Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Piky
    04. Prosinac 2020. 23:45

Nikitta

Dada31 nisam ništa riješila, ma mislim, ono, osim dobila drugu terapiju kod svog privatnog dermatologa. Radi se o kroničnoj paronihiji, cirkulacija u palcu loša, dao mi je jaku mješavinu krema s kortikosterioidima (jaču od ove sad) i da stavljam nogu prvo u ledenu, pa u srednje vruću vodu, (hipokloritna otopina koju ne mogu danas na 5 mjesta kupiti nigdje) da se cirkulacija pokrene, i da uzimam Ginko. Ako palac ne bude bolje za 14 dana, da će morat dati inekciju kortikosteroida u palac lokalno, da smanji upalu. Crp i sedimentacija, ok, nema infekcije ni sepse. Samo palac polumrtav, očito ga spašavam od amputacije. Ne zajebavam se. I nije mi do života. Pričala sam s Kecksteinom jučer pola sata oko tog palca prvo, vidio je sve fotke palca i kaže da to nema veze s Visanne i inzistira da opet krenem s njima, a krvarenje je stalo prije 2 dana. Neka izdržim 3 tjedna ako opet krene, pa će mi povisit na 2 tablete dnevno, što još nisam čula, jer me već 1 satre. Plakala sam cijeli dan, ali eto uzela sam danas jebene Visanne, i neka bude kako mora. Pomirila sam se sa kotrljanjem u provaliju, nema pomoći, ne mogu više borit se s vjetrenjačama. Neka ide sve. U zubara idem u pon. Kod svog dugogodišnjeg, na konzultacije, a zvala sam i MtB zubaricu, koja me oduševila, pregledat će moj ortopan, i cijelu anamnezu i javit mi se u pon. Hvala što brinete. I na svim savjetima, preporukama. Ja ne mogu biti pozitivna, pa je bolje da ovdje ne pišem svoja sranja. Ne zamjerite. Pomoći ću savjetom kad vidim da mogu. Sretno svima♥️

Draga, svaka naša riječ tebi je suvišna, ali naravno da trebaš pisati SRANJA, zato i jesmo tu..., svaka Ima neko sranje i svakako je lakše kad ta sranja napišemo, koliko toliko nam je lakše. 💋💋💋

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

Tigrica
    04. Prosinac 2020. 23:45

MTB

Tigrica

Pozdrav, dobra vece, pratim tu i tamo forum , ali nisam bas aktivna. Htjela bih pitat na zadnjih par postova sam naletila, da je prva tri dana stanica, onda je spermic odgovoran za hranjenje. Nisam to nigdje procitala, pa ako bi mi htjele malo bolje pojasnit. Premda mi je moja ginicka nesto nabacila ,kao ako spermic nije dovoljno jak, da se stanica nece primi. Bila sam u nekoliko postupaka, dobijem blastocistu ali se ne primi. Unaprijed hvala na informaciji.

Ako ti dođe do blastociste, onda to vjerojatno nije do spermića, mi govorimo o rastu zametka izvan našeg tijela. Zašto se ne primi jednom kad ti stave blastocistu može biti milion razloga - i do kvalitete jajne stanice i spermića i zametka i tvoje maternice… Slobodno nam napiši više o sebi (ili zapiši u potpisu) pa ćeš možda dobiti savjeta.

Boimo se isto kao sve trudilice ovdje. Sad smisljamo toplu vodu hocemo li preko hzzo  dalje, privatno ili ostat dalje doma zbog corone. Sv. Duh ,neuspjesna jedna inseminacija,  potom dvije ful stimulacije iz koje sam dobila 4 blasticek jednu morulu mislim da je tako zovu ,nisam ziher. Nista  od pozitivne bete. Prebacila sam se na VV. Iz stimuliranog postupka, 3 blastice nista od bete.  Uza sve nalaze koje smo obavili, sve u svemu smo ok, trudimo se i dalje ,al nema uspjeha . Dragi 45, ja 39 god.  Toliko o meni. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

• Piky
    04. Prosinac 2020. 23:52

Samara

Nadalica, Tuma i ostale trudnice i mame dal vam se kad javilo, a ne znam kak to nazvati ali mozda napadaj panike? Evo vec par dana navecer kad lezim pocne mi srce ubrzano kucati iz cista mira i ko da mi u grlu kuca i ko da me neka panika lovi i pluca mi se skvrce. Nisaam bolesna, skroz sam zdrava, nikad prije nisam imala problema s tim i nisam u nikakvom stresu. 🤷‍♀️ Evo sad me opet uhvatilo.. Bas me strah

Meni večer prije pobačaja počelo srce lupati ludo i nije mi bilo dobro, prostorija mi se počela sužavat, kao da me guši nemam dosta prostora, isuse grozno ja kažem mužu imam napadaj panike, ali je njemu palo na pamet da je možda od kave jer sam nakon dosta vremena što ne pijem kavu popila 2 i 2 čaše kole pa me možda kofein ili mi tlak skočio i nakon pola sata mi bilo bolje. 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    3/2020 insem. - stigla M
    Beta
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

05. Prosinac 2020. 00:03

Piky

Samara

Nadalica, Tuma i ostale trudnice i mame dal vam se kad javilo, a ne znam kak to nazvati ali mozda napadaj panike? Evo vec par dana navecer kad lezim pocne mi srce ubrzano kucati iz cista mira i ko da mi u grlu kuca i ko da me neka panika lovi i pluca mi se skvrce. Nisaam bolesna, skroz sam zdrava, nikad prije nisam imala problema s tim i nisam u nikakvom stresu. 🤷‍♀️ Evo sad me opet uhvatilo.. Bas me strah

Meni večer prije pobačaja počelo srce lupati ludo i nije mi bilo dobro, prostorija mi se počela sužavat, kao da me guši nemam dosta prostora, isuse grozno ja kažem mužu imam napadaj panike, ali je njemu palo na pamet da je možda od kave jer sam nakon dosta vremena što ne pijem kavu popila 2 i 2 čaše kole pa me možda kofein ili mi tlak skočio i nakon pola sata mi bilo bolje.

Ma joj dobro si ti i prosla s obzirom koliko dugo si se cistila... Ja to kako sam jaaako krvarila stala sam pod tus jer nije bilo smisla stavljati uloske i okrenula pod tusem vodu na dosta toplu.. U jednom trenu mi to lupilo u glavu da sam jedva muza dozvala iz boravka da dodje u kupaonu, ja bi inace 100 posto pala u nesvijest.. Od toliko gubitka krvi i pare u kupaonici..poljevao me hladnom vodom a ja gola u lokvi krvi i u polunesvijesti.. Strasno... 😪😪😪
    Evo  dan danas kao da je jucer bilo sto ti kazes slika ti pred ocima.. I meni je iako je proslo god dana kao da je prije mjesec dana bilo... 

• Piky
    05. Prosinac 2020. 00:03

Jeremija

Lucija007, tako se i ja uhvatim u razmisljanju kako bi mi muzu bilo bolje s nekom drugom, kako sam mu samo teret, toliko radi i trosi na mene, a za nista sam. Osjecam se kao invalid, ne mogu nesto sto je vecini ljudi normalna stvar, dobiju je cim pozele, sve po planu i programu, a puno njih i kad ne zele. Prije sam mu znala rec da si nadje neku drugu, a onda otkako sam sanjala onaj san da ima na cuvanju hrpu embrija sa bivsom i kako mi odusevljeno prica o njenim kvalitetnim stanicama i kako je super reagirala na terapiju i imala hrpu embrija, a ne jednog dvodnevnog kao ja, bila sam ljubomorna ka pas. Da je stvarnost, ne bi se dobro proveli, ni on, ni ona.
    I ja bi radije da je problem u njemu nego u meni, mene nema tko ispitivat gdje zapinje niti se moram kome pravdat, a on ipak ima znatizeljnu mamu koja uvijek pita,pa se osjecam kao govanjce, iako on nikad nije rekao da sam ja problem, ali eto imam osjecaj, ako i ne misli to da ga drugi stalno podsjecaju, pa je samo pitanje dana kad ce promislit: pa sta meni ovo treba u zivotu.

Joj cure i moj muž ima sina sa bivšom ženom i kao što rekla Lucija bila sam ljubomorna, ali to me prošlo..
    E sad što se tiče snova nećete vjerovat:
    Dan tj.noć prije onog pregleda kad nije bilo srčane reakcije ja sam sanjala da idemo ja i muž na kavu s njegovom bivšom i oni meni kažu da čekaju dijete 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😭😭 I sutra 💣💥💔

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    3/2020 insem. - stigla M
    Beta
    26.04 ET, 10.5 beta

• Piky
    05. Prosinac 2020. 00:26

LUCIJA007

Piky

Samara

Ma joj dobro si ti i prosla s obzirom koliko dugo si se cistila… Ja to kako sam jaaako krvarila stala sam pod tus jer nije bilo smisla stavljati uloske i okrenula pod tusem vodu na dosta toplu.. U jednom trenu mi to lupilo u glavu da sam jedva muza dozvala iz boravka da dodje u kupaonu, ja bi inace 100 posto pala u nesvijest.. Od toliko gubitka krvi i pare u kupaonici..poljevao me hladnom vodom a ja gola u lokvi krvi i u polunesvijesti.. Strasno… 😪😪😪
    Evo dan danas kao da je jucer bilo sto ti kazes slika ti pred ocima.. I meni je iako je proslo god dana kao da je prije mjesec dana bilo…

Užas, nezamislivo i ne daj bože nikome.. Takvo nešto nebi nikad smjele doživjeti.. 😭😭😭😭

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    3/2020 insem. - stigla M
    Beta
    26.04 ET, 10.5 beta

• *.Women_name.*
    05. Prosinac 2020. 06:14

Samara

Meni je tako bilo u početku, prestalo je. Znam da je moja šogorica pričala za iste simptome u trudnoći. Jesi štitnjaču i hormone u zadnje vrijeme gledala? Zna i od toga

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Nadalica
    05. Prosinac 2020. 06:44

Samara da ja sam to imala, nije to napadaj panike, jednostavno kada je vise beba tu, ti imas veci volumen krvi i srce se bori da to sve ispumpa.. ne brini, provjeri pritisak par puta cisto da vidis jel sve uredu, kod mene je znao biti malo visi kada se to jabi, a javi se najcesce kada lezim.. kako odmice trudnoca i to ce se pogorsavati, barem je meni tako bilo, od 30 tt sam doslovno spavala sjedeci.. meni je pomagalo kada par puta udahnem duboko i prodisem kao da su trudovi.. sa porodjajem je proslo, nije se vise nikada javilo.

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

Ruska1986
    05. Prosinac 2020. 07:40

Dobro jutro, cure! Samara, mene to ulovi sa vremena na vrijeme ali ne pridajem previse znacaja .... Ono, bas srce krene lupat! Malo se legnem i cekam da prodje... Pretpostavljam da srce sad jace pumpa kako trudnoca odmice 🤷‍♀️
    Sta se nas tice, kod nas je problem iskljucivo muski. Da nije, ja bi vjerovatno rodila desetero djece. Ali niti u jednom trenu ga nisam manje voljela, pa cak i da ne mozemo dobit bebu.. "i u dobru i u zlu" 💜❤ Cak sam bila u situaciji da i nisam htjela ic na MPO kad vec ne ide "prirodno"(ne zbog religije il iceg drugog) i nije mi se dalo prolazit kroz ovo sve, ali ga toliko volim i zbog njega sam se odlucila na ovaj korak. Mislim da zivot i te kako ima smisla i bez djece, ali ne bi si nikad oprostila da nisam probala, zbog njega... A njemu je to stvarno smisao zivota! Zato, oni su tu prvenstveno zbog zivota sa vama i uvjerena sam da vas vole vise od iceg na svijetu.... ❤💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

vuky
    05. Prosinac 2020. 08:02

Jutro, ja sam pretrazila net da vidim koji razred bi mofli biti moji embriji - ko early blastocyst sam nasla da bi mozda moglo odgovarati, kao 16% je mogucnost implantacije, a 47% veca mogucnost za implantaciju iz Fet-a nego iz svjezeg transfera... bo... Meni je glupo sto ta biologica nije objasnila i popricala sa mnom... sad niti do nitu do nje ne mogu doci prije 1.mj... a do tad... mogu samo probati dovesti sebe u normalu... isla bi i akupunkturu i sve, ali tu di zivim nemam ni frizera... S muzem sam se jucer zakacila i trenutno ga ne zelim ni vidjeti... i tak... njesra zesce.... ja cu sad googlati kamo mogu na donaciju i koliko je to love - donaciju zametka jel...? Jel se netko vec raspitivao?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.