Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    05. Prosinac 2020. 10:43

MTB

LucyLou, nema se smisla uspoređivati s drugima. Da, drugi se i drogiraju i rode dijete. Nama ne ide i gotovo. Ne mislim raditi drastične promjene i stvarati si stres, to je kontraproduktivo. Ali ću malo istražiti plant based proizvode i vidjeti sviđa li mi se nešto. Ako da, onda ću polako mijenjati ono što sad jedem s tim novim. Nije ideja da se mučim koliko da napravim mali upgrade tamo gdje ide, i gdje je to u smjeru mog općeg zdravlja. Na kraju krajeva, kad rodim svu tu djecu, želimo dovoljno poživjeti i da imamo unuke.

Lucyinthesky, super vijesti. Ne samo da imaš transfer, nego i držmo fige da ćeš imati hrpicu smrzlića. I hvala na potvrdi da sam ja super, a MM nam je zeznuo smrzliće, sad ga mogu zafrkavati. A i moram priznati da me tješi da moje jajne stanice stvarno onda nisu za baciti, jer naši su zameci bili baš super taj treći dan. Znači da ipak ima nade za nas.

Za one koji idu u IVF polikliniku, smrzavaju li oni treći dan?

🤔 hm, vidis dobro pitanje! Ja sam u pon na pregledu pa mogu pitati, ako zelis... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

manemoj
    05. Prosinac 2020. 10:49

Lucyinthesky

Upravo su me zvali iz laboratorija. Danas je drugi dan i imamo 5 embrija, jedan je odustao.
    Kažu da nismo imali onaj slučaj gdje su nam skoro svi propali 3. dan,
    definitivno bi čekali za transfer do 5. dana, ovako za svaki slučaj neće nego će bit sutra, treći dan.
    Malo sam ih udavila s pitanjima 😁Kažu da ako drugi dan embriji imaju 4 stanice, oni su jako zadovoljni, e sad naši imaju neki 4,jedan ima 8 😳, a neki po 2,šaroliko.
    Za ono o ulozi spermija i stanice su mi potvrdili da je definitivno istina da je do stanice do 3. dana, a onda preuzima spermij, te da je istina to što su nam rekli u bivšoj klinici.
    Uglavnom, ostale će pustiti do 5.dana pa šta bude, naravno, nije sigurno ni da će išta opstati, svjesna sam toga.

Ajme pa ovo su odlične vijesti! Znači sutra transfer? Baš sam sretna zbog vas ❤️

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Ruska1986
    05. Prosinac 2020. 10:50

Lucyinthesky

Upravo su me zvali iz laboratorija. Danas je drugi dan i imamo 5 embrija, jedan je odustao.
    Kažu da nismo imali onaj slučaj gdje su nam skoro svi propali 3. dan,
    definitivno bi čekali za transfer do 5. dana, ovako za svaki slučaj neće nego će bit sutra, treći dan.
    Malo sam ih udavila s pitanjima 😁Kažu da ako drugi dan embriji imaju 4 stanice, oni su jako zadovoljni, e sad naši imaju neki 4,jedan ima 8 😳, a neki po 2,šaroliko.
    Za ono o ulozi spermija i stanice su mi potvrdili da je definitivno istina da je do stanice do 3. dana, a onda preuzima spermij, te da je istina to što su nam rekli u bivšoj klinici.
    Uglavnom, ostale će pustiti do 5.dana pa šta bude, naravno, nije sigurno ni da će išta opstati, svjesna sam toga.

Jao, super! 😊😊😊😊 sretno sutraaaaa 🤗🤗🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

05. Prosinac 2020. 10:59

Ovako kad citam, ispada da je recept za dobar spermiogram sto nezdraviji zivot. 😁
    Zvala sam narucit se za prvi uzv i nisam pitala sta je s testiranjem za covid kad je fet u pitanju. Valjda bi mi spomenula da treba prije prvog uzv. Mislim ako mi opet trebaju 2 testa ima da se upucam.

darliv
    05. Prosinac 2020. 11:04

Lucyinthesky odlicne vijesti, drzim fige za sutra i navijamo za kojeg smrzlica 🤩
    Manemoj super za test, i nadam se da ce temperatura stati kroz ova dva dana 🤞🏻😘 potpisujem sve sto si napisala za odnose s dragim ❤️ cijela situacija nas je samo ojacala i odnos nam ne ovisi o tome hocemo li imati djecu, iako bi oboje voljeli da ih imamo, ali zivimo dalje i bez njih, i najveca smo si podrska. 
    Nikitta 💓
    Mene nekoliko puta dnevno uhvati lagana bol kao menga, samo je razlika sto sam od jucer nekako 'laksa', osjecam se nekako poletno, kao da mi utrogestan vise ne djeluje isto, prve dane sam bas bila natecena, lice buknulo od akni, bas neka tezina, tako da sam sad super. Danas dolaze necaci na spavanje tako da necu uspjeti uci na forum do sutra navecer, niti uspjeti pratiti svoje simptome 🙈 jos uvijek mi je plan test napraviti u ponedjeljak i ako bude negativan odmah otici izvaditi krv kako bi stala s terapijom. Pomirila sam se s obje mogucnosti, i odlucila se ne muciti toliko s tim sto ce biti sljedeći tjedan.
    Cure uzivajte u vikendu, mazite se, pazite, zivite ❤️❤️

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

vuky
    05. Prosinac 2020. 11:09

Lucyn kamo si ti u postupku?Ivf? 
    Znaci kako su ti sve fino rekli, a ja se sada osjecam ko debil, ja nista ne znam o svojim stanicama ni sto je bilo i pol noci sam na googlu tipkala da nadem koji stadij bi to eventualno bili moji embriji itd. Znaci sad bi ju zvala najradje i rekla da necu ni doci po njih, nek rade sa njima sto god hoce... Ni dr ni embriolozi nisu nasli shodno 15min da mi objasne sto, kako, zasto... znaci majke mi, ko da sam debil se osjecam i uzasno sam ljuta na sebe i moju “pristojnist” ... ali sokirala me stvarno jucer... Sto, da ja nju nazovem u pon i zamolim da mi kaze, jer vise ne znam kamo googlati....

Što se muskih tice, ne znam- moj je prestso pusiti i dok je pazio ful, pio dodatke, nije bilo cuge, samo zdrava hrana, kretanje- spermiogram mu he bio odlican - sad kad nista nije pio, cuga, losija hrana - uzasan spg.... a svakako me ljuti jer ko on nista oko ovoga ne mora - samo me odvesti i dati uzorak- a ja 100 pizdarija- i jucer kad mi je trebao, prakticki pa ignore... Covjece, tjesio me moj necsk od 15godina ... a ovi moj je faca, on meni kaze pa dosta je 2-je djece na sve / znaci 4.put u godini dana ovo sve i to mi izjavi i sto ja dramim.... jos ga ne mogu vidjeti!

manemoj
    05. Prosinac 2020. 11:11

Jeremija

Ovako kad citam, ispada da je recept za dobar spermiogram sto nezdraviji zivot. 😁
    Zvala sam narucit se za prvi uzv i nisam pitala sta je s testiranjem za covid kad je fet u pitanju. Valjda bi mi spomenula da treba prije prvog uzv. Mislim ako mi opet trebaju 2 testa ima da se upucam.

E ni meni za FET uopće nije spominjao test. Prošli put mi je odmah na prvoj folikulometriji rekao kad ću najvjerojatnije raditi test a sad niti jednom ništa 🤷.
    E i ne mogu se nikako sjetiti jesam prošli put s utricima krenula nakon aspiracije ili nakon transfera. Jer sad mi ih nije spominjao isto 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Godina dana pokušavanja
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Prosinac 2020. 11:12

Ruska1986, možeš pitati, hvala!

Bozma, ma ja ionako radim na tome da vodim što zdraviji život. Dolazim u godine gdje se približavam potencijalnim bolestima koje sam vidjela u svojoj obitelji koja baš i ne vodi zdravi život. Pa činim ono što mogu da imam što kvalitetniju starost. Ovo za plodnost je samo plus.
    Inače, ovaj moj je otišao na plac da nam kupi hranu za idućih par dana. I uz put je kupio brazilske oraščiće jer je pročitao da moramo konzumirati selen. Pa tko ga ne bi volio. 

💔💔💔

manemoj
    05. Prosinac 2020. 11:17

vuky

Lucyn kamo si ti u postupku?Ivf?
    Znaci kako su ti sve fino rekli, a ja se sada osjecam ko debil, ja nista ne znam o svojim stanicama ni sto je bilo i pol noci sam na googlu tipkala da nadem koji stadij bi to eventualno bili moji embriji itd. Znaci sad bi ju zvala najradje i rekla da necu ni doci po njih, nek rade sa njima sto god hoce… Ni dr ni embriolozi nisu nasli shodno 15min da mi objasne sto, kako, zasto… znaci majke mi, ko da sam debil se osjecam i uzasno sam ljuta na sebe i moju “pristojnist” … ali sokirala me stvarno jucer… Sto, da ja nju nazovem u pon i zamolim da mi kaze, jer vise ne znam kamo googlati….

Što se muskih tice, ne znam- moj je prestso pusiti i dok je pazio ful, pio dodatke, nije bilo cuge, samo zdrava hrana, kretanje- spermiogram mu he bio odlican - sad kad nista nije pio, cuga, losija hrana - uzasan spg…. a svakako me ljuti jer ko on nista oko ovoga ne mora - samo me odvesti i dati uzorak- a ja 100 pizdarija- i jucer kad mi je trebao, prakticki pa ignore… Covjece, tjesio me moj necsk od 15godina … a ovi moj je faca, on meni kaze pa dosta je 2-je djece na sve / znaci 4.put u godini dana ovo sve i to mi izjavi i sto ja dramim…. jos ga ne mogu vidjeti!

Ufff baš ti se sve skupilo. Na žalost što se informacija tiče sve mi se više čini da ako same ne pripremimo pitanja ništa od info. 
    Meni nakon aspiracije došao embriolog u sobu i sad sve on meni ispriča što valjda misli da ja trebam znati i kao to je to i krene van a ja rekla e a moja pitanja? On se nasmijao baš onako od srca, sjeo i onda mi objasnio i šta sam pitala i šta nisam. Očito ovdje pristojnost treba ostaviti na samom početku 🤷
    Nazovi ih i pitaj najbolje. Pogotovo ako to ovako utječe na tebe da bi sve ostavila. Težak je ovo proces i sve se sto puta propitkujemo u glavi i krivimo i patimo i nema druge nego stisnuti zube. Kako kažu nećeš dobiti križ teži od onog koji možeš nositi.. e sad jel to fer.. vjerojatno ne ali eto.. tako su nam karte podijeljene. Drži se, sutra će već biti bolje ❤️

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Godina dana pokušavanja
    12/2020 FET beta 0.100
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️

la_Reina_del_Sur
    05. Prosinac 2020. 11:19

Zvali su i mene jutros i laboratorija, 6 se uspjesno oplodilo, samo 1 je otpa za sad.. u pon se cujemo opet sa vidimo kad ce transfer i kakvi su 🙏😇❤

👸 29, Amh 33
    🤴 32, normo
    💒 4 g
    Nalazi "savrseni", Idiopatska neplodnost
    3 AIH = ❌❌❌
    3/20 IVF, Rekovelle = 5 js, 3 oplodene, 2 trodnevne vracene ❌
    5/20 IVF, Gonal 150 + Cetrotide, Ovitrelle = 13 js, 8 oplodenih, 3 blastice, 1 vracena, 2 zamrznute ❌ (blagi hiper)
    08/20 FET u prirodnom ciklusu samo Utrogestan, 2 blastice ❌
    11/20 Gonal 75/150 + Cetrotide, Decapeptyl x2 kao štoperica = 7 js - 2 blastice vracene, ❌
    1🐧 FET 5.2. ❌
    Suplementi + trening
    Prirodna trudnoca ✅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.