Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nakapaka
    18. Ožujak 2021. 16:05

MTB poci cu def u 4. Mjesecu eto da vidim sta bi rekao neko drugi.

👩🏽34god

• Dia85
    18. Ožujak 2021. 16:06

VM

MTBica hvala ti puno! ovo mi je super informacija, da u Novom Zagrebu sam pa mi paše sve.

VM, neki dan sam pisala, u Poliklinici Vuković, kod dr Bolanče sam radila propuhivanje, potpuno beznolno mi je bilo, ak se ne varam, 1500kn

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Ožujak 2021. 16:07

Nakapaka

MTB poci cu def u 4. Mjesecu eto da vidim sta bi rekao neko drugi.

Tako je, ovo nije priča u kojoj si možemo dozvoliti biti pasivni promatrači 
    A sad držmo fige da je ta tvoja betica samo malo lijenija i da te ugodno iznenadi 

💔💔💔

• Dia85
    18. Ožujak 2021. 16:11

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Dia85, ja bih mu rekla i za te moje strahove, zašto ne. S razlogom te strah, a to je dio tvoje obiteljske anamneze. Ima on srca, neće te lagati a možda te umiri. Vjerojatno ti može reći što je u tvom strahu realno i što je stvarna opasnost, a što su bablje priče.

VM, pa ne znam čega te strah. Ako odeš kod Gića, on će ti možda reći da ti HSG ne treba, ali tko tebe sprečava da ga svejedno napraviš? I meni je za svašta rekao da mi ne treba, pa je poštovao moju odluku da to svejedno napravim i pregledao sve nalaze koje sam mu donijela i objasnio mi ih je (je da me je pritom malo zajebavao, ali on voli održavati tu ležernu atmosferu). Pritom bih ja išla na onu pjenicu, nema smisla patiti ako se ne mora.

MTB hvala ti na savjetu, spomenula sam mu jednom u kontekstu kak kontroliram ciste na cickama pa je rekao da općenito taj povišeni nivo hormona u stimulaciji nije toliko dugo da bi to bilo opasno i sl..naravno ništa nije garanacija, kontroliram se i dolje i gore redovito i to je to

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

BAJOMA
    18. Ožujak 2021. 16:22

Nymeria.

Kao što sam i osjećala da se ništa nije desilo test je negativan, bijelo ko snijeg. Danas je 8dnt blastice i definitivno nije prerano, da se nešto dešava bar bi bila sjena.
    https://ibb.co/mNS8xL5
    Betu ću vaditi ranije, otići ću u subotu odmah ujutro da mogu čim prije prestati s terapijom
    Nakon toga počet s terapijom prema knjizi It starts with the egg i nadam se najboljem plus muža detaljno skontrolirati dodatnim pretragama. Nemam pojma gdje nastaviti liječenje dal ću ostat kod dr.A ili idem dalje…nismo ni pri novcima više i sve nas je ovo iscrpilo i financijski tak da nisam pametna.
    ❤❤❤ Svim curama od srca želim sreću i što prije da postanu 🤰 i mame i da se što manje muče postupcima, pikanjima i ostalim. ❤❤❤

Ako te moze utješit cini mi se da je biokemiska u tebe jer se nadzire nešto ❤️❤️🤗

AuroraB
    18. Ožujak 2021. 16:24

MTB, Dia85, Miss, WomenName, Luyinthesky hvala vam na pažnji cure  
    Tuma ja sam dugo mislila nezrele, a na kraju prezrele+slabije kvalitete... apstinencijska kažeš? Bude slađe barem kad budeš mogla 
    VM slažem se sa MTB, ti kreni nepokolebljivo sa pretragama koje želiš napraviti... Žao mi je ako sam te preplašila sa pretragom; ali ona je više nelagodna (kao da te naglo zgrabi velika nužda, i to onako baš jako jako, a ne smiješ na wc ) nego bolna... Mislim boli, ali nije neizdrživo. No, ti svakako odi na tu famoznu pjenicu. Inače mi je ta riječ smiješna. 
    Nymeria, kako stojiš sa postupcima preko HZZO-a?

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

stani
    18. Ožujak 2021. 16:24

Nymeria jako mi je zao, nadam se da imate jos preko hzzo mogucost za postupke, svim srcem ti zelim da sto prije dodjes do svoje bebe❤️

JA: 36.. PAPA, BRISEVI, HSG✔️ ON:34.. sve ok! ✔️
    12/2020 & 01/2021: AIH 0
    03/2021: IVF (Gonal 225, Cetrotide, Ovitrelle + decapeptyl) 13.03. vraćen 2 x 5dnevni 🍀🍀, 3 x 🐧
    16.04. 💔 vanmatericna op.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Ožujak 2021. 16:37

Dia85

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Dia85, ja bih mu rekla i za te moje strahove, zašto ne. S razlogom te strah, a to je dio tvoje obiteljske anamneze. Ima on srca, neće te lagati a možda te umiri. Vjerojatno ti može reći što je u tvom strahu realno i što je stvarna opasnost, a što su bablje priče.

VM, pa ne znam čega te strah. Ako odeš kod Gića, on će ti možda reći da ti HSG ne treba, ali tko tebe sprečava da ga svejedno napraviš? I meni je za svašta rekao da mi ne treba, pa je poštovao moju odluku da to svejedno napravim i pregledao sve nalaze koje sam mu donijela i objasnio mi ih je (je da me je pritom malo zajebavao, ali on voli održavati tu ležernu atmosferu). Pritom bih ja išla na onu pjenicu, nema smisla patiti ako se ne mora.
    MTB hvala ti na savjetu, spomenula sam mu jednom u kontekstu kak kontroliram ciste na cickama pa je rekao da općenito taj povišeni nivo hormona u stimulaciji nije toliko dugo da bi to bilo opasno i sl..naravno ništa nije garanacija, kontroliram se i dolje i gore redovito i to je to

Koliko sam ga upoznala, neće ti lagati nego će ti reći kako stvari stoje, po njegovom znanju (ipak nije onkolog, ali vjerujem da zna posljedice stimulacija).
    Velik dio onoga čime nas plaše su sigurno bapske priče. Ali ima i realnih opasnosti. Ja sam odlučila dojke kontrolirati svakih 6 mjeseci jer tu imam genetsku predispoziciju.
    A što ti kontroliraš dole i kako?

💔💔💔

• Dia85
    18. Ožujak 2021. 16:43

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Dia85

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Koliko sam ga upoznala, neće ti lagati nego će ti reći kako stvari stoje, po njegovom znanju (ipak nije onkolog, ali vjerujem da zna posljedice stimulacija).
    Velik dio onoga čime nas plaše su sigurno bapske priče. Ali ima i realnih opasnosti. Ja sam odlučila dojke kontrolirati svakih 6 mjeseci jer tu imam genetsku predispoziciju.
    A što ti kontroliraš dole i kako?

Cicke kontroliram kod Eljuge svakih 6 - 8 mjeseci ovisno o nalazu jer imam dosta cistica, a ginekološki sam se od 16 kotrolirala redovito, i prije planiranja trudnoće uzv barem dvaput godišnje jer je mama u mojim godinama već bila bez jajnika i s grdom endometriozom..ništa posebno, samo češći uzv, polip sam npr. operirala 2018. naravno bez dvojbe da se odmah ukloni kad je obiteljska anamneza loša..ne moram ti ni reć da se bojim više neimanja djece neg samog karcinoma u toj priči

Lita.1234
    18. Ožujak 2021. 16:47

AuroraB

a to je činjenica da ni u prvom ni drugom pokušaju nisam imala emrbrija za smrznuti, što mislim da jasno govori i o kvaliteti mojih stanica! To je ono što govori i moja doktorica… želi poraditi i na njihovoj kvaliteti kroz Menopur, i planira mi također dati duplu štopericu… Tako da je moja odluka na kraju dana, jasna i potvrđena, a to je da nastavljam u Petrovoj kod dr. L.Š.🧡❤️💜💛 Povrh toga, dr. me pitala da li se osjećam spremno za postupak, pošto je operacija bila u 1mj. Rekla sam da iskreno nisam još psihički spremna 

Bravo na hrabrosti i odlucnosti za cijeli ovaj put. ❣ najbitnije je da sada znas kako dalje i sigurna si koga zelis uz sebe za postupak. I to je najbitnije. Vidim da smo nas dvije u dosta slicnoj situaciji (osim sto ja jedan jajovod uopce nemam) ali svi nalazi su nam ok a ne ide i ne ide. Ono sto mene zanima jer sam totalni laik za ivf, ali se bojim jer sam prosla vanmatericnu i skoro umrla(rekli su da sam dosla 10 min kasnije da nebi bila ziva ugla kaos od unutarnjeg krvarenja da ne duljim) kako dolazi do vanmatericne u ivf metodi. Pa razumijem kada je prirodni proces da plod moze ostati u jajovodu ili otic na krivo mjesto, ali ako oni blasticu stave tocno u maternicu gdje se ona mora zalijepiti kako onda zavrsi u jajovodu? tj sada kad pisem mi sve manje ima ovo smisla sto pricam da, jer ona sece i trazi mjesto za zakacit se. ok. Al iskreno mislila sam da su ovako sanse za vanmatericnu skoro nikakve, a sada se bas brinem..

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.