Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    manemoj
    05. Prosinac 2020. 09:51

Jeremija

Imam sad jedno glupo pitanje. Krece mi M, ali nije ono bas krenila, za sad je samo ono malo na papiru kad se brisem. Da li da krenem odmah sa estrofemom ili popodne kad bas krene?

Meni su rekli kad baš krene pravo. Ali mislim da ne možeš fulati ni odmah. I pliz javi kako reagiras na njega.

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• LucyLou
    05. Prosinac 2020. 09:52

Ljuropile, hvala ti na pojsnjenju za kariogram. Sve je to meni jasno, ali ako je to zaista tako - zasto ga ona uopce raditi? Sjecam se Lemon i njihovog slucaja i iskreno, ne znam vise sto misliti. Ispada da se na kraju sve svodi na metodu pokusaja i pogreske. 🤯
    MTB, ja sam bas htjela postaviti pitanje sto s prehranom u ovim nasim pokusajima. Ja isto obozavam jogurte i sireve, i to mi je definitivno tesko izbaciti iz prehrane. Jedem dosta zdravo i kad sam prof.Simunica pitala trebam li prilagoditi prehranu, rekao je da je mediteranska prehrana najbolja ali isto tako da nema smisla skroz mijenjati zivotni stil. I onda se sjetim cura oko mene koje puse i piju i koje su eto, ostale trudne od prve...

A ovo sto pisete za muzeve - ja sam svom neki dan rekla da bi mozda vec oboje bili roditelji da smo s nekim drugim. Samo je stao, pogledao me i rakao da on nije sa mnom zbog djeteta nego zato sto me voli i sto zeli biti sa mnom. Hocu vam reci - i oni prozivljavaju sve ovo, samo mozda na drugaciji nacin od nas. I mozda i bolje da je tako. 😉

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

Lucyinthesky
    05. Prosinac 2020. 10:04

Bozma i moj je skroz takav, ali ovo je stvar gdje je kao i kod većine drugih, naš ulog puno veći.Mi smo oko toga vodili bitke i još ponekad vodimo, ali jbg šta mu ja mogu.
    Nije tip kao npr što je MTB napisala da sam istražuje i naručuje, ali uzima sve što mu ja dam, u početku je prigovarao, sad ne,a toga je bome puno, čak više od ovog što ja pijem.
    I nije mi lako gledat ga kad smo u društvu, a on pije sok, drugi pivu itd, onda te kg, nije lako skinut ako nisi sportski tip. Jbg, žrtva je to.
    Što se mene i prehrane tiče, uglavnom je po keto principu i ono do srži sam mesojed, ali opet se i tu trudim da bude zdravo, sve uzimamo domaće, jedem puno ribe i zelenog lisnatog povrća. Sirevi su mi favorit i mislim da ih se neću odreći. Od ostalih "poroka" samo kava i nju pijem običan espresso.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Ruska1986
    05. Prosinac 2020. 10:04

Moj muz se bavi sportom(bas sportski tip), ne pusi, popije tu i tam koju pivu(rijetko), tusirao se u hladnoj vodi, sopao se svakakvim cajevima i spermio bio losiji taj put nego prvi put(prvi put ga je radio jedno 4 mjeseca prije drugog puta). I to toliko los da smo umjesto IVFa morali na ICSI. A gledam mu frendove koji cugaju stalno i puse pa svi imaju djecu... Ovo sve zdravo moze privremeno(mozda) pomoc, ali dugotrajno ne... Doktor nam je objasnio da, i ako dodje do poboljsanja, to ce biti kratkorocno... ocito nema pravila 🤷‍♀️ 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

05. Prosinac 2020. 10:05

LucyLou

Ljuropile, hvala ti na pojsnjenju za kariogram. Sve je to meni jasno, ali ako je to zaista tako - zasto ga ona uopce raditi? Sjecam se Lemon i njihovog slucaja i iskreno, ne znam vise sto misliti. Ispada da se na kraju sve svodi na metodu pokusaja i pogreske.🤯
    MTB, ja sam bas htjela postaviti pitanje sto s prehranom u ovim nasim pokusajima. Ja isto obozavam jogurte i sireve, i to mi je definitivno tesko izbaciti iz prehrane. Jedem dosta zdravo i kad sam prof.Simunica pitala trebam li prilagoditi prehranu, rekao je da je mediteranska prehrana najbolja ali isto tako da nema smisla skroz mijenjati zivotni stil. I onda se sjetim cura oko mene koje puse i piju i koje su eto, ostale trudne od prve…

A ovo sto pisete za muzeve - ja sam svom neki dan rekla da bi mozda vec oboje bili roditelji da smo s nekim drugim. Samo je stao, pogledao me i rakao da on nije sa mnom zbog djeteta nego zato sto me voli i sto zeli biti sa mnom. Hocu vam reci - i oni prozivljavaju sve ovo, samo mozda na drugaciji nacin od nas. I mozda i bolje da je tako.😉

A da.... tako nekako. Mi smo na svoju ruku otisli na razgovor sa geneticarima jer smo imali priliku i oni u ljubljani imaju kako super geneticare i to je sve sto smo saznali. Pricala nam je sat vremena tu pricu. Da se moze dobiti zdravo dijete sa katastrofa kariogramom i obrnuto. Mislim da ljudski genom sadrzi oko 40000 gena. Oni ne analiziraju svaki gen. Tako da ako kromosom izgleda dobar ne mora znaciti da ne nosi neki jako losi gen koji utjece na embrij. Isto tako ako se dogodi da netko ima te inverzije i aberacije kromosoma ne mora znaciti da one utjecu na embrij, jer ima masa ljudi koja ima takve kariograme i to se prenosi narastajima i rađaju se potomci. 

Lucyinthesky
    05. Prosinac 2020. 10:12

Upravo su me zvali iz laboratorija. Danas je drugi dan i imamo 5 embrija, jedan je odustao.
    Kažu da nismo imali onaj slučaj gdje su nam skoro svi propali 3. dan,
    definitivno bi čekali za transfer do 5. dana, ovako za svaki slučaj neće nego će bit sutra, treći dan.
    Malo sam ih udavila s pitanjima 😁Kažu da ako drugi dan embriji imaju 4 stanice, oni su jako zadovoljni, e sad naši imaju neki 4,jedan ima 8 😳, a neki po 2,šaroliko.
    Za ono o ulozi spermija i stanice su mi potvrdili da je definitivno istina da je do stanice do 3. dana, a onda preuzima spermij, te da je istina to što su nam rekli u bivšoj klinici.
    Uglavnom, ostale će pustiti do 5.dana pa šta bude, naravno, nije sigurno ni da će išta opstati, svjesna sam toga.

🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Prosinac 2020. 10:19

LucyLou, nema se smisla uspoređivati s drugima. Da, drugi se i drogiraju i rode dijete. Nama ne ide i gotovo. Ne mislim raditi drastične promjene i stvarati si stres, to je kontraproduktivo. Ali ću malo istražiti plant based proizvode i vidjeti sviđa li mi se nešto. Ako da, onda ću polako mijenjati ono što sad jedem s tim novim. Nije ideja da se mučim koliko da napravim mali upgrade tamo gdje ide, i gdje je to u smjeru mog općeg zdravlja. Na kraju krajeva, kad rodim svu tu djecu, želimo dovoljno poživjeti i da imamo unuke.

Lucyinthesky, super vijesti. Ne samo da imaš transfer, nego i držmo fige da ćeš imati hrpicu smrzlića. I hvala na potvrdi da sam ja super, a MM nam je zeznuo smrzliće, sad ga mogu zafrkavati. A i moram priznati da me tješi da moje jajne stanice stvarno onda nisu za baciti, jer naši su zameci bili baš super taj treći dan. Znači da ipak ima nade za nas. 

Za one koji idu u IVF polikliniku, smrzavaju li oni treći dan?

💔💔💔

05. Prosinac 2020. 10:27

Moj muz ima super spg, previse kila, jedemo sve ali uglavnom domaće to je jedino sto pazimo... I meso i mliječni proizvodi imamo za sve 'dilera' 😂... Pije, pusi... Ne vjezba... 
    Uglavnom tako sam ja jednom nama narucila fertilup, ja se jos dodatno kljokala kojecim, pazila, vjezbala mucula se.. Rezultat isti a muzev spg uvijek savrsen.. Sad mi Lana rekla da, dugo nije vidjela tako super spg a Joza me zezao da ga ne pustam nikud samog tako plodnog🤭🙄🙂🙂... 

Lucyinthesky
    05. Prosinac 2020. 10:28

MTB meni sada nisu rekli za tu opciju, nego odmah da, će ostale pustiti do 5. dana pa šta bude.
    Hvala ti, vidjet ćemo, sve ovo mi još nije sjelo i vrtim scenarij da kad sutra dođem da će reći da su svi propali, eto, toliko su me "tamo" istraumatizirali.
    A ovo za promjenu životnih navika i ostalo, zaboravila sam napisat, rečeno nam je da, naravno postoje muški u tipu ne znam Mick Jaggera i ekipe koji se ubijaju koječim oa naprave čopor djece i opet hrpa sportaša a urednim životom do kraja pa ne ide. Znači kod nekih sve poduzete mjere ne "šljakaju", kod nekih da(kao očito kod mojeg) i to je pozitivno jer ipak možeš ili ne moraš utjecati.
    I kod njih se običnobs godinama situacija pogoršava tj "ide nizbrdo", makar se o tome toliko ne priča, tako da i to treba uzeti u obzir.

🧍‍♂️42-od astheno-normo

🌸TiKiDi🌸
    05. Prosinac 2020. 10:41

Evo moj je isto jedan Mick Jagger savrsenog spermiograma. U 5% najboljih na klinici 🤣. Pusi nekad i vise od kutije na dan, ne vjezba, jede sve zivo, jedino sto ne pije. Popije nekad pivu poslije posla. Unatoc svemu, uvijek popije turu profertila prije svakog postupka. I eto... Mi smo imali tri js, dvije se oplodile, i obje na treci dan bile u kompakciji. Jedna od njih vracena, druga zamrznuta u stadiju blastice. Znam da sam ja problem, ali sta bih... Takvu me izabrao. U svakom slucaju smo jedno drugom podrska.

5dnt nemam vise one bolove od jucer, bas nista me ne boli... Odbrojavam dane... Sad sam vec pomalo nervozna. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.