lucyinthesky

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

I, kažeš, sad kad si probala preko HZZO vidjela si da je to nebo i zemlja i kaješ se što si otišla?
    E, to ti je kad imaš poremećene prioritete…

On je zbilja ok, ali te neke stvari su me izbacile iz takta 🙄Mislim, zbilja to sve puno košta. A da, ja i moji prioriteti…🤦‍♀️

Vjerujem da je OK. Nekad ti "genijalci" žive u svom svijetu i nisu svjesni kako normalni svijet funkcionira.
    S druge strane, i ti izvodiš. Jedna kava dnevno manje, i za samo 14 godina uštediš za postupak 
    Ako još i čvarke izbaciš, ... 
    (Inače, meni tu G ide u drugom smjeru, doslovno mi lijekove/suplemente preporučuje po tome gdje je koji jeftiniji za par kuna )

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Ožujak 2021. 22:41

Lita.1234, ali i bolje je biti bezglava kokoš u prvom postupku. Dovoljno stresa imamo oko svega, ne moramo još biti eksperti za sve detalje. A one sretnice kojima odmah upale nikad ništa ni ne moraju naučiti 
    Meni se doktori trude napraviti me trudnom što prije, jer da dođem do desetog postupka, otvorila bih svoju kliniku 

💔💔💔

Lita.1234
    18. Ožujak 2021. 22:42

BjeliS 💕👣

Dada, ajme vec 10tt!
    Aura drzimo fige 😋
    Dalje sam zaborava 😳
    Pitanje.. Meni je zadnjih dana bas full lose od sviih mogucih stvari koje uzimam..
    Muka mi je pri pomisli da to uopce moram popiti.
    A onda kada popijem, pocne mi se dizati i prodje me volja i za jelo.
    Zelljezo, Ca, askorbat, prenatal, aktivna folna, metilirani vit.B12, proceed, vitamin d..
    Neki dan mi je u voznji doslo zlo, dusu sam ispustila i nakon toga ovaj proceed u sebe ne mogubstaviti da sam superman.. 😭

Ja sam u soku. A ja pijem samo prenatal solgar i d tekuci solgar 🤣🤣 idem narucit neke dodatke jer zaostajem totalno 🤣🤣

9 oplodeno 🥰🤞

Lita.1234
    18. Ožujak 2021. 22:42

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Lita.1234, ali i bolje je biti bezglava kokoš u prvom postupku. Dovoljno stresa imamo oko svega, ne moramo još biti eksperti za sve detalje. A one sretnice kojima odmah upale nikad ništa ni ne moraju naučiti
    Meni se doktori trude napraviti me trudnom što prije, jer da dođem do desetog postupka, otvorila bih svoju kliniku

🤣🤣🤣 vjerujem da bi ahahaha 

9 oplodeno 🥰🤞

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Ožujak 2021. 22:51

Lita.1234

BjeliS 💕👣

Dada, ajme vec 10tt!
    Aura drzimo fige 😋
    Dalje sam zaborava 😳
    Pitanje.. Meni je zadnjih dana bas full lose od sviih mogucih stvari koje uzimam..
    Muka mi je pri pomisli da to uopce moram popiti.
    A onda kada popijem, pocne mi se dizati i prodje me volja i za jelo.
    Zelljezo, Ca, askorbat, prenatal, aktivna folna, metilirani vit.B12, proceed, vitamin d..
    Neki dan mi je u voznji doslo zlo, dusu sam ispustila i nakon toga ovaj proceed u sebe ne mogubstaviti da sam superman.. 😭

Ja sam u soku. A ja pijem samo prenatal solgar i d tekuci solgar 🤣🤣 idem narucit neke dodatke jer zaostajem totalno 🤣🤣

Nemoj ništa naručivati, sad ti je kasno za dodatke. Trebaš ih krenuti piti najmanje mjesec dana prije postupka, a poželjno je i 3 mjeseca.
    Sad vjeruj u svoje jajne stanice, vidi što možeš napraviti da si sve ovo napraviš što manje stresnim, i kreni 

💔💔💔

Monkica24 🍀
    18. Ožujak 2021. 22:54

Aura

AuroraB

Aurahvala! 😘 Sretno ti sutra na transferu🍓🌷🍓🌷 Koliko vraćaš?

Hvala ti draga! ❣Jucer ih je 5 bilo oplođeno, nadam se da ce situacija sutra bit ista. Non stop mi je strah u glavi da cu sutra doc i da ce mi rec da nema nista.😔
    Mislim da cu mrknit jedan Normabel prije spavanja.
    Ako Bog da, vratit cu 2. Pa sve u njegove ruke. 🙏

Sretno!!! 

ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
    14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
    06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
    02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
    04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
    13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.

vuky
    18. Ožujak 2021. 22:56

Lucyn  ne kuzim takve izjave, ko da svi se..mo novac, a ovo o prioritetima no comment...

Nymeria da, sve se nekako slagalo ajme meni.... ali dobro, naucila sam da se moram boriti za sebe/nas... jer eto, tako me tokalo. Da, neke od nas su ovdje bas zaglavile, tocno nas malo treba šutnuti da odemo u temu trudnica ❤️ zelim isto i tebi od srca 🤰🏼doci ce i nase vrijeme- jos smo mladice 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.